Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

DESCHIDE-TI DRUMUL SPRE IUBIRE

Curs online pentru a trezi iubirea si libertatea in viata ta

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Saptamana 1 Curs 1

Drumul spre iubire inseamna drumul spre tine insati

Ne petrecem atat de mult timp cautand acel drum care sa aduca iubirea in viata noastra. Cu totii avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti, indiferent de statutul nostru social, de cat de multe lucruri materiale am acumulat in viata noastra, indiferent de locul in care ne aflam. Nazuim atat de mult sa aflam modul prin care putem avea relatii pline de iubire cu partenerii nostrii de viata, cu parintii nostrii, cu copii nostrii si suferim atat de mult cand acest lucru nu se intampla. Ne simtim pierduti, deconectati, singuri si golul din sufletul nostru este atat de adanc incat ne umbreste orice bucurie de a trai. Unii dintre noi intelegem ca nu putem sa ne simtim impliniti atata vreme cat nu iubim si nu ne simtim iubiti, altii nu ne dam seama care este motivul pentru care alienarea face parte din viata noastra. Putini dintre noi credem cu adevarat ca suntem demni intru totul de iubire si ca putem fi iubiti asa cum suntem. Ne privim in oglinda si ne vedem atat de imperfecti. Ne percepem ca fiind un complex trup minte, atat de limitati si plini de slabiciuni si defecte si astfel nu putem nici macar sa visam ca vom putea gasi vreodata iubirea perfecta. Cum am putea? Am fost invatati ca in aceasta lume nu exista perfectiune, ca noi suntem niste fiinte incomplete si ca nu exista iubire completa. Credem ca ne privim realist in oglinda, ne spunem mereu ca trebuie sa fim obiectivi si sa acceptam ca trebuie sa ne multumim cu putin, cu acel putin pe care il putem obtine si acesta este unul dintre cele mai mari obstacole pentru a lasa sa intre in viata noastra adevarat iubire, implinitoare si inaltatoare .

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Ceea ce putini dintre noi stiu este ca acele defecte si imperfectiuni pe care le vedem la noi insine, sunt la un nivel mai profund, rani si suferinte pe care le purtam cu noi de-a lungul vietii si care umbresc de fapt adevarul despre cine suntem cu adevarat. Drumul spre iubire reprezinta de fapt drumul spre tine insuti si presupune eliberarea de toate straturile false a cine credem ca suntem. Am pierdut tot mai mult de-a lungul vietii esenta despre cine suntem cu adevarat si e momentul sa regasim acest adevar. Am fost creati sa fim cu totul demni de iubire si sa fim iubiti toata viata noastra insa nu vom putea vedea acest lucru pana cand nu vom reusi sa dam la o parte tot valul care ne impiedica sa vedem adevarul despre cine suntem cu adevarat.

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Tot ceea ce se infatiseaza inaintea noastra si noi numim realitate nu reprezinta decat o reflectie a ceea ce noi am trezit din interiorul nostru. Ni s-a spus toata viata ca trebuie sa fim realisti dar nimeni nu ne-a invatat ca realitatea exterioara este perceputa prin prisma realitatii interioare intotdeauna. Nu exista exceptie. De ce oare aceeasi lume, aceeasi realitate, pare diferita pentru fiecare dintre noi? De ce unii vad viata ca pe un dar si altii ca pe o lupta? Este vorba despre aceeasi viata ,nu? Ce face diferenta? Sunt oameni saraci care se simt cei mai norocosi oameni din lume si sunt oameni bogati care se simt cei mai napastuiti, deci nu poate fi vorba despre ceea ce detinem. Apoi sunt oameni cu dizabilitati care debordeaza de optimism si inca pot vedea viata ca pe un dar, in timp ce altii , care au un trup perfect sunt bantuiti de zbucium si neliniste si considera viata un chin. Asadar nu poate fi vorba nici de forma si de trupul nostru. Poate nu de putine ori ai auzit ca atunci cand tu te uiti frumos la viata, viata se uita frumos la tine, si cu siguranta ai si trait astfel de momente. Doar opreste-te putin si priveste inapoi in viata ta, si iti vei da seama de acest lucru. Acest mesaj este despre a incepe sa intelegi care este drumul spre iubire, dar nu se opreste aici, el merge mai departe pana la a-ti arata cum poti sa iti transformi existenta o data cu intelegerea modului in care acest univers a fost creat. Nu-ti cer sa ma crezi ci doar sa privesti in interiorul tau, sa experimentezi si sa vezi daca acesta este adevarul. O data cu transformarea ta interioara si reintoarcerea la adevarul despre cine esti , intreaga ta viata se va transforma. In esenta suntem iubire, aceasta este adevarata noastra natura si indepartand toate acele ganduri despre ceea ce credem ca suntem, incepem sa ne reconectam cu adevaratul nostru sine. De-a lungul vietii am primit invataturi din jurul nostru pe care nu le-am pus la indoiala despre care este modul in care stau lucrurile in lumea care ne inconjoara. In functie de oamenii pe care i-am avut in jurul nostru si care ne-au impartasit perceptiile lor asupra iubirii, ne-am dezvoltat anumite credinte bazate pe gandire despre ceea ce inseamna sa ai relatii de iubire cu cei din jurul tau. Am inceput astfel sa cautam iubirea prin intermediul ratiunii, pe baza unor seturi de calitati pe care noi le-am considerat ideale intr-un partener. Insa gandurile se schimba in permanenta si astfel oamenii, care isi bazeaza cautarile pe gandire, se schimba tot timpul.
Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Astfel doi oameni se intalnesc, si se potrivesc, dar apoi pentru ca se bazeaza pe gandire, se schimba si vine un moment in care nu se mai potrivesc si astfel unul dintre ei ajunge intotdeauna dezamagit. Pentru o perioada scurta de timp, simtim ca suntem intelesi, ca mai exista cineva ca noi si ne simtim in siguranta pentru ca acesti oameni par a fi adevarate pansamente pentru sufletul nostru. Dar apoi daca ceva nu se intampla conform asteptarilor noastre ne simtim complet dezamagiti, si incepem sa credem ca inca nu l-am gasit pe cel potrivit. Reluam cautarea, calatorind de la partener la partener in speranta ca data urmatoare il vom gasi pe cel care sa ne implineasca complet si pentru totdeauna. Ceea ce ratam sa intelegem este insa ca oamenii care sunt acum in viata noastra sunt cei potriviti, deoarece ei sunt oglinda a ceea ce suntem noi in interior , a modului in care noi ne percepem pe noi insine sau a ne-acceptarii noastre. Indiferent cat de paradoxal pare, drumul spre iubire si sentimentul ca primesti o anumita cantitate de iubire in viata ta se leaga de interior si nu de exterior. Cand ne intalnim cu anumite lucruri pe care le consideram defecte la cei din jurul nostru de fapt ne intalnim cu ceva nemarturisit din noi. Atunci cand evitam un conflict cu cei din afara noastra, de fapt evitam sa privim conflictele care exista in interiorul nostru. Mintea noastra a fost invatata o perceptie a ceea ce este bun si ce este rau si a fost obisnuita sa respinga tot ceea ce considera rau. In acelasi timp, cumva de-a lungul timpului am inceput sa credem ca cineva din exterior ne poate oferi ceva ce nu este deja al nostru, si in aceeasi masura ne poate lua ceva de nu este deja al nostru. Ne simtim neindreptatiti atunci cand cineva pleaca din viata noastra si consideram ca iubirea a fost luata de langa noi insa ce se intampla de fapt este ca noi am acoperit tot mai mult cine suntem cu adevarat , in incercarea de a fi placuti si astfel noi singuri neam indepartat de acel loc, unde suntem iubire. Ambiguitatea din interiorul nostru a inceput sa se adanceasca si prin faptul ca nu mai suntem impacati cu ceea ce suntem, am adus in manifestarea fizica exact acele reflectii care sa ne arate acest lucru.

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

In momentul in care ne-am nascut , noi am stiut adevarul suprem, acela ca suntem iubire si ca suntem perfecti asa cum suntem, insa pe masura ce am crescut am inceput sa ne privim in oglinda pe baza perceptiilor pe care le-am primit despre ceea ce inseamna bun sau rau, potrivit sau inadecvat. Iubirea a inceput astfel sa se estompeze pentru ca o data cu dezvoltarea gandirii si o data cu credintele primite, ne-am indepartat tot mai mult de adevar. Am fost invatati ca oamenii care sunt placuti, buni, inteligenti poarta un set de calitati si a in viata trebuie sa fim ca acesti oameni. Astfel ne-am indepartat de autenticitate, si o data cu asta de sentimentul interior ca meritam iubire asa cum suntem, ca suntem perfecti asa cum suntem. Din acest moment am inceput sa ne imbracam sinele autentic si pur cu straturi peste straturi in speranta ca atunci cand vom indeplini toate conditiile pe care le au oamenii care sunt placuti, vom fi iubiti. Insa niciodata nu ni se vor potrivi papucii altcuiva. Traind poveste dupa poveste, experienta de viata dupa experienta de viata, am inceput sa ne dezvoltam o imagine despre noi insine, bazata pe gandire si pe catalogarile mintii. Tot ceea ce ni s-a spus ca e ‘’rau’’, am eliminat din aceasta imagine de sine, pentru ca pe buna dreptate, nimanui nu-i place sa fie rau, mai ales ca portretul omului ideal arata cu totul altfel. Astazi cu siguranta ca esti pregatit pentru acceptarea de sine si daca nu esti lasa-ma sa iti spun, ca nu e nimic mai atragator decat o persoana impacata cu ea insesi si care e capabila sa-si accepte conditia umana cu ambiguitatile ei cu tot. Suntem si lumina si intuneric, si bine si rau si intregul univers fizic in care traim este bazat pe polaritate.
Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Daca vei privi cu atentie , vei observa ca indiferent ce calitate sau defect crezi ca ai, exista si opusul ei in tine. Si daca nu o vezi inca la tine, o poti vedea oricand la cei din jurul tau. Si nimic nu este bun sau rau, ci doar este. Doar mintea este cea care catalogheaza lucrurile drept fiind bune si rele, in esenta fiecare lucru doar este, este o manifestare a constiintei supreme, creator, Dumnezeu asa cum tu preferi sa-i spui. Poti vedea cum drumul spre iubire reprezinta de fapt drumul spre tine insuti? Continui sa iti explic. Pentru a reveni la autenticitate si asadar la iubire, este esential sa ne eliberam de aceste catalogari ale mintii si sa reintegram in constiinta noastra de sine, tot ceea ce am eliminat. Partea interesanta este ca nu putem face acest lucru decat privindu-ne in oglinda corecta, iar aceste oglinzi sunt tocmai oamenii care ne inconjoara. Ori de cate ori vom vedea ceva ce consideram ‘’defect’’ la alti oameni, avem ocazia sa descoperim ce anume din constiinta noastra de sine, a eliminat mintea considerandu-l ‘’rau’’ si ori de cate ori vom vedea o calitate in ceilalti avem ocazia sa ne amintim de maretia noastra. Drumul spre iubire, astfel nu tine doar de relatiile noastre romantice ci este mult mai extins. El este la indemana ta in fiecare clipa, prin fiecare experienta pe care o traiesti, ai ocazia sa descoperi cine esti cu adevarat. Sa poti sa manifesti in viata ta iubirea, este un semn al faptului ca te-ai reintors la adevarata ta esenta, si ca ti-ai reconstituit adevaratul tau sine, care nu reprezinta doar mintea si corpul tau, ci este un complex minte-corp-spirit. Astfel drumul spre iubire este obligatoriu, pentru ca intr-un moment sau altul toti avem nevoie sa ajungem sa vedem cine suntem cu adevarat . Fiecare relatie pe care o traim in viata noastra ne duce mai aproape de adevarata constiinta de sine, si daca citesti acum aceste randuri, inseamna ca esti pregatit sa faci aceasta calatorie constienta. Cu totii ne aflam pe acest drum, insa unii suntem constienti de acest lucru iar altii nu. In momentul in care nu esti constient de lucrurile care se intampla, si de motivul pentru care acestea se intampla, in cele mai multe cazuri te vei simti o victima, fara a stii ca de fapt tot ceea ce traiesti si experimentezi este creatia ta si astfel o data cu rolul de victima vei experimenta suferinta.
Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Daca in viata ta in acest moment nu experimentezi iubirea pe care o doresti inseamna ca inca nu ai ajuns la acceptarea completa a cine esti si fiecare experienta si situatie de viata pe care o traiesti e un ghid extraordinar si o sansa care te poate duce acolo. Important este sa te deschizi spre observatie si constientizare. Nu ai nevoie sa calatoresti peste mari si tari pentru a gasi partenerul ideal, nu ai nevoie sa te retragi in pesteri, nu ai nevoie sa repari pe nimeni, sau sa depui eforturi pentru a-I face pe ceilalti sa inteleaga, ci tot ce ai de facut este sa te intorci cu fata catre tine si ajungi din nou la constiinta ca esti demn intru totul de iubire. E atat de simplu si totusi pentru a intelege acest mesaj ti-am pregatit mai multe mesaje. Lasa deoparte tot ce ai stiut pana acum, priveste in inima ta, verifica daca tot ceea ce iti spun poate fi adevarat si deschide-ti singur drumul spre iubire. Sta in puterea ta si meriti acest lucru! Unul dintre cei mai importanti pasi spre a deveni completi, de a ne reintoarce la intregire, la unitate este acceptarea ambiguitatilor noastre. Suntem si lumina si intuneric insa atunci cand aducem lumina in intuneric el se dizolva sau se transforma in ceva familiar cu aspecte pozitive. Suntem deopotriva buni si rai in acelasi timp, desi in majoritatea timpului noi acceptam doar acele parti ‘’bune’’ din noi, respingandu-le pe celelalte. Chiar daca pare mult mai sanatos sa ne uitam doar la partile noastre frumoase, cele pe care le acceptam despre noi, nu putem niciodata sa fim complet in locul iubirii si sa ne intoarcem la adevarata noastra natura , daca nu incepem sa ne privim cu adevarat. Asta inseamna ca avem nevoie sa aducem in campul constiintei si acele parti intunecate din noi, acele umbre, la fel cum facem cu cele luminoase. Asa cum am mai spus , intreaga existenta cuprinde si lumina si intuneric. Cu totii simtim o anumita magie in noapte. Uneori vedem ziua mai intunecata si noaptea mai luminoasa si atunci de ce nu putem accepta ca totul este perfect asa cum este? Noi suntem perfecti asa cum suntem, cu partile noastre luminoase si cu cele intunecate. Cand ajungi sa iti accepti ambiguitatile , aduci lumina in intuneric si astfel el se dizolva. Doar mintea pune etichete de ''bun'' sau ''rau'', in esenta, nimic nu e bun sau rau, doar este, si aceasta realizare si acceptare iti transforma viata in cel mai profund mod. Orice ce consideram bun are o nuanta de rau, si orice consideram rau are o nuanta de bun. Acceptarea umbrei tale sau partii ascunse in intuneric, iti ofera cea mai mare eliberare in timp ce respingerea sau reprimarea anumitor nuante din noi, ne indeparteaza tot mai mult de intregire si de starea noastra naturala de iubire.

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Cu cat accepti mai usor, acele lucruri din tine pe care pana acum le-ai reprimat, ascuns sau respins, cu atat sentimentul de divizare dispare si incepi sa vezi ca esti complet demn de iubit, iar aceasta este cheia manifestarii iubirii in viata ta. Realitatea exterioara pe care o vezi zi de zi, reprezinta cel mai mare ghid pentru a aduce lumina constiintei in intuneric, pentru a te cunoaste pe tine, cu toate nuantele tale si isi ofera sansa sa descoperi care sunt acele lucruri pe care ai nevoie sa le integrezi in sentimentul tau de sine. Primul lucru pe care a venit momentul sa il faci este sa iti accepti responsabilitatea si potentialul creator pe care il ai. Lumea, oamenii pe care ii cunosti reprezinta oglinda in care te privesti. Uita-te in jurul tau! Cum arati? Priveste zi de zi, tot ceea ce apare in calea vietii tale si astfel poti sa patrunzi din ce in ce mai mult in campul constiintei de sine , si o data cu asta in campul iubirii. Orice este acceptat in interior, nu mai are nevoie sa se manifeste in exterior si o data ce ajungi la aceasta acceptare, nu ramane altceva decat ceea ce esti in esenta, IUBIRE. Asadar tot ceea ce iti provoaca sentimente de furie, tot ce te deranjeaza, tot ce dispretuiesti in lumea care se infatiseaza in fata ta reprezinta de fapt lucruri pe care undeva in viata ta si tu le manifesti, insa nu vrei sa le accepti sau nu le poti vedea inca, pentru ca le-ai ingropat in urma cu multa vreme. Te invit ca in urmatoarea saptamana sa ramai atent la ceea ce intra in viata ta. Toate acele lucruri fata de care opui rezistenta, nu sunt altceva decat limitari care te indeparteaza de adevarata ta fiinta. Tine minte, ca pe masura ce esti indarjit sa respingi anumite aspect ale fiintei tale, ele cresc si se multiplica si mai mult. Ramai constient si scrie, tot ceea ce descoperi intr-o zi ca iti provoaca sentimente de repulsie, dispret, furie, tot ceea ce ai respins si nu ti-a placut la cei pe care i-ai intalnit. Poti sa incepi sa faci urmatorul exercitiu chiar acum, insa iti recomand sa ramai atent in zilele ce urmeaza la tot ce ti-am spus mai sus, pentru ca prin experienta directa procesul de acceptare a ambiguitatilor va fi mult mai usor. Intreaba-te : Ce anume gasesc de dispretuit in ceilalti, ce gasesc dezgustator, si de ne acceptat la oameni in general? Te gasesti aratand cu degetul si punandu-le etichete? Inclusiv figurile publice pe care le vezi in mass media, te pot ajuta sa iti dezvalui acele aspecte despre tine, care nu au
Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

fost inca acceptate, si care mentin sentimentul de divizare interioara, si o data cu el, tin iubirea departe de tine. Gandeste-te la cateva persoane pe care le dispretuiesti, dintr-un motiv sau altul. Pot fi persoane cunoscute sau cineva apropiat tie, un membru al familiei, un prieten. Scrie numele aceste persoane pe o hartie: Acum scrie acele lucruri care te deranjeaza cel mai mult la ea. Ce lucruri ‘’negative ‘’ai de spus despre ele? Imagineaza-ti ca se afla in fata ta. Arata cu degetul spre ele si spune-le cu voce tare. Acum uita-te la degetele tale si vei observa ca 3 dintre ele arata catre tine. Aceasta este etapa recunoasterii. In acest moment poti recunoaste ce anume din tine nu ai acceptat si ai proiectat asupra celorlalti. Ia pe rand fiecare lucru si intreaba-te : Unde, cand sau ince fel sunt eu in viata mea asa?

De exemplu sa spunem ca ai de zis despre cineva ca e avar si egoist. Intreaba-te:

Unde, cand sau in ce fel sunt eu egoist si avar in viata mea?

Noteaza aceste raspunsuri, si apoi treci la urmatorul pas. Scrie toate lucrurile pe care le consideri negative la tine, cele pe care le-ai constientizat poate acum, sau cele pe care le credeai inainte si gaseste ce se afla la polul opus. Intreaba-te chiar nu a fost nici o situatie in care ai simtit ca ai aceasta calitate compensatorie care se afla la capatul ‘’defectului’’ pe care crezi ca il ai? Apoi treci le lucrurile pe care le consideri pozitive. Gandeste-te la acele persoane pe care le apreciezi in viata ta pentru un motiv sau altul. Intreaba-te:

Unde, cand sau in ce fel sunt si eu asa in viata mea?

Noteaza raspunsurile si treci la urmatorul pas.
Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Scrie toate lucrurile pe care le consideri pozitive la tine, cele pe care le-ai constientizat acum sau cele pe care le credeai inainte si gaseste ce se afla la polul opus. Intreaba-te chiar nu a fost nici o situatie in care ai si simtit ca ai actionat din ceea ce se afla la capatul opus al acestei calitati? Orice calitate sau orice defect pe care il vezi la tine are si opusul ei, si acesta exista de asemenea in tine. Cand incepi sa iti accepti ambiguitatile, te accepti pe tine insati si faptul ca esti om si nu e nimic mai atragator decat un om impacat cu el insusi. Iti repet, in fiecare din noi exista lumina si intuneric, si suntem complet demni de iubire. O daca ce acceptam acest lucru in interior, si ne consideram vrednici asa cum suntem sa fim iubiti, acest lucru se va reflecta in exterior. O data ce imbratisezi atat nuantele pe care le consideri negative cat si nuantele pe care le consideri pozitive, ale unui om, te apropii din ce in ce mai mult, de intregire si acceptare. Iti dai seama ca nu esti tot timpul intr-un fel sau un altul, ci esti un intreg care la un anumit moment experimenteaza toate nuantele existentei. Din acest moment poti face pace cu tine insuti, si poti vedea ca meriti si esti demn de iubire. Din acest moment devii din ce in ce mai atragator si prin faptul ca te accepti si te iubesti asa cum esti, cu toate aspectele tale, fluxul iubiriii curge natural in viata ta. Nu esti aici intamplator, asa ca in acest moment acest curs si viata iti sunt indicii care te conduc spre reintoarcerea la adevarata ta natura : IUBIREA. Deschide-ti inima sa le primesti, asculta din inima tot ceea ce primesti pentru ca astfel totul devine mult mai clar. Esti deja iubire, esti deja claritate, tot ce ai de facut este sa dai la o parte ceea ce acopera aceasta realizare. Pe curand!

Cu iubire

Autor, trainer si coach spiritual www.artafeminina.ro

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Deschide-ti drumul spre iubire- curs online

Cristina Miculete-www.artafeminina.ro

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful