COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU

INVENTARIEREA PATRIMONIULUI S.C. FARMEC S.A. ROMÂNIA
PROFESOR COORDONATOR, NISTOR DANIELA

PREZENTAREA SOCIETĂȚII COMERCIALE FARMEC S. care acoperă o gamă largă de utilizare. Din 1967 și până în prezent FARMEC și-a extins gama de produse cosmetice și astăzi produce peste 400 de produse cosmetice. .A. cȃt și produse lansate ȋn ultimii ani (gama Gerovital). printre acestea numărȃndu-se atât mărci tradiționale (laptele Doina).

. În prezent activitatea societății Farmec S. Societatea Farmec S. dar și în lume . s-a înfiinţat în anul 1889. are o largă cunoaștere .PREZENTAREA SOCIETĂȚII COMERCIALE FARMEC S. în Cluj-Napoca și are o activitate în domeniul cosmetic de peste 120 de ani. Asia și America de Nord.atât în România .A. produsele companiei fiind exportate ȋn țări din Europa.A.A.

cu o valoare nominala de 71. împărţit în1 200 de acţiuni. .66 RON/actiune. În momentul constituirii.A. Activitatea principală a societăţii este: comercializarea cu amănuntul şi cu ridicata de articole cosmetice. societatea a dispus de un capital social de 86 000 RON.PREZENTAREA SOCIETĂȚII COMERCIALE FARMEC S.

Se realizează prin punerea de acord a situaţiei scriptice cu situaţia faptică. constatările trecându-se în listele de inventariere. . descrierea şi evaluarea elementelor patrimoniale si se face la locurile de depozitare a bunurilor respective. FARMEC S.INVENTARIEREA PATRIMONIULUI S.Stabilire rezultatelor inventarierii se face având la bază prevederile legii contabilitatii nr. În cadrul acestei etape se iau o serie de măsuri organizatorice şi se execută unele lucrări contabile. Pregătirea inventarierii este o etapă premergătoare inventarierii propriuzise. Constă în constatarea. • Rezultatele inventarierii.C.A. Inventarierea este o lucrare complexă care se derulează în mai multe etape: • Pregătirea inventarierii. • Desfăsurarea inventarierii. 82/1991.

C.ANALIZA SWOT A FIRMEI S. FARMEC S.A Puncte tari Calitatea serviciilor superioară Parteneriate cu firme străine Gama de produse foarte diversificată Prețurile produselor sunt accesibile Puncte slabe Concurenţa pe aceeaşi gamă de servicii oferite Slaba atentie acordată domeniului cercetare-dezvoltare Oportunităţi Fidelizarea clienților Deservirea unor categori suplimentare de clienți Creşterea cererii pentru produsele cosmetice Amenințări Concurenţa internă şi externă Ofesiva de marketing a concurenţei Recesiunea economică .

ANALIZA SWOT A FIRMEI S.A În urma realizării analizei SWOT a societății Farmec S. FARMEC S.A am tras urmatoarele concluzii:     Din perspectiva punctelor tari Satisfacerea cerințelor clienților este superioară Societatea are încheiate parteneriate cu firme străine Gama de produse este foarte diversificată Prețurile produselor sunt accesibile Din perspectiva punctelor slabe  Societatea are concurență mare pe aceași gamă de produse  O strategie de marketing mult mai bună a firmelor concurente .C.

FARMEC S. este chiar compania mamă.C. Farmec Products Inc.C.C. Mediul de marketing se împarte în macromediu şi micromediu.A. care se ocupă de distribuirea produselor Farmec pe întreg teritoriul României. Micromediul Principalul furnizor de mărfuri al firmei S. Cel mai important prestator de servicii al S. .ANALIZA MEDIULUI FIRMEI PRIVIND INVENTARIEREA PATRIMONIULUI S. FARMEC S. FARMEC S. este Fan Curier Express.A.A.

C. FARMEC S. Prima forţă care trebuie urmărită este populaţia. . Macromediul Factorii sociali care acționează asupra micromediului firmei sunt: demografici. deoarece oamenii sunt cei care formează pieţele.A.ANALIZA MEDIULUI FIRMEI PRIVIND INVENTARIEREA PATRIMONIULUI S. politici şi culturali. economici. tehnologici. naturali.

ce reflectă viziunea organizaţiei cu privire la modalităţile concrete de atingere a obiectivelor stabilite.A. ce se realizează printr-un complex de acţiuni practice. Mixul de marketing Implementarea strategiei de marketing este un proces dificil. atribuit lui Niel Borden . concentrată în noţiunea de mix de marketing. Specialiştii apreciază că mixul de marketing este “ unul dintre cele mai vechi şi mai utile concepte de marketing… elegant prin simplitatea lui.ANALIZA MEDIULUI FIRMEI PRIVIND INVENTARIEREA PATRIMONIULUI S. FARMEC S. .C.

preţ. marcă. modul de prezentare. vânzare personală. promovarea vânzărilor. ambalarea. . servicii postvânzare. distribuţie. manipulare sau logistică şi cercetarea de marketing.Mixul de marketing Niel Borden identifică iniţial 12 elemente ale mixului de marketing prin care se acţionează asupra pieţii în mod coerent şi unitar: produs. publicitate plătită.

în 2010 a fost 20 mil. Euro. pe fondul creşterii pe piaţa internă. în creştere cu 35% fata de perioada similară a anului trecut. euro la 18 mil.3 mil. euro. de la aproximativ 13.MIXUL DE MARKETING În 2009 cifra de afaceri a fost de 17 mil. când a ajuns la un nivel de 1. iar pentru 2011 se preconizează o cifră de afaceri la nivelul de 23 mil. cifra de afaceri a companiei s-a majorat în acelaşi interval cu 32%.Euro. În anul 2011.7 mil. . De asemenea.3 mil. cel mai mare producător de cosmetice cu acţionariat românesc. euro.Euro. a raportat în primele trei luni un profit de 2. euro. dar mai ales al investiţiilor în producţie.

deţine o cotă de piaţă cantitativă de 26.000 euro în primele trei luni ale anului precedent la 530. de la 420. acestea reprezentând 60% din totalul vânzărilor realizate de Farmec. Profitul brut al companiei a consemnat o majorare semnificativă de 26. Farmec a realizat o cifră de afaceri de cinci milioane euro.MIXUL DE MARKETING Farmec Cluj-Napoca.9%. în creştere față de 4.000 euro în 20011.4 milioane euro cât a înregistrat în perioada similară din 2010. În primele două luni din 2011.3% din piaţa produselor de îngrijire a feţei şi ochilor. .1% şi valorică de 18.

.CONCLUZII În urma întocmirii acestei lucrări am avut ocazia să-mi îmbogătesc cunoştinţele legate de inventarierea patrimoniul. să apreciez dificultatea şi gradul ridicat de exactitate cu care trebuie elaborat acest gen de procedeu. De asemenea m-a ajutat să vin in contact cu problemele care pot apărea în procesul de inventariere precum.

. Întocmirea acestei lucrării mi-a întărit convingerea de a continua studiu în acest domeniu.CONCLUZII Prin intermediul societății comerciale Farmec S. am putut pune în practică toate informaţiile acumulate în cei patru ani de sudiu.A.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată! .