Material informativ 2011

Gata Blog în 7 paşi !
Cuprins :
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. IDEEA PERSONALIZAREA ÎNREGISTRAREA DOMENIULUI + GĂZDUIREA INSTALAREA / SETĂRILE ADĂUGAREA DE CONŢINUT PROMOVAREA ADMINISTRAREA ŞI DEZVOLTAREA

www.GataBlog.info

pag.1

indiferent de subiectul pe care îl abordează pe blog. unelte şi BONUS-uri ce vor veni pe parcurs. este o publicaţie web sub forma unui text scris. www. Reclamele şi promovarea prin articole este parte integrată a unui blog din care autorul vrea sa castige bani. Nu în ultimul rand. Acesta este unul din motivele foarte des întâlnite pentru care tot mai mulţi români îşi fac blog dar din păcate prea puţini reuşesc din lipsa de educaţie şi informare corectă in domeniu. pasiuni. afaceri etc. Motivul principal pentru care am creat “ Gata Blog “ este sa scriu articole informative şi să editez materiale video-educative pentru ca fiecare persoană care beneficiază de ele sa ştie ce are de făcut. cel mai proaspăt fiind afişat mereu primul. Imaginaţia fiecăruia este singura limită a subiectelor abordate.info vă mai pregătesc : bloguri GATA de cumparat informaţii despre bugetul necesar unui blog pe domeniu propriu idei de subiecte pentru bloguri idei de afaceri pe blog adrese web utile si multe alte subiecte. blog-ul etse un mediu de comunicare modern. Subiectul unei astfel de publicaţii are în general caracter personal. (text inspirat de pe www. unde autorul articolelor comunică cu cititorii săi prin intermediul secţiunii dedicate comentariilor. Practic.2 .org/wiki/blog) Pe www.GataBlog. ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă. un blog. Articolele sunt afişate in ordine cronologică inversă.wikipedia. însă unii “scriitori pe blog” abordează diverse subiecte politice.INTRODUCERE ” BLOG ” este un cuvant artificial care vine de la expresia din limba engleză web log = jurnal pe internet.info pag. media.GataBlog. Imaginaţi-vă o onversaţie in care cel care vorbeşte ( scrie un articol ) face acest lucru atunci când are timp şi inspiraţie iar cel care raspunde ( scrie un comentariu ) o face atunci când interlocutorul său doarme.

Nu scrie niciodata lucruri negative sau ştiri care apar la toate posturile de televiziune. Recunosc greşelile personale din trecut şi nu evit să scriu despre ele aici pentru ca voi să ştiţi ce aveţi de făcut. nu uita să menţionezi sursa sau autorul. IDEEA. IDEEA de a crea un blog personal trebuie foarte bine analizată înainte de a lua o decizie. Programează-ţi cel puţin o zi pe săptămână in care sa scrii un articol original pe blogul creat.. www. Important este sa ştii urmatoarele lucruri : ORIGINALITATE ! Cititorii tăi şi motoarele de căutare apreciază în primul rând originalitatea articolelor scrise... CONTINUITATE ! Dacă te-ai hotărît sa scrii nu te opri! Continuă să scrii indiferent de parerea altora sau de împrejurări..GataBlog.3 .. Caută să abordezi un subiect sau idei la care te pricepi foarte bine.. Chiar şi mie mi s-a întamplat să incep a scrie un blog pe care l-am abandonat din lipsă de inspiraţie sau pentru că am inceput un proiect nou. Vei avea poate mai puţini cititori dar de foarte mare calitate. Fii original si pozitiv. Chiar dacă scrii doar câteva cuvinte.. scrie-ţi gândurile pe care familia şi prietenii să le poată citi oricând.. Deşi la prima vedere pare foarte simplu.. Dacă este vorba de un blog strict personal.1. Scrie pe blog despre pasiunile tale. Nu copia texte de pe alte pagini web sau de pe alte bloguri şi chiar daca o faci din lipsă de inspiraţie. Chiar şi tu vei fi multumit sa reciteşti ganduri atunci cand vrei să-ţi aduci aminte .info pag. vei fi apreciat pentru continuitate atât de vizitatorii tăi cât şi de motoarele de căutare (foarte important)....

