You are on page 1of 3

ЦЕНОВНИК МОДЕЛ

OPEL ASTRA CLASSIC 2009

БЕНЗИН 4-врати 5-врати караван

Мотор Менувач
1.4 TWINPORT ECOTEC 12.885 € 12.485 € 13.285 €
MT5
(66 КW / 90KS) 796.293 ден 771.573 ден 821.013 ден

1.6 TWINPORT ECOTEC 14.935 € 14.535 € 15.335 €


MT5
(76 KW / 103 KS) 922.983 ден 898.263 ден 947.703 ден

ДИЗЕЛ 4-врати 5-врати караван


Мотор Менувач
1.7 DTI ECOTEC 15.785 € 15.385 € 16.185 €
MT5
(59 KW / 80 KS) 975.513 ден 950.793 ден 1.000.233 ден

*** СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА (01.01 - 31.03) 2009

СО СЕКОЈА ASTRA CLASSIC II, 5-врати, 1.4 TWINPORT, ОПРЕМЕНА СО:


 Family пакет-XZAE (Клима уред - мануелен, Далечинско отклучување за централната брава, Возачко седиште со
висинско прилагодување, Волан со висинско и длабинско прилагодување)
 Comfort/Electric пакет-XZAD (Електрика на прозори - напред, Ретровизори со електрично прилагодување)
ДОБИВАТЕ - ПОПУСТ во износ од 3.105 €

ВКУПНА ВРЕДНОСТ НА ПОНУДЕНАТА КОНФИГУРАЦИЈА СО ВКАЛКУЛИРАН ПОПУСТ = 10.600 €

СО СЕКОЈА: ASTRA CLASSIC II, 4-врати, 1.4 TWINPORT, ОПРЕМЕНА СО:


 Family пакет-XZAE (Клима уред - мануелен, Далечинско отклучување за централната брава, Возачко седиште со
висинско прилагодување, Волан со висинско и длабинско прилагодување)
 Comfort/Electric пакет-XZAD (Електрика на прозори - напред, Ретровизори со електрично прилагодување)
ДОБИВАТЕ - ПОПУСТ во износ од 2.905 €

ВКУПНА ВРЕДНОСТ НА ПОНУДЕНАТА КОНФИГУРАЦИЈА СО ВКАЛКУЛИРАН ПОПУСТ = 11.200 €

ДОПЛАТА ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ


 Брилиант црвена боја - 150 €
 Метална боја - 325 €

Напомена: денарските износи се пресметани по курс од: 1 € = 61,8 ден

Мито Хаџивасилев 20, Скопје 16 Македонска бригада бб Скопје


Тел: 02 3103 260; 02 3103 261 1 Тел; 02 3103-149; 02 3103-150
www.automakedonija.com.mk opel@automakedonija.com.mk
OPEL Astra Classic

СТАНДАРДНА ОПРЕМА
 Воздушно перниче за возач и совозач
 Електро-хидроуличен серво волан
 ABS
 Имобилајзер - електронска блокада на мотор
 Трофункционален инфо дисплеј: време, дата, надворешна температура
 Индикатор на сервисни интервали 30.000 км
 Припрема за радио со два звучника
 Старнични лајсни во црна боја
 Надворешни ретровизори во црна боја
 Челични бандажи 6J x 15” & Гуми 195/60 R15-88H

ДОПОЛНИТЕЛНИ ПАКЕТИ НА ОПРЕМА КОД ЦЕНА


FAMILY
Клима уред - мануелен, Далечинско отклучување за централната брава, Возачко седиште XZAE 920 €
со висинско прилагодување, Волан со висинско и длабинско прилагодување
COMFORT / ELECTRIC
XZAD 300 €
Електрика на прозори - напред, Електрично прилагодување на ретровизори
ADRIA / EDITION
XZAF 450 €
Кожен волан, Магленки напред, Радио CD 413 CD-player
NJOY
XZAC 1.120 €
Клима уред - мануелен, Кожен волан, Магленки - напред, Радио CD 413 CD-player
BEAUTY
ODE 31 €
Внатрешни рачки на врати - хром, Кукишта на ретровизори во боја на возило

ДОПОЛНИТЕЛНИ ЕДИНЕЧНИ ОПЦИИ КОД ЦЕНA


ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
•Клима уред - мануелен C60 920 €
•Електронски клима уред **не со 1.4 Twinport C68 1.370 €
•Електронски клима уред **во комбинација со XZAC, XZAE C68 470 €
•Електрика на прозори - напред A32 253 €
•Електрика на прозори – назад **само со A32 A33 230 €
•Далечинско отклучување за централната брава AU0 191 €
•Возачко седиште со висинско прилагодување AG4 48 €
•Волан со висинско и длабинско прилагодување N33 111 €
•Кожен волан NP5 77 €
•Мрежа за обезбедување **караван AP9 97 €
•Аларм **+AU0 **во комбинација со XZAE =19 € UA6 210 €
НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
•Ретровизори со ел. прилагодување и греење DL8 158 €
•Кровни шини **караван V55 115 €
•Заштита на подвозје - простор на мотор XL4 42 €
АУДИО ОПРЕМА
•CR 213 радиокасетофон со 6 звучника UK5 251 €
•CD 413 радио со CD-player со 6 звучника U1W 351 €
•Патен компјутер + контролен инфо дисплеј UV5 250 €
СИГУРНОСТ
•Магленки - напред T96 169 €
•Странично воздушно перниче за возач & совозач AP0 315 €
БАНДАЖИ & ГУМИ
•Алуминиумски бандажи 6Јx15 PW8 404 €

Мито Хаџивасилев 20, Скопје 16 Македонска бригада бб Скопје


Тел: 02 3103 260; 02 3103 261 2 Тел; 02 3103-149; 02 3103-150
www.automakedonija.com.mk opel@automakedonija.com.mk
OPEL Astra Classic

МОТОРИ
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
1.4 TWINPORT 1.6 TWINPORT 1.7 DTI

Стандард на издувни гасови Euro 4 Euro 4 Euro 4

Гориво БЕЗОЛОВЕН БЕЗОЛОВЕН ДИЗЕЛ


Број на цилиндри 4 4 4
Работна зафатнина во sm³ 1364 1598 1686
Моќност во kW (ks) 66 (90) 76 (103) 59 (80)
при vrt/min 6000 6000 4400
Вртежен момент во Nm 125 147 170
при vrt/min 4000 3600 1880-2800
ТРАНСМИСИЈА
5-брзини мануелен   

ВОЗНИ ПЕРФОРМАНСИ ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО (l / 100 km)


МОТОР & МЕНУВАЧ ЗАБРЗУВАЊЕ
МАКСИМАЛНА
0 – 100 km/h
БРЗИНА ВО km/h ГРАД ОТВОРЕНО КОМБИНИРАНО
во секунди
5-БРЗИНИ МАНУЕЛЕН
®
1.4 TWINPORT ECOTEC 182 12.9 7.9 4.8 6
1.6 TWINPORT 188 11.5 8.6 5.4 6.6
1.7 DTI 173 14.5 6 3.8 4.6

ДИМЕНЗИОНАЛНИ И МАСЕНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА


4 - ВРАТИ 5 - ВРАТИ КАРАВАН
ВОЗИЛОТО
НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИОНАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (mm)
Должина 4.252 4110 4288
Ширина 1967 1967 1967
Висина 1425 1425 1465
Меѓуоскино растојание 2606 2606 2611
ВОЛУМЕН НА БАГАЖЕН ПРОСТОР (l)
До висина на задните седишта 460 370 480
МАСЕНИ КАРАКТЕРИСТИКИ (kg)
Сопствена маса на возилото со возач 1145 1145 1278
Дозволен корисен товар 445 465 432

Мито Хаџивасилев 20, Скопје 16 Македонска бригада бб Скопје


Тел: 02 3103 260; 02 3103 261 3 Тел; 02 3103-149; 02 3103-150
www.automakedonija.com.mk opel@automakedonija.com.mk