BAHAGAIN B Jawab semua soalan di bawah.

A. Bulatkan semua keperluan asas manusia. B1D1E1

(5 markah)

6

B. B2D1E1 (5 markah) 7 . Susun dalam urutan yang betul perubahan yang berlaku semasa Ani membesar.

8 . 4. Cheng Ho ). Selva ) adalah yang paling tinggi di antara keempatempat murid tersebut. Kemudian. Cheng Ho ) adalah yang paling berat di antara kempatempat murid tersebut. ( Cheng Ho. 6. gariskan jawapan yang betul. Selva adalah lebih ( rendah . 5. B3D2E1 (6 markah) 1. ( Selva . kecil ) daripda Harjit. 3. Saiz badan Rashid lebih ( besar . 2. ( Harjit .C. Cheng Ho ) adaah yang paling ringan di antara keempatempat murid tersebut. Tinggi Rashid adalah sama dengan tinggi ( Harjit . Perhatikan gambar empat orang murid di bawah ini. tinggi ) daripada Harjit.

Kelaskan makanan yang berikut ke dalam kumpulan yang betul. B4D1E1 (10 markah ) ikan roti sawi nasi susu tembikai kentang daging pisang telur Makanan yang memberi tenaga Makanan yang membantu tumbesaran Makanan yang membantu menjaga kesihatan 9 .D.

Soalan Tamat 10 . B5D2E1 ( 4 markah ) Selepas satu minggu. Tikus Q mati kerana ia tidak ada __________________ untuk bernafas. 1. Tikus S masih hidup kerana ia diberi __________________ . 4. Apakah yang akan berlaku kepada empat ekor tikus yang berikut selepas satu minggu? Isikan ruang kosong dengan jawapan yang betul. 3. Tikus R mati kerana ia tidak diberi _________________ untuk diminum.E. Tikus P mati akibat kebuluran kerana ia tidak diberi ________________ 2. ____________ dan ________________________ yang secukupnya.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful