Tanuljon a tüdőhangokról

Oktató CD-k Ez az oktató CD a tüdőhangokkal kapcsolatos legfontosabb klinikai információkat tartalmazza, amelyekről az orvosoknak, nővéreknek, terapeutáknak, egyetemistáknak tudniuk kell. Tartalmaz audio és szöveges anyagot, illusztrációkat és szinkron hullám bemutatót. A multimédiás prezentáció, számos példát is felhasználva, bemutatja az egyetemistáknak a tüdő auszkultációjának alapelveit. A CD szintén bemutatja az akusztikus analízis fogalmát. Érdekességek:
• • • • • • • • •

A fiziológiás és pathológiás tüdőhangok azonosítása, hogy segítse Önt a diagnózis felállításában A hang könyvtárhoz való gyors hozzáférés, mely pontos vizuális ábrázolással is rendelkezik Részletes leírás az alapvető tüdőhang mechanizmusokról Multimédiás CD-ROM Audio lejátszás szinkron hullám ábrázolással Szöveges leírások Tüdőhang minták Esetek PC és Macintosh kompatibilis

Minden gyakori tüdőhanghoz szöveges leírás, a hang audio lejátszása és vizualizációja tartozik. A vizualizációhoz hozzátartozik a hang hullámkénti bemutatása, amelyen bejelöltük az olyan kulcsfontosságú hangokat, mint amilyenek a belégzéskor és kilégzéskor keletkező hangok. Ahogyan a hang lejátszása halad előre, úgy mozog a kurzor a hullámon. Ez a szinkron kurzor láthatóvá teszi az éppen hallott hangokat. A multimédiás CD screenshot lent megtalálható. Screenshots

szívelégtelenség. tuberkulózis. Minden betegséghez szöveges összefoglalás és tüdőhang minták tartoznak.Tüdőhang minták A gyakori tüdőhangok hiteles bemutatásához nélkülözhetetlen a gyakori tüdő betegségek leírása. intersticiális fibrosis és pneumothorax. . bronchiectasia. A következő betegségeket mutatjuk be: COPD. A hangokhoz egy diagramm tartozik ami megadja az egyes hangok és hullámok hallgatózási helyét. tüdőgyulladás. asztma. vizualizációja és hangmintája.

röntgen felvételek és tüdőhangok széles palettája. . tüdőfunkció paraméterek. Minden esethez hozzátartoznak a fizikai és laboratóriumi vizsgálatok eredményei.Esetek Nyolc esetet mutatunk be.

.A tüdő anatómiája A kurzus a tüdő anatómiáját bemutató illusztrációkat és szöveges leírásokat tartalmaz. A kurzus screenshot lent megtalálható.

Fonendoszkóp használatának alapjai • Technikák: Tanulja meg hogyan érheti el fonendoszkópjával a legjobb akusztikus hatékonyságot • A fonendoszkópok történelme: Tanuljon az orvostudomány egyik legértékesebb diagnosztikus eszközének történelméről • A fonendoszkóp felépítése: Elemezze az egyik legnépszerűbb fonendoszkópunkat és tapasztalja meg minden részlet jelentőségét • Rövid vagy hosszú cső: Határozza meg Ön. jól megvilágított. meleg szoba. [Ez kizárja a . hogy milyen változók járulnak hozzá az akusztikus válasz kialakulásához Az auszkultáció technikái Ajánlások a megfelelő auszkultáció eléréséhez a 3M™ Littmann® fonendoszkóp használata esetén: 1. Csendes. hogy milyen hosszúságú csövet szeretne • Különbségek az akusztikában: Fedezze fel.

c. [Ez biztosítja a fonendoszkóp közvetlenül a mellkasra történő elhelyezését. d. először membrán.] 6. A szelektív hallás képessége. figyelmen kívül kell hagyni a diasztolés hangokat.] 2. Az auszkultáció folyamata (lásd Ábra B). Membrán üzemmódban felvehetjük a magas frekvenciájú hangokat.az ötödik bordaközti rés a baloldali clavicula középvonalában. Baloldali sternális szél (LLSB) .a második bordaközti rés a szegycsont jobb oldalán. A fonendoszkóp rendelkezik harang és membrán üzemmóddal vagy olyan kapacitással. hogy a fonendoszkópunk neki fog ütközni különféle tárgyaknak. majd harang üzemmódban: a. felesleges zajokat okozva. Ezen a területen hallhatóak a legjobban a mitrális billentyűk és a bal szívfél hangjai. Szívcsúcs . Megfelelően levetkőztetett beteg. Ezen a területen hallható a legjobban az aorta billentyű hangja. Amikor a systolés hangot hallgatja.] 3. [Egyes hangok. Legalább négy ponton kell elvégezni az auszkultációt. [Egyszerre csak egy hangra figyelni.] 4. 7. különösen a patológiás hangok csak különböző testhelyzetekben jelentkeznek. ülésben és bal oldalfekvésben (lásd Ábra A). A beteget meg kell vizsgálni hanyattfekvésben. b. mind a magas frekvenciájú hangokat meg kell hallgatni.] A fent leírt folyamat csak egy a több elfogadott közül. A beteget jobb oldalról közelítsük meg. amennyiben gyengéden a mellkashoz szorítjuk a fonendoszóp hallgatóját. Ezen a területen hallható a legjobban a pulmonális billentyű hangja.] 5. [Ez csökkenti annak valószínűségét.a negyedik bordaközti rés a szegycsont bal oldalán. Bal bázis .a második bordaközti rés a szegycsont bal oldalán. Ezen a területen hallhatóak a legjobban a tricuspidális billentyűk és a jobb szívfél hangjai. [Harang üzemmódban felvehetjük az alacsony frekvenciájú hangokat. hogy minden alkalommal az említett négy pontot vizsgálja. hogy mindkettőként viselkedjen. Nagyon fontos. Ábra B Ábra A . valamint a vizsgálat során mind az alacsony. Jobb bázis . amennyiben erősebben szorítjuk a fonendoszóp hallgatóját a mellkasra.szükségtelen zajokat és könnyíti a szív vizsgálatát.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful