You are on page 1of 9

MAJLIS PENYAMPAIAN ANUGERAH CEMERLANG KOLEJ VOKASIONAL TEKNIK TAWAU SESI 2013 PADA : 20 OGOS 2013 TEMPAT : DEWAN

TUN AHMADSYAH KOLEJ VOKASIONAL TEKNIK TAWAU

MASA CUE

: 7.00 PAGI : Apabila Encik Azman bin Mansur (Bapa Angkat Kurikulum Kolej Vokasional Tawau), Encik Ahmad Fakrurrazi bin Ahmad (Penolong Kanan Kolej Voakasional Tawau) serta rombongan masuk ke astaka padang Kolej Vokasional Tawau. Juruacara mengumumkan ketibaan.

ANN

: Mengumumkan ketibaan yang Berbahagia Encik Encik Azman bin Mansur, Bapa Angkat kurikulum Kolej Vokasional Tawau, diiringi oleh yang Berbahagia Ahmad Fakrurrazi bin Ahmad, Penolong Kanan Kolej Voakasional Tawau, bersama rombongan. Terima kasih.

kepada Encik Azman bin Mansur. tuan puan. MASA CUE : 7.W. para guru dan ibu bapa sekalian kerana kesudian hadir untuk memeriahkan majlis pada hari ini. Sekian Terimah Kasih. Pengarah Pendidikan Daerah Tawau Juruacara mengumumkan ketibaan beliau. ANN : Mengumumkan ketibaan yang Berbahagia Encik Bolong bin Hj Cholle. . Pengarah Pendidikan Daerah Tawau. Saya mewakili warga Kolej Vokasional mengucapkan ribuan terima kasih. Juruacara memulakan majlis tersebut dengan ucapan mengalu-alukan kedatangan tetamu.MASA CUE : 7. diiringi oleh Encik Johan bin Okasa. buku aturacara majlis diedarkan. Bapa Angkat kurikulum Kolej Vokasional Tawau juga merangkap Pengerusi Persatuan Ibubapa dan Guru Kolej Vokasional Tawau serta rombongan. ANN : Assalamualaikum W.20 PAGI : Setelah Tetamu dan Jemputan yang lain duduk di tempat yang telah disediakan. Pengetua Kolej Vokasional Tawau dan rombongan. Selamat datang diucapkan ke Majlis penyampaian Anugerah Cemerlang Tahunan Kolej Vokasional Tawau bagi sesi 2013. sementara menanti tetamu Kehormat. salam sejahtera dan salam Satu Malaysia.30 PAGI : Ketibaan Tetamu Khas Encik Bolong bin Hj Cholle. Sekian Terimah Kasih.

Sekian Terimah Kasih. Juruacara memulakan majlis tersebut dengan ucapan pembukaan “Salam Keagamaan” dan serangkap pantun. buku aturacara majlis diedarkan. Berarak di celah pepohon ara. Indah Berbalam si awan petang. salam sejahtera. majlis mengucapkan ribuan terima kasih.MASA CUE : 7.35 PAGI : Setelah Tetamu Kehormat dan rombongan duduk di tempat yang telah khas disediakan. ANN : Assalamualaikum W. majlis menjemput Ustaz Faridul bin Hj. CUE ANN : Setelah selesai bacaan doa. Juruacara mengucapkan ribuan terima kasih. : Amin.W. Awal Bismillah pembuka bicara. Majlis dengan penuh Takzim menjemput dan mempersilakan. .45 PAGI : Bacaan Doa oleh Ustaz Faridul bin Hj Ranreng : Bagi memberkati dan merahmati majlis pada pagi ya mulia ini. salam perpaduan yang erat dan salam Satu Malaysia. MASA CUE ANN : 7. Selamat datang diucapkan ke Majlis Penyampaian Anugerah Cemerlang Kolej Vokasional Tawau bagi sesi 2013. Pemanis kalam selamat datang. Ya Rabbalalamin. Ranreng untuk menzahirkan bacaan doa.

Pengetua Kolej Vokasional Tawau. Pengetua Kolej Vokasional Tawau untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. ANN : Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha Encik Johan bin Okasa.00 PAGI : Ucapan alu-aluan Encik Johan bin Okasa.MASA CUE : 8. MASA CUE : 8. Juruacara menyampaikan ucapan penghargaan. ANN : Majlis mengucapkan terima kasih. . Juruacara mempersilakan. Majlis dengan hormatnya mempersilakan CUE : Setelah selesai penyampaian ucapan alu-aluan. Majlis dengan hormatnya mempersilakan. Juruacara mempersilakan. ANN : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih atas ucapan yang diberikan. ANN : Majlis diteruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Encik Azman bin Mansur (Bapa Angkat kurikulum Kolej Vokasional Tawau juga merangkap Pengerusi PIBG Kolej Vokasional Tawau untuk menyampaikan ucapan. Juruacara mengucapkan ucapan terima kasih kepada pengetua Kolej Encik Johan Okasa. CUE : Setelah Yang Berbahagia Encik Azman bin Mansur menyampaikan ucapan.10 PAGI : Ucapan Encik Azman bin Mansur Bapa Angkat Kokurikulum Kolej Vokasional Tawau merangkap Pengerusi PIBG Kolej Vokasional Tawau.

Sekali lagi terima kasih diucapkan. Majlis dengan penuh takzim menjemput dan mempersilakan. Juruacara mengucapkan Terima kasih dan sedikit penerangan berkenaan persembahan tadi. Untuk mkluman hadirin semua. CUE : Setelah selesai persembahan.MASA CUE : 8. : Terima kasih kepada pelajar-pelajar kelab Tarian dan Kebudayaan yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Cholle.30 PAGI : Persembahan Tarian Satu Malaysia oleh pelajar-pelajar Kelab Tarian dan Kebudayaan Kolej Vokasional Tawau. . Juruacara menjemput dan mempersilakan. ANN : Majlis pada pagi yang ceria ini kita teruskan lagi dengan menjemput Yang Berbahagia Encik Bolong bin Hj. ANN : Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Encik Bolong Hj Cholle diatas kesudian merasmikan Majlis Penyampaian Anugerah Cemerlang Tahunan Kolej yang julung kalinya ini. Cholle selesai penyampaian ucapan Perasmian Penutupan. ANN : Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. CHOLLE PENGARAH PENDIDIKAN DAERAH TAWAU. SABAH. Juruacara merakamkan penghargaan dengan ucapan Terima kasih. Dipersilakan. MASA CUE : 8. kita teruskan lagi acara kita pada pagi ini. Sabah untuk menyampaikan ucapan Perasmian Majlis Penyampaian Anugerah Cemerlang Kolej Vokasional bagi sesi 2013 yang julung kalinya dianjurkan. CUE : Setelah Yang Berbahagia Encik Bolong bin Hj. persembahan tadi adalah di bawah bimbingan En Boyie bin Ahmad dan tarian-tarian tadi melambangkan perpaduan kaum di negara kita Malaysia. Marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan daripada pelajar Kelab Tarian dan Kebudayaan Kolej Vokasional Tawau dengan tarian yang dibawa ialah tarian Satu Malaysia. Pengarah Pendidikan Daerah Tawau.15 PAGI : Ucapan perasmian penutupan oleh YANG BERBAHAGIA ENCIK BOLONG BIN HJ.

(rujuk lampiran untuk nama-nama penerima anugerah) CUE ANN : Setelah selesai menyampaikan Anugerah. mempersilakan Yang Berbahagia Encik Azman bin Mansur Bapa Angkat kurikulum Kolej Vokasional Tawau untuk menyampaikan anugerah tersebut.. Boyie bin Ahmad. Juruacara mempersilakan. CUE ANN : Setelah selesai persembahan. Boy Yan dan Raja Gopal A/L Manickham dan seterusnya diikiti oleh persembahan koir dari pelajar Kursus Rekaan Fesyen dengan lagu 1 Malaysia dan Malaysia Tanah Airku. ANN : Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi memberi laluan kepada persembahan pelajar. . Juruacara mengucapkan Terima kasih : Majlis mengucapkan ribuan terima kasih atas persembahan tadi. Majlis menjemput dan mempersilakan. Semoga ini akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjaya dalam mengejar ilmu dan cita-cita. pelajar yang berjaya sepatutnya diberi penghargaan.MASA CUE : 9. Juruacara mengucapkan Terima kasih : Terima kasih kepada yang memberi dan tahniah kepada yang menerima.00 PAGI : Penyampaian Anugerah Terbaik Kokurikulum. Persembahan ini merupakan persembahan sajak yang bertajuk “Janji Guru” yang akan dideklamasikan oleh Dyan Sustrow binti Rasit. : Untuk tidak membuang masa lagi majlis menjemput Encik Azman bin Mansur Bapa Angkat kurikulum Kolej Vokasional Tawau diiringi oleh Encik Fakrurrazi Ahmad Penolong Kanan Kolej Vokasional Tawau untuk menyampaikan anugerah. Oleh itu. ANN : Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha gigih yang berterusan. Juruacara menjemput. dipersilakan. Usaha yang tidak mengenal erti jemu pasti membuahkan kejayaan dan kecemerlangan.30 PAGI : Persembahan kedua deklamasi sajak diikuti dengan persembahan koir oleh pelajarpelajar daripada jabatan Ekonomi Rumah Tangga (ERT). Sangat menghiburkan kita semua. Untuk makluman hadiri sekalian persembahan ini juga adalah atas bimbingan En. MASA CUE : 9. : Hadirin sekalian sama-sama kita saksikan.

MASA CUE : 11.30 PAGI : Penyampaian Anugerah Terbaik Akademik. Majlis menjemput dan mempersilakan. Juruacara mengucapkan Terima kasih ANN : Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Encik Bolong Hj Cholle Pengarah Pendidikan Daerah Tawau dan Encik Azman bin Mansur Bapa Angkat Kurikulum Kolej Vokasional Tawau diatas kesudian menghadiri majlis Penyampaian Anugerah Cemerlang Kolej ini. Juruacara menjemput. mempersilakan YANG BERBAHAGIA ENCIK BOLONG BIN HJ. SABAH untuk menyampaikan anugerah tersebut.MASA CUE : 10. (rujuk lampiran untuk nama-nama penerima anugerah) CUE ANN : Setelah selesai menyampaikan Anugerah. Cholle Pengarah Pendidikan Daerah Tawau. CHOLLE PENGARAH PENDIDIKAN DAERAH TAWAU. CUE : Setelah selesai menyampaikan Cenderamata Kenangan kepada kedua-dua tetamu. Juruacara mengucapkan Terima kasih : Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Encik Bolong Bin Hj. Sabah dengan diiringi Pengetua Kolej Vokasional Tawau Encik Johan bin Okasa bagi menyempurnakan acara penyampaian anugerah bagi pencapaian akademik terbaik sepanjang tahun 2013.30 PAGI : Penyampaian CEDERAMATA KENANGAN KHAS oleh pihak Kolej kepada jemputan. Juruacara menjemput. ANN : Seterusnya majlis berbesar hati menjemput Encik Johan bin Okasa Pengetua Kolej Vokasional Tawau untuk menyampaikan cenderamata kenangan kepada yang Berbahagia Encik Bolong Hj Cholle Pengarah Pendidikan Daerah Tawau dan Encik Azman bin Mansur Bapa Angkat Kurikulum Kolej Vokasional Tawau. Sekalung penghargaan diberikan dan terima kasih kepada pengetua atas . Sabah atas kesudian menyampaikan anugerah itu tadi dan tahniah kepada yang menerima. Majlis dengan penuh Takzim Menjemput dan Mempersilakan. ANN : Sesi penyampaian anugerah diteruskan dengan penyampaian anugerah vagi para pelajar yang telah menunjukkan kecemerlangan dalam bidnag akademik. Dengan ini. Cholle Pengarah Pendidikan Daerah Tawau. majlis dengan sukacitannya menjemput dan mempersilakan Yang Berbahagia Encik Bolong Bin Hj.

: Juga Dijemmput Encik Azman bin Mansur bersama rombongan dan Encik Fakrurrazi. Majlis kita berakhir disini. Salah dan silap lupakan saja. Terima kasih kepada yang memberi dan terima kasih kepada yang sudi menerima.00 PAGI : Juruacara menutup majlis dengan rangkap Pantun dan menjemput jemputan untuk menjamu selera di tempat yang telah disediakan. persembahan tadi adalah di bawah bimbingan En Boyie bin Ahmad dan tarian-tarian tadi melambangkan perpaduan kaum di negara kita Malaysia. ANN : Berakhirnya majlis penyampaian cenderamata kenangan itu tadi. Sekian terima kasih. Untuk mkluman hadirin semua. CUE : Setelah selesai persembahan. Akhir kata dari pihak kami jawatankuasa Majlis Anugerah Cemerlang merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung ataupun tidak dalam menjayakan majlis pada hari ini. Sebarang kelemahan harap dimaafi. Kenangan nan indah simpanlah di hati. Semoga kita berjumpa lagi. : Dipersilakan Encik Johan Okasa menjemput dan mengiringi Yang Berbahagia Encik Bolong Hj Cholle untuk ke bilik Jamuan. : Terima kasih kepada pelajar-pelajar kelab Tarian dan Kebudayaan yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Segala kerjasama sangat dihargai. Terima kasih sekalung budi. Dipersilakan. MASA CUE : 12. . maka selesailah sudah Majlis Penyampaian Anugerah Cemerlang pada hari ini.kesudian menyampaikan cenderamata kenangan itu tadi. : Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar yang menerima anugerah pada hari ini. Semoga kejayaan ini pendorong untuk terus cemerlang pada masa akan datang. Juruacara mengucapkan Terima kasih dan sedikit penerangan berkenaan persembahan tadi. Menhijau pohon subur dibaja. usaha dan terus berusaha. : Gugur menguning buah kuini. : buat jemputan yang lain dipersilakan ke dewan makan Kolej untuk menikmati juadah jamuan yang telah disediakan. Kepada yang tidak berjaya.