You are on page 1of 7

Hola nens i nenes, sc la gota Brian, estic aqu per explicar-vos coses sobre laigua Esteu preparats per

la gran aventura de laigua? Un dia estava en un got daigua i una persona em va fer caure del got i vaig fer un gran recorregut fins arribar a una escola i em vaig inscriurem per saber ms coses de laigua. Vaig entrar a una classe de 6. Tamb hi havien gotes de diferents pasos. Quan va arribar el professor, que era una gota gegant, ens va fer unes preguntes molt difcils que jo no sabia respondre. Sabeu que ens va preguntar?

Ens va preguntar per qu hi ha tanta aigua al mn? A quin any es va descobrir laigua? Per qu laigua del mar s salada? Per qu laigua no t color? Per qu es diu planeta blau? Per qu laigua del mar fa onades? Quin es el vapor de laigua en l'atmosfera? Vaig sortir corrents per buscar tota aquesta informaci i donar resposta a totes les curiositats que ens havia plantejat el mestre.

Per qu laigua del mar es salada? Laigua del mar es una soluci qumica basada en aigua que compon oceans i mars de la terra. s salada a causa de la concentraci de sals minerals dissolt que cont ,dun 3,5% de mitjana, entre les quals predomina el clorur. Per qu laigua del mar s blava? Laigua del mar s blava perqu el cel reflecteix sobre de laigua. Oi que es interessant?

Per qu hi ha tanta aigua al mn?

Sobre la superfcie de la terra hi ha ms aigua que terra ferma. El 66% est coberta per mars i oceans. Nosaltres no podem viure sota laigua,per hi ha molts animals i plantes que s poden. Ning pot beure aigua del mar perqu est molt salada. Noms podem beure aigua dola.

A quin any es va descobrir laigua?

Fa milions danys que laigua existeix en el nostre planeta aix que, com sempre hem viscut amb la seva presencien podem esbrinar qui va ser el primer a adonar-se della. No obstant aix, si que coneixem les persones que van descobrir la seva naturalesa .El 1781 un cientfic de cognom Cavendish va descobrir que laigua no era un element com fins aquell moment es pensava, de fet es tractava duna substncia composta. Dos anys ms tard, un altre cientfic, Lavoiser, esbrinava que laigua era una combinaci de dos elements, loxigen i lhidrogen.

Nens i nenes es lhora de que mhan vagi a casa per estudiar per lexamen de les curiositats de laigua. Vosaltres ja sabeu ms coses sobre laigua, ara es hora de que naprengui encara ms. Espero i desitjo que seguiu estudiant.