Hotel Marmatia

Hotelul Marmatia a fost construit in perioada 1941 - 1942. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost hotel, gazduind militarii germani si maghiari, dar si hotel pentru elita maghiara pana in 1944. Dupa anul 1944 a devenit spital de copii, iar in 1978 s-a dat in folosinta sub denumirea de Hotel Marmatia. In prezent, Hotelul Marmatia este un brand pentru orasul Sighetu Marmatiei, fiind cel mai nou hotel de lux destinat turismului de agrement sau business din Tara Maramuresului. Desi este renovat complet, Hotel Marmatia pastreaza arhitectura de influenta austriaca utilizandu-se lemn, piatra, obloane decorative, balcoane si alte elemente specifice stilului. Fiind situat pe Strada Mihai Eminescu 97, in Parcul Gradina Morii, la poalele Dealului Solovan, hotelul are o pozitie deosebita, intr-un cadru natural mirific cu vedere spre raul Iza si vedere spre parc si oras. Restaurantul are capacitatea de 140 de locuri, aici avand posibilitatea sa alegeti din meniul variat, preparate traditionale romanesti cat si internationale, vinuri din podgorii renumite, intr-o ambianta muzicala placuta. Pe terasa restaurantului (capacitate 80 locuri) se pot petrece clipe placute in aer liber si se pot desfasura mese campenesti, picnic langa raul Iza si barbeque cu foc de tabara in zona special amenajata. Barul de zi are o capacitate de 20 locuri si ofera o gama generoasa de bauturi alcoolice, nealcoolice, cocktailuri preparate dupa cele mai fine tehnici si coffee-break-urile din cadrul programelor tip business. In zona barului si in extensia holului functioneaza Hot Spot - zona business cu internet wireless. SALA DE CONFERINTE Sala de conferinte are pana la 50 locuri si este dotata cu:  retroproiector  flip-chart  instalatie de sonorizare

1

SERVICII SUPLIMENTARE              lift room service spatiu pentru persoane cu dezabilitati curatatorie spalatorie securizarea bagajelor serviciu de seif la receptie servicii de alarm-clock servicii de secretariat (fax.DVD  laptop. Aceasta poate fi adaptata diverselor tipuri de evenimente:      conferinte training-uri work-shop-uri expozitii reuniuni de afaceri. etc 2 . ecran de proiectie. etc. etc. Se asigura la cerere:  videoproiector  TV . fotocopiere. etc. etc.) programe de excursii punct de informare turistica ghid turistic parcare interioara gratuita SERVICII DE EVENIMENTE  banqueting  mese festive  de afaceri ALTE SERVICII  rent a car  inchiriere ATV-uri  paint ball.

CLUB ENDURI SIGHET isi propune sa mentina si sa cultive spiritul de fair-play. ARCER S.C.L) este ca si forma de constituire societate cu raspundere limitata si a luat fiinta in anul 1992. Segmentul de piata hotelier este mai redus in judetul Maramures. Maramures. fani ai sportului de teren. datorita numarului mare de pensiuni turistice si agroturistice. CLUB ENDURO SIGHET s-a infiintat în Sighetu Marmatiei. de catre un grup de entuziasti. este situate pe strada Popa Lupu nr. etc CLUB ENDURO SIGHET Este un club sportiv care are ca obiectiv principal promovarea automobilismului si motociclismului de teren . 3 . respectul pentru mediul inconjurator si dragostea pentru natura.MAGAZINUL DE ARTIZANAT Situat in cadrul hotelului ofera posibilitatea clientilor sa achizitioneze suveniruri specifice zonei maramuresene precum:  obiecte din ceramica traditionala  tesaturi traditionale  zgardane  traistute  clopuri  papusi traditionale  sculpturi din lemn. Piata hoteliera este intr-o usoara crestere mai ales pentru organizarea de conferinte si reuniuni de afaceri. 90 din Sighetul Marmatiei. dar care este mai putin cunoscut în Romania. Hotelul se deosebeste fata de celelalte unitati de cazare din judet datorita istoriei si arhitecturii deosebite pastrate de mai bine de 70 de ani.de tip OFF ROAD . fapt pentru care hotelul Marmatia este favorizat datorita spatiului mare de cazare si dotarile acestuia. De asemenea hotelul mai are in component si Clubul Enduro Sighet. cu scopul declarat de a practica si dezvolta un sport cu valente si satisfactii deosebite.destinat autovehiculelor cu tractiune integrala si motocicletelor de teren.R. Dincolo de latura spectaculoasa a acestui sport. Hotelul Marmatia (S.

expozitii traininguri capacitate de cazare peste 100 de personae multitudinea de servicii printre care rent a car.A Posibiltati de imbunatatire:  marirea spatiului de bar  renovarea exteriorului  modernizarea spatiului de receptive.Preturile putin mai piperate si luxul atrage mai mult segmental business si turistii straini. Puncte tari:     este singurul hotel de lux din zona Sighetului poate gazdui conferinte.A Sugestii:  construirea unei parcari anexe  ridicarea standardului de calitate prin construirea unui centru S. Hotel Ambasador.P.P. Hotel Rivulus. inchirieri ATV-uri. catering Puncte slabe:  locuri de parcare limitate  lipsa unui centru S. Hotel Carpati. 4 . reuniuni de afaceri. dar si celelalte segmente. Euro Hotel. Ca si concurenti pe piata hoteliera putem aminti Hotel Mara.