Awal majlis (Mengawal Audien

)

Diminta semua hadirin mengambil tempat masing-masing sementara menantikan para tetamu jemputan dan penceramah tiba. Kerjasama dan kesabaran anda amat kami hargai. Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat , dif-dif jemputan dan penceramah yang diraikan. Majlis berbesar hati mengalu-alukan kedatangan mereka dan tidak lupa

8.00am – 8.15am Ucapan pembukaan & Kata Alu-aluan

juga kepada hadirin-hadirat yang diutamakan sekalian. Yang Berbahagia, ……………………………………………………. merangkap

Perhatian

……………………………………………………………………… Yang Berbahagia, …………………………………………………………….. merangkap penceramah profesional pada pagi yang mulia ini. Yang Berbahagia, ……………………………………………………………………… Tetamu-tetamu undangan, guru-guru kaunselor, ibu bapa, murid-murid yang dikasihi sekalian.

Protokol Majlis (kata alualuan)

Sirih berlipat bersama pinang, Pinang berasal Pulau Mutiara; Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Hadirin dan hadirat sekalian, Yang pertamanya, marilah kita memanjatkan kesyukuran kita ke hadrat Illahi kerana dengan limpah kurnianya dapat kita dipertemukan di dalam majlis yang

Menyatakan kesyukuran

serba indah dan moga diberkati ini. Untuk makluman hadirin sekalian, majlis ini merupakan acara kemuncak bagi program SIMPLE yang telah dijalankan di seluruh sekolah di Selangor. Menjadi kebanggaan bagi pihak majlis untuk kita sama-sama berada di sini berkongsi lagi ilmu dan pengetahuan yang besar nilainya. Dayung sampan dulu-duluan, Singgah berlabuh di Tanjung Jati;

Encik Ding Sing Lung untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar SIMPLE 2011 ini. Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang berbahagia. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. Encik Ding Sing Lung kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar SIMPLE. Dari Melaka pergi ke Serdang. Tanpa idea dan sokongan daripada beliau. Dapat kami menumpang sinar. Titipkan amanat barang sedikit. selaku Ketua Program SIMPLE untuk menyampaikan ucapan alu-aluan serta mengimbau nostagia perjalanan program SIMPLE ini. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih serta sekalung penghargaan kepada Puan Salbiah Salim atas ucapan yang penuh bermakna itu tadi. saat dinanti-nantikan sudah tiba. Dengan segala hormatnya. Tuan umpama bulan di langit. sudah pasti majlis sebegini hanyalah mimpi semata-mata. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Tanpa beliau. Puan Salbiah Salim. Kini. Singgah sebentar di Bukit Serindit. Mari tuan sama-sama amati. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Berbahagia. Semat jerami di Sungai Muar. tidak mungkin segah pada pagi mulia ini. .Ucapan sebagai alu-aluan. dipersilakan. Tuan umpama bintang gemilang. program ini  Ucapan daripada ketua projek.

Aluan sudah. pembuka sudah. majlis mempersilakan Encik Lim Teck Hoe. Madah bersinar kita ungkapkan. . Ucapan Perasmian dan penutup 8. Dengan penuh berbesar hati. Penceramah Profesional yang berkarisma ini untuk mempersembahkan keunggulan beliau sesuai dengan matlamat majlis pada hari ini.30am Ice Breaking Banyak madah antara madah.15am – 8. Kini seminar kita mulakan.

Selesai sudah bahagian pertama program SIMPLE ini.00pm SECTION 2 Rancik-rancik si kayu sugi. Berkongsi ilmu madah pengetahuan. . majlis mempersembahkan program seterusnya. Sunnah nabi jaga kebersihan.30am – 10.30am – 12.00am SECTION 1 10. Gendang gendut tali kecapi.15am Jamuan ringan Jauh sudah kami melancong.30am Sejarah ERA Alat tradisional orang penarik. Singgah bertamu di tepi pekan. 10.15am – 10. Juadah dinikmati harap menarik. Kenyang perut senang hati.00am – 10. 10. Encik Lim datang lagi. pengimbauan semula sejarah ERA Training Lab yang telah meranjaui liku-liku cabaran sebelum mencapai kejayaan. Semoga hadirin dan hadirat sekalian dapat mencedok pengetahuan berguna daripada beliau. Perut sudah mula keroncong. Sama-sama kita saksikan. harap mengikuti arahan diberikan oleh para petugas ERA. Seterusnya.8. Para jemputan dan dif kehormat akan diiringi pembantu majlis sementara hadirin yang lain. Marilah berjamu kami sediakan.

12.30pm Makan Tengahari Balut-balut si daun jamu. diiringi Encik Ding Sing Lung dan Puan Salbiah untuk menyampaikan sijil penyertaan kepada para peserta. 1.15pm Penyampaian Sijil Terima kasih kepada Encik Lim Teck Hoe kerana sudi berkongsi maklumat dan ilmu untuk sesi pertama seminar ini.00pm – 3. harap kerjasama pihak . minta bertenang dan ikut arahan yang diberikan.15pm Jamuan ringan Terima kasih Encik Lim sekali lagi kerana sudi berkongsi dan menyampaikan pengetahuannya yang penuh bermakna ini. majlis menjemput Encik Lim Teck Hoe untuk memulakan ceramahnya. Semua peserta diminta bersedia untuk naik ke pentas bagi menerima sijil masing-masing. Untuk tentatif seterusnya. Sekali lagi kami menjemput tetamu dan dif kehormat diiringi oleh pembantu acara untuk menikmati makan tengah hari. Dengan bangganya. Untuk semua hadirin hadirat yang lain. Majlis dengan sukacitanya menjemput tetamu dan dif kehormat untuk menikmati jamuan ringan diiringi pembamtu majlis.00pm SECTION 3 Pancing tebingan anak ruan.00pm – 12. Kail terlepas jauh berenang. 3. Harap hidangan enak sajian. 12.30pm – 3. Pahitnya kepalang untuk kesihatan. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Tengku Faizwa Tenku Razif. iaitu sesi seterusnya seminar kemucak SIMPLE. Puas sudah menilik ilmu.Majlis diteruskan lagi dengan sesi kedua program pada hari ini.15 – 1. Seperti biasa. majlis mempersilakan Encik Lim Teck Hoe. Majlis diteruskan lagi dengan sesi ketiga. Dengan penuh hormatnya. Kini tibalah juadah kudapan. majlis diteruskan dengan upacara penyampaian sijil. Hati puas kami pun senang.

.30pm Sesi Bergambar Intai padi antara tampak. Sekian. kalau ada sumur di ladang.30pm – 5. Encik Lim Teck Hoe untuk meneruskan agenda majlis pada hari ini.b. 3. Intai kami antara nampak. Saya mewakili pihak penganjur mengharapkan segala kesilapan. dapat kita berjumpa pada masa akan datang. kita akan tangguhkan majlis ini dan berharap semoga perpisahan ini bukan selamanya kerana jika dizinkan-Nya. terkasar bahasa dan kekurangan daripada pihak penganjur harap dapat dimaafkan. Hadirin yang dihormati. bolehlah kita berjumpa lagi. 3. pihak majlis meneruskan acara terakhir sebelum majlis penutup untuk hari ini.t.15pm – 3. menandakan sampai di sinilah sahaja majlis kita pada hari ini. Oleh yang demikian. wabillahi taufik wal hidayah assalamualaikum w. Sila beri kerjasama dan mengikut arahan yang telah diberikan. Esok jangan layu-layuan. Penutup Dengan berakhirnya persembahan mantap Encik Lim Teck Hoe itu sebentar tadi. Tanpa melengahkan masa. Sesungguhnya kami daripada pihak ERA hanyalah hamba kepada yang Maha Sempurna. Esok jangan rindu-rinduan.hadirin dan hadirat yang lain mematuhi arahan diberi. Marilah kita bersama-sama merakamkan kenangan dengan sesi bergambar yang diadakan oleh pihak majlis. kalau ada umur yang panjang. “Masa memang mencemburui kita”.00pm SECTION 4 Majlis merakamkan jutaan terima kasih atas kerjasama yang diberikan oleh setiap hadirin yang sudi bergambar dan berkongsi memori bersama. Dijemput dengan segala hormatnya. boleh hamba menumpang mandi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful