Convocatòria per la assemblea general de medicina del proper dilluns 6 a les 14 h

:

Des de la assemblea d’estudiants de medecina clínic volem fer una crida a tot l’estudiantat de la nostra facultat, per a sumar-se a la defensa de la universitat pública i de manera més general a la protecció de tot el sector educatiu. Son molts els atacs que les grans empreses i els governs estatals i autonòmics estan realitzant en aquest mateix moment contra la educació, la universitat i, més concretament, contra la nostra facultat, tractarem de fer un breu resum: Situació general de l'educació: Des del ministeri de l'interior el ministre Wert i els seus seguidors han portat durant aquest curs polític diverses iniciatives per intentar reduir la despesa pública en educació potenciant la privatització del sector. Cal destacar les següents:

Decret Wert: Suposa l'increment d'un 66% en les matrícules universitàries de les universitats catalanes. En els Instituts es va suprimir el nombre màxim d'alumnes per aules i la substitució de professors que estiguessin de baixa. Decret de beques: Es va reduir la quantitat de beques i es van establir no només criteris socioeconòmics (els quals van ser endurits) si no també acadèmics. LOMCE: Llei per ensenyaments mitjans i primària que es pot resumir en els següents punts: o Els professors podran ser traslladats de centre i se'ls podrà canviar la matèria que imparteixen. o El consell escolar queda reduït a un òrgan consultiu i el director obté totes les seves competències, i de noves com a possibilitat de contractar empleats saltant-se les llistes. A més la junta designada per nomena el provindrà majoritàriament de l'administració i no del propi centre. o S'inclouen nombroses proves de revàlida. Si no se superen les de final de secundària i batxillerat no s'obtindran els respectius títols. o Es creen dues modalitats de 4t d'ESO: l'acadèmica una orientada a batxillerat i l'aplicada orientada a la Formació professional mitjana. o Els centres concertats podran dividir als seus alumnes per sexe. o Les llengües cooficials s'impartiran com a contingut no comú, el que les relega a un caràcter optatiu. o Es canvia l'anomenat programa de garantia social per un curs de dos anys conegut com a formació professional bàsica que serà preferentment privat o concertat i la superació no suposarà l'expedició del graduat escolar com fins ara si no d'un títol menor.

Informe de "experts": es tracta d'un informe presentat recentment pel ministeri que recull l'opinió d'un grup d'empresaris i polítics, sobre com ha d'encarar-se la pròxima llei d'universitats. Aquest informe recull els següents punts: o Rector elegit pel consell social. o Claustre relegat a un òrgan consultiu. o Potenciació de la inversió privada a les universitats o Degans elegits pel rector o Necessitat de acomiadar a membres del PAS i el PDI

Retallades a les universitats catalanes: Fa mes de tres setmanes es van presentar els pressupostos de la UPC per al any vinent que, entre altres, propostes recollien el següent:  L'acomiadament de més de 200 treballadors l'1 de maig i de més de 300 al juliol.  La venda d'edificis pertanyents a la universitat  Eliminació de carreres  La necessitat de pujar les taxes de les matrícules Els presupostos de la UB van ser presentats al consell de Govern la setmana passada, que va ser boicotejat pels treballadors i estudiants. Aquest pla recull mesures igual o més dures que el de la UPC:  L'acomiadament de més de 500 treballadors.  Venda d'edificis i fusió de facultats  Eliminació de carreres.  Necessitat de pujar les matrícules Moltes facultats porten una llarga temporada en peu de guerra a causa de els acomiadaments, la venta de patrimoni i la pèrdua dels drets laborals de les treballadores i treballadors que suposarà un deteriorament més en el sistema públic universitari que estan destruint. És per això que ESTEU TOTS I TOTES CONVOCATS a la propera Assemblea General d'Estudiants de Medicina del Clínic el dilluns dia 6 a les 14h al claustre, que tractarà fonamentalment sobre la vaga i manifestació del dijous dia 09 de maig. Aquesta serà la manifestació on es mobilitzaran l’estudianta de la resta de Facultats, així com professorat, PAS i PDI, instituís, professors i associacions de pares i mares de Alumnes. Convocada pels sindicats majoritaris i la PUDUP espera ser un punt d'inflexió en el transcurs de la lluita estudiantil actual.... Per tot això us cridem a assistir a l'assemblea general del proper dilluns 6 a les 14h al claustre! Per decidir com participarà la facultat en la vaga educativa del dia 9 de maig.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful