Robert Bosch GmbH

Căsuţă de păsărele pentru balcon şi grădină
Expediţie în regnul animalelor.

Casă pentru păsări
Micii şi marii cercetători de animale se pot aşeza în curând la pândă şi redescoperi lumea de la uşa propriului lor balcon.

1

Introducere

Acest cuib pentru păsărele cântătoare dă o nouă viaţă grădinii sau balconului dumneavoastră. Chiar începătorii pot construi fără probleme această căsuţă pentru păsărele într-o jumătate de zi. Costurile se situează în jur de 20 euro. Următoarele instrucţiuni de montaj sunt concepute pentru plăci multiplex de mesteacăn groase de12 mm. Cereţi tăierea acestora la magazinul DIY sau la tâmplarul dumneavoastră. Dacă folosiţi alte materiale sau grosimi, modificaţi în mod corespunzător lista de materiale. Casa pentru păsărele o puteţi aşeza pe un suport sau suspenda. Pentru varianta suspendată aveţi nevoie de şnururi. Acestea servesc totodată şi la fixarea acoperişului. În varianta aşezată pe suport trebuie numai să montaţi o coadă de mătură ca suport pentru placa de podea a căsuţei pentru păsărele . Găsiţi lista detaliată de materiale cât şi schiţa constructivă accesând link-ul „Downolad-uri pentru proiect“. Scule electrice necesare: > Frăstrău vertical > Maşini de găurit/înşurubat cu acumulator > Şurubelniţă cu acumulator > Sistem de pulverizare fină Mijloace auxiliare: > Echer pentru trasare sau echer multifuncţional > Compas > Burghiu universal, Ø 4–10 mm > Creion, metru de tâmplărie > Hârtie de şlefuit, granulaţie aprox. 150 > Pensulă (sau pistol de vopsit) > Zencuitor > Rest de placă ca suport de sprijin

Decupaţi acum cu ferăstrăul vertical creasta de acoperiş de-a lungul liniilor. Marcaţi de asemeni cu creionul cele două găuri de suspendare de sub vârf şi gaura pentru bara mâner pentru păsări.Robert Bosch GmbH > Pentru protecţie personală: mască de protecţie pentru gură. mănuşi Listă detaliată de materiale: Buc. alb 245 mm 245 mm 300 mm 1.000 mm 1. . 3. ochelari de protecţie. trebuie să desprindeţi piesa de luru din menghine. tiparul frontului din schiţa constructivă.50 x 50 mm (numai la varianta pe suport) aprox.000 mm 2 Tăierea părţii frontale şi a peretelui posterior. încât să nu tăiaţi în blatul mesei. Marcaţi pantele de acoperiş cu ajutorul riglei iar hubloul cu ajutorul compasului. Transferaţi în continuare pe placa pentru fronturi.5 l lac acrilic. Fixaţi în aşa fel cu menghine placa pentru front pe marginea bancului dumneavoastră de lucru. 1 2 1 2 2 1 1 1 1 4 27 1 Denumire Placă de bază Bordură laterală Borduă faţă Pereţi laterali Lungime 350 mm 350 mm 224 mm 175 mm Lăţime 200 mm 40 mm 40 mm 190 mm 200 mm 212 mm 224 mm 10 mm 20 mm 20 mm Grosime 12 mm 12 mm 12 mm 12 mm 12 mm 12 mm 12 mm 20 mm 20 mm Material Multiplex mesteacăn Multiplex mesteacăn Multiplex mesteacăn Multiplex mesteacăn Multiplex mesteacăn Multiplex mesteacăn Multiplex mesteacăn Pereţi coamă de acopeiş 275 mm Acoperiş Aoperiş Diblu Coadă de mătură ca suport şnur şuruburi cu cap înecat. După ce aţi tăiat creasta de acoperiş. 0.5 x 35 mm Şurub cu cap înecat.

Puneţi deci placa de podea răsturnată pe bancul dumneavoastră de lucru. Aşezaţi placa pentru front pe bucăţi de plăci de lemn ecarisat pentru a nu găuri din greşeală în blatul mesei şi fixaţi totul cu menghine. între linia marcată şi margine. în conturul marcat al pereţilor. În peretele posteror trebuie să executaţi numai cele două găuri mici pentru suspendare. de jos în sus în căsuţa pentru păsărele. daţi mai multe găuri mici cu burghiul de 10 mm. Placa de podea se înşurubează cu 8 şuruburi. debavuraţile cu şlefuitorul multifuncţional. 3. Eventual va trebui să desprindeţi şi să fixaţi din nou piesa de lucru de mai multe ori. câte două de fiecare perete. Marcaţi cu creionul conturul căsuţei din interior şi exterior. 6 şi 9). Scoateţi din nou căsuţa şi marcaţi găurile de şuruburi la mijloc. Aşezaţi pereţii unul faţă de celălalt exact în poziţia în care vor fi înşurubaţi ulterior şi marcaţi cu creionul pe front şi pe peretele posterior. Pentru a decupa rapid şi uşor hubloul. Puneţi deasupra cei patru pereţi ai căsuţei pentru păsărele. Dacă nu dispuneţi de o carotă. Acum îmbinaţi frontul sau peretele posterior cu partea laterală exact în poziţia în care vor fi înşurubate ulterior şi găuriţi partea laterală cu burghiul de 3 mm. din centru spre o gaură de pe margine şi apoi de-a lungul cercului de la o gaură la alta. Aveţi grijă să îngropaţi complet capetele de şurub. Pentru ca marginile să fie curate.5 x 35 mm). muchiile interioare ale părţilor laterale. Marcaţi liniile pantelor de acoperiş şi găurile pentru suspendare şi tăiaţi în mod corespunzător peretele posterior.Robert Bosch GmbH Puteţi folosi frontul croit ca şablon pentru peretele posterior. Executaţi în acelaşi mod şi celelalte găuri preliminare în părţile laterale. Executaţi găurile preliminare cu burghiul de 4 mm în front şi în peretele posterior. cu şuruburi (3. folosiţi o carotă ca accesoriu la maşina dumneavastră de găurit. 3 Îmbinarea părţii frontale şi a peretelui posterior cu părţile laterale Frontul şi peretele posterior se vor înşuruba cu câte patru şuruburi de piesele laterale. o dată în centru şi de patru ori în marginile hubloului (la ora 12. Tăiaţi acum cu ferăstrăul vertical. Desprindeţi din nou piesele şi marcaţi poziţia şuruburilor exact la mijloc. 4 Pregătirea şi montarea plăcii de podea Marcaţi apoi găurile pentru fixarea suportului de furaj pe placa de podea şi exacutaţi-le cu burghiul de 8 sau 10 mm. Acum executaţi găuri corespunzătoare în frontul şi peretele posterior al căsuţei pentru păsărele. . trecându-l prin găurile preliminare. la o distanţă de 4 cm de fiecare colţ. Găurile de şuruburi ar trebui executate la aproximativ 4 cm distanţă de marginea de sus şi de jos. Executaţi cele trei găuri mici pentru suspendare şi bara mâner pentru păsări cu burghiul pentru lemn de 10 mm. Apoi luaţi şurubelniţa cu acumulator şi montaţi partea frontală şi cea posterioară la fel ca părţile laterale.

Folosiţi în acest scop o coadă de mătură obişnuită. Găuriţi preliminar coada de mătură cu burghiul de 4 mm. Nu uitaţi să executaţi găuri preliminare! 6 Realizarea acoperişului triunghiular Acoperişul triunghiular nu se înşurubează cu pereţii ci se îmbină cu căsuţa prin atârnare cu şnururi.5 x 35 mm). Acum înşurubaţi cele două jumătăţi de acoperiş pentru a forma un acoperiş triunghiular. conform celor descrise. executaţi din nou găuri preliminare şi aveţi grijă ca. Pentru introducerea şnururilor. executaţi. Măsuraţi lungimea necesară şi adăugaţi câte 10 cm. 9 Lăcuirea suprafeţei expuse privirii Înainte de vopsire ar trebui să scoateţi încă o dată acoperişul. pentru a-l prelucra separat. Treceţi şnururile prin găurile din acoperiş. câte două găuri cu diametrul de 10 mm în cele două jumătăţi de acoperiş. 8 Fixarea şnurului pentru varianta suspendată Pentru suspendare aveţi nevoie de câte două şnururi pentru fiecare latură a coamei de acoperiş. Aveţi grijă să adânciţii bine capetele de şurub. Reglaţi jetul stropit la duză şi cantitatea de vopsea cu rozeta de reglare folosind o placă de probă. Acesta constă dintro şipcă mai scurtă în faţă şi două şipci laterale mai lungi. capetele de şurub să fie complet adâncite. Pentru a o fixa de căsuţa pentru păsărele. unul prin gaura din partea stângă iar celalălalt prin gaura din partea dreaptă a acoperişului.Robert Bosch GmbH Executaţi găuri preliminare în placa de podea şi în partea inferioară a pereţilor. acum aveţi nevoie de un suport. 5 Montarea gardului Acum construiţi şi un gard în jurul căsuţei pentru păsărele. înşurubând-o cu şurubul (4. Marcaţi găurile pentru şuruburi conform celor descrise anterior. Apoi aplicaţi puţin clei pe coada de mătură şi fixaţi-o pe placa de podea. turnaţi vopseaua în rezervorul de vopsea şi diluaţi-l eventual cu puţină apă. vertical pe suprafeţe şi în jet conic pe muchii. încă înainte de asamblarea acoperişului. . scoateţi încă o dată acoperişul şi executaţi o gaură cu burghiul de 5 mm în mijlocul podelei. 7 Montarea cozii de mătură pentru varianta pe suport Dacă nu doriţi să suspendaţi căsuţa pentru păsărele. conform schiţei constructive.5 x 50 mm) de sus în jos în podea. în placa de podea. Acum treceţi şnururile prin gaura inferioară a coamei de acoperiş. Acum puteţi lega după dorinţă capetele de şnur şi atârna căsuţa pentru păsărele. Dacă lucraţi cu un sistem de pulverizare fină. din interior spre exterior şi prin gaura superioară. Luaţi două şnururi şi prindeţi un diblu la capăt pentru susţinere. din nou înapoi spre interior. Procedaţi în mod similar pentru cealaltă latură a coamei de acoperiş. conform schiţei constructive. Fixaţi placa de podea de sus în jos cu şuruburi (3. Înşurubaţi şipcile laterale cu câte patru şuruburi iar şipca din faţă cu trei şuruburi. Jetul de pulverizare poate fi reglat orizontal resp.

Robert Bosch GmbH 10 Gata. Şi pentru ca păsărelele să vină repede. . presăraţi puţină hrană pentru păsări. Bosch nu îşi asumă responsabilitatea pentru integritatea şi corectitudinea instrucţiunilor consemnate. Vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru siguranţa dumneavoastră. Bosch atrage în continuare atenţia asupra faptului că utilizarea acestor instrucţiuni se va face pe risc propriu. Căsuţa pentru păsărele este gata.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful