P. 1
Rezolvari Matematica 2009 - www.rezolvari.net

Rezolvari Matematica 2009 - www.rezolvari.net

5.0

|Views: 3,504|Likes:
Published by bdigitala
Rezolvari matematica 2009 variante bacalaureat de la www.rezolvari.net
Rezolvari matematica 2009 variante bacalaureat de la www.rezolvari.net

More info:

Published by: bdigitala on Apr 01, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/10/2014

pdf

text

original

Rezolvari Matematica 2009 Bac alte rezolvari in detaliu la www. rezolvari.

net REZOLVARI VARIANTE MT2 – 2009 SUBIECTUL I
Varianta 1 (1)
C + = ⋅ + = + =

(2) Pentru ca sa aiba sens logaritmul, trebuie ca
x+ >  → x > − → x ∈ − 
x+

 +∞ 
⇒x = ⇒ = x

= ⇒x + =

(3)

x

+

x

=

x +x S −b a −b = = ⋅ = = x ⋅x P a c c −

=−

, unde a,b,c sunt coeficientii

ecuatiei de gradul 2 din problema, iar S si P (conform relatiilor lui Viete) sunt suma, respectiv produsul acestora : x − x − = ⇒ a = b = − c = − (4) Pentru f(x) = - x2,avem a = -1, b = 0 si c = 0.

Cum a este negativ, varful parabolei reprezinta maximul acesteia, si
yv = − ∆ = a − =

se localizeaza in :

Reprezentarea grafica a functiei va fi deci o
x ∈[

parabola situata sub Ox. Astfel, pentru va lua toate valorile intre f(0) si f(1).
f = f = −⇒

]

,

cum functia este continua si

pe intervalul definit in problema strict crescatoare, deducem ca functia functia Imf=[-1,0].

(5)

AB = − −

 ⋅i +

+

   ⋅ j =− i + j → =− b = a
 i

Se calculeaza astfel, intrucat
 j

pentru a determina coeficientii versorilor

este nevoie sa calculam

diferenta dintre coordonatele punctelor ce formeaza vectorul respectiv. (6) Folosind teorema cosinusului, obtinem :
B= c + a −b ac = AB + BC − AC AB ⋅ BC = + − = = = →m B =

π

Rezolvate Matematica 2009 Bac alte rezolvari in detaliu la www. rezolvari. net

Varianta 2 (1) Radacina lui f(x) se determina astfel :
x − = ⇒ x = ⇒ f = ⇒ − ⋅f f − ⋅ ⋅f ⋅f =

(2)
x +
⇒x − x

+
+

x = ⇒
x −

x x+
x +

= ⇒ x+ x
= ⇒

= ⇒ x

+ x− = ⇒ x

− x+ x − = ⇒

= ⇒− x

Radacinile sunt conform

x =

si

x =−

, respectandu-se insa conditiile de si
x > ⇒∈ x ∞

existenta (3) x

carora

x + > ⇒> x −⇒ x∈ − ∞

Din

intersectia acestora rezulta ca sigura solutie valabila este x = 2.
x − x + ≤ ⇒ x
x − ≤ ⇒

− x + ≤ ⇒ x

− x − + ≤ ⇒ x− x x

−x −

≤ ⇒

⇒ − x

−∞

1

4

+∞

f(x) +++++0-----Radacinile sunt
x =

0+++++++ si
x =

Cum rezultatele ecuatiei trebuie sa fie mai ,dar

mici sau egale cu 0 si a = 1 (a>0), inseamna ca multimea de solutii apartine intervalului incastrat intre radacinile obtinute
⇒ ∈ x x ∈ ⇒∈ Ζ x

(4) Ratia din aceasta progresie aritmetica este :
r =
x+

x

+ =

x

+ = ⋅

x

+

Rezulta ca daca si in urmatorul caz ratia este aceeasi, atunci termenii sunt consecutivi. Verificam : (5)
OA + OB = −  i +− −
p = ⋅
x

+ −

x+

=

x

+ = ⋅

x

+ = → r

Adevarat.

 j +

 i +

 j =

  i − j →

Vectorul

OA + OB

(6) Aria

∆ABC =

AB ⋅ AC ⋅

A

=

⋅ ⋅

=

Variante Matematica 2009 Bac

alte rezolvari in detaliu la www. rezolvari. net

Varianta 3
(1)

Sirul este o progresie aritmetica de ratie r = 7 – 1 = 6, rezulta ca al zecelea termen al sirului va fi a10 = 1 + 9r = 55 . Intrucat multimea din care trebuie sa alegem cifrele pentru numar este formata din 2 elemente, si trebuie sa formam numere cu cate 3 cifre , inseamna ca sunt 23 numere posibil de format, adica 8. Dintre acestea insa , doar 2 dintre ele sunt divizibile cu 3 ( pentru a fi un numar divizibil cu 3, trebuie ca suma cifrelor acestuia sa fie ea insasi divizibila cu 3) si anume 111, si 222. Probabilitatea se calculeaza prin raportarea numarului de cazuri favorabile la cel de cazuri posibile. Se obtine astfel :
p= = →

(2)

sanse.
∞)

x + > ⇒ x > − ⇒ x ∈(−
+ = x x ⇒+ = x x
x − ⇒ + x

(3) Pentru ca radicalul sa aiba sens, deducem conditia de existenta
⇒ x − − = ⇒ x x + − x− = ⇒ x+ x x − x+ = ⇒

= ⇒

Radacinile sunt x1 = -1 si x2 = 2,ambele valabile.
+ f = −− + + =

(4)

f

− + f

− + f

(5) Calculam panta dreptei (m).

m=

yB − y A − + = = x B −x A −

Ecuatia dreptei este : y – yA = m (x – xA)
⇒ y += x − ⇒ y +− + = ⇒ x + = ⇒ y − = x y − x −

(6)

S ∆ABC =

AB ⋅ AC ⋅

A

=

=

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->