You are on page 1of 6

De ce Rusia a interzis carnea produsă în SUA

21 ianuarie 2013

În ultimii ani, am aflat informaţii despre ceea ce conţine “pasta roz”(carnea reconstituită) şi cum funcţionează înşelătoria lipiciului de carne. Am mai aflat că mâncărurile fast -food, cum ar fi hamburgerii de la McDonalds, conţin atât de multe chimicale şi atât de puţine ingrediente reale încât burgerul nu arată semne de descompunere nici măcar după ani de zile. Faimosul sandwich cu costiţă de la McDonalds, McRib, a devenit subiect de analiză, relatează Mercola.com. Sandwichul din carne de porc este descris a fi o costiţă de porc îmbibată în sos de grătar, cu ceapă şi murături acrişoare, servite pe o chiflă alungită. Pare a fi perfect normal, dar, din ce este făcut cu adevărat? Într-un articol din noiembrie 2011, CBS Chicago a dezvăluit adevărata faţă a acestui sandwich popular: “Peste 70 de ingrediente formează McRib şi da, unul din ingrediente este porcul. Însă, aşa cum declară reporterul Vince Gerasole, printre aceste ingrediente există unul care poate fi găsit şi în fabricarea papucilor. După o analiză mai atentă a produsului s-a descoperit azodicarbonamidă, o substanţă folosită pentru înălbirea făinii din pâine. Însă mai are şi alte utilităţi. Poate fi folosită pe salteaua de yoga, în papucii de sport, în aproape orice este de cauciuc. Apoi este carnea de porc, care de fapt este un produs din carne amestecată.Cu alte cuvinte, sandwichul este făcut din toate măruntaiele şi resturile mai puţin costisitoare ale porcului. Lista ingredientelor sandwichului McRib îmi aminteşte de laboratorul de chimie.”

În orice caz, ce este “mâncarea”?

După cum s-a raportat anul trecut. colesterolul ridicat. ci mai degrabă sunt realizate într-un laborator.  Rusia aruncă înapoi în SUA carnea otrăvitoare . În mod legal.motiv pentru care trebuie tratate cu amoniac pentru a ucide agenţii patogeni. Garniturile folosite provin din părţi de vacă care sunt cel mai probabil contaminate cu bacteria periculoasă E. un indicator clar că acest tip de mâncare nu furnizează organismului o nutriţie corespunzătoare. răspunsul este în mod clar “NU!”. Aşadar. care scade aproximativ trei cenţi din costul pe kilogram al cărnii de vită. dibaetul.În urmă cu doi ani. obezitatea. aproximativ 70% din carnea de vită vândută în supermarketurile americane conţine “pastă roz” adaugată ca un element ieftin de umplere. Aşa cum indică clipul publicitar. produsele McDonalds pot fi numite cu adevărat “mâncare”? Atunci când te gândeşti la faptul că un număr mare de ingrediente dintr-o mâncare fast-food nu există nicăieri în natură. care au fost tratate cu hidroxid de amoniu (în principal o soluţie din amoniac în apă). Amestecul colorat cu Pepto-Bismol este alcătuit din resturi de carne de vită şi ţesuturi conjuctive din vacă. organizaţia non-profit Comitetul Doctorilor pentru o Medicină Responsabilă au realizat o reclamă împotriva deceselor asociate cu obezitatea în care au atras atenţia asupra produselor McDonalds.coli. acest amestec poate reprezenta 15% din orice produs din carne de vacă. În principal. sănătatea umană este ameninţată de astfel de practici alimentare industriale şi nu de produsele lactate crude ş i nepasteurizate sau alte alimente integrale neprocesate. hipertensiunea şi atacurile cardiace sunt boli simptomatice asociate cu o alimentaţie pe bază de fast-food.

deşi iniţial vor realiza propriile teste. nu există nicio perioadă de curăţare pentru ractopamină. Inspectorul şef al Rusiei. suprimarea funcţiei reproductive. şi prin urmare masa musculară a animalului. De asemenea. creşterea mastitelor în rândul vacilor de lapte. Gennady Onishchenko.În ceea ce privesc ştirile referitoare la “alimentele îndoielnice”. Acesta a declarat pentru New York Times: “De exemplu. Rusia a interzis mărfurile din carne americană după ce a descoperit că acestea conţin ractopamină. utilizarea ractopaminei este însoţită de o reducere a masei corporale. inclusiv China şi Rusia. Potrivit veterinarului Michael W. dar este permisă în 24 de state. medicamentul este responsabil pentru hiperactivitate. iar agenţiile de reglementare a sănătăţii din Rusia au declarat că. Utilizarea medicamentului este interzisă în 160 de ţări. Fox. Acest medicament reduce conţinutul de grăsime din carne. interdicţia a intrat în vigoare începând cu data de 7 decembrie 2012. În timp ce alte medicamente necesită o perioadă de curăţare de două săptămâni. pentru a asigura faptul că acei compuşi chimici sunt eliminaţi din carne înainte de tăiere(şi prin urmare se reduc resturile de reziduuri pentru consumul uman). susţine că există “întrebări serioase” referitoare la siguranţa medicamentului. ţările străine vor trebui în curând să certifice faptul că produsele lor din carne nu conţin ractopamină. inclusiv Canada şi SUA.” Ractopamina afectează sistemul cardiovascular uman şi poate provoca toxiinfecţii alimentare. crescătorii de animale folosesc în mod intenţionat medicamentul în ultimele zile înainte de tăiere pentru a creşte eficacitatea. achiziţionând anual carne de vită şi de porc în valoare de 500 de milioane de dolari. aproximativ 20% din ractopamină rămâne în carnea pe care o cumpărăm de la supermarket. degradare musculară şi o rată mare a deceselor şi dizabilităţilor în rândul efectivelor de animale. De fapt. Potrivit informaţiilor furnizate de Pravada. dacă doresc să o exporte în Rusia. ceea ce duce către un declin semnificativ al calităţii şi siguranţei laptelui. Rusia este cel de-al patrulea cel mai mare importator de carne din SUA. Potrivit New York Times. . un medicament beta care creşte sinteza de proteine.

În schimb. SUA au acuzat Rusia de încălcarea regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC). SUA nu a arătat niciun semn că urmează a ajunge la o înţelegere. aditivi şi conservanţi pentru a face atractiv un amestec insipid şi mat Aromate în mod artificial Nicio conexiune cu solul sau cultura Ghid de achiziţionare a alimentelor reale şi care promovează sănătatea . din moment ce “toţi membrii OMC încalcă regulile”. fabricate într-o fabrică şi vândute în ambalaje frumos colorate Întotdeauna la fel (nu există nici o variaţie a calităţii sau a gustului) Rămân “proaspete” pentru perioade lungi de timp Nu este nevoie de niciun fel de preparare. Totuşi. medicamentul este folosit în 45% dintre porcii din SUA. Mâncare reală Crescute şi vândute ca fiind “integrale” Calitate variabilă Se strică repede Necesită preparat Culori vii şi texturi bogate Aromate în mod autentic Conexiuni puternice cu solul şi cultura  Produse procesate asemănătoare alimentelor Produse.În ciuda potenţialelor riscuri pentru sănătate. în 30% dintre vitele şi în cazul unui procentaj necunoscut de curcani.  Cum să identifici mâncarea REALĂ Iată o listă cu caracteristicile şi trăsăturile alimentelor reale faţă de “produsele alimentare” procesate. o acuzaţie pe care vicepremierul Rusiei Arkady Dvorkovich a respins -o ca fiind o parte a afacerii. trebuie doar încălzite şi consumate Conţin materiale de umplutură. Mexic şi Brazilia au anunţat că vor respecta cererea Rusiei privind carnea fără ractopamină.

cel mai probabil este o alegere inteligentă şi se va încadra în categoria “mâncării reale”. medicamente. îţi asumi riscul ca alimentele tale să fie pline de substanţe chimice şi medicamente. 5. Concentrează-ţi atenţia asupra alimentelor integrale. Nu conţin hormoni de creştere adăugaţi. 6. fă un bine sănătăţii tale şi sprijină micii ţărani din zona ta. Sunt proaspete (reţine faptul că dacă trebuie să alegi între produse organice veştejite sau produse convenţionale proaspete. protejând solul de epuizare şi transformarea deşeurilor animale în îngrăşăminte naturale în loc de poluanţi ecologici). . Sunt crescute respectând legile naturii (acest lucru înseamnă că animalele sunt hrănite cu alimente native. antibiotice sau alte medicamente. ultimele ar putea fi opţiunea mai bună). Sunt crescute fără pesticide sau îngrăşământ chimic (alimentele organice corespund acestei descrieri. fără a folosi aditivi chimici. 7. hormonii şi nenumărate medicamente au foarte mari şanse să fie incluse în alimentele pe care le consumi. Nu sunt modificate genetic. dacă îţi cumperi mâncarea de la un supermarket obişnuit. trebuie să revii la elementele fundamentale ale unor alegeri alimentare sănătoase. Aşadar. Nu conţin ingrediente artificiale. însă există şi unele alimente non-organice crescute în acest fel). Aşadar.antibioticele. Sunt crescute într-un mod sustenabil (folosind cantităţi minime de apă. Vei obţine alimente nutritive de la o sursă în care poţi avea încredere şi vei sprijini munca cinstită a unei familii de agricultori reali. Totul se rezumă la următorul aspect: dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti sănătatea. pesticide. 4. Dacă mâncarea îndeplineşte aceste criterii. iată care sunt caracteristicile pe care trebuie să le urmăreşti în ceea ce priveşte achiziţionarea unor alimente de înaltă calitate şi sănătoase: 1. pesticidele. 3. hormoni. 2. Nu provin de la o fabrică agricolă.Având în vedere modul în care funcţionează acum industria agriculturii. 8. a celor cultivate sau crescute aşa cum e dat de la natură. inclusiv conservanţi chimici. îngrăşăminte şi “amestecuri misterioase” din resturi de carne. nu cu un amestec de cereale şi produse secundare de origine animală şi au acces la exterior). ingredientele modificate genetic.  Chiar este simplu! Indiferent de locul în care îţi faci cumpărăturile.

trebuie să îţi aminteşti că adoptarea unei alimentaţii sănătoase este cea mai pozitivă schimbare pe care o poţi face în viaţa ta! sursa : financiarul. ceea ce nu vor să audă !" .Iar dacă eşti “prins în mrejele” fast-food-ului şi ale alimentelor procesate. oamenilor.George Orwell --------------------------------------------------------------------------------------------- .ro -----------."Libertatea este dreptul de a le spune.