letsdoitromania. dacă vrea !!! Să mergem mai departe …….bobbyvoicu. Poate ţi se pare pierdere de vreme dar cerde-mă. vei avea succes.info pag.ro www.ro www.manafu.. vei fi citit şi respectat.4 . vei inţelege mai bine ce ai de facut.ro www.org (cauta cuvântul ” blog ”) DECIZIE ! Crezi că poţi ţine cont de sfaturile scrise mai sus ? Crezi ca-ţi poţi asuma responsabilitatea de a scrie ? Crezi că ai ce să oferi pentru blogosfera din românia ? Crezi că vrei să mergi mai departe ? Eu cred ca fiecare poate.booklog. Nu copia ideile altora decât cu acordul lor şi dacă eşti convins că poţi adăuga un plus de valoare la ceea ce alţii cunosc deja. vei invăţa lucruri noi şi te vei dezvolta inevitabil pe plan personal şi nu numai .wikipedia. Iată câteva din cele mai citite bloguri in blogosfera românească: (conform wikipedia. www. Urmează paşi importanţi pentru tine pe care dacă alegi sa-i parcurgi aşa cum trebuie.piticu.INSPIRAŢIE ! Citeştei pe cei mari ! Intră pe bloguri recunoscute in blogosfera românească şi citeşte-I pe cei mai apreciaţi bloggeri. iţi vei face prieteni noi.GataBlog.org) www.ro www.ro poţi studia lista cimpletă pe www.

GataBlog. Alege pentru blog-l tă un cuvânt. Detaliile tehnice despre secţiunea ” etichete ” le vom dezvolta mai târziu.ro Sau pentru un blog despre ciorba de fasole. Nume Domeniu Personalizat Ai remarcat faptul ca www. numele domeniului ar trebui sa arate ceva de genul pescuitlacrap. pescuitul la crap. AND-ul tău este unic aşa că şi blog-ul tău va fi la fel dacă urmezi sfaturile următoare: Nume domeniu personalizat Cuvinte cheie personalizate Aspect personalizat Să le luăm pe rând.2. Cuvântul BLOG este clar ca se referă la informaţia despre blogging ce poate fi accesată aici iar cuvântul “ GATA “reflelectă înţelesul principal şi anume faptul ca urmărind articolele scrise aici si materialele video-educative. www.gatablog.ro Pot continua cu milioane de exemple şi idei dar nu uita. vei fi şi tu gata sa scrii propriul jurnal online. grupul de cuvinte sau expresia folosită pentru personalizarea domeniului propriu reprezintă principalele cuvinte cheie pe care trebuie să le foloseşti în articole şi la secţiunea ” etichete ” pentru ca blog-ul tau sa fie relevant in căutarile efectuate pe google la acele cuvinte. cuvântul. Cuvinte Cheie Personalizate Practic. un grup de cuvinte sau o expresie (să nu conţină mai mult de 3 cuvinte)personalizate. PERSONALIZAREA. de exemplu : Dacă alegi să scrii pe blog despre pasiunea ta.5 .info include doua cuvinte care reflectă ceea ce vei găsi. ţi-am pregătit o mulţime de idei originale pentru blog-ul tău pe www.info.GataBlog.info pag. alegi ciorbadefasole.

GataBlog.info pentru că este romănesc. Dupa ce ai inregistrat numele domeniului. Originalitatea contează. O să-ţi prezint programul şi modul în care îl folosesc pentru a fi cat mai simplu de realizat o personalizare grafica. Poţi inregistra numele domeniului unde doreşti. alege pachetul de gazduire în funcţie de necesităţile blogului tău. INSTALAREA / SETĂRILE. trebuie să alegem un nume personalizat şi original pentru domeniul (adresa web) unde familia. Platforma Cpanel este usor de folosit şi pentru cei care cunosc doar limba română.TLH. Pentru a rezerva numele domeniului ales. ÎNREGISTRAREA DOMENIULUI + GĂZDUIREA.ro la www. Detalii tehnice pentru acest subiect am pregatit la secţiunea 4.GataBlog. oferă un raport calitate preţ foarte bun şi tot aici am gazduit blog-ul meu mai vechi. Decizia este a ta. Urmăreşte www. foarte simplu. Toate acetse lucruri le vei putea face chiar tu. chiar daca nu ai cunoştinte în programare web şi web design.6 . www. emblema personala (logo) şi apectul şablonului.info şi vei gasi video-tutoriale pentru crearea de imagini.Aspect Personalizat Imaginea blogului tău este foarte importantă pentru vizitatorii tăi şi pentru a face diferenţa este obligatoriu să o personalizezi.info pag.GataBlog. este necesar sa apelezi la un serviciu care oferă acest lucru. Eu folosesc www. Aşa cum scriam mai sus. prietenii şi vizitatorii tăi vor putea accesa blog-ul pe care îl vei crea. 3.

Instalarea Blogului o vei realiza foarte uşor. După ce ai instalat platforma WordPress. adica numele domeniului ales. Pe scurt.info şi vei primi materiale video-educative pentru a realiza acest pas.GataBlog. Eu sunt foarte mulţumit de serviciile oferite de TLH ! 4. Imaginează-ţi ca blog-ul tău este de fapt un dosar ca oricare altul de pe calculatorul tău. Îndată ce ai parcurs fiecare pas pentru instalare şi setări. ceea ce am scris mai sus este strict informativ. poti testa totul gratuit timp de 10 zile.GataBlog. tu poţi alege serviciul pe care îl doreşti şi care ţi se potriveşte cel mai bine.TLH.7 .info pag. Repet. Urmareste www. direct din cPanel (panoul de control). INSTALAREA / SETĂRILE. doar 4 Lei lunar pentru pachetul minim creat special pentru blogging şi foarte important.Practic fără un pachet de găzduire. www. iţi recomand să incepi cu setările de bază şi alegerea şablonului (aspectul) Dacă alegi un serviciu de găzduire care nu ofera instalarea platformei de blogging wordpress direct din cPanel (panoul de control) . Numele domeniului . poti vizualiza blogul personal tastând in browser adresa. cu un singur click. nu vei putea instala şi publica blog-ul. care pentru a fi public. trebuie găzduit pe internet.ro .ro te costa în jur de 159 de lei pe viaţă iar găzduirea la www. poţi face foarte uşor chiar tu instalarea foarte uşor şi rapid.

8 . www. Nu-ţi epuiza toate ideile intr-o zi sau o săptămâna. Poţi salva în ciorna doar un simplu titlu pentru care sa cauţi inspira-ie mai târziu. sau mai bine spus paşii prin care vei trece neîncetat din clipa în care incepi sa scrii primul articol. un proces care nu se va termina niciodată dacă ţii cont de sfaturile aflate la punctul 1 ţi anume: “ continuitatea “ Nu uita! În articole. ADĂUGAREA DE CONŢINUT.info pag. Aici începe practic o etapă. Sfat! Nu scrie articole mai mari de 300 cuvinte ca să nu plictisească eventualii cititori. daca este ceva interesant sigur nu contează numarul de cuvinte. Poţi adăuga imagini reprezentative unui articol pentru a oferi un aspect mai atrăgător dar textul este cel care contează pentru motoarele de căutare.5. Scrie despre tine. Dacă vei fi sau nu un blogger citit şi respectat. despre pasiunile tale. Ar fi multe de scris despre subiectul articole dar îmi rezerv dreptul de a păstra câteva idei si pentru www.info unde le vei putea accesa şi tu. astfel ele vor fi uşor lizibile. Scrie articolul cu paragrafe de maxim 4 rânduri .GataBlog. Limita de 300 cuvinte nu este obligatorie. salvează unele idei in ciorne direct pe blog şi revin-o asupra lor cand ai ceva nou. Acum urmeaza pasul. Conţinutul de bază al blogului tău va fi reprezentat in principal de articole dar poţi crea conţinut şi prin adaugarea de pagini statice. Fii original şi spontan ! Citeşte zilnic carţi şi bloguri care tratează subiectul ales şi vei vedea ca ideile şi inspiraţia vor veni de la sine.GataBlog. foloseşte mereu cuvintele cheie alese şi adaugă etichete personalizate cu acele cuvinte sau expresii. depinde doar de tine şi de articolele scrise pe blog. module şi aplicaţii.

9 . Cum aşa ? Păi ce este google? Un motor de căutare ! Google este pe primul loc la numarul de vizitatori pe plan mondial. www. frumos legată. Vorbeam mai sus de “ cuvintele cheie “ pe care dacă le foloseşti aşa cum precizam. Inţelegi ? Promovarea unui blog este absolut necesară dacă vrei să fii cunoscut în blogosfera româneasca şi nu numai. PROMOVAREA. Să ştii că cele mai importante resurse pentru promovare eficienta sunt gratuite şi accesibile oricui. iar blog-ul tau este exact pe acest domeniu + articolele tale conţin aceste cuvinte + etichetele articolelor de pe blog-ul tău afişează exact aceste cuvinte.info pag. Suntem aproape GATA ! De ce spun aproape GATA ? Păi ce valoare poate avea un blog. vizitatorii care vor ajunge pe blog-ul tau de pe google. Careta este gata tipărită. Imaginează-ţi ca cineva inta pe motorul de căutare google şi tastează cuvintele “ pescuit la crap “. Dacă dispui de resurse financiare poţi adăuga reclame pe Google AdWords. vor genera un trafic de calitate. Dacă deţii informaţia şi resursele necesare poţi genera trafic şi vizitatori pe blog foarte simplu şi GRATUIT. are un conţinut valoros dar nu este expusă la raft. vei obţine trafic gratuit chiar de la goggle.6. Cea mai importanta promovare este pe google. deoarece au gasit exact ceea ce cautau. Dar eu nu vreau să te învăţ cum sa cheltui bani pentru promovarea blogului. Îţi dai seama ca faţă de promovarea plătită care de cele mai multe ori se afişează şi în faţa celor care nu sunt interesaţi de ” pecuit la crap ” .GataBlog. fără vizitatori ? Exact aceeaşi valoare ca şi o carte din depozitul unei librarii.

exista o secţiune destinată comentariilor aflata chiar la sfârşitul articolelor.10 .info pag. altfel vei fi considerat SPAM şi asta nu e bine pentru viitorul tău în blogosferă.GataBlog.Un alt mod foarte eficient de a promova blogul este prin comentarii scrise pe alte bloguri chiar dacă nu au acelaşi subiect. pe blogurile care folosesc platforma wordpress. Citeşte articolul înainte şi încearcă să comentezi la subiect. Această secţiune se prezintă sub forma unui formular de genul acesta: Sfat ! Nu adăuga comentarii pe alte bloguri doar pentru a-ţi face cunoscut blogul personal. Scrie cel puţin doua rânduri şi nu adăuga link-ul tău doar dacă accesul pe el este o completare valoroasa şi neconcurenţială pentru acel blog / articol www. În general.

ca şi adaugarea de conţinut şi promovarea. este GATA! Administrarea. Adăugarea de elemente grafice noi Adăugarea şi editarea paginilor Editarea conţinutului actual Urmărirea noutăţilor în domeniu Şi multe alte acţiuni despre care voi scrie pe www.. Blogul tău este GATA dar mai este încă un pas.info 7.GataBlog. adică toată viaţa.GataBlog. De fapt. Actualizarea modulelor şi a panoului de control . Este creaţia ta ! Un lucru original şi reprezentativ ieşit din mâinile şi imaginaţia ta necesită administrare şi dezvoltare. Ideile şi strategiile gratuite şi corecte pentru promovarea blogului tau nu se vor epuiza niciodată.11 . Doar platforma pe care vei scrie de acum. Crearea de legături. Vei găsi mereu inspiraţie şi idei noi pe www.info pag. in blogging nu poţi spune GATA decât atunci cand renunţi.GataBlog. ADMINISTRAREA ŞI DEZVOLTAREA.info RECAPITULARE (citeşte mai jos) www. sunt procese care vor dura toata perioada cât du decizi să scrii pe blog. Administrarea şi Dezvoltarea presupune : Adăugarea de articole noi periodic . Raspunsul la comentariile adaugate de vizitatorii tăi.

info periodic. inspiraţie şi decizie ) Pas 2.GataBlog.606 Contact@gatablog. PROMOVAREA ( pune-ţi blogul pe “ raft “ ) Pas 7.info pag. module etc. DOMENIUL ŞI GĂZDUIREA ( înregistrarea ) Pas 4. pagini. mereu cu ceva nou. Imi cer scuze pentru eventualele greşeli gramaticale sau de scriere! Partea practică a acestui document va fi afişată pe www.Pentru a avea un blog GATA pe domeniu propriu trebuie să parcurgem următorii paşi : Pas 1. Robert Peter 0745-027. ) Pas 6. PERSONALIZAREA ( identitatea blogului ) Pas 3.12 .GataBlog. IDEEA ( originalitate. acum ştii ce ai de facut. continuitate. ADMINISTRAREA / DEZVOLTAREA ( activitatea de management ) Cel puţin teoretic. ADĂUAREA DE CONŢINUT ( articole. Pentru sfaturi si video-tutoriale personalizate poti lua legatura cu mine! Cu respect.info www. INSTALAREA / SETĂRILE ( crearea platformei de lucru ) Pas 5.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful