PROBLEMATICA HIV-SIDA

1. STRATEGIA

NAŢIONALĂ

HIV-SIDA

PENTRU

PERIOADA 2011-2015 ÎN ROMÂNIA Scop: accesul nediscriminatoriu al persoanelor seropozitive pe piaţa muncii Obiective specifice: A. Crearea unui mediu suportiv în vederea încadrării persoanelor seropozitive pe piaţa muncii prin: - asigurarea implementării cadrului legal favorabil integrării persoanelor seropozitive pe piaţa muncii combaterea discriminării prin informare şi sensibilizare la locul de muncă - crearea/dezvoltarea unor alternative de tipul atelierelor protejate sau unităţilor protejate - pregătirea personalului din serviciile publice şi private de orientare profesională şi plasament pe piaţa muncii pentru asigurarea de servicii adecvate pentru persoanele seropozitive.

dreptul de a se căsători .2002. 3. January. It . 2. creşterea competitivităţii acestor persoane pe piaţa muncii prin: . LEGISLAŢIE SPECIFICĂ –HIV-SIDA Pentru persoanele seropozitive avem ca şi lege specifică.B.Can we measure HIV/AIDS – related stigma and discrimination.dreptul la intimitate .02.dreptul la libertatea de exprimare şi opinie.dreptul la muncă . 2006. Dezvoltarea capacităţilor şi abilităţilor persoanelor seropozitive.libertatea de mişcare .dreptul de a participa la viaţa socio.dreptul la nondiscriminare .culturală . legea 584 /29.promovarea spiritului antiprenorial în rândul persoanelor seropozitive. STUDII INTERNATIONALE ÎN DOMENIUL INCLUZIUNII PE PIAŢA MUNCII A PERSOANELOR SEROPOZITIVE a.asigurarea accesului nediscriminatoriu al persoanelor seropozitive la educaţie vocaţională . lege care stipulează următoarele drepturi: .dreptul la viaţă . United States Agency for International Development.egalitatea în fata legii .

Published in May. 2002. b. fara locuinta. Julie Pulerwitz and Lisanne Brown Face referire la discriminarea la nivel global. Horizons Program.sistemul sanitar (testare fară acordul persoanei. HIV/AIDS – related Stigma and Discrimination a conceptual framework and agenda for action.rasa (persoanele de culoare sunt mai discriminate) .sexualitate (comportamentul promiscuu) . încălcarea confidenţialităţii.was prepared by Laura Nyblade and Kerry MacQuarrie of International Center for Research on Women on behalf of the Policy Project.la locul de muncă ( şanse de angajare mic i. Stigmatizarea şi discriminarea se manifestă în următoarele contexte: .context legislativ ( restricţionarea migraţiei .gen (femeile sunt mai discriminate decât bărbaţii) . Se arată că sursele de discriminare şi stigmatizare sunt: . fara loc de munca este mai accentuată) .clasa (stigmatizarea persoanelor sarace. a confidenţialităţii. by Richard Parker and Peter Aggleton with Kathy Attawell.context educaţional ( restricţionarea accesului la educaţie ) . a tratamentului şi a testării obligatorii) . restricţionarea accesului la tratament medical) . a dreptului la muncă. restricţionarea meseriilor disponibile) .frica de a contacta boala (lipsa de informaţii în ceea ce priveşte modalitatea de raspandire a bolii).

. . . HIV/AIDS – related stigmatization.angajaţii se tem mai mult de stigmat decât de discriminare la locul de muncă.context religios (mulţi lideri religioşi şi doctrine religioase continua sa prezinte infectia HIV. evitaţi sau refuzaţi de a împărţi anumite lucruri cu ceilalţi colegi.se confruntă cu atitudini de stigmatizare din partea colegilor şi atitudini discriminatorii din partea angajatorilor. context. c. este o pedeaspsă pentru comportamentul .. Geneva.SIDA ca o pedeasă de la divinitate). Ca metodologie s-a folosit cercetarea calitativă pentru a pune în evidenţă modalităţile de discriminare şi stigmatizare la locul de muncă. S-au aplicat interviuri structurate şi focus grupuri pentru lucrători. Studiul arată că: . Switzerland d.la aflarea statutului de persoană seropozitivă angajaţii pot fi concediaţi. determinants Research studies from Uganda and India. manageri şi lideri ai comunităţii. discrimination and denial: forms. izolaţi. June 2000.aproximativ jumatate din respondenti cred că HIV/SIDA lor anti –social. HORIZONS 2002. Addressing HIV/AIDS STIGMA AND DISCRIMINATION IN A WORKPLACE PROGRAM – EMERGING FINDING.

. the Education Sector AIDS Response Trust. Femeile au scos în evidenţă faptul că sunt supuse la izolare socială. legile sau politicile discriminatorii ( la nivel general sunt legate de limitari in migratie. Bărbaţii au raportat respingerea din partea comunităţii. interzicerea persoanelor seropozitive sau care . judecati morale despre persoanele infectate.contactul social cu o persoană afectată este acceptat de către majoritatea respondenţilor .o parte din respondenti ( manageri. stigmatizarea are cauze precum informatii insuficiente. - stigma si discriminarea SIDA este vazuta ca o violare a drepturilor umane fundamentale care ingreuneaza eforturile de prevenire si ingrijire a bolii. la abuzuri verbale. - stigmatizarea afecteaza mai mult femeile decat barbatii. e. credinta ca SIDA este o pedeapsa de la Dumnezeu. asocierea cu activitati ilicite. abuzul verbal. UNESCO - scopul modulului este de a-i invata pe oameni sa recunoasca stigmatizarea si discriminarea legata de SIDA si sa predea strategii de reducere a acestora in sectorul educational. lideri ai comunitătii cred că persoanele infectate nu ar trebui să aibă dreptul la muncă. - auto-stigmatizarea apare ca o problema pentru persoanele infectate.. testarea obligatorie HIV. anuntarea obligatorie a cazurilor de SIDA. HIV/ AIDS – related stigma and discrimination ( module 1. izolarea socială.4) by Rose Smart ( 2007) for ESART. la atitudini de respingere.

practici inconsistente sau absente de combatere a discriminarii SIDA.traiesc cu persoane seropozitive de a practica anumite meserii. izolarea persoanelor seropozitive de populatia generala ). . - discriminarea in sectorul educational implica cel mai des oportunitati reduse de promovare si invatare pentru persoanele seropozitive.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful