You are on page 1of 20

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău Facultatea de Ştiinte Economice Program Master “Marketing şi Comunicare în Afaceri”

Promovarea vânzărilor, relaţii publice, forţe de vânzare

LECT.UNIV.DR. BOGDAN NICHIFOR

Sirbu Geanina Mihaela MCA anul II

Program de promovare a vânzărilor pentru Branza de burduf Hochland

Hochland Romania Compania Hochland este prezenta pe piata romaneasca inca din anul 1993 prin importuri.Hochland grup numara 15 fabrici in 9 tari,Germania,Polonia,Franta,Spania,Romania,Rusia ,Elvetia ,Iran si Ucraina. In 2008 Hochland in Romania implinea 10 ani de productie,detinand 2 unitti de productie:la Sighisoara,unde se produce branza topita si la Sovata,unde se produce cascaval si cedar.Hochland este lider de necontestat pe segmentul branzeturilor topite si in categoria cremelor de branza.Totodata Hochland este numarul 1 si pe piata de cascaval. Whiteland Sales and Marketing Whiteland Sales and Marketing este in prezent unul dintre jucatorii de referinta pe piata produselor alimentare, oferind servicii de vanzari si marketing la nivel national, la cele mai inalte standarde de calitate. Avand in spate o echipa de profesionisti care pune pasiune in ceea ce face, un sistem bine definit de valori si o cultura organizationala bine conturata, compania a crescut de la an la an, astfel ca din 2008 a depasit pragul de 100 milioane de Euro, ca cifra de afaceri. Compania are acoperire nationala prin cele 15 puncte de lucru amplasate strategic in intreaga tara, si este prezenta in toate canalele de trade. Brandurile aflate in portofoliu sunt Hochland, Meggle, Orkla Foods Romania, Campina, Don Gustosso, De Silva, Raureni, Vici. Colaborarea Whiteland-Hochland, veche de peste 12 ani, are la baza un parteneriat solid intre cele doua companii, care a dus la cresterea continua a businessului comun, rezultatele fiind pe masura asteptarilor. Hochland Romania isi consolideaza pozitia de lider pe piata branzeturilor prin extinderea gamei sale de produse cu un nou sortiment –Branza de burduf, ce marcheaza intrarea companiei pe o noua categorie. "Decizia de a intra pe categoria de branza de burfud este una fireasca, avand in vedere preocuparea noastra de a oferi consumatorului nu numai o calitate exceptionala, dar si o

castiguri.promovari incrucisate. Noua branza de burduf vine sa confirme acest lucru printr-o prospetime garantata. In timp ce publicitatea ofera un motiv pentru a cumpara.expuneri pentru publicitate si pentru expunerea produselor. atat in magazinele mari. este filiala locala a Hochland AG. noi gramaje dar si noi variante de ambalaj.promovarea vanzarilor ofera un stimulant in directia cumpararii. Promovarea vanzarilor consta intr-un ansamblu divers de instrumente stimulative.garantii.promovari conjugate. acestor doua variante li se vor adauga alte cateva sortimente. a declarat Sergiu Mititelu.cresterea profitului brut de la 25% la 42% pana la sfarsitul anului 2011.in majoritate pe termen scurt.respective produsul Branza de burduf sa ocupe pozitia 1in topul national al producatorilor de branza de burduf. Noul produs Hochland are un ambalaj alb. Produsul va fi disponibil in toate orasele din Romania. de 300 de grame si respectiv 350 de grame. cu care Hochland si-a obisnuit consumatorii".destinate sa incurajeze cumpararea mai rapida sau in valoare mai mare a unor produse sau servicii. dar si un gramaj practic. lucru certificat printr-o experienta de 100 de ani pe plan european si de 10 ani pe piata locala. Hochland Romania. Promovarea vanzarilor produsului Branza de burduf de la Hochland Scopul acestui plan de promovare urmareste ca Hochland. cel mai mare producator de branzeturi de pe piata locala.intruniri. oferte de restituire a unei parti din pretul platit.Promovarea vanzarilor cuprinde instrumente de promovare destinate consumatorilor (mostre .bunuri gratuite). Branza Hochland este vanduta in peste 50 de tari de pe toate cele cinci continente.de catra consumatori sau distribuitori.gama de produse cat mai variata. elegant si usor de utilizat. cu ajutorul retelei de distributie si de vanzari a partenerului Whiteland. Director General Hochland Romania.cresterea cotei de piata a produsului in Romania de la 29% la 35% intr-o perioada de 1 an.recompense pentru clientii fideli. cu alte cuvinte . companie germana cu importanta traditie si unul dintre cei mai mari producatori si prelucratori de branzeturi din Europa.concursuri de vanzare si publcitate speciala sau de protocol). cat si in cele de proximitate.incercari gratuite ale produselor.cupoane.preturi cu reducere . Pana la finalul anului. . prin aceeasi calitate excelenta si experienta gustativa unica. si destinate fortei de vanzare (targuri.suplimente.cresterea cifrei de afaceri de la 56% la 63 % intr-o perioada de 1 an. Hochland este "Expert in Branzeturi".prin bucuria gustului. Obiective generale:cresterea anuala a produsului cu 20% in termeni reali.

Profiturile se stabilizeaza sau incep sa scada.mediul online. maturitate:O perioada de incetinire a cresterii vanzarilor . declin: Perioada in care vanzarile manifesta o tendinta pronuntata de scadere .probleme de natura tehnica.degustare la punctual de vanzare.distribuitori.Instrumentele de promovare a vanzarilor urmaresc obiective specifice diferite.Instrumentele de promovare a vanzarilor sunt utilizate de aproape toate organizatiile .aceasta curba se imparte in patru etape sau stadii: 1. presa scrisa.Aceasta strategie are sens atunci cand piata este mare. introducere: O perioada de crestere lenta a vanzarilor.:intarzieri in extinderea capacitatii de productie.8 lei iar ca metode de promovare vom folosi campania TV.Profiturile sunt inexistente in aceasta etapa.piata si concurentii.exista un pericol mare de concurenta puternica si costurile unitare de productie variaza invers proportional cu scara de productie a companiei si cu acumularea experientei de fabricatie Vom lansa produsul Branza de burduf Hochland varianta classic de 350 grame la pretul de 7.cresterea vanzarilor tinde sa fie lenta in aceasta etapa. Strategii de marketing pentru ciclul de viata al produsului Strategia de diferentiere si pozitionare a unei companii trebuie sa se modifice in timp. Deoarece este nevoie de timp pentru a scoate pe piata un produs nou si a “umple ” canalele de distributie.reticenta cumparatorilor in a-si schimba comportamentele intrate in obisnuinta.majoritatea sunt sensibili la prêt .inclusive producatori. 2.De regula . .iar profiturile se diminueaza constant.O mostra gratuita il stimuleaza pe consummator sa incerce produsul.pe masura ce produsul este introdus pe piata.detailisti.din cauza cheltuielilor mari facute cu introducerea produsului. crestere: O perioada de acceptare rapida a produsului de catre cumparatori si imbunatatire substantiala a profitului 3. cumparatorii nu stiu de existenta produsului .din cauza concurentei mai mari. in timp ce un serviciu gratuit de consultanta manageriala urmareste sa cimenteze relatia cu un detailist. materiale la punctul de vanzare.Buzzel a identificat mai multe cauze ale ritmului lent de crestere.o data cu schimbarile prin care trec produsul. Astfel pentru produsul Branza de burduf de la Hochland vom apela la strategia “penetrarii rapide” care presupune lansarea produsului la un prêt scazut si cu cheltuieli masive de promovare. Majoritatea curbelor de reprezentare a ciclului de viata a produselor sunt in forma de clopot.deoarece produsul a fost acceptat de majoritatea cumparatorilor potentiali. 4.asociatii patronale si organizatii non-profit.

cu preturi mai scazute.55 ron Napolact Branza de burduf cu pretul de 26.Cu cat intra mai multi concurenti pe piata.cu 100 la suta din capacitatea de productie si din vanzari.pionierul este singurul furnizor.Ciclul concurential Pionierul stie ca.30 lei/kg Schwab Branza de burduf cca 500g cu pretul de 21.iar furnizorii nu realizeaza decat o rara medie a rentabilitatii.impunand o reducere a pretului mai mare practicat de acesta.Cand are loc o incetinire ciclica a cresterii.Cota detinuta de lider din capacitatea de productie scade.la fel si cota detinuta din totalul vanzarilor .Iata cele cinci etape ale ciclului concurential.cumparatorii nu mai platesc o prima de prêt.produsul este vazut ca marfa.pe piata.02 lei Prodlacta Branza de burduf (1kg) la pretul de 20.Penetrarea concurentiala incepe atunci cand o firma concurenta a reusit sa-si creeze capacitatea de productie si incepe sa faca vanzare comerciala.pe masura ce firmele celelalte se retrag.In acest punct incepe retragerea .deocamdata.58 lei Delaco Branza de burduf (400g) la pretul de 14.supracapacitatea existenta in ramura forteaza marjele de profit sa coboare.cu atat valoarea perceputa a ofertei liderului scade.95 Albalact – Branza de burduf(450g) . Stabilitatea este urmata de concurenta intre marfuri.Pionierul ar putea decide sa-si majoreze mai departe cota.iar concurentii existenti incearca sa-si consolideze pozitiile.Posibilii noi concurenti hotarasc sa nu intre.concurenta va patrunde pe piata si va face ca preturile sale si cota sa de piata sa scada.ceea ce conduce la stabilizarea cotei de piata. In perioada de crestere rapida exista o tendinta de suplimentare excesiva a capacitatii de productie.si de pretul scazut practicat. • • Profitant de strategia de penetrare rapida.Telemeaua de Vaca de Hochland va acapara cota detinuta de alte marci din totalul vanzarilor.pana la urma .pe care pionierul trebuie sa le anticipeze: • initial.Principalii concurenti din acest segment de piata sunt urmatorii: • • • • • • Branza de burduf LaDorna al carei prêt per pachet de 400gr este de 11.

putem identifica mai multe niveluri ale concurentei. si Distributie (Din englezul Placement) Pentru a indeplini obiectivele de marketing este important ca aceste elemente sa fie luate in considerare. Managerul trebuie sa cunoasca care sunt dorintele si nevoile clientilor. Asadar Mixul de marketing trebuie sa indeplineasca sau sa depaseasca obiectivele organizatiei din perspectiva clientului. Produs. si sa combine aceste elemente pentru a crea strategi si planuri de marketing ce vor satisface clientul.bazate pe gradul de substituire al produsului: • • • • concurenta de solutii-intreprinderea concureaza cu toate intreprinderile care solicita un cuantum aproximativ echivalent din veniturile cumparatorilor concurenta generica-intreprinderea concureaza cu toate intreprinderile care ofera produse si/sau servicii destinate sa satisfaca aceeasi nevoie concurenta de produs-intreprinderea concureaza cu toate intreprinderile care ofera acelasi produs sau aceeasi clasa de produse concurenta de marca-o intreprindere le considera concurente pe celelalte intreprinderi care ofera aceleiasi categorii de consumatori produse si/sau servicii simlare. este acela conceput pentru fiecare produs sau pentru fiecare segment de marketing.Concurentii unei firma se pot inscrie in una din urmatoarele categorii: • • • rivalitatea existenta pe piata intre producatorii mai vechi aparitia de noi firme concurentiale produse si/sau servicii alternative Tinand cont de toate aceste forte ce influenteaza gradul de competitivitate a unei intreprinderi.la preturi similare. acestia fiind: Pret. in functie de structura . Faptul ca unul dintre cele patru elemente ale mixului nu a fost conceput corect va rezulta o strategie esuata de marketing. acesta reprezentand principalul element al tacticii de marketing. La conceperea acestui mix principalul factor ce trebuie luat in considerare este piata tinta. Elemente utilizate in mixul de marketing Mixul de marketing este un element foarte intalnit in domeniul marketingului.Analiza concurentilor Competitorii sunt organizatii similare care incearca sa satisfaca aceleasi nevoi ale clientilor si care sunt percepute de consumatori ca alternative pentru satisfacerea cerintelor lor. Promotie. Un mix de marketing separat. Elemetele Mixului de marketing sunt cunoscute sub numele de "Cei Patru P".

Cei 4 P trebuie luati in considerare atunci cand se doreste realizarea unei strategii de marketing sau a unui plan de marketing.organizationala a companiei. iar constituirea mixului de marketing din fiecare perioada nu este o sarcina usoara întrucât pe baza studierii clientilor si concurentilor.frecventa. insa pe termen scurt este dificil de modificat distributia sau produsul.prin absorbirea costurilor de transport.prin oferte speciale de prêt.este bine sa isi puna urmatoarele intrebari: • Preturile.In acest scop . Exista numerosi factori care dicteaza felul in care elemenele mixului de marketing sa fie proportionate.cadouri.marimea reclamei)? Promovarea vanzarilor.prin modificarea conditiilor de creditare in avantajul cumparatorului?Sau ar fi mai bine sa se majoreze pretul.pentru a semnala o calitate mai inalta? Distributia.cupoane de reducere a pretului .prin rabaturi la achizitia in cantitate mare sau facuta pana la o anumita data.deduceri.O reducere a pretului ar atrage cumparatori noi?Daca da. se va alcatui combinatia sau mixul de activitati care sa asigure un echilibru între obiective si mijloace. Kotler… “Principii de marketing”).concursuri? Vanzarea personala .garantii.Este cazul sa se majoreze efectivul sau calitatea personalului de vanzare?Ar trebui schimbata baza de specialitate a fortei de vanzare?Ar trebui revizuite teritoriile de vanzare?Ar trebui revizuite stimulentele oferite reprezentantilor de vanzare?Poate fi imbunatatita planificarea vizitelor de vanzare? • • • • . Poate compania sa obtna un grad mai ridicat de preluare si expunere a produsului in debuseele existente?Pot fi penetrate si alte debusee de vanzare? Poate compania sa introduca produsul si in alte canale de distributie? Publicitatea. Asadar mixul de marketing reprezinta "ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combina cu scopul de a produce pe piata tinta reactia dorita” (Ph. Pe termen lung toate cele 4 varibile ale mixului pot fi modificate.Este cazul ca firma sa –si intensifice actiunile promotionale : oferte avantajoase pentru clientii organizationali.Este cazul sa se faca o majorare a cheltuielilor de publicitate?Ar trebui schimbat mesajul sau textul reclamei?Ar trebui schimbat mixul mediatic? Ar trebui schimbati parametrii de difuzare (planificare de timp.cum e mai bine sa se faca acest lucru:prin reducerea pretului de catalog. un avantaj competitiv ce-i permite exploatarea la maximum a capacitatii organizatiei Managerii de produs ar putea incerca sa stimuleze vanzarile si prin modificarea altor elemente ale mixului de marketing.

pregatirea fortei de munca si plata acestora).Poate compania sa accelereze procesul de livrare?Poate sa-si extinda asistenta tehnica oferita clientilor?Poate sa-si extinda spefe posibilitatilor de creditare? Activitatile desfasurate in vederea realizarii obiectivelor pot fi divizate in 4 categorii:politici de produs.000 ron .politici de distributie si politici de promovare.reprezentand costurile implementarii (imbunatatirea procedurii de lucru. Sursele de finantare sunt :Autofinantare 30. • Politica de produs -imbunatatirea procedurilor de lucru -acordarea de garantii -asigurarea unei linii telefonice pentru informatii si reclamatii • Politica de prêt -analiza pret concurenta -determinarea preturilor in funtie de concurenta -reduceri de pret acordate clientilor • Politica de distributie -selectarea fortei de munca -angajare de personal pentru distributie • Politica de promovare -publicitate TV -publicitate radio -publicitate prin presa scrisa -publicitate prin bannere -publicitate online Costul total al proiectului :realizarea activitatilor propuse prin acest plan de marketing ridica costuri de 50.politici de prêt.000 ron.• Serviciile.reclama.

Luca Bulacu . fiindcă ea continuă o comunicare de succes de mulţi ani. Ca atare. Ne doream să aducem ceva proaspăt în comunicare. Dan Oprescu – Director Marketing şi Mădălina Dumitru .Strategic Planner. Roxana Sava şi Irene Caţan .Credit bancar 15. dar şi materiale promoţionale la punctul de vânzare „Suntem o companie de forţă pe piaţa brânzeturilor din România.” include spot TV. iar piaţa de telemea este una dintre cele mai apetisante în acest moment. spune Dan Oprescu. Din partea Hochland au participat la acest proiect Sergiu Mititelu – General Manager. Afrodita Blasius – Client Service Director. spot radio. echipa care a dat viaţă conceptului „Funny Thieves” e formată din George Nicolae . dar să şi păstrăm teritoriul foarte puternic şi personalitatea mărcii”. spune Afrodita Blasius. Pentru a ajunge la noul concept. Bridge Communication. „Am gândit cu grijă noua campanie. .000 ron Aport la capital 5000 ron Obiective specifice • • • Reduceri de prêt Campanii publicitare Noi puncte de depozitare Reducerile de prêt oferite de Hochland Romania sunt destinate clientilor fideli cu un procent de 7% si viitorilor clienti potentiali cu 10% pe o perioada de 3 luni. caşcaval şi cremă de brânză. machete de presă în cele mai importante reviste de cooking. calitate excelentă şi o adevarătă experienţă a gustului se regăsesc din plin în noua Telemea”. echipa Bridge Communication a urmărit cu atenţie datele furnizate de research-urile din categorie. datorită ritmului de creştere şi a afinităţii consumatorilor pentru acest produs.Art Director şi Bogdan Ivaşcu – Account Executive.Copywriteri. sprijinind o marcă foarte puternică în categorie. Comunicarea noii categorii Hochland a fost realizată de Bridge Communication. Dragoş Platon . lideră în categoriile brânză topită.Creative Director.Campania urmareste prin aceste reduceri mentinerea vechilor clienti si atragerea non-utilizatorilor relative. Din partea Bridge Communication. este un obiectiv important să ne extindem şi să cucerim celelalte categorii de brânzeturi. Conceptul care stă la baza spotului TV pentru noua Telemea de la Hochland este „Funny Thieves”. lifestyle feminin şi trade. Marketing Manager Hochland România. Campania de comunicare derulată sub sloganul „Urmează-ţi pofta. Promisiunile Hochland: prospeţime garantată. Managing Partner şi Client Service Director.Astfel serviciile noastrre vor fi disponibilie intreprinderilor mari cat si IMMurilor.Brand Manager. mai ales că vorbim de o lansare importantă.

În funcţie de nivelul competiţiei. vom adopta o strategie defensivă. Prin aceasta se stabileşte poziţia pe care produsul promovat trebuie să şi-o asigure în interiorul mediului pentru a-şi realiza finalitatea în condiţiile unei eficienţe corespunzătoare. Preţul . Preţul fiind doar un element al marketingului mix. vom adopta strategia concentrată.Spotul TV a fost realizat în colaborare cu Castel Film şi a fost regizat de Manfredo Leteo. ceea ce presupune acordarea unei atenţii deosebite calităţii produselor şi serviciilor destinate satisfacerii consumatorilor. fiind necesară anticiparea schimbărilor pieţei. elaborarea unei strategii eficiente de preţ trebuie să coreleze preţul cu celelalte trei elemente ale mixului. deoarece aceasta îşi concentrează atenţia asupra unui segment de piaţă (cel national). În funcţie de exigenţele pieţei. vom alege ca alternativă strategia adaptivă. În funcţie de dimensiunile şi trăsăturile pieţei. urmând ca după atingerea cotei de piaţă vizate să se urmărească creşterea acesteia şi obţinerea poziţiei de lider. căruia îi cunoaştem foarte bine necesităţile. Strategia de piaţă: Strategia de piaţă reprezintă o componentă foarte importantă a strategiei generale de dezvoltare a întreprinderii. respectiv a dezvoltării activităţii de piaţă pe piaţa nationala. Strategia de preţ: Strategia de preţ este un instrument deosebit de folositor pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor de marketing. adoptăm o strategie a creşterii. opţiunea strategică ia forma strategiei exigenţei ridicate. În funcţie de poziţia produsului faţă de schimbările pieţei. În funcţie de poziţia produsului faţă de structurile pieţei.

In ceea ce priveste corelarea pretului cu activitatea promotionala. mai pot fi aduse adaptări indispensabile solicitate de aşteptările şi de exigenţele consumatorilor. Astfel. pe măsură ce produsul va ajunge în faza de creştere.produsul Hochland presupune comercializarea in locuri special amenajate (hipermarket. în strânsă legătură cu strategiile de preţ. Iar în faza de maturitate. vom putea adopta o strategie a diferenţierii calitative. De asemenea. distribuţie şi promovare. pentru început. pentru a răspunde exigenţelor specifice acestei pieţe şi. Având în vedere faptul că produsul se află la începutul etapei de lansare pe piaţa locala. cu atât pretul stabilit este mai mare.preturile mari practicate pentru lansarea unui nou produs pot furniza fondurile necesare programelor de informare a consumatorilor asupra produsului respectiv.cu cât acestea sunt mai bune. precum şi cu potenţialul întreprinderii şi imaginea acesteia. în ideea realizării unei imagini puternice de marcă a produsului şi a maximizării cotei de piaţă. cerute de legislaţia şi reglementările legate de circulaţia turistică. în special celor ale segmentului ţintă de consumatori. adaptările ce se pot pot aduce produsului pentru lansarea lui pe piaţa locala pot fi adaptări obligatorii. De asemenea.supermarket) ceea ce inseamna costuri ridicate si implicit preturi mai mari. alternativele strategice adoptate de întreprindere trebuie riguros corelate cu etapa din ciclul de viaţă al produselor. De asemenea. ne vom . putem opta pentru o strategie de adaptare. Mai târziu.unui produs sau serviciu se bazează pe calităţile şi trăsăturile acestuia . fiind fundamentată pe obiectivele globale ale întreprinderii.Astel.preturile practicate sunt direct corelate cu modaliatile de distribuire a produselor. fără a fi neglijate nici aşteptările consumatorilor. Strategia de produs: Strategia de produs trebuie să fie subordonată strategiei de piaţă a întreprinderii.

cu toate ca ar trebui sa exercite un numar de activitati.a.criterii importante pentru produsele nestandardizate. căutând să mobilizam întregul său potenţial uman. acceptam sa limitam din start disponibilitatea produsului. Optând pentru o distributie selectiva. pe cele mai multe piete. Strategia de distribuţie: Deciziile referitoare la strategia de distribuţie au un impact hotărâtor asupra capacităţii firmei de a îndeplini obiectivele sale de marketing şi asupra celorlalte componente ale mixului. un numar mic de distribuitori realizeaza. unii distribuitori îndeplinesc aceste obligatii mai eficient decât altii. garantarea serviciilor. Vom utiliza un numar mai redus de intermediari fata de numarul de intermediari disponibili. acceptarea unor cantitati mai mari.gândi la o strategie de înnoire a produsului.Vom distribui produsul prin programul de distributie selectiva.  calitatea serviciilor si interesul manifestat pentru comercializarea marcilor întreprinderii. sub forma:     participarii la cheltuielile de publicitate si de promovare a vânzarilor. material şi financiar în vederea menţinerii cotei de piaţă şi a maximizării profitului în ceea ce priveşte produsul respectiv. notorietatea si imaginea de care se bucura distribuitorul. Selectarea intermediarilor se face pe baza unor criterii:  marimea distribuitorului (volumul sau de afaceri). .  competenta si dotarea tehnica a distribuitorului . acceptarea produselor noi si a celor care se vând mai lent.  loialitatea. informarea producatorului s. Este un sistem adecvat pentru bunurile care necesita efectuarea de comparatii asupra performantelor si pretului. în scopul reducerii costului de distributie si pentru a obtine o colaborare mai buna din partea distribuitorilor. cea mai mare parte a volumului total de afaceri.

2012 18.03.201205.2012 26.03.2012 Departamentul de relatii cu clientii Manager marketing Manager marketing Manager marketing Manager marketing Manager marketing Manager departament ethnic departament de departament de departament de departament de department de de responsabil .2012 01.2012 15.201218.5 Implementarea masurilor necesare 2 Asigurarea unei linii telefonice gratuite pentru informatii 2.2 Editare 1 zi 3 zile Actvitate Durata executie 1 luna de Perioada realizare 20.201219.Plan de actiune pentru implementarea strategiilor de marketing Politica de produs NR CRT 1 Chestionarea potentialilor clienti 1.03.1 Alcatuirea chestionarului 1.03.03.2012 Manager 3 saptamani 9 zile 2 zile 23.04.03.3 Distribuire 3 zile 19.03.03.03.4 Centralizarea datelor 1.201222.2012 1.03.201221.1 Incheierea 1 zi 01.2012 1.201220.201225.03.03.03.04.

201222.02.2 Compararea raportului calitate serviciile transport 2 Determinarea preturilor functie concurenta 3 Reduceri acordate clientilor 3 luni 01.02.2012 Manager economic in de 5 zile 23.03.2012 Departamentul resurse umane Politica de prêt Nr crt Activitate Durata executie 1 Analiza concurenta 1.06.03.02.201201.2012 Manager de marketing pietei aceeasi transporturilor 5 zile prêt 7 zile de Perioada realizare 15.2012 Manager de marketing Manager marketing de Responsabil Politica de distributie .02.201222.02.02.09.2 Angajare personal 3 zile 22.1 Observarea preturilor din categorie 1.2012 Manager marketing prêt la de 2 zile 20.02.201228.201225.2012 15.201220.contractului cu RDS 2.02.

201214.12.05.06.2012 21.2012 24.1 Calcularea ratei de saturatie a pietei 1 saptamana 07.2012 Director resurse umane 2.2012 2 Selectarea fortei de munca 19 zile 03.2012 Director resurse umane 2.05.3 Organizarea de interviuri 1 zi 13.2 1.05.05.2012 Responsabil Director de marketing Director de marketing Director de marketing Director de marketing .06.201210.2012 Manager marketing 1.2012 Director resurse umane 2.2012 15.02.201220.02.201223.05.06.201222.201212.07.Nr crt Activitate Durata de executie Perioada realizare de Responsabil 1 Analiza canalelor distributie de 1 luna 14.05.02.02.05.2012 Director resurse umane Politica de promovare Nr crt 1 1.2012 Director resurse umane 2.02.05.3 Activitate Publicitatea TV Gasirea ideii pt spot Crearea spotului Incheierea contractelor de difuzare cu televiziunile Durata de executie 10 luni 5 zile 2 zile 1 zi Perioada de realizare 15.2 Selectarea candidatilor 2 zile 10.1 1.201215.1 Promovarea posturilor disponibile 7 zile 03.201214.4 Selectarea viitorilor angajati 1 zi 14.02.

02.201210.201215.02.02.12. 2.12.2012 15.2012 15.4 2.02.201219.201222.2012 19.201218.02.02.1 2.02.2012 Director de marketing Director de marketing Director de marketing 3.02.2 5 1 zi 10 luni 3 zile 9 luni 2 saptamani Director de marketing Director de marketing Director de marketing Director de marketing Manager economic Calendarul activitatilor Activitati 1 2 3 4 5 6 7 durata 8 9 10 11 12 Chestionarea clietilor Alcatuirea chestionarului 1 luna 3 zile .02.2 4 4.201218.201219.2012 19.1 4.2012 19.02.2012 20.201215.1.02.201227.2012 15.2012 Director de marketing Director de marketing Director de marketing Director de marketing Director de marketing 2.2012 19.1 10 luni 10 luni 3 zile 20.2012 18.12.201215.4 3 3.2012 13.02.02.02.2012 10.2 2.12.12.03.02.12.3 Difuzarea spotului Publicitate radio Gasirea ideii pentru spot radio Crearea spot radio Incheierea contractelor cu posturile radio Difuzare spot radio Publicitate prin presa scrisa Stabilirea designului si a continutului reclamei Incheierea contractelor Promovarea prin bannere Crearea machetei bannerului Amplasarea bannerului Publicitatea on-line 10 luni 10 luni 3 zile 1 zi 1 zi 25.02.

Editare Distribuire Centralizarea datelor Implementarea masurilor necesare 1 zi 3 zile 2 zile 9 zile Asigurarea unei linii telefonice gratuite pentru informatii Incheierea contractului cu RDS Angajare personal Analiza prêt concurenta Observarea preturilor pietei transporturilor din aceeasi categorie Compararea raportului prêt calitate la serviciile de transport Determinarea preturilor in functie de concurenta Reduceri acordate clientilor Analiza canalelor de distributie Calcularea ratei de saturatie a pietei Selectarea fortei de munca Promovarea posturilor disponibile Selectarea candidatilor Organizarea de interviuri Selectarea viitorilor angajati Publicitatea TV Gasirea ideii pt spot Crearea spotului Incheierea contractelor de difuzare cu televiziunile Difuzarea spotului Publicitate radio 3 saptaman 1 zi 3 zile 7 zile 5 zile 2 zile 5 zile 3 luni 1 luna 1 saptaman 19 zile 7zile 2 zile 1 zi 1 zi 10 luni 5 zile 2 zile 1 zi 10 luni 10 luni .

000 5000 1 2 3 4 5 6 7 CHESTIONAREA CLIENTILOR ALCATUIREA CHESTIONARULUI EDITARE DISTRIBUIRE CENTRALIZAREA DATELOR IMPLEMENTAREA MASURILOR NECESARE ASIGURAREA UNEI LINII TELEFONICE GRATUITE 100 0 300 240 0 0 450 NR CRT CHELTUIELI EXPLICATII SUME (RON) .000 15.Gasirea ideii pentru spot radio Crearea spot radio Incheierea contractelor cu posturile radio Difuzare spot radio Publicitate prin presa scrisa Stabilirea designului si a continutului reclamei Incheierea contractelor Promovarea prin bannere Crearea machetei bannerului Amplasarea bannerului Publicitatea on-line 3 zile 1 zi 1 zi 10 luni 10 luni 3 zile 1 zi 10 luni 3 zile 9 luni 2 saptaman Bugetul planului SUME EXPLICATII AUTOFINANTARE Credit bancar Aport la capitat SUME (RON) 30.

PENTRU INFORMATII 8 9 10 11 INCHEIERE CONTRACT RDS ANGAJARE PERSONAL ANALIZA PRET CONCURENTA OBSERVAREA PRETURILOR PIETEI TRANSPORTURILOR DIN ACEEASI CATEGORIE COMPARAREA RAPORTULUI PRET CALITATE LA SERVICIILE DE TRANSPORT DETERMINAREA PRETURILOR IN FUNCTIE DE CONCURENTA REDUCERI ACORDATE CLIENTILOR ANALIZA CANALELOR DE DISTRIBUTIE IN TERITORIU CALCULAREA RATEI DE SATURATIE A PIETEI SELECTAREA FORTEI DE MUNCA PROMOVAREA POSTURILOR DISPONIBILE SELECTAREA CANDITATILOR ORGANIZAREA DE INTERVIURI SELECTAREA VIITORILOR ANGAJATI PUBLICITATE TV 900 3600 300 0 12 0 13 0 14 15 1000 0 16 17 18 0 3027 27 19 20 21 22 0 0 0 6320 .

23 24 25 GASIREA IDEII PENTRU SPOT CREAREA SPOTULUI INCHEIEREA CONTRACTEOR DE DIFUZARE CU TELEVIZIUNILE DIFUZAREA SPOTULUI PUBLICITATE RADIO GASIREA IDEII PENTRU SPOT RADIO CREAREA SPOT RADIO INCHEIREA CONTRACTELOR CU POSTURILE RADIO DIFUZARE SPOT RADIO PUBLICITATE PRIN PRESA SCRISA STABILIREA DESIGNULUI SI A CONTINUTULUI RECLAMEI INCHEIEREA CONTRACTELOR PROMOVAREA PRIN BANNERE CREAREA MACHETEI BANNERULUI AMPLASAREA BANNERULUI PUBLICITATEA ON-LINE TOTAL CHELTUIELI 0 500 0 26 27 28 29 30 6270 1205 0 200 0 31 32 33 1185 138 0 34 35 36 37 38 TOTAL SURSE FINANTARE 50.462 .000 0 500 0 0 200 26.