You are on page 1of 3

TERAPIA COMPORTAMENTALA PENTRU COPIII ADD/ADHD

Terapia comportamentala pentru ADD / ADHD
Terapie comportamentala, de asemenea, cunoscuta sub numele de modificare a comportamentului, a fost dovedit a fi un tratament foarte de succes pentru copii cu ADD / ADHD. Este benefic in special in calitate de co-tratament pentru copiii care iau medicamente stimulante si poate permite chiar sa reduca doza de medicament. Terapia de comportament implica intarirea comportamentelor dorite prin recompense si laude si in scadere comportamente problematice prin stabilirea de limite si de consecinte. De exemplu, o interventie ar putea fi faptul ca un profesor recompenseaza un copil care are ADHD pentru luarea de masuri mici, spre a ridica o mana inainte de a vorbi in clasa, chiar daca copilul inca face un comentariu. Teoria este ca recompensarea lupta spre schimbare, incurajeaza comportamentul complet nou. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, sunt trei principii de baza pentru orice abordare de terapie comportamentala: Stabilesc obiective specific: stabiliti obiective clare pentru copilul dumneavoastra, cum ar fi ramaneti concentrat pe temele pentru o anumita perioada de timp sau jocuri cu prietenii. Oferiti recompense si consecinte. Da copilul dumneavoastra o recompensa specifica (consolidare pozitiva), atunci cand el sau ea prezinta comportamentul dorit. Da-i copilului o consecinta (rezultat nedorit sau pedeapsa), atunci cand el sau ea nu reuseste sa indeplineasca un obiectiv. Pastrati comportamentele folosind recompense si consecintele lor. Utilizarea recompensele si consecintele in mod constant pentru o lunga perioada de timp va modela comportamentul copilului dumneavoastra intr-un mod pozitiv. Ca parinti, puteti seta un program personalizat modificare de comportament pentru copilul dvs. care are ADD / ADHD, cu ajutorul de specialist de comportament, cum ar fi un terapeut cognitivcomportamentala. Un terapeut cognitiv-comportamentala se concentreaza pe solutii practice la problemele de zi cu zi. Acest tip de terapeut poate stabili un program de modificare comportamentala de recompense si consecinte pentru copilul dumneavoastra acasa si la scoala si va sprijinim in formarea comportamentului copilului dumneavoastra. Rabdarea este cheia cu terapia comportamentala, deoarece oamenii cu ADD / ADHD sunt de notorietate proverbiala in simptomele lor. Intr-o zi, copilul dumneavoastra poate se comporte frumos, si urmatoarea, intra inapoi in vechile tipare. Uneori poate parea ca in

tratamentul comportamental va ameliora simptomele de ADHD. Este important sa se stabileasca un timp si un loc pentru tot pentru a ajuta un copil cu ADD / ADHD sa inteleaga si sa raspunda asteptarilor. la transferarea acestor competente noi. Coerenta este cheia In scopul de a incuraja o schimbare pozitiva in toate setarile. de asemenea. Permite o multime de timp pentru ceea ce copilul tau are nevoie sa faca. De formare a abilitatilor sociale Deoarece copiii cu tulburare de deficit de atentie adesea au dificultati cu interactiuni simple. Simplificati programul copilului tau. Un grup social de competente ar trebui sa functioneze. . in timp. jocuri. • • • Urmeze o rutina. dar intrerupe nerabdator altele la domiciliu. sociale si de lupta cu stima de sine scazuta. Stabilirea ritualuri simple si previzibile pentru mese. Evitarea timpului inactiv este o idee buna. Un grup social de competente ii invata pe copii cum sa "citeasca" reactiile celorlalti si cum sa se comporte mult mai acceptabil. Este important ca parintii copiilor cu ADD / ADHD sa invate cum sa aplice tehnici comportamentale de terapie la domiciliu. Luati in considerare introducerea de ceasuri toata casa. copiii cu ADD / ADHD au nevoie de consistenta. teme. in cazul in care exista prea multe dupa-activitati extrascolare. astfel incat acestia sa stie la ce sa se astepte si ce ar trebui sa faca. In mod normal. Cu toate acestea. in lumea reala. Pentru un grup social mergi la un psiholog specializat sau scolar sau la un Centru de recuperare terapeutica ADD/ADHD. De exemplu. Copiii cu ADD / ADHD sunt mult mai susceptibili de a reusi in completarea sarcinilor atunci cand sarcinile apar in tipare previzibile si in locuri previzibile. cum ar fi teme pentru acasa sau pentru a fi gata in dimineata.cazul in care formarea nu este de lucru. cu unul mare in dormitorul copilului. si pat. desfasurat intr-un cadru de grup. Folositi ceasuri si cronometre. un alt tip de tratament care poate ajuta este de formare a abilitatilor sociale. de formare a abilitatilor sociale este condus de catre un terapeut care demonstreaza comportamente adecvate si apoi pune in practica copiilor repetarea lor. dar un copil cu ADD / ADHD poate deveni chiar mai distras si "lichidat". ADD / ADHD tratament si de ajutor: Sfaturi pentru sprijinirea tratamentul copilului tau Copiii cu ADD / ADHD au adesea probleme cu traducerea a ce l-am invatat de la un context la altul. acestea pot fi invatat cum sa va controlati iesirile impulsive de la scoala.

sa primeasca atentie. de concentrare. cum ar fi posibil sa se schimbe comportamentul inadecvat sau performanta slaba activitate. mediul social trebuie inchis altfel undeva va ramane mereu o mica portita deschisa catre un comportament inadecvat. Lauda este importanta mai ales pentru copiii care au ADD / ADHD. Asigurati-va ca copilul dumneavoastra are un spatiu linistit. Recompensa copilului dumneavoastra pentru mici realizari. un comentariu pozitiv. Configureaza casa ta intr-un mod organizat. ADD/ADHD : familie. Ca un parinte. privat al lui sau ei. capitol la acre este deficitar. Lucrul cu scoala copilului dumneavoastra interventiile scolare sunt importante in tratamentul ADD / ADHD la copii. oferind in acelasi timp cateva raspunsuri negative. terapeut. marginalizari. Un pridvor sau dormitor poate lucra prea bine. Lauda pozitiva va determina copilul pentru un comportament adecvat si finalizarea sarcinii incepute. acestea vor duce la succese mai mari peacest drum. . Un zambet. Dupa ce se va stabili o structura coerenta si de rutina. recompenseaza comportamentele positive ele vor fi din ce in ce mai putine pierzand teren in fata celor negative la care sigur vor reactiona. Asigurati-va ca copilul dumneavoastra stie ca tot ceea ce arela locul sau. Fii cu ochii in patru pentru comportamentul bun-si lauda-l. Cercul de tratament a copilului dvs. Fiti model de ingrijire si organizare pe cat mai mult posibil! Importanta dea lauda! Adesea parintii obositi de comportamentele inadecvate ale copiilor fac greseli mari uitand atunci cand acestia fac lucrurile corect sa si laude! Si copiii primesc aceste semnale ca un semn al atentiei captate si drept raspuns vor actiona inadecvat stiind ca doar atunci parintele ii va da atentie. Setati un exemplu pentru o buna organizare. si controlul impulsurilor. etichetari. ca va raspunde pozitiv la o atingere recompensand-o cu un comportament pozitiv etc.Au nevoie sa fie laudati. In consecinta faptul ca parintii nu lauda. este important sa nu uitam ca copiii cu ADD / ADHD primesc de multe ori critici. deoarece ei au parte foarte putin de ea. Copii ADD/ADHD au nevoie de atentie si intarirea faptului ca fac un lucru bun mult mi mult decat ceilalti copii datorita faptului ca ei primesc foarte des critici. atata timp cat nu este acelasi loc in care copilul merge pentru un time-out. se poate lucra cu copilul tau si profesorul lui sau ei de a pune in aplicare strategii practice de invatare speciala atat in ​​interiorul cat si in afara din salii de clasa. o imbratisare.• • Creati un loc linistit. Profesorul va sti ca un ADD/ADHD functioneaza mai bine la laude si nu la critici. sau alte recompense mici sociale sau materiale pot imbunatati problemele copilului precum cele de: atentie. scoala.