You are on page 1of 3

SOLEN, MÄRSTA

ALLMÄN INFORMATION – VECKA 19
Hej alla föräldrar! Vi vill börja med att informera om att fotograferingen har blivit framflyttad till den 30 maj kl 9.00. I tisdags hade vi vårt första barnråd. Barnen fick vara med och bestämma material som ska inhandlas till gården. Nu har värmen äntligen kommit det kan därför vara bra att se över barnens kläder och ta hem vinterkläderna. En vattenflaska, solhatt och solkräm kan vara bra att ha på förskolan. Nästa vecka på torsdag har vi vår årliga vernissage. Vi kommer att visa upp barnens skapande, i samband med detta kommer vi att ha fika till försäljning. Hälsans förskola stödjer arbetet och forskningen om barn och fetma. Pengarna vi får in från fikaförsäljningen kommer oavkortat att gå till denna forskning.
VIKTIGA DATUM!

16/5 Vernissage 30/5 Fotografering 6/6 STÄNGT p.g.a. Sveriges nationaldag 10/6 STÄNGT p.g.a. planeringsdag 13/6 Förskolan stänger 17:00 p.g.a. personalmöte

Matsedel
Måndag: Grönsaksgratäng Tisdag: Köttgryta med lök och champinjoner Onsdag: Tortellini med ostsås Torsdag: Biffstroganoff med ris Fredag: Blomkålssoppa

Tingvallavägen 9 J-K, 19531 Märsta, • www.halsansforskola.se

Vi hittade många nya spännande böcker. Förskolan skall även sträva efter att utveckla barnens förmåga att lyssna och ge uttryck för sina egna uppfattningar och att de ska försöka förstå andras tankar och åsikter. där vi lekte olika färg lekar och spelade fotboll. Ayse och Yasmine Tingvallavägen 9 J-K.REGNBÅGEN Hej! Denna vecka har vi varit ute mycket i det fina vädret.se . Vecka: 20 Måndag: Idrott Tisdag: Biblioteket Onsdag: Rörelse Torsdag: Skogen Mvh Anna-Karin. Denna vecka har barnen fått använda material som papper. Vi fortsätter att skapa. Monica.halsansforskola. lim. 19531 Märsta• www. På idrotten var vi på fotbollsplanen. Förskolan skall sträva efter att barnen skall utveckla sin motorik och koordinationsförmåga. På tisdagen var vi till biblioteket och lyssnade på sagor och lånade nya böcker till förskolan. tråd och grenar från olika träd för att nämna några. Gzim. för i förskolan skall barnen ha inflytande. Barnen har haft barnråd och talat om vad de önskar för leksaker utomhus. Allt som barnen skapar kommer vi att visa upp på vernissagen. och detta gör vi på ett roligt sätt genom leken.

Innan vi begav hos ut i skogen pratade vi med barnen om hur en myrstack ser ut. I tisdags gjorde vi en lyckad utflykt till skogen. Vi lyckades även hitta en hel del andra djur bland annat en fjäril.00 Torsdag: Utflykt till skogen. Vi ser en stor utveckling hos barnen när det kommer till att röra sig i takt till musiken. vi har därför utnyttjat gården till fullo. Susanne och Elin Tingvallavägen 9 J-K. en stor kråka och en hare som skuttade förbi. Vi hittade jätte mycket myror men dock ingen myrstack den här gången heller men vi är den på spåren. Vi visade även bilder både på myran och myrstacken så att barnen skulle få en vetskap om vad vi var på jakt efter. Barnen har bland annat gjort sin bokstav av pärlor och piprensare. I och med att våren/sommaren har kommit så försöker vi att fokusera på att skapa sådant som har med årstiden att göra. Veckan som kommer Tisdag: Besök på biblioteket och återvinningen.SNÖFLINGAN Hej Den här veckan har bjudit på mycket sol och värme. Vi går från förskolan 9:00 Onsdag: Rörelse i spegelsalen. Vi går från förskolan 9.halsansforskola. Skapandet av nyckelpigor gjorda av papper har också påbörjats. Vi har hunnit med en hel del skapande denna vecka.se . I onsdags besökte återigen spegelsalen för att ha lite rörelse. 19531 Märsta• www. Vi går från förskolan 9:00 Mvh Linda.