Η δική μας τράπεζα(Ι

)
Κάποτε ο Λένιν είχε πει ότι η έκδοση μίας πανρωσσικής εφημερίδος θα
αποτελούσε την οργανωτική ραχοκοκαλιά του ρωσσικού σοσιαλιστικού
κόμματος. Εκδότες, διανομείς, τυπογράφοι, συνδρομητές, στην
προσπάθειά τους να διαδώσουν την εφημερίδα Ίσκρα θα δημιουργούσαν
οργανωτικούς δεσμούς με όλους τους επαναστατικούς πυρήνες στην
Ρωσσία.
Σήμερα με την επικράτηση του διαδικτύου, η έκδοση εφημερίδος έχει
χάσει την οργανωτική της λάμψη. Σήμερα ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός
Αγών χρειάζεται να ιδρύσει την δική του τράπεζα, η οποία θα παίξει τον
ρόλο του οργανωτικού σκελετού για την Επανάσταση.
Για να οργανωθεί η Επανάσταση χρειαζόμαστε δικά μας σχολεία, δικές
μας οικονομικές επιχειρήσεις, δικά μας πολιτιστικά κέντρα, δικά μας
κέντρα υγείας, δικά μας ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημερώσεως,
δικές μας πολιτοφυλακές. Έχουμε έναν υψηλό επαναστατικό
προϋπολογισμό που το σκέλος των εσόδων δεν καλύπτεται από
συνδρομές με κουπόνια.
Έχω γράψει αρκετές φορές ότι πρέπει να εκδώσουμε το δικό μας εθνικό
νόμισμα υπό συνθήκες ξένης κατοχής. Αλλά ποιός οργανισμός θα το
εκδώσει;
Θα μπορούσε να το εκδώσει μία Επαναστατική Συντακτική
Εθνοσυνέλευση, όμως αρκετοί φορείς αποσυνδέουν την ιδέα της
Επαναστάσεως από την Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Θέλουν Συντακτική
Εθνοσυνέλευση αφού κερδίσουν τις εκλογές, υπό το υπάρχον
συνταγματικό πλαίσιο...
Ο χρόνος κυλά εις βάρος μας, εκατομμύρια Ελλήνων εξαθλιώνονται με
καταιγιστικό ρυθμό. Πρέπει να προσφέρουμε ρευστό στην αγορά και
στην κοινωνία, με κάθε μέσον.
Επιπλέον έχει αποδειχτεί ότι η οικονομική ισχύς εξασφαλίζει την
συμμαχία ή την εξαγορά ισχυρών πυλώνων της κοινωνίας, όπως
δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί,
επιχειρηματίες.
Η Επανάστασή μας πρέπει να διαθέτει συνεχή ροή χρήματος όχι μόνον
για να χρηματοδοτεί τις πολεμικές ενέργειες εις βάρος του κατοχικού
καθεστώτος, αλλά κυρίως για να σφυρηλατεί οργανωτικούς δεσμούς με

Θα κάνει τραπεζικές εργασίες.Ε. εργάτες. Και αυτό θα επιτευχθεί υιοθετώντας τεχνικές σκιώδους τραπεζικής(shadow banking system). Ας περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η δική μας τράπεζα για να συσταθεί γρήγορα και να επεκταθεί σύντομα.όλα τα στρώματα της κοινωνίας. με εκδοτικό προνόμιο. Θα παρακάμψουμε αυτό το εμπόδιο ιδρύοντας στην αρχή μία οικονομική εταιρεία. Τώρα με την Τρόικα είναι σχεδόν αδύνατη. ακόμη και αν διαφωνούν μαζί μας στον ιδεολογικό τομέα. δημόσιοι υπάλληλοι. Σκοπός μας είναι να αναδειχθούμε σε κεντρική τράπεζα της Ελλάδος. ιδιωτικοί υπάλληλοι. βιοτέχνες. Όσο επιτρέπουμε στους ανθέλληνες να ελέγχουν τις χρηματοπιστωτικές εργασίες. 1. πρέπει να στρέφωνται σε μάς για να λύσουν τα καθημερινά βιοποριστικά τους προβλήματα. αλλά δεν θα συμπεριλαμβάνει στον τίτλο την λέξη τράπεζα. πχ Dubai. θέτοντας εκτός νόμου την υπάρχουσα μισελληνική τράπεζα του Προβόπουλου. Σε κάποιο φορολογικό παράδεισο εκτός Ε. και να μην της επιτρέπουμε να μας ελέγχει. ή σε κάποια ζώνη ελεύθερων . Αγρότες. Άρα δεν θα χρειαστεί τραπεζική άδεια. καλύτερα να αποτραβηχτούν από την πολιτική ζωή και να μην κάνουν επίδειξη ανικανότητος με ανοησίες περί πανίσχυρων εχθρών. Επειδή στην Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα και κατέχουν προνόμια εις βάρος των Ελλήνων. Όσοι Έλληνες δεν θέλουν να αποκτήσουν οικονομική υπεροχή έναντι των εχθρών τους. Οι τράπεζες είναι συστημικές. αφ’ ενός θα κατέχουν πολιτική ισχύ και επικοινωνιακή υπεροχή εις βάρος μας. και επειδή θέλουμε να μην μπορεί το καθεστώς να κατάσχει ή να κλείσει εύκολα την δική μας τράπεζα. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική μας τράπεζα να λειτουργεί χωρίς έλεγχο από την κεντρική τράπεζα Ελλάδος και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές. Ως γνωστόν η απόκτηση τραπεζικής αδείας στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολη λόγω του υφισταμένου τραπεζικού καρτέλ. που θα λειτουργεί ως οιονεί τράπεζα. 3. Αποτελεί εθνική ανάγκη να ιδρύσουμε άμεσα την δική μας τράπεζα. η έδρα της θα είναι στο εξωτερικό. 2. αφ’ ετέρου θα ακούμε αρκετούς πατριώτες να μηρυκάζουν την θεωρία «οι εβραίοι ελέγχουν όλο το χρήμα».

καθότι θα τυπώνει το δικό της χαρτονόμισμα. Το αυτό θα ισχύει για το χρηματιστηριακό απόρρητο των πελατών μας. Ούτε όριο αναλήψεως. Δεν θα υπάρχει πόθεν έσχες για τα χρήματα που διακινούν οι πελάτες μας. το κεφάλαιο θα είναι ονομαστικό και όχι καταβλητέο.Ε. Θα ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί από το διαδίκτυο. Η δική μας τράπεζα θα παρέχει διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας στους καταθέτες. Αυτό μας δίνει σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σήμερα διότι λόγω Ε. ούτε στις εφορίες των κρατών. και ένα σωρό έγγραφα. 7. 5. Χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών. Οι υπάλληλοι θα προσλαμβάνωνται βάσει εσωτερικού δικαίου. και Αμερική ή άλλες χώρες για υποχρεωτική ανταλλαγή πληροφοριών. Η τραπεζική εχεμύθεια θα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο. Δεν θα χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο για να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ο πελάτης μας. Από την στιγμή που η Ε. Δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψει κάποιος στην Ελλάδα για να ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός. και θα τιμωρεί αμείλικτα όποιον υπάλληλο παραβιάζει το τραπεζικό απόρρητο των πελατών μας. Ακόμη και ανώνυμους αριθμητικούς λογαριασμούς. Στόχος μας στην αρχή είναι να προσελκύσουμε πελάτες ακόμη και με μηδενικές καταθέσεις.Ε. φυσική παρουσία στο υποκατάστημα για να ανοιχθεί ο λογαριασμός. 8. Η δική μας τράπεζα δεν θα υπογράψει συμφωνίες με Ε. Αν τεθούν κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας από την χώρα που θα εδρεύει η τράπεζα. 9.Ε. το οποίο θα αγνοεί παντελώς το εξωτερικό δίκαιο. Η τράπεζά μας θα συσταθεί με ελάχιστο κεφάλαιο. οι άλλες τράπεζες απαιτούν ένα σωρό προσωπικά στοιχεία των πελατών. Αρκεί να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό. 4. . 6. Ούτε θα αναφέρουμε τις τραπεζικές συναλλαγές των πελατών μας σε όποιο κράτος έχουμε παρουσία. κατήργησε τους ανώνυμους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για την τράπεζά μας ώστε να προσελκύσουμε τα τρισεκατομμύρια κεφαλαίων που διακινούνται σε όλον τον κόσμο και ψάχνουν για εχεμύθεια. όπου να μην μπορεί να απλώσει το χέρι του το κατοχικό καθεστώς.συναλλαγών.

και ανεξαρτήτως αριθμού λογαριασμών ανά πελάτη. Η δική μας τράπεζα θα δανείζει το δικό της τυπωμένο χαρτονόμισμα. Η τράπεζα για λόγους ασφαλείας των καταθετών δεν θα δανείζει την καταθετική της βάση πάνω από μία φορά. Οι μετοχές θα είναι ανώνυμες και μη διαπραγματεύσιμες στο χρηματιστήριο. 12. 16. Σκοπός μας είναι το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού και του παθητικού της εταιρείας να μην εμφανίζεται στον ισολογισμό ώστε να αποφεύγωνται ή να μειώνωνται οι επεμβάσεις των κρατικών αρχών. 10. όπου οι μετοχές θα ανήκουν φαινομενικώς σε έναν θεματοφύλακα.Η τράπεζά μας θα αποκρύπτει τον τόπο. με ιδιωτικές τοποθετήσεις(private placements). Για να προστατευθεί η δική μας τράπεζα από αγωγές κατά μετόχων. θα υιοθετηθεί η τεχνική της ορφανής υποδομής(orphan structure). η δική μας τράπεζα θα έχει κινητή έδρα σε ζώνες ελευθέρων συναλλαγών. και την ιδιοκτησία των κεφαλαίων των πελατών της. Ούτε θα κρατά αρχεία συναλλαγών για να τα δείξει σε τρίτους. οι οποίες θα συνεργάζωνται ή θα περιβάλλουν την τράπεζά μας ώστε σε περίπτωση που κινηθούν διαδικασίες πτωχεύσεως εις βάρος της. 13. Δεν θέλουμε να εμπλέκωνται οι χρηματιστηριακές αρχές στα εσωτερικά της εταιρείας. Θα είναι μία εικονική τράπεζα(virtual bank) η οποία θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. 14. Για λόγους ευκολίας και χαμηλού κόστους συναλλαγών η δική μας τράπεζα θα δουλεύει κυρίως διαδικτυακά. 15. Θα αποτελεί βασικό στοιχείο του ενεργητικού της η μη καταβολή φόρων ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος στους πελάτες της. 11. 365 ημέρες τον χρόνο. Η εξασφάλιση των καταθέσεων θα είναι στο 100% ανεξαρτήτως ύψους. Θα μπορεί να αλλάζει έδρα εντός ωρών. Και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του διαδικτύου και των έξυπνων κινητών τηλεφώνων(mobile banking). Η δική μας τράπεζα θα χρησιμοποιεί τον φορολογικό σχεδιασμό ώστε να μην αποδίδει φόρους στο κατοχικό καθεστώς. Η αγοραπωλησία μετοχών θα γίνεται εξωχρηματιστηριακώς(over-the-counter). θα πτωχεύουν . την πηγή. την φύση. Θα δημιουργηθούν εταιρείες ειδικού σκοπού. Για να προστατευθούμε από τις διώξεις του καθεστώτος. Ούτε θα παρακρατά φόρους από τους πελάτες της.

συνεργαζόμενες με την τράπεζά μας. Αν χρειαστεί μεταφορά αληθινών χρημάτων η χρέωση και πίστωση θα γίνεται με υπερτιμολογήσεις και υποτιμολογήσεις αγαθών μέσω εισαγωγικών και εξαγωγικών εταιρειών. 22. 19. θα παρακάμψει το ζήτημα του δικαιώματος λήψεως καταθέσεων από πολλούς καταθέτες δημιουργώντας μία εταιρεία συμμετοχών συνδεδεμένη με την χρηματοοικονομική εταιρεία-οιονεί τράπεζα. Η τράπεζά μας πρέπει εξ αρχής να πασχίζει να αποκτήσει προνόμια και ασυλίες εις βάρος των ανταγωνιστών της. Ο τοπικός μας αντιπρόσωπος θα δίδει τα χρήματα στον πελάτη. προφυλάσσοντας την τράπεζα από πτώχευση. Τα στελέχη μας θα έχουν ως στόχο την απόκτηση μονοπωλίου και προνομιακή συνεργασίας με τους πελάτες. . εφόσον αρχικώς δεν θα διαθέτει τραπεζική άδεια. 20. Η δική μας τράπεζα δεν θα έχει συναλλαγματικούς περιορισμούς. και την αποθάρρυνση συνεργασίας των πελατών μας με τους ανταγωνιστές μας. και θα συμψηφίζουμε τις απαιτήσεις του με δικές μας οφειλές προς αυτόν. 18.κάποιες εταιρείες ειδικού σκοπού. Οι μέτοχοι της εταιρείας δεν θα καταγράφωνται σε δημόσια μητρώα. Εκεί θα γίνωνται απεριόριστες καταθέσεις τις οποίες θα μεταφέρουμε στην οιονεί τράπεζα. Δεν θα επιτρέπουμε κρατικούς ελέγχους στα βιβλία μας. 17. Η οικονομική μας εταιρεία. Η αποστολή χρημάτων θα γίνεται εικονικώς. Το βασικό πρόβλημα κάθε τραπέζης στο εξωτερικό είναι να αποκτήσει αντιπροσώπους σε άλλες χώρες. Δεν θα μεταφέρουμε πολλά χρήματα διαπερνώντας τα σύνορα διότι αυτό θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα με τις διαφορετικές νομοθεσίες κάθε κράτους. θα φροντίζει να τους παρακάμπτει. Μόνον ιδιωτικούς. Όπου υπάρχουν συναλλαγματικοί περιορισμοί. Το καταστατικό της εταιρείας θα υπερέχει των νόμων του κράτους. Χρησιμοποιώντας τεχνικές υπόγειας τραπεζικής θα οργανώσουμε τους Έλληνες και τις υπό ελληνικό έλεγχο επιχειρήσεις του εξωτερικού σε αντιπροσώπους της δικής μας τραπέζης. με κάθε μέσον. 21.

23. Και ο κύκλος ξεκινά από την αρχή. Με κάθε μέσον. Θα παίρνει καταθέσεις και ρευστό από την αγορά μετοχών σε ξένες χρηματαγορές και θα δίνει προνομιακά δάνεια σε ξένους αξιωματούχους για πολιτικές εξυπηρετήσεις. θα αυξάνει διαρκώς την μόχλευση. ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής. εταιρείες και κεντρικές τράπεζες. Ο δεύτερος βραχίων πρέπει να ανακυκλώνει και να διαχέει το χρέος του. ασιατών. Σκοπός του πρώτου βραχίονος είναι να μηδενίζει το ρίσκο. Σκοπός του δεύτερου βραχίονος είναι λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό πόλεμο αφαιρώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ρευστό από τις παγκόσμιες χρηματαγορές. Θα έχει τμήμα διαδικτυακού πολέμου(cyber warfare). Η τράπεζά μας θα έχει τμήμα οικονομικής κατασκοπείας για την συλλογή και αξιοποίηση εσωτερικών πληροφοριών από κράτη. θα παράγουμε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις. Ο δεύτερος βραχίων θα λειτουργεί όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της δύσεως. Θα είναι μονίμως χρεωμένος. υπέρ του Ελληνισμού. Εξαγοράζοντας την επικοινωνιακή ισχύ των μμε. Ο δεύτερος βραχίων θα λειτουργεί βάσει του κύκλου: χρήμα για παραγωγή ενημερώσεως. αφρικανών. Θα έχει δύο βραχίονες. συνεργαζομένη με όλα τα δίκτυα hawala. 28. 27. κινέζων. και θα κάνει συναλλαγές μέ ή χωρίς χρήμα σε όλο τον κόσμο. θα παράγουν χρήμα για εμάς. ινδών. Οι πολιτικές αποφάσεις. Θα έχει τμήμα υπογείου τραπεζικής. Ο πρώτος θα αφορά την πραγματική επένδυση και αλληλοβοήθεια μεταξύ Ελλήνων. χωρίς να αφήνει ίχνη. 26. . 24. πακιστανών. αράβων. πολιτική για την παραγωγή χρήματος. 25. Θα μετατρέπει το ιδιωτικό του χρέος σε κρατικά χρέη διαφόρων χωρών με την συνεργασία ξένων πολιτικών. τα οποία αργότερα θα παραγράφει με σκοπό να μετακυλίει το χρέος του σε διεθνείς οργανισμούς και να ξεκινά τον κύκλο από την αρχή.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful