P. 1
pb

pb

|Views: 1|Likes:
Published by azri abd rahman
penanda buku
penanda buku

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: azri abd rahman on Apr 29, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/09/2014

pdf

text

original

"Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun hanya sekadar senyuman.

"

CIKGU AZRI "Dunia ini umpama lautan yg luas. Kita adalah kapal yg belayar di lautan telah ramai kapal karam didalamnya.. andai muatan kita adalah iman, dan layarnya takwa, nescaya kita akan selamat dari tersesat di lautan hidup ini" CIKGU AZRI

"Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan" CIKGU AZRI

"Setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu telalu penting dalam sebuah kehidupan. Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang"

CIKGU AZRI

"Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu" CIKGU AZRI

"Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan dan keamanan. Bilabila masa ia akan pecah" CIKGU AZRI "Kegagalan dalam kemuliaan lebih baik daripada kejayaan dalam kehinaan.Tetapi kata-kata yang kasar dapat mengasarkan hati yang lunak seperti sutera" CIKGU AZRI "Keikhlasan itu umpama seekor semut hitam di atas batu yang hitam di malam yang amat kelam. Ianya wujud tapi amat sukar dilihat" CIKGU AZRI . Memberi sedikit dengan ikhlas pula lebih mulia dari memberi dengan banyak tapi diiringi dengan riak" CIKGU AZRI "Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan" CIKGU AZRI "Kata-kata yang lembut dapat melembutkan hati yang lebih keras dari batu. Hidup tanpa pegangan ibarat buih-buih sabun.

Setiap mata terbuka belum bererti ia melihat" CIKGU AZRI "Jadikan dirimu bagai pohon yang rendang di mana insan dapat berteduh." CIKGU AZRI "Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan" CIKGU AZRI "Setiap mata yang tertutup belum bererti ia tidur. Perjuangan memerlukan ketabahan." CIKGU AZRI "Jangan seperti pohon kering tempat sang pungguk melepas rindu dan hanya layak dibuat kayu api. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Pengorbanan memerlukan perjuangan."Hidup memerlukan pengorbanan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan." CIKGU AZRI .

Oleh itu berikanlah walau secebis kegembiraan yang anda miliki itu kepada teman anda. seribu bahasa." CIKGU AZRI "Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Manusia boleh membentuk seribu kata-kata."Menulis sepuluh jilid buku mengenai falsafah lebih mudah daripada melaksanakan sepotong pesanan. Teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup" CIKGU AZRI "Kata-kata itu sebenarnya tidak mempunyai makna utk menjelaskan perasaan." CIKGU AZRI "Esok pasti ada tetapi esok belum pasti untuk kita. pabila kita memakainya semua akan dapat merasa keharumannya." CIKGU AZRI "Kegembiraan ibarat semburan pewangi. Tapi kata-kata bukan bukti unggulnya perasaan" CIKGU AZRI . Beringat-ingatlah untuk menghadapi esok yang pastikan mendatang.

CIKGU AZRI "Selemah-lemah manusia ialah orang yg tak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yg mensia-siakan sahabat yg telah dicari" CIKGU AZRI "Orang yg paling berkuasa adalah orang yang dapat menguasai dirinya sendiri" CIKGU AZRI ."Hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita. kesenangan itu satu masa yang ditinggalkan". Ia adalah menguji keteguhan iman seseorang." CIKGU AZRI "Hiduplah seperti lilin menerangi orang lain." CIKGU AZRI "Akal itu menteri yang menasihati. Harta itu satu tamu yang akan berangkat. janganlah hidup seperti duri mencucuk diri dan menyakiti orang lain. Hati itu ialah raja yang menentukan. Malangnya bagi mereka yg hanya mengikut kehendak hati tidak sanggup menerima penderitaan.

"Seseorang menganggap sekatan sebagai batu penghalang. Dan kamu akan menjadi terhebat. adalah sepenuhnya daripada apa yang kita berikan padanya. Tetapkan akal pada hal tertinggi." CIKGU AZRI "Fikirkan hal-hal yang paling hebat." CIKGU AZRI . Dan kamu akan mencapai yang tertinggi. tetapi kita sering kali ingat apa yang orang lain ada." CIKGU AZRI "Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki. sesungguhnya kita akan terkejut dengan hasilnya." CIKGU AZRI "Kalau kita melakukan semua yang kita upaya lakukan. Sedangkan orang lain menganggapnya sebagai batu loncatan." CIKGU AZRI "Apa yang diperolehi dalam hidup ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->