CABALA SI MAGIA Principiile masonice, fundamentele mistice al francmasoneriei, sunt imprumutate din Vechiul Testament, Talmud si Cabala.

Spre exemplu: Cabala a furnizat sceptrul lui Solomon, steaua lui David, simbolismul numerelor si tot astfel faimosul arbore al lumii, obârsia celor trei lumi masonice: Intelepciunea, Frumusetea si Forta. (General Erich Ludendorff; Vernichtung der Freimaurerei durch Enthullung ihrer Geheimnisse. München I927). Intrucât Cabala, aceasta filosofie religioasa a poporului iudaic, formeaza si filosofia francmasoneriei, sa vorbim putin despre ea. Kabala sau Cabala. - Cuvântul neo-hebreu gabala (de la gibbel, a primi) inseamna: receptare, primire a unei invataturi date, predate de cineva, ceea ce echivaleaza cu "traditie". In afara de masonerie mai sunt si alte secte religioase care isi au originea in Cabala. In aceasta privinta Arhiereul Galaction Cordun are un valoros studiu intitulat: "Cum s-a manifestat iudaismul in propaganda adventista". Publicistul francez Denis Saurat, publica o serie de studii asupra poeziei filosofice moderne, sub titlul: "Literatura si Ocultismul" (ed. Rieder Paris 1929). La pag.87 a acestui studiu exista un interesant capitol "Cabala", in care se invedereaza clar influenta iudaismului asupra gândirii laice contemporane. ..."In timpul Renasterii si in secolele urmatoare, Cabala se prezenta spiritelor europene printr-un echivoc. Ea atrage pe crestini pentru ca este un curent izvorât direct din VechiuI Testament, pentru ca e un comentariu facut de poporul ales (evrei) din cartile sacre, incredintate poporului ales (evreiesc) si cu aprobarea unora din Papi chiar s-a facut acestui comentariu reputatia ca ar fi favorabil ideilor crestinis-mului. Pe de alta parte, Cabala poate servi de asemeni dusmanilor crestinismului: pentru acestia, ea este "adevarata" explicatie a doctrinelor Bibliei, iar Crestinismul nu-i decât o deformare a Bibliei." Iata cele 4 teme principale ale Cabalei (pag.89): 1. Ideea ca Dumnezeu e o putere inaccesibila si totusi el este materia Universala din care-i facuta lumea; 2. Conceptia legii prezentei ambelor sexe pretutindeni in creatie dupa care, deci, orice lucru din existenta este in acelasi timp si masculin si feminin. 3. Ideea ca in Dumnezeu si in orice categorie de fiinte din Creatie exista simultan binele si raul. 4. Teoriile reincarnarii, speculate in faimoasa carte ebraica Zohar.

1

Prin urmare. recunoaste ca: "Simbolismul masonic concorda cu Cabala in ceea ce are esential". care este un element constitutiv ca si Cabala din filosofia francmasoneriei. Francmasoneria. Prima parte e Stiinta celor douasprezece 2 . influenta Cabalei tinde sa sla-beasca religia crestina. pervertesc formatia spirituala a cresti-nului prins in loja masonica si condus pe alte carari decât ale Domnului. demonstreaza ca magia e constituita din mai multe parti. Sunt foarte multi masoni români. care este o caricaturizare a Sfintei Taine Euharistice. licentiati in Cabala si doctori in Stiintele Ermetice (Oculte). care departe de a se inspira din adevarurile eterne ale crestinismului. sunt sub puterea directa a Cabalei iudaice."Dogme et Rituel de la Haute Magie".Si de ce au cautat francmasonii sa influenteze literatura si spiritele prin Cabala? Raspunsul il da Saurat. Lucrarea lui Eliphas Lévy . (pag. iar maestrii masoni licentiati in Cabala si doctori in Stiintele Oculte. prin aceea ca deruteaza actiunea rectilinie a facultatilor umane prin erotism si sexualitate. isi mai insuseste invataturile din magia neagra. in acelasi timp si conducatori de loji teozofice. ca si fratele lui intru Lucifer. 182). Citind cartea lui Eliphas Lévy invatam ca magia nu-i decât o filosofie care cuprinde misterele religiilor pagâne din antichitate si se gaseste in Cabala evreiasca si in Talmud. 33) Ca sa cunoastem in fond masoneria. pentru ca "poezia filosofica" face o critica a religiei dintr-un punct de vedere le-gitim: cel artistic (pag. Eliphas Lévy. Iar in "Manualele de Instructie Initiatica" francmasonul Osvald Wirth. Unul din marii maestri ai magiei moderne. pag. francmasonul Eliphas Lévy (preot catolic apo-stat) scrie in lucrarea sa: "Dogme et Rituel de la Haute Magie" Paris I854: "Toate Asociatiile Masonice datoreaza Ca-balei secretele si simbolurile lor".. in lucrarea amintita. si chiar magia neagra.179. creânduse apoi subloji ma-sonice mixte. in care se practica in modul cel mai degradant cultul Venerei. Osvald Wirth. trebuie sa stim ce este magia. 1. reda câteva din invataturile ridicole si caraghioase ale magiei negre. Cabala este o doctrina periculoasa. pe lânga invataturile insusite din Cabala. Rezultatul studierii si aplicarii Cabalei a dat nastere masoneriei. in capitolul intitulat "Premiers elements de Philosophie initiatique"..

Marele Arhitect). pe Lucifer sau Satan care vine.o inteapa cu un ac. aveau ca misiune sa pre-vesteasca viitorul. De altfel. prin raportare la pozitia planetelor in momentul nasterii.dupa ce o consacra Diavolului. 3. Necromantia se practica si astazi in cadrul sedintelor de spiritism. etc. sau "horoscopul". liniile mâinii (chiromantia). care consta in fabricarea unei papusi de ceara . si mai ales prin "tarot" (adica prin carti de joc cu simbolistica magica). Aerul si Focul. prin ceremonii infernale. diavolul vine si il vezi. Toate aceste semne grafice (inventate de oameni). In Magia Neagra se evoca.care dezvaluie soarta oamenilor. ca sa rezisti prezentei Satanei si sa nu mori sau sa nuti pierzi mintea. 2. ce produce o moarte rapida. sa nu devii cataleptic. auspicii. du Maitre". Pâna si Dumnezeu (Iehova. dupa cum afirma Eliphas Lévy: "Când chemi pe Diavol cu ceremoniile ce-rute. In aceeasi categorie intra deochiul si Jetatura din Neapole. când a creat Universul. Pentru ca sa nu mori traznit la aceasta aparitie. prin evocari si formule magice . trebuie sa fi capatat gradul cel mai inalt al initierii masonice. s-a servit de semnele francmasone. peste putin timp. La capatul acestei serii infame .si care-l reprezinta pe cel care urmeaza sa fie vrajit.. A saptea parte e Vrajitoria. Unul din scopurile Alchimiei era sa transforme materia bruta in aur pur..se afla Magia Neagra (goetia sau demonomantia).Numere si a celor douazeci si doua de Litere ale alfabetului ebraic. trebuie sa fii chiar nebun". Apa.ce se numeste vraja sau facatura .in locul carora se prezinta diverse spirite inferioare care prezic Viitorul sau descopera ce ascund ei. apa. in antichitate. somnambulism. 5. 8. prin diverse mijloace ca: ghiocul. la nivelul inimei sau in pântece si. sau evocarea mortilor . sau idiot. etc. A patra parte a acestei stiinte oculte e Alchimia . cel astfel vrajit moare subit. preotii templelor. drojdia de cafea. du Compagnon.. A cincea parte e Necromantia. 4. A treia parte e Astrologia . când nu esti nebun. Vrajitorul ia aceasta vraja si . -care prepara prafuri si bauturi fermecate ca "aqua tofana". augurii. A doua parte a filosofiei diavolesti e arta de a ghici viitorul. Restul magiei e rezervat gradelor superioare din ce in ce mai initiate. A sasea parte e Magia Otravurilor. "Dar. 3 . impotriva carora poti sa te aperi prin talismane magice. când e astfel chemat si poate fi vazut. 7. au primit câte un simbol cabalistic si au fiecare o semnificatie mai mult sau mai pu-tin abracadabranta.care admite si astazi ca elemente fundamentale ale Naturii: Pamântul.ce e departe de a fi completa . 6. scrise pentru primele trei grade ale francmasoneriei: "Livre de l'Apprenti.

J. 1930). Oamenii astfel fasonati scapa de masura comuna si se aseaza intr-o categorie exceptionala. sunt informatii mai ample in: "La Magie" (Paris 1927). 10. Care este scopul "Aliantei Universale Israelite"? "A ridica Ierusalimul deasupra Tronurilor. Pentru cercetari mai amanuntite despre Magie. Dr. un fel de circumcizie simbolica in ceremonia in care omul incult (piatra bruta) este supus "artei regale" pentru a se transforma intr-un om desavârsit (simbolizat de piatra cioplita). 28. Acest fapt poate provoca senzatie. Dr. dupa cum zice "Deuteromul" cap. Atunci omul. reprezinta amintirea sortului zidarilor din Evul Mediu.ceea ce se numeste in mod popular secrete masonice (Buletinul Anti-ludeo-Masonic. destinat sa ascunda goliciunea când urca treptele altarului. 80-81. Pe lânga circumcizia simbolica mai exista si o circumcizie reala in masonerie. Iata cum francmasonii iudaizati. membrii masoneriei devin automat membri ai "Aliantei Universale Izraelite". pag. Fostul secretar general al masoneriei franceze. El semnifica. (Exod cap. devenind unelte oarbe. Acestea sunt semnele masonice propriu zise . Unii din masonii nostri care au fost identi-ficati ca circumcisi au afirmat ca au avut fimoza. Ludendorf in lupta cu Masoneria). dar este totusi un fapt real: francmasonii de grade superioare se circumcid. confirma aceasta afirmatie care ar parea de domeniul fanteziei: "Franc-masonii de la gradul 18 in sus devin membri ai «Aliantei universale israelite»". Papilor.. De la studiul Cabalei si al Magiei. 20 vers 26). de asemenea. un intreg sistem de semne conventionale. (Comentariu facut asupra magiei de prof.. N. este circum-cis in inima sa si nu intepeneste deloc grumazul sau. in termeni mai precisi el corespunde indispensabililor din in. Masonii leaga originea sortului de partea vesmântului marelui Preot. Patriarhilor si Imparatilor". Odata integrati in spiritul iudaic. (Disraeli: Conigsby pag. Paulescu in Buletinul Anti-Iudeo-Masonic. paladist".49) cu care marele Preot iudaic trebuie sa-si acopere partea de la sale pâna la coapse. pe care si-l pune masonul in fata. pentru a fi recunoscut ca francmason. facem o mica incursiune in esenta simbolurilor maso-nice: Sortul de piele masonic. lucreaza la nimicirea crestinis-mului si la inaltarea iudaismului. dupa prescriptia din Exod (cap. 4 .V. scrisa intr-un mod perfid de un francmason.adica sa fii un adevarat mag. Maxwell. 138). Jean Bidegain. La acest grad el trebuie sa posede.

au in fiecare an o miscare efectiva de 3 miliarde franci aur.o. in pa-ginile ce urmeaza decât documente oficiale de o autenticitate indiscutabila. obiectul si planul acestui nou studiu: «Pentru a distruge ordinea sociala. Ne-am propus a nu face sa figureze. Lucrarile sale se savârsesc pentru "Gloria si sub auspiciile D. 33. In acest scop am adunat documentele oficiale cele mai incontestabile. am studiat invatamintele periculoase ale francmasoneriei si am urmarit edu-catia progresiva a adeptilor sai.o. concluziile puse vor aparea de neinlaturat pentru toti aceia pe care nu-i orbeste pasiunea contra religiei. face sa lucreze contra societatii crestine: 25. Si pentru a ne supune acestei auguste invi-tatii. stabilita de Dumnezeu in lume. A. Noi am urmat cuvânt cu cuvânt Consiliul atât de limpede formulat de Sanctitatea Sa Papa. cuprinde un numar considerabil de lucrari foarte remarcabile. iar opinia asupra sectei satanice. Noi avem pretentia de a fi aratat o noua cale. care se intituleaza francmasoni si 2. de a fi dezvaluit un nou plan de campanie acelora care apara ordinea sociala crestina. naivi.. Toate au o trasatura comuna: dezvolta vederile personale ale autorului asupra francma-soneriei. D. intitulata "Satana si Compania". Satana a instituit o A-sociatie a carei adevarata firma sociala. litere fatidice.850. când a scris in enciclica "Humanum Genus": «Indepartati masca in spatele carea se ascunde francmasoneria pentru ca ea sa fie cunoscuta asa cum este in realitate». infiintata pentru distrugerea ordinii sociale numara astazi (anul 1890) in lumea intreaga 156. Aceasta asociatie. sprijinind aceasta opinie prin docu-mente mai mult sau mai putin importante.000 femei numite surori masonice. incepând de la cercurile conducatoare si personalitatile care guverneaza Francmasoneria. U.» 5 . Paul Rosen: "Sa ne fie permis. este "Satana si Compania" a carui denumire marturisita este: Francmasoneria. sa se expuna ea insasi in nuditatea ei rusinoasa si monstruoasa. in momentul de fata. grupându-le astfel incât orice comentariu pare de prisos. inseamna: "Du Grand Arhitecte de l'Univers" (Al marelui Architect al Universului) iar pentru cei initiati se traduce prin cuvintele: "De la Grande Association Destructive Universelle" (a marei Asociatii de Distrugere Universala).875.000 ateliere de lucrare satanica numite loji. Finantele acestei puternice Asociatii care e de peste 28 milioane agenti de satanizare.000 oameni. Leon XIII. care pentru profanii masoni.o.o. in fruntea acestei carti.o. noi am fortat Masoneria sa se arate.Mai reproducem un document din lucrarea "L'Ennemie Sociale" a fostului mason de grad. G. fost inspector al masoneriei universale. Astazi ne indeletnicim sa examinam pe sectari la lucru si am hotarât sa facem lumina asupra masinatiilor lor negre. Intr-o prima lucrare. a-i preciza caracterul. Sa rezumam in putine cuvinte preliminare. in care marele sef Satana. men-tinuta secreta. in loc sa ramâna numai a publicistului devine «ipso facto» a oricarui citi-tor de buna credinta. Literatura antimasonica.

. a moralei. apoi natiunii. iata ce este francmasoneria universala in Europa sub directia D. Pentru gânditori. S. Invatamântul sau corupator este Anti-Religios si raspândit in Franta. prin coruptia invatamântului.Distrugerea (simbolizata prin cuvântul Deus) a religiei. a Statului. pentru oamenii cumpatati.o. Am scris initialele masonice D.. aceste doua litere D. prin coruptie (adevaratul sens al cuvântului "Materializare a constiintei. care pentru «vulgum pecus» al francmasoneriei. insa. a autoritatii. 3. S. Sa impuna distrugerea oricarei morale in omenire prin coruptia Statului. Distructie. S. a na-tiunii si a omenirii. in Belgia si in Italia. . fara ca sa le fi stiut semnificatia. Sa impuna distrugerea oricarei religii in familie prin coruperea constiintei. mai intâi familiei. atee Italia." Exista francmasoni români care in corespon-denta lor particulara semnau. ca trebuie: 1. 6 . reprezentate prin cele trei puncte . Pentru marii initiati. Anarhista in Franta si in Belgia. punând la sfâr-situl numelui trei puncte.o. a in-vatamântului. in Belgia. aceste litere inseamna "Directorat Suprem". 2. . Distrugerea religiei in familie.Spre a putea aduce o judecata impartiala si motivata asupra acestei asociatii vom arata francmasoneria la lucru in Franta. care le urmeaza. distrugerea autoritatii in sânul natiunii. de la Berlin. deci: "Dezorganizarea Satanica" a familiei. In aceasta epoca. Ma-terializare) inseamna pentru Marii initiati satanici. Originea Francmasoneriei Sunt mai multe ipoteze asupra inceputului masoneriei. o vom arata in plina ei actiune distructiva. in plinu-i invatamânt corupator.Materializare (simbolizata prin cuvântul 'Meum').") Aceste cuvinte (Impunere. Actiunea sa distructiva este de factura politica si se exercita in Franta si in Belgia. in ltalia si in lumea intreaga. spre a ajunge a le inradacina in toata ome-nirea. aceste doua litere D.Impune-rea (simbolizata prin cuvântul lus). Sa impuna distrugerea oricarei autoritati in natiune. Istoriceste se poate afirma ca francmasoneria exista sub forma actuala de la 1717. a principii-lor masonice. intre care este incadrata deviza masonilor conducatori «Deus Meumque lus» ea simboli-zeaza urmatoarele: . care de doua secole joaca un rol atât de mare in is-toria universala inseamna. distrugerea moralei in omenire. S.

Originea Corporativa.Francmasoneria si-ar avea sorgintea in diferite secte ocultiste ele insele. V. . profesor la Colegiul Frantei. de origine calvinista si puritana.Originea stuartista. Vll. unde ea s-a raspândit in prima jumatate a secolului XVIII. . . .Francmasoneria ar fi creata de Printul Charles Stuart in scop politic. . . al carei reprezentant principal a fost John Toland. . .consacra un studiu special masoneriei engleze asupra careia vom reveni mai jos. 64: I.Francmasoneria ar deriva din vechile mistere religioase ale grecilor si egiptenilor. IX.(care e cea veridica).Originea rosa-cruciana. V. VI.Francmasoneria ar deriva din teoriile scolii deiste. vol. in remarcabila sa lucrare "La Francmasonerie et la Revolution Intelectuelle du XVIII Siecle".Francmasoneria ar fi internationala protestanta. James Andreson a fost insarcinat cu redactarea definitiva a Constitutiilor masonice. specialistii sunt in unanimitate de aceeasi parere in ceea ce priveste originea si evolutia masoneriei pe glob. .Originea evreiasca . a fost desfiintat de Papa) s-ar fi perpetuat in secret si reactiveaza sub forma masoneriei. . din colec-tia Cluny. n-a intârziat a se extinde pe intregul continent.Originea ocultista. citam dupa Vicontele Leon de Poncins: "La Dictature des Puissances Occul-tes" pag. dar din cauza ca se infiltrase francmasoneria in el si-i daduse o noua directiva contrara scopului pentru care fusese creat. Eliminând teoriile fanteziste asupra istoricului masoneriei. Evreii au creat toate piesele masoneriei in scopul dominatiei oculte mondiale.Originea deista. 7 . III.mai multe loji engleze s-au reunit la Londra si au fondat "Marea Loja din Anglia". . calcarea in picioare si strapungerea cu spada a crucifixului constituie un act ritual in masonerie). . .Ordinul templierilor (care fusese mai inainte un ordin eminamente crestin). . Lucrarea sa a aparut in 1723 si a servit drept baza la toate Constitutiile masonice actuale. . Din circumstantele istorice si din datele fondarii marei Loji din Anglia. IV. Asa de pilda Bernard Fay. VIII. inspirate din Cabala evreiasca. .Originea pagâna. II . .Francmasoneria ar proveni din asociatiile de masoni (Corporatiile) din Evul Mediu.Francmasoneria ar proveni din ordinul ocultist al Ro-sei-Cruce (la acest grad.Originea protestanta.Originea templiera. Nascuta in Anglia.

Si in Om ce-i Fiul ei iubit.. pe masura ce trec de la un grad de initiere la un grad mai inalt. ca o pedeapsa divina data evreilor pentru crucificarea lui Isus .. Doctrina panteista masonica e redactata de iudeo-masonul Adriano Lemni (fost primar al Romei) unul din sefii supremi ai magiei internationale: I. preface. Cred in Cugetare. II. "Primul efect al initierii e de a purifica "ucenicul" de orice mentalitate crestina. IV.iudaismul.. pentru ca neaga existenta lui Dumnezeu. masonul nascut la lumina templului va vedea. descrestinarea lumii fiind scopul suprem al francmasoneriei... judeca si lucreaza crestineste. 1930 pag.. defineste astfel actiunea iudaismului anti-crestin: "Francmasonul. p. Emil Jouin: "Revue internationalle des Societes Secretes" Nr. din cauza ca ideile masoneriei se administreaza membrilor prin sugestie si saturatie lenta. Cred in eterna Materie-Mama.. duh de viata facator. 20). ian. III. XVII). Paris. "La Francmasonnerie en France". fara ca sa fie observata aceasta evolutie "spirituala" a masonului. Francmasoneria contra religiei crestine Dupa darâmarea Templului din Ierusalim care a fost profetizata de catre Mântuitorul nostru Isus Hristos. rezuma toata actiunea iudaismului contemporan. Filosofia masonica e de esenta panteista.Filosofia Francmasoneriei Filosofia masonica e diametral opusa filosofiei crestine.. el ia proportiile si semnificatia unui simbol al luptei contra Bisericii. masoneria. prin formidabilul sau instrument. adica cu Omul. de când a faptuit cea mai mare crima contra Dumnezeirii (omorârea lui Hristos) a ramas dusmanul neimpacat al lui Dumnezeu. Carele din materie s-a zamislit si s-a nascut din PamântuI ce-l sustine si-l nutreste. Istoricul francez Maurice Muret in lucrarea sa: "L'Esprit Juif". judeca si lucra masonic" (Gustave Bord. des origines a 1815..." "Copilul crescut in religia crestina vede.I." 8 . Din aceasta pricina. inlocuind-o cu Natura. Aceasta filosofie atee si materialista le este inoculata masonilor treptat. (citat dupa Dr. a mobilizat toate fortele oculte pentru reconstituirea templului lui Solomon. prin descrestinarea omenirii.

Ea este acum completa. actiunea francmasonilor contemporani. Invadarea a fost progresiva. asa cum conteaza pe Masonerie pentru a distruge Biserica lui Hristos. preponderenta. Trebuie sa zdrobim infamul!" Iudaismului. la toate punctele triunghiului cum zic ei. Doinel. El conteaza pe evrei pentru a guverna masoneria. la congresul international masonic de la Bruxelles: "Razboi lui Dumnezeu! Ura lui Dumnezeu"! Iar francmasonul De Lanessan. Serviciile crestinilor masoni au fost considerabile. Iata ce ne spune francmasonul Lafargue. educatiei si practicii masonilor. membru in consiliul Ordinului Marelui Orient francez. care a dat o lovitura aproape mortala mafiei. atât in conceptia lor despre viata si lume. francmasonului) francmasoni gemând sub dominatia evreilor din loji. in atelierele filosofice in toate tarile. prin masonerie. aceasta pârghie . un al mare mason.francmasoneria . Dupa Paul Rosen."Descrestinarea lumii". atunci când au parvenit la gradul cel mai mare (gradul 33 .recrutând diferiti adepti din diferite clase sociale ale societatii crestine ca prin ei sa poata da mai usor lovitura mortala religiei lui Hristos. Insa in gândirea Satanei.I. vor arata un sentiment de ura implacabila fata de religia crestina si mai ales vor caricaturiza prin diferite legende viata si activitatea preotului crestin. Cabala a fost regina in lojile secrete.. convertit in cele din urma la crestinism. ei vor avea o atitudine net anti-crestina. in consilii. in definitiv. M. la aceasta se reduce. s-au grabit sa iasa din infama congregatie. in marele Orient. a facut destainuiri pretioase asupra telurilor masoneriei: "De câte ori am auzit (e vorba aici de acei crestini "cu numele" care au avut nenorocul sa se vânda.ce semnifica anii crucificarii lui Hristos) si au fost in posesiunea planurilor infernale ale iudaismului de a submina civilizatia crestina. a spus intr-o cuvân-tare la Loja "La Clemente Amitie": "Infamul este Dumnezeu". cât si in activitatea lor in societate. ca sa poata sa darâme crestinismul. Spiritul evreiesc a fost rege 9 . Din cauza doctrinei. Sinagoga are o parte imensa. fost Inspector General al masoneriei. nici din punct de vedere financiar. denuntând intregii lumi caracterul si scopul criminal al sectei.. i-a trebuit aceasta asociatie. fost ministru si guvernator al Indochinei. pe toata intinderea vastei lumi! Nu-mi apartine mie dreptul sa demasc aceasta tiranie din punct de vedere politic. De la Revolutie (1787) evreii au invadat lojile. Dar patrunderea lor in tainele masoneriei a constat in aceea ca unii masoni recrutati dintre crestini. ocultist.

care incontestabil este de origine iudaica. spun si scriu ca francmasonii cred in Dumnezeu. recunosc ca n-are nici o valoare religioasa. contra ei si numai contra ei si contra sefului Ei invizibil. totul este dirijat in contra Bisericii crestine. dupa marturisirea unanima a fruntasilor masoni din supremele consilii. metafizica lui Lucifer". "Les Infiltrations massonniques dans l'Eglise". fost secretar general al masoneriei franceze. ca sa inroleze intr-insa oameni care. «Marele Arhitect al Universului». "Spiritul francmason conduce actiunea. Fr.in atelierele simbolice." "Constitutia si Codul Organic" al lojei Marelui Orient al României. 1909 pag. 12". gradul 33. atât dogma francmasona. un cunoscator profund al tainelor hrubelor masonice. Un alt expert in materie. este pentru israeliti un instrument de actiune si de lupta. pag. Puterea Suprema. se angajeaza totusi sa-i ajute in faptele lor. Fondul anticrestin al masoneriei se poate vedea si din acest canon al rabinului Tharphon. Kabala dogmatizeaza si face din aceasta filozofie o metafizica. Evreii . Isus Hristos". 186. Celor care sunt dotati cu inteligenta le este prescris studiul Cabalei. sa colaboreze cu ei la stabilirea domniei lui Israel. Paris 1905 pag. Si. Jean Bide-gain. asa cum este propagata de ei. neapartinând neamului lor. a declarat formal: "Dumnezeu nu trebuie sa se confunde cu marele "Arhitect al Universului" ("Preçis histo-rique du Grand Orient de France". "Le Grand Orient de France". Sergent spunea la fel in anul 1904: "Acei care au primit o initiere superioara stiu ca aceasta formula: «Marele Arhitect al Uni-versului». citat de Bernard Lazare in lucrarea sa: "Anti-semitisme".au creat francmasoneria. 25). in lucrarea sa. printre oameni". Conceptia Masonica despre Dumnezeu Francmasonii nostri naivi gândesc. care are imprimata data calendarului iudaic 5927. 10 . 47: "Evangheliile trebuiesc arse pentru ca pagânismul este mai putin periculos pentru credinta ebraica decât crestinismul". pag. Francmasonul Bernardin. este Francmasoneria Universala. n-are nici o valoare religioasa. spiritul evreiesc.atât de remarcabili prin instinctul lor de dominatie si prin stiinta lor de a guverna . sub numele de: «Marele Arhitect al Universului»". Formula "Marele Arhitect al Universului". nu este Dumne-zeu. Aceasta e fals. contine la pag. arata ca: "Francmasoneria. 8 aceasta minciuna grosolana: "Francmasoneria onoreaza pe Dumnezeu. teoria si punerea ei in practica. Afirmatia aceasta e clara si neta pentru toti francmasonii. adica ei nu cred in Dumnezeu. de care se servesc in mod secret. (Emmanuel Bar-bier. ignorantilor. cât si spiritul francmason.

Satan: Dumnezeul ei. 55). Geniul Muncii. Seful ei Suprem isi avea sediul la Roma: Lemni (francmasonul condamnat la 1844 ca escroc. Venerabilul zice Initiatului: "«Marele Arhitect al Universului» in onoarea caruia arde tamâia Lojilor si a Atelierelor nu este Dumnezeu." (Tilloy: "Le peril judeo-maçconique". (Doinel. sinagoga are o putere imensa. Voltaire si d'Alembert.) Iata o magistrala calificare data francmasoneriei de catre un episcop crestin: "Minciuna: este religia ei. Spiritul Focului Gheenei". convertit. dupa cum conteaza pe masonerie pentru a distruge Biserica lui Isus Hristos". Barbier: "Infiltrations maçonniques dans I'Eglise"). se salutau intru Belzebut (Regele Demonilor) si intru Lucifer: "Voi iubi. francmason. Nathan. Doctrina secreta a Ordinului francmasonic Odd Fellovs si a Paladistilor (a francmasonilor luciferieni). "In gândul lui Satan. Francmasonul Minat a scris despre acest din urma ex-Papa masonic: "Nathan e evreu. a fost realizata undeva in Eurasia si in marsul ei de actiune satanica ar fi cuprins toata Europa daca nu s-ar fi lovit de rezistenta vi-guroasa a marelui spirit european. "Le Livre de L'Aprenti". profetizata de Sfântul loan Evanghelistul in Apocalipsa. Domnia lui se va sfârsi la venirea lui Anti-Crist". El conteaza pe evrei pentru a guverna masoneria. consta dintr-un sistem manechinist al dublei divinitati. grad mare. 22: "Sa avem curajul sa ne marturisim religiosi.. citam aceste rânduri categorice din Oswald Wirth. La gradul 25. diabolizata"." "Francmasoneria este "Biserica lui Satan". se poate spune. este puterea infernala". sa ne afirmam apostolii unei noi religii. urmas al unei familii olandeze: Nathan la Roma este continuarea revolutiei. scria Voltaire inainte de 11 . "Dumnezeul crestinilor este rau si trebuie sa-l combatem. (Revue maçconnique). este Ingerul Luminii Luciferice. Nathan este Satan. "Cabala jidoveasca este traditia orala a lui Moise falsificata. in: "Satan demasqué". Venirea Anti-Cristului.Ca sa spulberam orice urma de indoiala. pagânizata si. pag. "In imensa sa majoritate poporul iudaic a trecut de la adorarea lui Dumnezeu la adorarea lui Satan". Turpitudinea: sacrificiul ei". preponderenta. Asemanarea numelor este fatidica. Sa propagam Religia Republicei.. Paris pag. de tribunalul din Marsilia). mai sfânta decât toate celelalte. francmasoni cu grade mari. (E.

" In gradul 30 Kados (Sfânt). care anunta venirea zilei. "Noi trebuie sa eliminam din societate influenta religioasa sub orice forma se prezinta ea". N-ar trebui sa mai reamintim ca s-au gasit francmasoni in asa grad de imbecilitate. D'Alembert raspundea lui Voltaire: "Este evident cum spui tu. Acesta nu este un caz izolat de satanism. care a ridicat statuie lui Satan. in numele sfânt a lui Lucifer. (Journal Offiçiel de la francmaconnerie Française. Astaroth. Francmasoneria contra religiei. aproape de New-York. Beauguir).. din Italia. ca au ridicat statui lui Satan. Acest turn era un monu-ment ridicat in gloria "Ingerului Luminii" si pentru salvarea umanitatii viitoare in cazul unui nou potop. ca francmasonul Canducci. initiatul injunghie trei capete care reprezinta: Armata. Sunt rugaciuni si imnuri inchinate lui Satan si nu sunt create de un francmason oarecare. 707). gr. Imi pun toate sperantele in Enciclopedie". 33. Regele si Seful Bisericii. daca vrea. razboiul feroce al francmasoneriei contra religiei nu vizeaza decât adevarata religie. din America. Iata câteva dovezi despre cele afirmate: "Organizata asa cum este ea. Francmasoneria poate. "Trebuie ca religia sa fie distrusa sistematic in popor" (Fr. "Noi trebuie sa sapam credinta in supranatural" (fr. crestinismul. Most). Bisericii si preotimii crestine In realitate. eu am recunoscut patru. Asmodeu si Lucifer"." La gradul 21: "Oamenii care au intreprins constructia cladirii Turnului Babel. ci de conducatori. acelea ale lui Belzebut.reconvertirea la crestinism. Felix Pyat). Bourgueil). Cazul francmasonului Herman Menz. venerabilul rosteste: "Fiti ca steaua de dimineata (Luceafarul). o buna carte de filosofie care va zdrobi pentru totdeauna Infamul. sa inlocuiasca Biserica Crestina" (Fr. impartind cu acest prilej brosuri gratuite prin care proclama credinta lui intr-un diavol unic. ca lucrarea (Enciclopedia) este iesita din mâini diferite. dezradacinati intunericul. erau toti din urmasii lui Cain din Canaan. mergeti de duceti lumii lumina. "Noi suntem sectari" (Fr. La initierea in gradul 20.. 12 . 1885 pag.

deci. pe regele Ludovic al XVI-lea: "Avec les boyaux des derniers des pretres. Vom face atunci o armata si o vom lansa asupra intregii omeniri crestine. "Rolul francmasoneriei este de a distruge religia". 308). Ea isi propune sa zdrobeasca si sa nimiceasca pretutindeni crestinismul. (Conventul secret din 1879). s-a dat drept cuvânt de ordine acea instructiune de o ferocitate intr-adevar canibalica elaborata in lojile masonice si care i-au costat viata pe episcopii si preotii care au avut imprudenta sa intre in templul Satanei. August 1904). trebuie. in felul acesta se ajunge la lichidarea Bisericilor. acesta este dusmanul lumii moderne. conspirând astfel contra lor insile. câte putin. Egalitatii si Fraternitatii. I. spunea in 1887: "Inamicul umanitatii este clericalismul. (Bulletin du. (Congresul masonic din 1899). prin noi legi contra clerului. ca lumea sa fie debarasata de preoti". Analles de la Jeunesse laique. Iar alt francmason. Salva). si b): "Scopul real al masoneriei este dublu: ea isi propune sa rastoarne pretutindeni de o maniera definitiva si fara posibilitate de revenire regimul monarhic. (Fr. si sa-l distrugem"..." Francmasoneria spune: "Scopul scuza mijloacele". Grand Orient de France."Nici un punct de echivoc! Sa nu mai spu-nem: «Noi nu vrem sa distrugem religia». pag. Sa spunem din contra: «Noi voim sa distrugem religia". "Descrestinarea Lumii prin toate mijloacele. 1895. inamicul este preotul. Colfavru. Gratie instructiei laice fara Dumnezeu.urla evreul francmason Gambeta. Autorul "Cursului de Masonerie practica" (un mason de grad foarte inalt) scrie (Tom. "Clericalismul.. singurul sprijin adevarat si singura ratiune de a fi a regalitatii. "Noi nu putem si nu voim sa avem nici un respect pentru practicile religioase". Aulard. acesta este scopul nostru. care a condamnat la moarte intr-o conferinta secreta la Franckfurt pe Main.. se va avea o generatie atee. Religia este un organism despotic destinat sa apere constiinta umana. armata care va fi ajutata de catre toti fratii si amicii tarilor in care va navali armata". In timpul revolutiei franceze. 13 . care este negatia odioasa a Libertatii. iata inamicul" . Atunci a rasunat lozinca francmasonului Adam Weishaupt. mai ales strangulând crestinismul. étranglons le dernier des Rois"! (Cu intestinele ultimului preot sa strangulam pe ultimul dintre regi). "Clericalismul. pe care noi trebuie sa-l doborâm. 5. (Fr. seful ordinului francmasonic al "Iluminatilor". inamicul este acel care indrazneste sa se pretinda ca este intermediarul intre Necunoscut si oameni. pag.

bisericile prefacute in sali de concert. aici e cu totul altceva. in lojile straine.. din care reiese ca francmasoneria. dar naivi. religiei si clerului crestin. dar "la noi". ca si Biserica. vor fi sterse de pe fata pamântului". Suntem siguri ca francmasonii nostri . iar "Marele Orient al României" si "Marea Loja" zisa "Nationala" sunt re-cunoscute de "Marele Orient Francez")." (Fr. Lucrarea masonului Most: "La Peste religieuse". de teatru sau adunari si. Francmasonii sunt atei. Se va face atunci Tabula Rasa din tovarasii popimii.Scopul nostru final este acela al lui Voltaire si a revolutiei franceze: «Nimicirea pentru totdeauna a ideii crestine. Nutresc si duc o lupta inversunata contra bisericii.cei mari .. in magazine de grâne si in grajduri de cai" a ingânat francmasonul Most (pag. se va minuna cum de nu s-a savârsit inca de mult o asemenea prefacere. "Razboi de moarte Crestinismului. Beauguier). "Templul masonic." Se pot inmulti aceste perle de ura din conventele si atelierele lojilor francmasonice. in conceptia francmasona. ca toate astea se intâmpla auirea. internationala si solidara... 14 . Sa nadajduim ca va veni o zi când multimea luminata de asta data. sau la "cei de la Marele Orient". Citez o parte din finalul lucrarii "Ciuma reli-gioasa" a francmasonului Most. când n-ar putea sluji unui asemenea scop. 24 in "La Peste religieuse"). Charbonier la Congresul Masonic din 1885) "Sa speram ca intr-o zi bisericile vor fi transformate in sali de concert. trebuie sa inlocuiasca Bi-serica" (Fr. zdrobiti infamul!" Ori infamul e. la Loja nationala. o instructie secreta in care scrie: ". un monstru care trebuie ca o suta de mâini invizibile sa-i striveasca. in hambare de grâne si in grajduri de cai. o hidra mârsava.. Statul..."Trebuie nu numai sa descrestinam Omenirea ci s-o si ateizam" (Fr." (Gametta). Sa zdrobim. departe de a practica adevarul. Raspundem acestor mistificatori ordinare precizând ca "Marele Orient Francez" a adresat catre toate Lojile din Franta si strainatate (Francmasoneria se stie ca e universala. potirele si vasele sfinte schimbate in unelte folositoare.. Dumnezeu.vor cauta sa le spuna francmasonilor mai mici. e tradusa in româneste de un oarecare Neagu (Neghel) si publicata in biblioteca revistei "Idei". de teatru sau adunari.»" Si ce scria Voltaire? "Religia crestina este o religie infama. in traducere de Neagu: "Va veni vremea când crucile si icoanele vor fi aruncate in foc. a socialistului Petre Musoiu. Vi-viani) "Trebuie sa extirpam lepra devoranta a crestinismului. isi impune ca dogma minciuna.

70. periclitând viata noastra religioasa de stat si nationala. Ei au vorbit in favoarea celui mai mare inamic al comunismului. sa intretinem bisericile 15 . fata de biserica noastra ortodoxa. aproape de Madrid.S. pentru crima grava de a fi slujit biserica si a fi propovaduit moralitatea si smerenia. la finalul cuvântarii se intreaba: "Mult va trebui oare. intr-o conferinta tinuta in conventul masonic de la Paris. La Centa. comunistii au incendiat biserica si au facut in piata un foc in care au aruncat statuile. 20 Martie 1936). si trista soarta a Catedralei "Sfânta Camera" din Oviedo au mai avut-o si alte locasuri sfinte din Spania.Observând fenomenele sociale si revolutio-nare care au avut loc in Spania cu incendieri de biserici. fata de Stat si Biserica. De altfel. Telegramele de presa din vremea razboiului civil spaniol ne relateaza cazuri de incendieri care ilustreaza textele masonice de mai sus: "In Alcada de Henares. Gasim ca nu-i lipsit de interes a mai reda inca câteva texte provenite din lagarul inamicilor biscricii crestine. ("Tara Noastra". vedem o identitate perfecta intre ideologia masonica si pragmatica comunista. tribunalul U. Rador. au tinut permanent legatura cu Sinagoga si au pastrat religia lui Moise in inima). necesare pentru explicatia atitudinii unor politicieni. ziarul "Universul" Nr. Guyat. a condamnat la moarte pe preotii Prjuchin si Shuraw Iljoff. desi crestinati." (Tel. au fost incendiate biserica Rema-dias. icoanele si sfintele odoare. Iata ce spune "Bezbojnik" (Ateul): "Vom da foc tuturor bisericilor din lume". si altii. Apoi au incercat sa incendieze mânastirea Madeleines si biserica Sf. care se numeste Dumnezeu si au trebuit sa-si rascumpere curajul cu viata. 18 Martie 1936). Actiunea de distrugere de biserici din Spania a fost condusa de crestinii Marani (evrei botezati inca de pe timpul lui Ferdinand Catolicul care. doua hoteluri si patru case particulare. doua biserici au fost incendiate." "La Torrevieja (aproape de Alicante). fosti guvernanti. Mai citim intr-unul din numerele ziarului "Bezbojnik" ca. In lumina acestor evenimente ne putem imagina perspectiva eventualelor prefaceri sociale pe care ni le preparau masonii si anti-fascistii din România. a fostului senator Leanca. in macelariile din Madrid.R.S. Francmasonul M.. insusi Lenin a spus: "Conceptia oricarui Dumnezeu este o mare infamie". apoi teatrul municipal. au tradat o mentalitate sectara. in Parlament. Declaratiile martorilor pentru comunistul Constantinescu-Iasi. Jacques. preoti jupuiti de vii si pusi in panoplii.

unul din marii pontifi ai masoneriei românesti. 16 . nu am bani si mai ales pentru preoti. a caror treaba nu-i ecât sa stârneasca si sa exploateze sminteala?" Comparam.care propovaduiesc nebunia si sa platim pe popi. pentru achitarea salariului clerului ortodox: "Mai lasati-ma in pace. abtinându-ne de la alt comentariu. raspunsui dat de fostul Ministru Argetoianu. intr-o sedinta a Camerei. unei delegatii de preoti parlamentari. care nu au alt merit decât sa cultive superstitia in popor".

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful