P. 1
07 Lr Moulinex Hbb Hr

07 Lr Moulinex Hbb Hr

|Views: 7|Likes:
Published by rcoma

More info:

Published by: rcoma on May 11, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/17/2014

pdf

text

original

Sadržaj

¯ Uvod ¯ Uporaba pekača kruha Home Bread Baguette ¯ Izrada tijesta i male pekarske tajne ¯ Paneo ¯ Problemi i rješenja

i t p e c e R

Uvod
Obratite pažnju na ovih nekoliko prethodnih stranica jer one sadržavaju važne informacije za pravilno odvijanje rada prema receptima. Brašno: Tip pšeničnog brašna određuje se prema količini mekinja koje sadrži i razini pepela (mineralna tvar koja ostaje nakon spaljivanja u peći na 900°C). - Namjensko bijelo brašno: glatko ili oštro (T-400) - Brašno za izradu kruha: posebno krušno brašno, pekarsko brašno za bijeli kruh, bijelo brašno, pšenično brašno (T-550) - Polubijelo brašno (T-700 i T-850) - Crno brašno (T-1100 i T-1600) (Napomena: tipovi raženog brašna su: T-750, T-950 i T-1250) U oznaci tipa brašna, broj označava brašno bogatije ili siromašnije mekinjama, vlaknima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Stavimo li veći omjer brašna bogatog mekinjama, kruh će se manje dići. Količina potrebne vode mijenjat će se ovisno o tipu brašna, stoga pripazite na gustoću tijesta koje, kad se oblikuje, treba biti mekano i rastezljivo, a da se pri tom ne lijepi za posudu za kruh. Vrste brašna se mogu razvrstati u dvije skupine: brašno koje pogoduje izradi kruha (bogato glutenom: pšenično brašno, pirovo i kamutovo brašno) te ono koje ne pogoduje izradi kruha (raženo, kukuruzno, heljdino, kestenovo…) i treba ih rabiti kao dodatak nekom brašnu za izradu kruha (10 do 50 %). Pekarski kvasac (lat. saccharomyces cerevisiae) živi je proizvod, neophodan za izradu kruha. Nalazimo ga u više oblika: svjež u kockicama, aktivni suhi kvasac koji treba namočiti, suhi instant kvasac ili tekući kvasac. Prodaje se u trgovinama (na odjelima za prodaju kruha ili svježih proizvoda), ali ga također možete kupiti kod svog pekara. Ako rabite svježi kvasac, lagano ga izmrvite među prstima kako bi ga lakše umiješali s ostalim sastojcima. Odnos količine / težine suhog kvasca, svježeg kvasca i tekućeg kvasca: Suhi kvasac (male žlice – m.ž.) Suhi kvasac (u gramima – g) Svježi kvasac (u gramima – g) Tekući kvasac (u ml) 1 3 9 13 1½ 4½ 13 20 2 6 18 27 2½ 7½ 22 33 3 9 25 38 3½ 10½ 31 47 4 12 36 54 4½ 13½ 40 60 5 15 45 67

Rabite li svježi kvasac, utrostručite težinu koja je navedena za suhi kvasac.

Uvod
Pekarski kvasac: ovo je dehidrirani prirodni kvasac koji nalazimo u trgovinama zdrave hrane (2 velike žlice na 500 grama brašna). Prašak za pecivo: može se rabiti samo za pripremu slastica poput torti ili kolača te se nikada ne rabi za izradu kruha. Tekućine: kako bi kvasac dobro reagirao, tekućina treba biti sobne temperature ili blago zagrijana (ne više od 38°C). Sol: bitna je za izradu kruha te je treba precizno dozirati. Pripazite da uvijek rabite sitnu sol (poželjno je da nije rafinirana). Pažnja : sol i kvasac ne smiju doći u dodir prije nego što uređaj zamijesi tijesto. Šećer : šećer također sudjeluje u procesu fermentacije, hrani kvasac i pomaže u dobivanju lijepe zlatne korice. Kao i sol, potrebno ga je pravilno dozirati te ne smije biti u dodiru s kvascem prije miješenja tijesta. Drugi sastojci: Masnoće: čine kruh mekanijim i ukusnijim. Mogu se rabiti sve vrste masnoća. Ako rabite maslac, pobrinite se da ga usitnite, kako bi se što ujednačenije rasporedio. Mlijeko i mliječni proizvodi: mijenjaju okus i gustoću kruha te imaju emulgirajuće djelovanje zbog kojeg je sredina kruha rahla i ukusna. Možete rabiti svježe proizvode ili dodati mlijeko u prahu. Jaja: obogaćuju tijesto, poboljšavaju boju kruha i pogoduju stvaranju kvalitetne sredine kruha. Mirisi i aditivi: kruhu možete dodati sve vrste sastojaka. Oni se dodaju u posudu za kruh nakon zvučnog signala upozorenja, kako, tijekom miješenja, ne bi utjecali na pravilno formiranje tijesta (osim sastojaka u prahu). Vaš uređaj izvršava sve etape izrade kruha, od dizanja tijesta do pečenja. Potom kruh trebate ostaviti da odstoji jedan sat na rešetci prije nego što započnete s konzumacijom.

Kratice mjernih jedinica: m. ž. : mala žlica ; v. ž. : velika žlica ; g : gram ; ml : mililitar ; cl : centilitar ; p. : prstohvat.

Izrada tijesta i male pekarske tajne
MALE PEKARSKE TAJNE
Da bi vaša baguette peciva imala bolji okus ili da biste unijeli osobnu notu u recept: dodajte sastojke po svom izboru tijekom miješenja tijesta, a zvučni signal će vas upozoriti kada da umiješate: sjemenke sezama, žitarice ili sir, orahe, lješnjake, masline ili kockice slanine. Sitno nasjeckajte ove sastojke prije nego ih dodate u smjesu. Na sljedećim ćete stranicama naći 17 recepata koji nude varijante klasičnih baguette peciva. Za okus «juga»: umiješajte malo maslinovog ulja u tijesto (1 mala žlica, po vašem ukusu) i njime također premažite svoja baguette peciva prije nego ih stavite peći! Za ukrašavanje vaših baguette peciva i postizanje izvrsnog rezultata: pripremite svoja baguette peciva na klasičan način, navlažite ih prije nego na njima napravite zareze, potom ih uvaljajte u sjemenke po svom izboru: sjemenke maka, lana, suncokreta ili sezama. Kako dobiti klasasti zarez koji vidite u svojoj pekarnici: vrlo jednostavno! Uzmite škare i zarežite baguette peciva po gornjoj površini na razmaku od 2 ili 3 cm (ne ustručavajte se napraviti duboke zareze). Potom napravite takve zareze s lijeve i desne strane duž čitavog baguette peciva kako biste dobili klas. Za ukrašavanje slatkih baguette peciva: škarama uvijek možete napraviti manje zareze na gornjoj površini baguette peciva, a učinak je zajamčen i na vašim mliječnim kruhovima ili pecivima! Filmski prikaz izrade baguette peciva možete pronaći na internetskim stranicama www.moulinex.com

Izrada tijesta i male pekarske tajne

Izrada tijesta i male pekarske tajne .

Pomoću priložene kuke izvadite lopatice iz kruha. .Neprianjajući kalupi za pečenje za četiri baguette peciva. Pustite mašti na volju i uživajte.Uporaba Uporaba pekača kruha Home Bread Baguette S pekačem kruha Home Bread Baguette možete pripremati originalne kruhove te hrskava. Započnite program. uz pekarski pribor: nož za zarezivanje kruha i kist.Posuda za kruh s dvije lopatice za miješenje. srednja. slanih i slatkih kruhova. na zaslonu će vam biti navedeno vrijeme pečenja. u kojoj možete pripremati različite kruhove do težine 1. Uporaba: Uzmite posudu za kruh iz vašeg pekača i pažljivo se pridržavajte dodavanja sastojaka naznačenim redoslijedem. jer o tome ovisi kvaliteta vašeg kruha. Funkcije: Odgođeni početak rada: unaprijed programirajte pripremu svog kruha i odaberite vrijeme kada će se peći. te kuka za vađenje lopatica za miješenje. zlatna baguette peciva. vaš će kruh biti pečen i spreman za vađenje iz kalupa. Programi: vrlo su raznoliki i omogućavaju vam izradu baguette peciva. Pribor: . Kad začujete zvučni signal. Odaberite težinu svog kruha (750. Pažljivo odvagnite svaki sastojak i pridržavajte se navedenih količina. 1000 ili 1500 g) te potom i željenu razinu tamnjenja korice kruha (svijetla. kolača ili džemova. tamna).Mjerna posuda i mjerna žlica za jednostavnije dodavanje sastojaka. Postavite svoju posudu za kruh u pekač i odaberite program. . Čuvanje na toplom: funkcija se automatski pokreće. .5 kg.

com" nezaobilazno mjesto sastanka pekarskih zaljubljenika iz cijelog svijeta. PANEO-vi pekari su za Vas odabrali najbolje kvasce u svakoj zemlji : Saf-Moment u Rusiji.club-paneo. demonstracije i više od 50 ukusnih. Kako bi Vam pomogli. Sigurni smo da ćete uz pomoć svih navedenih savjeta i Vi ubrzo postati pravi PANEO pekar! . tradicionalne kruhove koji će iznenaditi vaše prijatelje. Od svih tajni koje će Vam otkriti PANEO-vi pekari. najukusnija peciva.. osnovali su Klub Paneo. Klub Paneo! Pekarski stručnjaci iz PANEO-a posvuda po svijetu slušaju pekarske zaljubljenike. Sva stručna znanja PANEO-vih pekara objedinjena su u ovom pekaču kruha uz čiju pomoć možete vrlo lako pripremiti recepte u najzačudnijim oblicima: prava baguette peciva. Hirondelle i Francine u Francuskoj te Di-go instant suhi pekarski kvasac u Hrvatskoj.. Ondje ćete naći slike. male pekarske tajne. a tako jednostavnih recepata. a njegova je internetska stranica "http://www.com". odabir kvasca i njegova uporaba odlučit će o uspjehu vašeg recepta.club-paneo.Paneo Dobrodošli u klub zaljubljenika u kruh. Otkrijte ih na stranicama "http://www. Lievital u Italiji. Yuva u Turskoj. najbitnija je jedna: znati izabrati kvasac! Bilo da je svježi ili dehidrirani. pekare početnike ili već potvrđene majstore koji obožavaju sami pripremati kruh. peciva i specijalitete. trikove.

Recepti Baguette peciva i kruščići Starinski kruhovi Kreativni kruhovi Veliki klasici Posebni kruhovi: dijetetski i zdravi Slatki okusi: peciva. focaccia. kolači i džemovi Ostalo: ciabatta. svježa tijesta… .

Baguette peciva i kruščići Francuska baguette peciva Seljačka baguette peciva Baguette peciva sa sjemenkama sezama Baguette peciva s maslinama i ružmarinom Baguette peciva sa žitaricama Baguette peciva s pancetom Kruščići s grožđicama Bečka baguette peciva sa smeđim šećerom Baguette peciva s medom i zobenim pahuljicama Baguette peciva sa sjemenkama suncokreta Kruščići s čokoladnim mrvicama i jabukom Baguette peciva sa slaninom. parmezanom i korijandrom .

ž. otvorite pekač i izvadite tijesto.Baguette peciva i kruščići Francuska baguette peciva Riječ je o slasnoj mini-verziji klasičnog baguette peciva koja se cijeni Za 4 baguette peciva od 100 g posvuda u svijetu! Vrijeme > 2:03 h Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Odaberite program 1 i željenu razinu tamnjenja. Bijelo brašno > 210 g Stavite posudu za kruh u pekač. Voda > 190 ml Sol > ¾ m. Suhi pekarski kvasac > 1 m. Na kraju programa. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela.ž. Nakon drugog zvučnog signala. . bijelo brašno i suhi kvasac. Zarežite tijesto po čitavoj duljini.ž. sol. Ostavite baguette peciva da se ohlade na rešetci. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva i zarežite tijesto po čitavoj duljini. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Dovoljno je malo raži da ova tradicionalna baguette peciva dobiju izvorni Za 4 baguette peciva od 100 g seljački okus. Bijelo brašno > 280 g Stavite posudu za kruh u pekač. Nakon drugog zvučnog signala. prije nego ih poslužite. isključite pekač i izvadite rešetku s kalupima za baguette peciva. uključenje/isključenje. izradite baguette peciva. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. šećer i sol. zatim kistom premažite peciva vodom. Zatim dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac. od kojih ćete izraditi baguette peciva prije nego ih uvaljate u brašno. Odaberite program 1 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku za Raženo brašno > 40g Suhi pekarski kvasac > ¾ m. Seljačka baguette peciva Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka. otvorite pekač i izvadite tijesto. Vrijeme > 2:03 h Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Voda > 170 ml Sol > 1 m.

dodajte sjemenke sezama u tijesto. Nakon drugog zvučnog signala. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. otvorite pekač i izvadite tijesto. Nakon drugog zvučnog signala. Šećer > 1 m. maslinovo ulje. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. ž. brašno.ž. sol. Sol > ¾ m. i zatim zarežite tijesto po čitavoj duljini. Sjemenke sezama > 50 g tamnjenja korice te pritisnite tipku za uključenje/isključenje. od kojih ćete izraditi baguette peciva. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta). od kojih ćete izraditi baguette peciva. Za 4 baguette peciva od 100 g Vrijeme > 2:03 h Voda > 170 ml Maslinovo ulje > ½ v. Stavite posudu za kruh u pekač. Bijelo brašno > 250 g Zatim dodajte brašno i suhi kvasac. . sol. Premažite ih vodom prije nego ih uvaljate u sjemenke sezama. šećer. potom zarežite tijesto po čitavoj duljini. Bijelo brašno > 270 g Suhi pekarski kvasac > 1 m. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva. Odaberite program 1 i željenu razinu Suhi pekarski kvasac > ¾ m. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. otvorite pekač i izvadite tijesto. Masline > 45 g Ružmarin > 1 m. Baguette peciva s maslinama i ružmarinom Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela.ž. ž.ž.Baguette peciva i kruščići Baguette peciva sa sjemenkama sezama Nekoliko sjemenki sezama bit će dovoljno da daju Vašim baguette Za 4 baguette peciva od 100 g pecivima egzotičnu notu! Vrijeme > 2:03 h Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda.ž. dodajte masline u tijesto.ž. šećer i Voda > 175 ml Sol > 1 m. Stavite posudu za kruh u pekač. Odaberite program 1 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Nakon prvog zvučnog signala. kvasac i ružmarin.

ž. Šećer > 1 m.ž. Baguette peciva s pancetom Za 4 baguette peciva od 100 g Vrijeme > 2:03 h Voda > 190ml Maslinovo ulje > 1v. Nakon prvog zvučnog signala.ž. od kojih ćete izraditi baguette peciva.ž. Panceta > 70 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. maslinovo ulje.ž. Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Nakon drugog zvučnog signala. Stavite posudu za kruh u pekač. Sol > ¾ m. šećer i sol. za užinu. šećer. Sjemenke suncokreta > ½ v. Stavite posudu za kruh u pekač. Za 4 baguette peciva od 100 g Cijenit ćete ih bilo da ih.ž. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Šećer > 1 m.ž. Sjemenke sezama > ½ v. Sjemenke maka > ½ v.ž. od kojih ćete izraditi baguette peciva Suhi pekarski kvasac > ¾ m. (nakon otprilike 20 minuta) dodajte pancetu u tijesto.ž. Premažite ih vodom prije nego ih uvaljate u mješavinu sjemenki. otvorite pekač i izvadite tijesto. otvorite pekač i izvadite tijesto.Baguette peciva i kruščići Baguette peciva sa žitaricama Ukusna i uravnotežena mješavina žitarica. Odaberite program 1 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku za Bijelo brašno > 165 g Raženo brašno > 40 g uključenje/isključenje.ž. sol. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. grickate same ili prepečene s maslacem Vrijeme > 2:03 h ili džemom! Voda > 200ml Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. dvije vrste brašna i kvasac. . Bijelo brašno > 200 g Brašno od kestena > 50 g Suhi pekarski kvasac > ¾ m. Odaberite program 1 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Integralno brašno > 40 g Nakon drugog zvučnog signala.ž.ž. Potom dodajte tri vrste brašna i suhi kvasac. Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka. Sjemenke prosa > ½ v. Sol > ¾ m. potom zarežite tijesto po čitavoj duljini. Sjemenke lana > ½ v. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva.

Sol > ¾ m. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva i premažite umućenim jajetom. Nakon drugog zvučnog signala.ž. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. šećer i sol. Stavite posudu za kruh u pekač. Nakon prvog zvučnog signala (otprilike nakon 20 min). Bijelo brašno > 250 g Stavite posudu za kruh u pekač.ž. njihovi su sastojci jednostavni i zdravi. Potom dodajte brašno i suhi kvasac. od kojih ćete izraditi baguette peciva. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Sol > ¾ m. Za 4 baguette peciva od 100 g Vrijeme > 2:03 h Voda > 165 ml Šećer > 1 v.ž. smeđi Smeđi šećer > 65 g Maslac > 35 g šećer. potom zarežite tijesto po čitavoj duljini. Voda > 110 ml Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. a kušate Za 4 baguette peciva od 100 g li ova baguette peciva dok su još topla. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Bijelo brašno > 125 g Raženo brašno > 125 g Suhi pekarski kvasac > 1 m. Odaberite program 1 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Potom dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac. Odaberite program 2 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku Suhi pekarski kvasac > 1 m. Bečka baguette peciva sa smeđim šećerom Lagano se pripremaju. Nakon drugog zvučnog signala. u tijesto dodajte grožđice. potom više puta zarežite tijesto po duljini. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. otvorite pekač i izvadite tijesto. Za premaz korice: 1 umućeno jaje za uključenje/isključenje. od kojih ćete izraditi baguette peciva prije nego ih uvaljate u brašno. otvorite pekač i izvadite tijesto. Grožđice > 75 g Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka.ž.ž. postat će ubrzo vaš omiljeni Vrijeme > 2:03 h slatki zalogaj. maslac i sol. . Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva.Baguette peciva i kruščići Kruščići s grožđicama S ovim kruščićem s okusom grožđica učinite svoju užinu originalnom i jednostavnom.

Raženo brašno > 40 g Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Više puta škarama zarežite tijesto. Med > 30 g pekač. Za 4 baguette peciva od 100 g Vrijeme > 2:03 h Maslac > 40g Šećer > 3 v. Premažite ih vodom prije nego ih uvaljate u zobene pahuljice.ž. Nakon drugog zvučnog signala. med i sol. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva. otvorite pekač i izvadite tijesto. Odaberite program 2. od kojih ćete izraditi baguette Suhi pekarski kvasac > ¾ m. Bijelo brašno > 210 g Odaberite program 1 i pritisnite tipku za uključenje/isključenje. a vrhove zareza razmaknite kako biste oblikovali klas. Bijelo brašno > 220g Raženo brašno > 50g Suhi pekarski kvasac > 1m. Nakon prvog zvučnog signala. a sjemenke suncokreta mu daju hrskavost. zatim željenu razinu tamnjenja korice i pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Položite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Voda > 175 ml Potom dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac.ž. s time da svako baguette pecivo načinite od 4 loptice tijesta te napravite zareze po duljini. Baguette peciva sa sjemenkama suncokreta Ovaj tip baguette peciva je iznenađujuće ukusan: topi se u ustima. Stavite posudu za kruh u Sol > ¾ m. Sol > ¾ m. šećer i sol. Jaja > 3 Sjemenke suncokreta > 35g . Dodajte potom obje vrste brašna i suhi kvasac.Baguette peciva i kruščići Baguette peciva s medom i zobenim pahuljicama Baguette peciva puna vitalnosti! Jedite ih za doručak i bit će pravi izvor cjelodnevne energije.ž.ž. maslac. od kojeg ćete napraviti 16 loptica. otvorite pekač i izvadite tijesto. Nakon drugog zvučnog signala. Stavite posudu za kruh u pekač. u tijesto dodajte sjemenke suncokreta. Za 4 baguette peciva od 100 g Vrijeme > 2:03 h Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Zobene pahuljice > 25 g peciva. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: jaja.

ž. šećer. Za premaz: 1 umućeno jaje otvorite pekač i izvadite tijesto. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. od kojih ćete izraditi baguette peciva. Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva.ž.ž. premažite umućenim jajetom. Maslac > 30 g maslac i sol. Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Dodajte potom brašno i kvasac. šećer. otvorite pekač i izvadite tijesto. parmezanom i korijandrom Popržite kockice slanine na zagrijanoj neprianjajućoj tavi.ž. U posudu za kruh uspite vodu. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta). Iznova pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Baguette peciva sa slaninom. a zatim po dužini napravite zareze. . Odaberite program 2 i željenu razinu tamnjenja korice te pritisnite tipku Suhi pekarski kvasac > ¾ m. sol. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 min). Stavite ih na posebne kalupe za pečenje baguette peciva. Dimljena slanina > 35 g Ribani parmezan > 30 g Nasjeckani svježi korijandar > ½ v. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. maslinovo ulje.Baguette peciva i kruščići Kruščići s čokoladnim mrvicama i jabukom Želja za slatkim? Za 4 baguette peciva od 100 g Zagrizite ovaj kruščić i oduševite se kiselkasto-voćnom aromom jabuke Vrijeme > 2:03 h i slasnim komadićima čokolade… Voda > 100 ml Šećer > 45 g Pogledajte savjete i male tajne pripreme i izrade na stranici 10. Stavite posudu za kruh u Bijelo brašno > 250 g Cjelovito brašno > 45 g pekač. ocijedite i ostavite ih da se ohlade. Sol > ¾ m. Šećer > ½ v. Maslinovo ulje > ½ v. Stavite posudu za kruh u pekač.ž. premažite umućenim jajetom. Čokoladne mrvice > 45 g za uključenje/isključenje.ž. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. a zatim po dužini napravite zareze. Za 4 baguette peciva od 100 g Vrijeme > 2:03 h Voda > 135 ml Sol > ¾ m. Potom dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac. Bijelo brašno > 205 g Suhi pekarski kvasac > ¾ m. Odaberite program 1 i pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Nakon drugog zvučnog signala. Nakon drugog zvučnog signala. od kojih ćete izraditi baguette peciva. parmezan i korijandar. dodajte kockice slanine. u tijesto umiješajte Jabuka > 45 g čokoladne mrvice i komadiće jabuke.

Starinski kruhovi Kruh na starinski način Kruh s krumpirom i slaninom Kruh s ementalerom Kruh s lukom Kruh s maslinovim uljem Kruh s orasima .

ž. ugasite pekač.ž. Ostavite da se ohladi.ž.ž. Potom dodajte brašno. 750g 3:34 h 340 ml 1½ m. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine Težina sastojaka u tablici.ž.ž. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Potom dodajte obje vrste brašna i suhi kvasac.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Težina Vrijeme Mlijeko Topljeni maslac Sol Crno brašno ili brašno za seljački kruh Kuhani krumpir Suhi pekarski kvasac Šećer Komadići slanine Narezani luk 750g 3:34 h 130 ml 40 g 1 m.Starinski kruhovi Kruh na starinski način Nešto tamnija sredina kruha zbog malo raženog brašna daje ovom kruhu karakter te omogućuje njegovu trajnost. Na kraju programa. Odaberite program 5. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. težinu kruha i željenu razinu Raženo brašno Suhi pekarski kvasac tamnjenja korice. 60 g ¾ 1000g 3:39 h 175 ml 50 g 1½ m. dodajte narezani luk i pržite ga dok ne postane staklast. ¾ m.ž. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: mlijeko. 375 g 185 g 2 m. težinu kruha i razinu tamnjenja korice.ž.ž. Naribajte krumpir. sol. Stavite Sol Bijelo brašno posudu za kruh u pekač.ž. maslac.ž. 1½ m. dodajte mješavinu slanine i luka. Polagano prepecite slaninu u tavi. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. 80 g 1 1500g 3:44 h 260 ml 75 g 2 m.ž. 1500g 3:44 h 585 ml 2½ m. 750 g 375 g 3½ m. Kruh s krumpirom i slaninom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. Stavite posudu za kruh u pekač. 1000g 3:39 h 450 ml 2 m. 1m.ž. 845g 65g 1 m. 650g 50g ¾ m. krumpir. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 min). suhi kvasac i šećer. Na kraju programa. ugasite pekač. Odaberite program 5.ž. Vrijeme Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Voda redoslijedom: voda i sol. 500 g 250 g 2½ m. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. 120 g 1½ . 490g 40g ½ m.

1½ m.ž. 480 g 1 m. 640 g 1½ m. 15 g 2 m. Na kraju programa. u tijesto dodajte luk. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 Luk min). Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 min). 450 g 2½ m.ž. ugasite pekač. Ocijedite ga Vrijeme i pustite da se ohladi. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. dodajte sir. 675 g 3½ m. Odaberite program 4.ž.ž. Odaberite program 6.ž. Stavite posudu za kruh u pekač.ž. 100 g 1000g 3:42 h 255 ml 3½ v. Suhi pekarski kvasac Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 20 g 2½ m.Starinski kruhovi Kruh s ementalerom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. šećer. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Voda redoslijedom: voda.ž.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. ulje. Ulje Šećer Stavite posudu za kruh u pekač. ugasite pekač. 1 m.ž.ž. 130 g 1500g 3:47 h 380 ml 5 v. Na kraju programa. Težina Izrežite luk na sitne kockice i prepržite ga.ž. težinu kruha i željenu razinu Sol Bijelo brašno tamnjenja korice. 1 m.ž. šećer. brašno i suhi kvasac. 115 g 1000g 3:20 h 320 ml 1 m.ž.ž. 200 g . sol. 225 g Kruh s lukom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu.ž. 30 g 3½ m. sol brašno i kvasac.ž. 340 g 2 m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. 150 g 1500g 3:25 h 480 ml 1½ m.ž. 960 g 2½ m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. Težina Vrijeme Voda Sol aromatizirana začinskim biljem Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Šećer Ementaler izrezan na kockice 750g 3:15 h 240 ml 1 m. 750g 3:37 h 190 ml 2½ v.

ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Odaberite program 5. Na kraju programa. Kruh s orasima Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. Težina Vrijeme Voda Sol Šećer u prahu Bijelo brašno Integralno brašno Suhi pekarski kvasac Orasi – sitno nasjeckani 750g 3:34 h 245 ml 1 m. 2½ m.ž. šećer u prahu. 560 g 140 g 2 m.ž. 640 g 2 m.ž. 340 g 95 g 1 m. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 min).ž. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. šećer. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Stavite posudu za kruh u pekač. maslinovo ulje. Težina Vrijeme Voda Maslinovo ulje Šećer Sol Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac 750g 3:34 h 145 ml 105 g 22 g 2 m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. dodajte orahe. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. 30 g 1500g 3:44 h 400 ml 2 m. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. ugasite pekač.ž. Odaberite program 5. 1000g 3:39 h 195 ml 140 g 30 g 2½ m. Stavite posudu za kruh u pekač.ž.ž. 1 v. ugasite pekač.ž.ž. 25 g 1000g 3:39 h 325 ml 1½ m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 480 g 1½m. sol brašno i kvasac.ž. 40 g . sol. 1500g 3:44 h 290 ml 210 g 45 g 3½ m.Starinski kruhovi Kruh s maslinovim uljem Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. 455 g 105 g 1½ m. 960 g 3½ m.ž. Na kraju programa. Potom dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac.ž. 2 m.ž.

Kreativni kruhovi Mediteranska focaccia Kruh sa sezamom i limunom Kruh s mekinjama i sušenim rajčicama Kruh s parmskim pršutom Nizozemski kruh Kruh s pinjolima Kruh sa zelenim čajem i datuljama Tex-Mex kruh Kruh s crnim maslinama .

Na kraju programa. 550 g 150 g ¾ m. limunov sok. 110 g 1500g 3:47 h 500 ml 1v. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. kapari. 410 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Bijelo brašno Raženo brašno 110 g redoslijedom: voda. za kruh u pekač.ž. 2½ m. Vrijeme 3:34 h Savjet: jedite toplo! Voda 375 ml Sol 1½ m. 745 g 2 m. tamnjenja korice. položite kolutove rajčice i pospite ih grubom soli. Kruh sa sezamom i limunom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte Težina 750g tablicu. težinu kruha i željenu razinu Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac 1 m.Kreativni kruhovi Mediteranska focaccia Inventivna i slasna ideja za zalogaj prije jela. 610 g 1½ m. Kapari 45 g Stavite posudu za kruh u pekač. Voda 300 ml Potom dodajte brašno i suhi kvasac. masline i sol.ž. biljno ulje. 710 g 200 g 1m. kraja programa. Težina 750g U ovom se kruhu oslobađaju sunce i provansalske note. 2 m. Suhi pekarski kvasac ¾ m.ž. Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka. premažite površinu kruha maslinovim uljem. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 1000g 3:42 h 400 ml 1½ m. (nakon otprilike 20 minuta). 490 g Odaberite program 10.ž. 150 g . Nakon prvog zvučnog signala. ugasite pekač.ž. Potom dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac. Sjemenke sezama 75 g Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 1½ 1½ v.ž. 3:37 h Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Vrijeme redoslijedom: voda.ž.ž.ž. Odaberite program 5. Zelene masline 75 g težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 60 g 100 g 1 v. Maslinovo ulje ¾ v. ½ Rajčicu izrežite na kolutove.ž. 1 1 v. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. Limunov sok 1½ m.ž.ž.ž. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja.ž. Stavite posudu Biljno ulje 1m. 1000g 3:39 h 500 ml 2 m. dodajte sjemenke sezama.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž.ž.ž.ž. ugasite pekač.ž. Na kraju programa. 1500g 3:44 h 650 ml 2½ m. 80 g 130 g 1½ v. otvorite pekač i provjerite kako se kruh peče: ako je dovoljno čvrst. 30 do 45 minuta prije Rajčica Gruba sol ¾ v.ž.

sitne mekinje brašno i kvasac. 1 v. 1½ v. 1½ m. šećer. (nakon otprilike 20 minuta).ž. Nakon prvog zvučnog signala. 3 m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 160 g Kruh s parmskim pršutom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. dodajte parmski pršut u tijesto.ž.ž. 110 g 1500 g 3:44 h 510 ml 2 m. 620 g 2 m.ž. 115 g 375 g 1½ m. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 1 v. Na kraju programa.ž.ž. 1½ v. pesto.ž. 2 m.ž. sol.ž. 80 g 1000g 3:50 h 400 ml 1½ v.ž.ž. 2 v. sol. Nakon prvog zvučnog signala. Odaberite program 7. brašno i kvasac. Težina Vrijeme Voda Maslinovo ulje Sol Šećer Mlijeko u prahu Bijelo brašno Sitne mekinje Suhi pekarski kvasac Sušene rajčice 750g 3:45 h 300 ml 1 v. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda.Kreativni kruhovi Kruh s mekinjama i sušenim rajčicama Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. 160 g . težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 1½ v.ž. Stavite posudu za kruh u pekač.ž. 150 g 500 g 2 m. Stavite posudu za kruh u pekač.ž.ž. Odaberite program 5.ž.ž. ¾ v.ž.ž. 80 g 1000 g 3:39 h 340 ml 1½ m. Na kraju programa. (nakon otprilike 20 minuta). ugasite pekač. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. 1 v.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Težina Vrijeme Voda Sol Pesto Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Parmski pršut 750 g 3:34 h 255 ml 1 m. maslinovo ulje.ž. 110 g 1500g 3:55 h 600 ml 2 v.ž.ž. ugasite pekač. dodajte sušene rajčice u tijesto. 2 v. 225 g 750 g 3 m. mlijeko u prahu. 465 g 1½ m. 930 g 3 m.

ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. 1½ m. Odaberite program 5.ž. PANEO-vih pekarskih stručnjaka.ž. 1 405 g 80 g 1 m. Raženo brašno 110 g Dodajte potom tri vrste brašna i suhi kvasac. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 40 g 1500 g 3:44 h 650ml 260 g 2½ m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: Sol Bijelo brašno 375 g voda.ž. narančaste boje. (nakon otprilike 20 minuta). 650 g 195 g 75 g 1½ m. težinu kruha i Suhi pekarski kvasac Sjemenke maka 30 g željenu razinu tamnjenja korice.ž. dodajte pinjole u tijesto. Za optimalan rezultat odaberite Potražite male pekarske tajne i recepte srednju razinu tamnjenja. Voda 375 ml Sir Mimolette 150 g Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. 1½ m. 1 700 g 140 g 2 m. 160 g . Nakon prvog zvučnog signala.ž. Integralno brašno 40 g Stavite posudu za kruh u pekač. brašno i kvasac.ž. 2 m. jaja. orahovo ulje.ž. Kruh s pinjolima Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. ¾ m. Težina Vrijeme Voda Orahovo ulje Sol Jaje Bijelo brašno Kukuruzno brašno Suhi pekarski kvasac Pinjoli 750 g 3:34 h 230 ml 1 v.ž.ž. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. ugasite pekač. Stavite posudu za kruh u pekač. Na kraju programa. Na kraju programa. 1000 g 3:39 h 500 ml 200 g 2 m. sol. Odaberite program 5. 50 g Mimolette*: sir sa sjevera Francuske. sir Mimolette.Kreativni kruhovi Nizozemski kruh Ovaj kruh bogate boje svidjet će se ljubiteljima sira: fino Težina 750 g posute hrskave sjemenke maka naglašavaju voćne i Vrijeme 3:34 h slane arome sira Mimolette*. 2½ m. 90 g 1000 g 3:39 h 310 ml 1½ v. 1 540 g 110 g 1½ m.ž.ž. 120 g 1500 g 3:44 h 400 ml 2 v. 500 g 150 g 50 g 1 m. ugasite pekač . sol i sjemenke maka.ž. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž.

začini. ugasite pekač.ž. 340 g 185 g ¾ m. težinu kruha i željenu razinu Integralno brašno Suhi pekarski kvasac tamnjenja korice. 30 do 45 minuta prije kraja programa.ž. 585 g 325 g 1 m. Odaberite program 5.ž. otvorite Sjemenke sezama pekač i provjerite razinu zapečenosti: ako je dovoljno čvrst.ž. Paprika 75 g Mješavina meksičkih začina 15 g Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. mlijeko. 100 ml 500 g 150 g 50 g 1 m. paprika izrezana na kockice. Dodajte potom dvije vrste brašna i suhi kvasac. Datulje Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Na kraju programa.Kreativni kruhovi Kruh sa zelenim čajem i datuljama Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. ukrasite kruh datuljama i sjemenkama sezama. Tex-Mex kruh Težina Vrijeme 750 g 3:34 h 1000 g 3:39 h 450 ml 2 m. Odaberite program 5.ž.ž. 130 g 25 g Voda 340 ml Sol 1½ m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Mlijeko 70 ml Bijelo brašno 375g Integralno brašno 115 g Kukuruzna krupica 35 g Suhi pekarski kvasac 1m. 100 g 20 g 1500 g 3:44 h 650 ml 2½ m. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 75 g 15 g 1000 g 3:39 h 500 ml 2 m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Za optimalan rezultat odaberite jaku razinu tamnjenja. 450 g 250 g ¾ m. datulje kojima ste izvadili koštice Vrijeme Zeleni čaj (hladan) i sol. Na kraju programa. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. 100 g 20 g 1500 g 3:44 h 585 ml 2½ m. Bijelo brašno Stavite posudu za kruh u pekač.ž. 130 g 25 g Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka.ž.ž. kukuruzna krupica i sol.ž. 750 g 3:34 h 375 ml 1½ m. . ugasite pekač. 150 ml 650 g 225 g 75 g 1½ m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Težina redoslijedom: čaj. izvadite posudu za kruh te iskrenite kruh.ž. Stavite posudu za kruh u pekač. Sol Dodajte potom dvije vrste brašna i suhi kvasac.ž.

4 m.ž. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta). sol. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 4 m. 480 g 1 m.ž. ugasite pekač. brašno i kvasac. umiješajte crne masline u tijesto. 2½ m. 150 g .ž.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice.ž. Odaberite program 4. Na kraju programa.ž.ž. 75 g 1000 g 3:20 h 340 ml 3½ v. 2 m. Težina Vrijeme Voda Ulje Šećer Sol Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Crne masline 750 g 3:15 h 255 ml 2½ v.ž. Stavite posudu za kruh u pekač. šećer. ulje.ž.ž. 960 g 2 m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. 640 g 1½ m.Kreativni kruhovi Kruh sa crnim maslinama Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. 5 m. 3 m.ž. 100 g 1500 g 3:25 h 510 ml 5 v.ž.

Klasični kruhovi Bijeli kruh Brzi kruh Seljački kruh Integralni kruh Sendvič pecivo .

kalij i kalcij.ž. Bijelo brašno 520 g 700 g Suhi pekarski kvasac 1 m. Šećer > 1½ v. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. maslinovo ulje. šećer i mlijeko u prahu. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.Klasični kruhovi Bijeli kruh Voda 315 ml 420 ml Sol 1½ m. Ovo je temeljni kruh! Iako je izrađen od bijelog brašna. između ostaloga. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž Dodajte zatim brašno i kvasac. ovaj je kruh. maslinama. sol. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 2 m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. unatoč predrasudama.ž. ugasite pekač.ž.ž. 90 g 130 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Zelene masline Komadići slanine 150 g 200 g redoslijedom: voda. dodajte po želji jedan od dodatnih sastojaka. 1½ m.ž Stavite posudu za kruh u pekač. Šećer ½ m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Stavite posudu za kruh u pekač. dodajte brašno i suhi kvasac. Po želji dodajte neke od slijedećih sastojaka: Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. poželjan je sastojak mnogih predjela. 190 g 300 g Brzi kruh «Više nego jednostavan super-brzi kruh!» : za početnike.ž. Težina Vrijeme 750 g 3:34 h 1000 g 3:39 h 1500 g 3:44 h 540 ml 3 m. s lukom. Na kraju programa. fosfor. Sol > 2 m. Odaberite program 5. .ž. zaposlene i Težina > 1000 g gurmane.ž.ž. Mlaka voda > 400ml Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. ugasite pekač. vrlo hranjiv jer sadržava. Na kraju programa.ž. Maslinovo ulje > 2 v. 1½ m. Razina tamnjenja postavljena je automatski. 900 g 2 m.ž. Idealan za slatke ili slane užine. Bijelo brašno > 640g Suhi pekarski kvasac > 4 m. Odaberite program 8.ž. šećer. komadićima slanine ili kobasicom. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. ovaj će kruh udovoljiti vašim potrebama! Jedite ga u bilo Vrijeme > 1:20 h koje doba dana. Potom. sol. Mlijeko u prahu > 2½ v. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 1 m.ž.

2 v. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. Na kraju programa.ž.ž. dodajte dvije vrste brašna i kvasac.ž.ž.ž. 2½ v. . težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Odaberite program 6. 3 v. 240 g 460 g 1½ m. 2 m.ž. šećer i mlijeko u prahu.ž. kao prepečenac za užinu i kanapee za predjelo ili zabavu. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. dodajte brašno i suhi kvasac. jednako dobro i hladno i prepečeno.ž.ž. Odaberite program 4. 2 v. 1½ m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Za optimalan rezultat odaberite svijetlu razinu tamnjenja. 1000 g 3:42 h 490 ml 1 v.ž.ž. 2½ m. sol. 1½ v. odlično je za pripremu slatkih i slanih zalogaja: kao kruh s namazima za doručak. 1000 g 3:20 h 325 ml 2 v. 1500 g 3:25 h 405 ml 2½ v. 2 v. 1½ m. 1500 g 3:47 h 635 ml 1½ v. 2½ m. Na kraju programa.ž.Klasični kruhovi Sendvič pecivo Tradicionalno sendvič pecivo. 750g 2 m. 2 v. 3 m. 2 m. Za optimalan rezultat odaberite jaku razinu tamnjenja.ž. Integralni kruh Ovaj je kruh odličan za zdravlje.ž.ž. suncokretovo ulje.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. mineralnim solima i vlaknima. Težina Vrijeme Voda Suncokretovo ulje Sol Šećer Mlijeko u prahu Bijelo brašno Integralno brašno Suhi pekarski kvasac 750 g 3:37 h 370 ml ½ v.ž. 1½ m. 1 v.ž. Potom. 2½ v. 310 g 590 g 2 m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. 600g 1½ m.ž 500g 1½m. Stavite posudu za kruh u pekač. Težina Vrijeme Voda Suncokretovo ulje Sol Šećer Mlijeko u prahu Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac 750 g 3:15 h 270 ml 1½ v. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Time je prirodno bogat vitaminom B.ž. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu.ž 180 g 340 g 1 m. sol. ugasite pekač. šećer i mlijeko u prahu. suncokretovo ulje. ugasite pekač.ž. u sendvičima za ručak. 2 m. a preporučuju ga brojne dijete jer je pripremljen od brašna koje ima sve sastojke zrna žita: brašnastu jezgru.ž.ž.ž. Potom. Stavite posudu za kruh u pekač. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. ovojnicu i klicu.ž.ž.ž.ž.

Bijelo brašno 415 g 560 g Integralno brašno 95 g 130 g Suhi pekarski kvasac 1½ m. dodajte obje vrste brašna i suhi kvasac. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž.ž. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja i dodajte orahe. 1½ v. dodajte po želji orahe ili lješnjake.Klasični kruhovi Seljački kruh Blago kiselkastog okusa. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. ima boju ovojnice zrna žita.ž. Potom.ž. .ž. Odaberite program 5. Težina Vrijeme 750 g 3:34 h 1000 g 3:39 h 1500 g 3:44 h 525 ml 3 m. sol i šećer. 225 g 225 g Voda 305 ml 405 ml Sol 1½ m. Stavite posudu za kruh u pekač.ž. Upravo su ga zbog te osobine cijenili na selu. 1 v.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. Na kraju programa. Po želji dodajte neke od slijedećih sastojaka: Orasi 110 g 150 g Lješnjaci 110 g 150 g Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici. Zahvaljujući korištenoj metodi fermentiranja. 725 g 170 g ½ m. 2 m. ugasite pekač. Šećer ½ v. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. dulje zadržava svježinu.ž. 2 m.

Posebni kruhovi Kruh bogat kalcijem Kruh sa sjemenkama Kruh bogat vlaknima Kruh bogat omega 3 masnim kiselinama Kruh bez soli Bezglutenski kruh sa sirom Energetski kruh .

ž. suncokreta i maka. potrebnim za primjerenu izgradnju kostiju i zubi. 100 g 30 g 20 g 1500 g 3:55h 540 ml 3½ v.ž. sol. 2 v. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja.ž. 85 g 530 g 2 m. ugasite pekač. 70 g Kruh sa sjemenkama Slasna mješavina sjemenki crnog lana. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Odaberite program 11. 75 g 25 g 15 g 1000 g 3:50 h 405 m 2½ v. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici. šećer i mlijeko u prahu. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. dodajte dvije vrste brašna i suhi kvasac. med i sol. Voda Idealan je uz istočnjačka jela ili pak. 135 g 45 g 30 g . Stavite posudu za kruh u pekač. ugasite pekač.ž.Posebni kruhovi Kruh bogat kalcijem Zahvaljujući mlijeku u prahu. 240 g 240 g 2 m.ž. Težina Vrijeme Voda Maslac Sol Šećer Mlijeko u prahu Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Čokoladne mrvice 750 g 3:15 h 260 ml 60 g 1½ m.ž.ž. Suhi pekarski kvasac Potom.ž. 55 g 1500 g 3:25h 340 ml 80 g 2½ m. Sjemenke maka Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. suncokreta i Težina maka. Na kraju programa. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. 40 g 1000 g 3:20 h 275 m 65 g 2 m. 435 g 435 g 3½ m. 2 v. 105 g 660 g 2 m. 750 g 3:45 h 300 ml 2 v. dodajte čokoladne mrvice.ž. ovaj je kruh bogat kalcijem. Sjemenke lana Sjemenke suncokreta težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice.ž.ž 3½ v. omekšani maslac. dodajte brašno i suhi kvasac.ž. Uživajte u njemu za doručak ili užinu.ž. dodajte sjemenke crnog lana. Na kraju programa. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. 2½ v. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta). Stavite posudu za kruh u pekač.ž. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž. Ulje repice Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine Med Sol sastojaka u tablici. 2½ v. lososa.ž.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Vrijeme poziva vas na neobično kulinarsko iskustvo. 2 m. koju prati duo integralnog i raženog brašna. 65 g 500 g 1½ m. 1½ m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: Raženo brašno Integralno brašno voda. 3 v. 330 g 330 g 2½ m. ulje repice.ž 3 m. Odaberite program 4.ž. Potom.

70 g 60 g 1500 g 3:55h 295 ml 250 g 2 v.ž. dodajte brašno.ž 255 g 345 g 180 g 40 g 5 m.ž.ž. Sjemenke suncokreta 40 g Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta). Potom.ž. Sol 1 m.ž. Raženo brašno 210 g Potom.ž.ž.ž. voda. Stavite posudu za kruh u pekač.ž. Bogat je prehrambenim vlaknima. Za optimalan rezultat odaberite svijetlu razinu tamnjenja.ž. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 1½ m. 2 m. 1½ m. Težina 750 g Ovaj kruh s crnim lanom i uljem repice. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka Ulje repice Melasa 2 v. melasa. samljevene pšenične klice i Integralno brašno 110 g suhi kvasac.Posebni kruhovi Kruh bogat vlaknima Idealan za poticanje probave.ž. 2 v. Na kraju programa.ž.ž.ž. Odaberite program 11. sitne mekinje i suhi kvasac.ž. odnosno vanjska ovojnica zrna žita. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. Suhi pekarski kvasac 3 m. 2½ m. sol i mlijeko u prahu.ž. voda. suncokretovo ulje. sastojaka u tablici. djelomice Vrijeme 3:45 h zadovoljava osnovne potrebe za neophodnim masnim Voda 180 ml kiselinama koje naše tijelo ne može proizvesti. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine Mlijeko u prahu 1 m. 550 g 275 g 3½ m. ovaj je kruh pripremljen od bijelog brašna u koji su dodane mekinje. ½ v. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: Sol Mlijeko u prahu ½ v.ž 2½ m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. ugasite pekač. Težina Vrijeme 750 g 3:37 h 1000 g 3:42 h 1500 g 3:47 h 600 ml 1 v.ž. dodajte sjemenke crnog lana i suncokreta. 1½ m. 200 g 270 g 140 g 30 g 4 m. Samljevene pšenične klice 20 g Stavite posudu za kruh u pekač. Prirodni jogurt 125 g 1 v. prirodni jogurt. ulje repice. u tablici.ž 2 m. sol i mlijeko u Bijelo brašno 155 g prahu. Za optimalan rezultat odaberite svijetlu razinu tamnjenja. Odaberite program 6. a njegova je prehrambena vrijednost jednaka prehrambenoj vrijednosti integralnog kruha. čiji sastojci prirodno sadržavaju omega 3 kiseline.ž.ž 4 v. Na kraju programa. ugasite pekač.ž. 2 m.ž. Bijelo brašno 320 g 420 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: Sitne mekinje 160 g 210 g Suhi pekarski kvasac 2 m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Sjemenke lana 55 g Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Voda 350 ml 460 m Suncokretovo ulje ½ v. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. dodajte tri vrste brašna. 90 g 70 g . 1 v. 1000 g 3:50 h 230 ml 185 g 1½ v. Kruh bogat omega 3 masnim kiselinama Omega 3 kiseline su nam potrebne za zdravlje i savršeno se uklapaju u uravnoteženu prehranu. 3 v.ž.

Težina 750 g 1000 g Sjemenke sezama i limunov sok daju ovom kruhu Vrijeme 3:37 h 3:42 h poseban okus zbog kojeg nećete ni primijetiti da u Voda 320 ml 430 m njemu nema soli.ž. Ksantan guma 1 v. ugasite pekač.ž 5 m. 2 m. limunov sok. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. 1½ m. 1½ m.ž.ž. Sušeni kopar 1 m. 1 v. 1½ m. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. Dehidrirane pahuljice luka 1½ m.ž.ž. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu.ž 1½ m.ž.ž. 840 g 2 m. Stavite posudu za kruh u pekač.ž 3 v.ž. Potom.Posebni kruhovi Kruh bez soli Pogodan je za osobe koje drže dijetu bez soli. Sjemenke celera 1 m. Sol ½ m.ž.ž. 1500 g 3:47 h 500 ml 1 v. 3½ m.ž.ž.ž 2 m.ž.ž.ž. suhi kvasac i sjemenke sezama. 1 m. Bijelo rižino brašno 210 g Tamno rižino brašno 105 g Nemasno mlijeko u prahu 3 v. ½ v. Na kraju programa. 280 g 140 g 3½ v.ž.ž. Ribani sir Cheddar 130 g Suhi pekarski kvasac 2 m. 120 g Težina Vrijeme 750 g 2:15 h 1000 g 2:20 h 425 m 3 3 v.ž.ž. Voda 320 ml Jaja 2 Biljno ulje 2 v. 1½ m. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. ugasite pekač. 420 g 210 g 4½ v. Uspite sastojke u posudu za kruh navedenim redoslijedom. Limunov sok Bijelo brašno 520 g 700 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim 1 m. 260 g 4½ m. Stavite posudu za kruh u pekač. Suhi pekarski kvasac Sjemenke sezama 75 g 100 g sol i mlijeko u prahu. 170 g 1 v.ž. Na kraju programa. dodajte brašno.ž. 1½ m. 2 m.ž.ž. redoslijedom: voda. Šećer 1 v. suncokretovo ulje.ž.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Odaberite program 9.ž.ž.ž. Suncokretovo ulje ½ v. .ž. 2 m.ž. 1 m. Sjemenke maka ½ m.ž.ž. 1500 g 2:25 h 640 ml 4 3½ v.ž 4½ m. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. Bezglutenski kruh sa sirom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte tablicu. Odaberite program 10. 2 v.

ž. 1 v. 335 g 100 g 100 g ½ m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. sjemenke sezama.ž. 1 v.ž.ž. ½ m.ž. Ukoliko želite pospite kruh mješavinom sjemenki i pokojim komadićem ušećerene naranče. ½ m. sol i orasi.ž. ugasite pekač. ½ m. ½ m.ž.Posebni kruhovi Energetski kruh Pravi energetski koktel od bogate mješavine hranjivih sastojaka! Težina Vrijeme Voda Sol Bijelo brašno Raženo brašno Cjelovito brašno Suhi pekarski kvasac Sjemenke sezama Sjemenke maka Sjemenke lana Sjemenke prosa Sjemenke suncokreta Ušećerena naranča Orasi 750 g 3:37 h 300 ml 1 m. maka. Na kraju programa.ž.ž.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. ½ m. dodajte tri vrste brašna i suhi kvasac.ž. 20 g 25 g 1000 g 3:42 h 400 m 1½ m.ž.ž. 25 g 35 g 1500 g 3:47 h 600 ml 2 m. ½ m. lana.ž. 250 g 75 g 75 g ½ m. Stavite posudu za kruh u pekač.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. ½ m. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. 1 v. 40 g 50 g Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici. . Potom. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja.ž. 500 g 150 g 150 g ¾ m.ž. ušećerena naranča izrezana na komadiće.ž.ž. ½ m.ž. 1 v. ½ m.ž. Odaberite program 10. ½ m. 1 v. prosa i suncokreta.

orasima i čokoladom Kruh s bijelim i crvenim grožđem Mliječni kruh Kruh s čokoladom.Slatki okusi Kruh s medom. sirom ricotta i medom Voćni kolač Flamanski kolač s malinama Kolač od limuna Kolač od badema Kuglof Medenjak Brioš s okusom kave i čokolade Brioš Kanadski kruh s kompotom od jabuka i javorovim sirupom Kruh s grožđicama i orasima . jabukama.

Bijelo brašno 525 g 700 g 910 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim 1 m.ž. orasima i čokoladom Ovo je kruh za užinu! Gurmanska kombinacija autentičnih sastojaka iznenađuje i oduševljava svojom teksturom i originalnim okusom! Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici.ž. 500 g 200 g 1 m. 100 g 30g 30g 2 m. Mlijeko 300 ml 400 ml 520 ml Sol 1½ m. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Odaberite program 6. 1½ m. redoslijedom: mlijeko.ž. 65 g 20g 20g 1½ m. 50 g 15 g 15 g 1 m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda.ž.ž.ž.ž. Stavite posudu za kruh u pekač.ž.ž. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Potražite male pekarske tajne i recepte Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja.ž. Na kraju programa.ž. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. dodajte obje vrste brašna i suhi kvasac. 2 m. 2 m.ž. ugasite pekač. Kruh s bijelim i crvenim grožđem Blaga i slatka aroma grožđa čini ovaj kruh Težina 750 g 1000 g 1500 g idealnim za konzumaciju uz guščju jetru ili 3:37 h 3:42 h 3:47 h Vrijeme blagi kozji sir. sol i svježe Suhi pekarski kvasac Bijelo grožđe 75 g 100 g 130 g grožđe. Crveno grožđe Šećer 2½ v. mrvice čokolade. sol i orasi. 1500 g 3:44 h 450 ml 100 g 50 g 3 m. jabuke izrezane na kockice. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. šećer. PANEO-vih pekarskih stručnjaka. Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte Maslac 70 g 90 g 120 g količine sastojaka u tablici.Slatki okusi Kruh s medom. 4 v. 1000 g 3:39 h 300 ml 65 g 35 g 2 m. Odaberite program 5. 75 g 100 g 130 g Potom. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. maslac.ž. . Stavite posudu za kruh u pekač.ž.ž. Potom. 335 g 135 g ¾ m. šećer. med. 2½ m. 3 v.ž. dodajte obje vrste brašna i suhi kvasac. Na kraju programa. jabukama. 250 g 100 g ½ m. Težina Vrijeme Voda Maslac Med Šećer Jabuke Čokoladne mrvice Orasi Sol Bijelo brašno Integralno brašno Suhi pekarski kvasac 750 g 3:34 h 225 ml 50 g 25 g 1½ m. ugasite pekač.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. maslac.

brašno i kvasac. Težina Vrijeme Voda Maslac Tekući med Sol Bijelo brašno Gorki kakao u prahu Ricotta Suhi pekarski kvasac 750 g 3:34 h 150 ml 25 g 4 v. maslaca. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Mlijeko Maslac 60 g 70 g Potom. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Suhi pekarski kvasac 2 m.ž. 700 g 2½ m. brašna… i već je gotovo! Najveći sladokusci ovaj će mliječni kruh moći učiniti posebnijim dodavanjem grožđica ili ušećerenog voća! Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine Težina 750 g 1000 g sastojaka u tablici.ž. omekšani maslac. sol i šećer. ugasite pekač.ž. 3½ v. 1000 g 3:39 h 200 ml 35 g 5 v. 3 v. ako želite. 1500 g 3:44 h 300 ml 50 g 7½ v. . 3:15 h 3:20 h Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Vrijeme 280 ml 315 ml redoslijedom: mlijeko. grožđice ili ušećereno Po želji dodajte neke od sljedećih sastojaka: Grožđice 60 g 70 g voće. 2 m.ž.ž. 2 m.ž. Odaberite program 4. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. izvadite posudu za Ušećereno voće kruh i iskrenite kruh.ž. 1 m. Malo mlijeka. a kao dodatni sastojak stavite grožđice. 80 g 80 g Kruh s čokoladom. 470 g 35 g 100 g 3 m. 350 g 25 g 75 g 2½ m.ž. Stavite posudu za kruh u pekač. dodajte brašno i suhi kvasac. kakao u prahu.ž. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. Stavite posudu za kruh u pekač. 1500 g 3:25 h 400 ml 80 g 2½ m. Odaberite program 5. ugasite pekač. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. sol.ž. 2 m. 60 g 70 g Na kraju programa. 1½ m. ricotta. dodajte. 1½ m. 700 g 50 g 150 g 4 m.ž. med. šećera.ž. Bijelo brašno 495 g 555 g Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.Slatki okusi Mliječni kruh Slasno pecivo s podatnom sredinom iznimne mekoće.ž.ž. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž.ž. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. sirom ricotta i medom Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici. maslac.ž.ž. Na kraju programa. Sol Šećer 2½ v.

ž. omekšani maslac. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 5 minuta). Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Stavite posudu za kruh u pekač.Slatki okusi Voćni kolač Ovo je cjelovita namirnica koja sadrži jaja.ž. težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. bijelo oštro brašno i prašak za pecivo. ugasite pekač. Za optimalan rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. Odaberite program 14. masnoću i šećer a zahvaljujući rumu dugo održava svježinu. Težina > 1000 g Vrijeme > 1:25 h Jaja > 5 Šećer > 165g Vanilin šećer > 1 vrećica Sol > 1 p Smeđi rum > 1½ v. Dodajte smeđi rum. . brašno. Grožđice > 75 g Ušećereno voće > 75 g Stavite u posudu jaja. izvadite posudu za kruh i iskrenite kolač. šećer. Maslac > 230 g Bijelo oštro brašno > 330 g Prašak za pecivo > 2½ m. vanilin šećer i sol te 5 min sve zajedno miješajte metlicom. Uspite smjesu u posudu za kruh. Na kraju programa. dodajte grožđice i ušećereno voće.

Na kraju programa. Za najbolji rezultat odaberite jaku razinu tamnjenja. Nakon Svježe maline prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž.ž. 1½ m. Stavite posudu za kruh u pekač. Potražite male pekarske tajne i recepte PANEO-vih pekarskih stručnjaka. ukrasite ga malinama. 2 v. 1 m. dodajte brašno i suhi kvasac. Na kraju programa. 3 v. Maslac 50 g 65 g 100 g Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim Šećer 1½ v. Pripremljenu smjesu uspite u posudu za kruh. Odaberite program 14. Kolač od limuna Ovaj blago kiselkast kolač lagane i ugodne teksture probudit će vaše okusne pupoljke. 1½ m. dodajte maslac i smeđi šećer. težinu i željenu razinu tamnjenja korice. šećer i sol. Uspite u posudu jaja. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Za najbolji rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. 30 do 45 minuta prije kraja programa. redoslijedom: mlijeko. sastojaka u tablici. izvadite posudu za kruh i iskrenite kolač. Odaberite program Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac 1 m. otvorite pekač kruha i provjerite koliko je kruh pečen: ako je dovoljno čvrst. ugasite pekač. šećer i sol.ž. 40 g 55 g 80 g Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. maline.ž.ž. ugasite pekač. Otkrijte iznenađujuće slasnu mješavinu Težina Vrijeme 3:34 h 3:39h 3:44 h okusa u ovom kolaču… Mlijeko 75 ml 100 ml 150 ml Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine Sol 1 m. 5.Slatki okusi Flamanski kolač s malinama Profinjeni okus maline nadopunjen je okusom 750 g 1000 g 1500 g karamele. težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. Težina > 1000 g Vrijeme > 1:25 h Jaja > 5 Šećer > 300 g Sol > 1 p Maslac > 180 g Bijelo oštro brašno > 450 g Prašak za pecivo > 3½ m.ž. 2 m. sok i naribanu koricu limuna. prašak za pecivo. Smeđi šećer 25 g 35 g 50 g Potom. Sve zajedno miješajte metlicom 5 minuta.ž.ž.ž. Odaberite željenu težinu kolača i pogledajte količine sastojaka u tablici. jaja. Dodajte omekšani maslac. bijelo oštro brašno.. Limun > 1 . Jaja 2 3 4 350 g 465 g 700 g Stavite posudu za kruh u pekač.ž.

Za najbolji rezultat odaberite srednju razinu tamnjenja. 4 m. sol i šećer. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž.ž. Odaberite željenu težinu kolača i pogledajte količine sastojaka u tablici. izvadite posudu za kruh i iskrenite kolač. jaja. 135 g težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. 1500 g Odaberite željenu težinu kolača i pogledajte količine 3:55 h sastojaka u tablici.ž. bijelo oštro brašno i prašak za pecivo. 50 g 150 g Marinirajte grožđice u vodi ili bijelom alkoholu. Stavite posudu za kruh u pekač. 205 ml Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: 4 mlijeko.ž. 40 g 110 g 1000 g 3:50 h 120 ml 3 210 g 1 m. 90 g 530 g 3½ m. Maslac > 200 g Samljeveni bademi > 160 g Bijelo oštro brašno > 190 g Prašak za pecivo > 2½ m. 60 g dodajte cijele bademe i marinirane grožđice. izvadite posudu za kruh i iskrenite kolač.ž. oplemenjenog mješavinom badema i mariniranih grožđica. Dodajte smeđi rum.ž. omekšani maslac. Odaberite program 7. 70 g 390 g 2½ m. Na kraju programa. Kuglof Otputujte u srce Alzasa uz ovaj regionalni specijalitet. 170 g Na kraju programa. . Stavite posudu za kruh u pekač. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Uspite u posudu jaja. ugasite pekač. 250 g Potom dodajte brašno i suhi kvasac. Težina > 1000 g Vrijeme > 1:25 h Jaja > 4 Šećer > 160 g Sol > 1 p Smeđi rum > 4 v. Težina Vrijeme Mlijeko Jaja Maslac Sol Šećer Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Cijeli bademi Grožđice 750 g 3:45 h 100 ml 2 160 g 1 m. 1½ m. u kojem se tradicionalno uživa o nedjeljnom obiteljskom doručku: ovo je jedna vrsta vrlo prozračnog dizanog tijesta.ž.ž. Sve zajedno miješajte metlicom 5 minuta. Odaberite program 14. bademe samljevene u prah. ovaj kolač može istaknuti okus badema i unijeti veselje u svaku užinu! Najveći ga sladokusci mogu posuti šećerom u prahu ili smeđim šećerom neposredno nakon pečenja. 795 g Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. šećer i sol.Slatki okusi Kolač od badema S kapljicom ruma. Pripremljenu smjesu iskrenite u posudu za kruh. omekšani maslac. ugasite pekač.

smeđi šećer. Sve zajedno miješajte metlicom 5 minuta. klinčića i muškatnog oraščića. Mješavina 4 začina > 1 m. Težina > 1000 g Vrijeme > 1:25 h Mlijeko > 200 ml Jaja > 2 Smeđi šećer > 100 g Sol > ½ m. med i otopljeni maslac. Pripremljenu smjesu iskrenite u posudu za kruh. Dodajte dvije vrste brašna i prašak za pecivo. . Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Uspite u posudu jaja. ugasite pekač.ž.Slatki okusi Medenjak Oni koji bezuvjetno vole kolače s medom bit će presretni da u bilo koje doba dana mogu jesti ovaj neodoljivi kolač koji je aromatiziran mješavinom 4 začina: cimeta. Odaberite program 14. težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. Stavite posudu za kruh u pekač. Mala tajna: ako više volite jače pečen kolač. na kraju programa ga možete ostaviti još 10 do 20 minuta u pekaču prije nego ga izvadite. mlijeko.ž. izvadite posudu za kruh te iskrenite kolač. Za najbolji rezultat odaberite jaku razinu tamnjenja. Cimet > 1 m.ž. đumbira. Dodajte začine. Med > 500 g Otopljeni maslac > 200 g Bijelo brašno > 400 g Prašak za pecivo > 1 vrećica Odaberite željenu težinu kolača i pogledajte količine sastojaka u tablici. sodu bikarbonu i sol. Soda bikarbona* > ½ m. Na kraju programa.ž.

2 m. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim 150 g 170 g redoslijedom: mlijeko.ž. Na kraju programa.ž. Nakon zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta). izvadite posudu za kruh i iskrenite kolač. maslac. 410 g 550 g 2½ m.ž.ž. dodajte komadiće čokolade u tijesto. Odaberite program 7.ž.ž. ili sav od čokolade kojem nećete moći odoljeti! Nije jako sladak i jednako se dobro slaže sa salatom ili sirom. kava. izvadite posudu za kruh i iskrenite kolač. 3 m. idealan je za doručak i užinu i svi će ga rado jesti! Težina Vrijeme 750 g 3:45 h 1000 g 3:50 h 1500 g 3:55 h Mlijeko 60 ml 80 ml 120 ml Jaja 3 4 5 Maslac izrezan na kockice 140 g 200 g 230 g Sol 1½ m. Za optimalan rezultat odaberite svijetlu razinu tamnjenja te dodajte čokoladne mrvice. 2 m. Suhi pekarski kvasac 1 m.ž. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: mlijeko. 2 m. sol i Čokoladne mrvice (po želji) 110 g šećer. 820 g 4 m. 1½ m. jaja. Težina Vrijeme Mlijeko Jaja Maslac Šećer Sol Instant kava Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Kakao u prahu Komadići čokolade 750 g 3:45 h 1000 g 3:50 h 1500 g 3:55 h 105 ml 6 270 g 80 g 3 m. 1 m. čokoladne mrvice. Stavite posudu za kruh u pekač. Ukratko. ugasite pekač. težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. Šećer 50 g 70 g 80 g Odaberite željenu težinu kolača i pogledajte Bijelo brašno 430 g 575 g 670 g količine sastojaka u tablici. 2½ m.ž.ž. Potom dodajte brašno i suhi kvasac. šećer. ugasite pekač. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.Slatki okusi Brioš s okusom kave i čokolade Odaberite željenu težinu kolača i pogledajte količine sastojaka u tablici. . težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice. omekšani maslac.ž. brašno. 1½ m. sol.ž. jaja. Na kraju programa. po želji. Odaberite program 7. dodajte. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje.ž. kao i s jogurtom ili džemom. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).ž.ž.ž. 50 g 160 g 55 ml 70 ml 3 4 135 g 180 g 40 g 55 g 1½ m. 2 m. prašak za pecivo i kakao. 25 g 35 g 80 g 110 g Brioš Potpuno žuti brioš koji će vam uljepšati dan. Stavite posudu za kruh u pekač.

75 g 75 g 1000 g 3:50 h 280 ml 60 g 60 g 2½ m. u sredinu kruha stavite polovice pekanskih oraha. šećer.ž. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Odaberite program 14.ž.ž. 450 g 2 m.Slatki okusi Kanadski kruh s kompotom od jabuka i javorovim sirupom Težina > 1000 g Vrijeme > 1:25h Nezašećereni kompot od jabuka > 230 g Biljno ulje > 125 ml Umućena jaja > 3 Šećer u prahu > 95 g Javorov sirup > 110 g Bijelo brašno > 175 g Integralno brašno > 175 g Nemasno mlijeko u prahu > 4 v.ž. Cimet u prahu > 1½ m. Težina Vrijeme Voda Maslac Šećer Sol Bijelo brašno Suhi pekarski kvasac Grožđice Orasi 750 g 3:45 h 210 ml 45 g 45 g 2 m. Prašak za pecivo > 1 m. sol. Uspite sastojke u posudu za kruh naznačenim redoslijedom. ugasite pekač.ž. Na kraju programa.ž. Kruh s grožđicama i orasima Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici. težinu kolača i željenu razinu tamnjenja korice.ž. Mljeveni pekanski orah > 40 g Po želji dodajte slijedeći sastojak: Polovice pekanskog oraha > 6 Odaberite željenu težinu kruha i pogledajte količine sastojaka u tablici. brašno i kvasac. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. ugasite pekač. Soda bikarbona > ½ m.ž 150 g 150 g .ž. Kada započne ciklus pečenja. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh.ž. Stavite posudu za kruh u pekač. Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. izvadite posudu za kruh i iskrenite kruh. 100 g 100 g 1500 g 3:55 h 420 ml 90 g 90 g 3 m. Stavite posudu za kruh u pekač. težinu kruha i željenu razinu tamnjenja korice. u tijesto dodajte grožđice i orahe. Odaberite program 7. Na kraju programa.ž. 900 g 4 m. 600 g 3 m. maslac. Sol > ¾ m. Nakon prvog zvučnog signala (nakon otprilike 20 minuta).

Ostalo Ciabatta Ciabatta s orasima i gorgonzolom Focaccia Svježa tjestenina Tijesto za pizzu Marmelada od naranče Džem od jabuke i rabarbare .

dodajte brašno i suhi kvasac. Pustite da se ohlade na rešetci za hlađenje. Ciabatta s orasima i gorgonzolom Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Sol > 2½ m.ž. Odaberite program 13 i pritisnite Vrijeme > 1:25 h tipku za uključenje/isključenje.ž.Ostalo Ciabatta Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. . ugasite pekač i izvadite tijesto iz posude za kruh. Sol > 2½ m. usitnjeni orasi. Težina > 1250 g maslinovo ulje. Suhi pekarski kvasac > 2½ m. kruh. Stavite ih u pećnicu zajedno s posudom punom vode kako bi se formirala korica. Vrijeme > 1:25 h Potom. kistom premažite kruščiće maslinovim Suhi pekarski kvasac > 2½ m. kistom premažite kruščiće maslinovim uljem. uljem. Bijelo brašno > 760 g Pobrašnite radnu plohu i tijesto podijelite na 8 kruščića. Prethodno zagrijte pećnicu na 240° C (plinska pećnica: 8). Pecite ih 25 minuta. Odaberite program 13. Kad je pećnica zagrijana. Pokrijte ih krpom i pustite da se dižu 1 sat na sobnoj temperaturi. Stavite ih u pećnicu zajedno s posudom s vodom kako bi se formirala korica. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Težina > 1250 g maslinovo ulje i sol.ž. Usitnjeni orasi > 80 g Gorgonzola > 100 g Prethodno zagrijte pećnicu na 240° C (plinska pećnica: 8). Ostavite da se peče 25 minuta.ž. Pustite da se ohlade na rešetci za hlađenje.ž. Kad je pećnica zagrijana. Bijelo brašno > 760 g Pobrašnite radnu plohu i tijesto podijelite na 4 kruščića. sol. Voda > 450 ml Nakon jednog sata. Voda > 450 ml Stavite posudu za kruh u pekač. Pokrijte ih krpom i pustite da se dižu 1 sat na sobnoj temperaturi. ugasite pekač i izvadite tijesto iz posude za Maslinovo ulje > 5 v. gorgonzola i kvasac. brašno. Maslinovo ulje (+ za pečenje) > 5 v. Stavite posudu za kruh u pekač. Nakon jednog sata.ž.

Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. stavite u pećnicu i pecite 25 minuta. voda i sol. Maslinovo ulje > 5½ v. klasa. Pustite da se ohladi na rešetci za hlađenje. voda i pekač kruha! Tijesto će biti bez grudica. Stavite posudu za kruh u pekač. Sol > 2½ m.ž. jaja. Prethodno 5 minuta zagrijte pećnicu na 220° C (plinska pećnica: 7 . Pustite da se tijesto diže 20 minuta na sobnoj temperaturi. isključite pekač i izvadite posudu za kruh. Svježa tjestenina Poželjeli ste svježu tjesteninu u kući? Sve što trebate za pripremu jest: brašno. Vrijeme > 1:25 h Potom. Odaberite program 13. Težina > 1250 g Vrijeme > 15 min Bijelo brašno > 830 g Voda > 130 ml Jaja > 5 Sol > 1½ m. Voda > 430 ml Stavite posudu za kruh u pekač. Razvaljajte je valjkom. Premažite tijesto vodom uz pomoć kista. Tijesto je spremno za uporabu. Težina > 1250 g maslinovo ulje i sol.ž. glatko i rastezljivo… a potom red na vama! Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: brašno.ž.8) zajedno s posudom s vodom kako bi se formirala korica. Bijelo brašno > 720 g Pobrašnite radnu plohu i tijesto oblikujte u izduženu loptu. Na kraju programa. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Nakon jednog sata. zatim škarama napravite zareze u obliku Suhi pekarski kvasac > 4½ m. Odaberite program 16. dodajte brašno i suhi kvasac. . ugasite pekač i izvadite tijesto iz posude za kruh.Ostalo Focaccia Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda.ž.

ovo je voće prirodno bogato pektinom.Ostalo Tijesto za pizzu Uspite sastojke u posudu za kruh sljedećim redoslijedom: voda. Na kraju programa.ž. . Težina > 1200 g Vrijeme > 1:05 h Naranča > 750 g Šećer > 750 g Pektin * > 50 g * ili 50 ml limunova soka Mala tajna: ako ne nađete pektin u trgovini. možete ga zamijeniti limunovim sokom (oko 50 ml). Potom. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. dodajte brašno i suhi kvasac. isključite pekač i izvadite posudu za kruh. Težina > 1250 g Vrijeme > 1:25 h Voda > 400 ml Maslinovo ulje > 2½ v. isključite pekač i izvadite posudu za kruh. Bijelo brašno > 800 g Suhi pekarski kvasac > 2½ m. Uspite izrezano voće u posudu za kruh. maslinovo ulje i sol. izvadite koštice.ž. Dodajte šećer i pektin. izrežite ih na komadiće. Tijesto je spremno za uporabu. savjetujemo vam da marmeladu kuhate dodatnih 40 minuta. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Odaberite program 13.ž. Odaberite program 15. Sol > 2½ m. Stavite posudu za kruh u pekač. Stavite posudu za kruh u pekač. U tom slučaju. Na kraju programa. Marmelada od naranče Ogulite naranče. Odaberite sezonsko voće za pripremu vaših marmelada.

isključite pekač i izvadite posudu za kruh. Pritisnite tipku za uključenje/isključenje. Ogulite jabuke i rabarbaru. Za savršen džem odaberite sezonsko voće! . Ovo je osnovni recept… sve što trebate je sezonsko voće i maštu a pekač kruha će učiniti ostalo: priprema ukusnih džemova sada je jednostavna i zabavna! Težina > 1200 g Vrijeme > 1:05 h Jabuke > 600 g Rabarbara > 600 g Šećer > 5 v. Ako režete voće na komadiće srednje debljine. Odaberite program 15. na kraju će vam ostati komadići voća. Stavite posudu za kruh u pekač. Male tajne: Izrežite voće na manje ili veće komadiće.ž. Uspite izrezano voće u posudu za kruh. ovisno o tome da li želite marmeladu ili džem.Ostalo Džem od jabuke i rabarbare Tajna pripreme dobrog džema leži u odabiru potpuno zrelog voća. Dodajte šećer. Na kraju programa. izrežite ih na komadiće.

Baguette peciva: > Tijesto se teško oblikuje: previše je miješeno ili je količina vode nedovoljna. > Kruh je porumenio. Sastojke treba izvagati tijekom pripreme tijesta.Problemi i rješenja Kruh: > Kruh se nije dovoljno digao: precizno se držite propisanih količina svakog sastojka. vode ili šećera. nabrašnite ruke prije ponovnog miješenja. . smanjite količinu ovih sastojaka i pripazite da voda ne bude prevruća. > Kruh je splasnuo: može biti da je dodana prevelika količina vode i kvasca. ali nije dovoljno pečen: dodana je prevelika količina vode. ostavite da miruje 10 minuta prije nego ponovno započnete oblikovanje. ponovno oblikujte tijesto u loptu. ili je prevelika količina brašna ili nedostaje kvasca. > Tijesto se lijepi. > Zarezi na vašim baguette pecivima su se zatvorili: zarezali ste ih previše plitko.. a baguette peciva teško mijese: stavili ste previše vode. stoga treba ponovno oblikovati tijesto u loptu i ostaviti da miruje 10 minuta prije nego ponovno započnete s oblikovanjem. > Tijesto se lomi: predugo se mijesilo. pripazite da stavite manje vode. U ovom slučaju. slijedeći put probajte zarezati malo dublje.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->