Mesajul de felicitare al Patriarhului Kirill cu ocazia Sfintei Învieri a Domnului

Milena Faustova, Aleksei Liahov
5.05.2013, 00:02

http://romanian.ruvr.ru/2013_05_05/Mesajul-de-felicitare-al-Patriarhului-Kirill-cu-ocazia-SfinteiInvieri-a-Domnului/

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill. Foto: RIA Novosti

Cu ocazia Sfintei Învieri a lui Iisus Hristos, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a adresat credincioşilor un mesaj de felicitare.
„Dragii mei, Hristos a înviat! Vă felicit cu ocazia Sfintei Învieri a lui Iisus Hristos! Domnul ne-a mântuit într-adevăr, prin învierea sa. Şi pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu noi, cu tot neamul omenesc, cred că ar fi potrivit să dau următorul exemplu: imaginaţi-vă că cineva şi-a asumat toate crimele săvârşite de toţi criminalii şi fiind nevinovat a fost pedepsit cumplit. Prin această pedeapsă toţi criminalii au fost eliberaţi. Hristos a făcut ceva similar. Însă cu o condiţie. El nu a deschis larg uşile celulelor din închisori pentru noi toţi, cei care am păcătuit înaintea Domnului. El doar a scos lacătele. Însă a deschide uşa pentru a ieşi sau a rămâne în celulă – aceasta este deja alegerea noastră liberă. Dacă noi vom merge în întâmpinarea lui Hristos, atunci vom deschide acea uşă pe care El a lăsat-o deschisă pentru noi. Astfel devenim liberi. Noi devenim capabili să trăim după legea Lui, după poruncile Lui. Vom fi capabili să înţelegem plinătatea vieţii. Pentru asta nu avem nevoie de eforturi supraomeneşti. Trebuie să credem că Hristos a înviat şi ne-a salvat. Trebuie să credem că uşa este deschisă. Trebuie să credem că numai viaţa după legea Lui este o viaţă în libertate. Iar restul este sclavie.

Nu este uşor să fii liber. Fiecare ştie cât este de greu de apărat libertatea şi independenţa statului. Pentru a face acest lucru, uneori este nevoie de eforturi supraomeneşti. La fel de greu este să-ţi aperi libertatea de o mulţime de fantome, de o mulţime de ispite şi încercări la care forţele întunecate ale răului ne supun pentru a ne abate din calea mântuirii. Paştele este sărbătoarea victoriei şi sărbătoarea libertăţii. Tocmai cu aceste sentimente percepem această zi sfântă. Şi pe măsura puterilor noastre vom lua decizia de a merge în întâmpinarea Mântuitorului care a înviat, de a merge spre libertate întru Hristos prin uşa pe care El a deschis-o pentru noi pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi, pentru a promova pacea, dreptatea şi iubirea faţă de neamul omenesc. Hristos a înviat!

Taguri: Social, Paste, felicitari, Patriarhul Kirill, Comentarii, În Rusia, Milena Faustova, Aleksei Liahov,

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful