Raspunsuri - Calificarea intermediari Persoane Fizice

1 ) Agentul de asigurare, persoana fizica:

Site 87

a) trebuie sa aiba in vigoare un contract de asigurare de raspundere civila profesionala a carui valoare sa fie de 1500 euro/eveniment si 3000 euro suma agregata pe an, fara fransiza 2 ) Ce intelegem prin perioada de asigurare intr-o polita de asigurare?

*

a) intervalul de timp in care asiguratorul acopera riscurile asigurate 3 ) O persoana fizica sau juridica poate desfasura activitate ca agent de asigurare daca:

*

e) detine o autorizatie valabila, scrisa, din partea unui asigurator, este inscrisa in Registrul Intermediarilor in Asigurari si detine o legitimatie cu cod unica alocat RAF sau RAJ, dupa caz. 4 ) Obiectul contractului de intermediere in asigurari il constituie:

*

e) negocierea si incheierea politelor de asigurare in numele asiguratorului 5 ) Principalele obligatii ale intermediarilor in asigurari sunt:

*

d) sa informeze asiguratii si potentiali asigurati; sa plateasca cotizatiile stabilite prin normele legale; sa respecte masurile dispuse de CSA si sa efectueze pregatirea profesionala continua 6 ) Procedurile de solutionare a eventualelor litigii fac parte din:

*

d) informatiile furnizate inainte de incheierea contractului 7 ) Identificati varianta adevarata referitoare la clasificarea asigurarilor:

*

e) toate variantele de mai sus 8 ) In legatura cu Fondul de Garantare identificati afirmatia falsa:

*

c) este definit astfel prin Legea nr. 32/2000 cu modificarile si completarile ulterioare

*

9 ) Precizati varianta falsa in legatura cu conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un eveniment generator de pagube pentru a constitui un risc asigurat:

e )riscul sa fie neevaluabil 10) Care din urmatoarele activitati ale reprezentantului de vanzari nu sunt permise:

*

d) sa prezinte beneficiile, avantajele, conditiile si termenii unei polite in scopul de a induce sau incerca sa convinga clientul sa contracteze, sa suspende, sa piarda, sa preschimbe, sa converteasca sau sa renunte la o polita; 11) Care dintre urmatoarele informatii trebuie furnizate de operator la cererea persoanelor vizate:

*

b) categoriile de date care fac obiectul prelucrarii 12) Normele CSA privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism preiau din legislatia de baza:

*

b) prevederile referitoare la persoanele expuse politic, beneficiarul real al operatiunii 13) Notiunea de „spalare a banilor” se refera la:

*

restabilirea prioritatilor.b) operatiunile de transformare a fondurilor obtinute ilicit in disponibilitati monetare de provenienta aparent legala 14) Documentul Carte Verde face parte din polita de asigurare RCA? * c) da 15) In vederea inmatricularii unui vehicul este obligatorie polita: * b) RCA 16) Precizati care este specificul asigurarilor de viata: * j) toate variantele 17) Prin contractul de asigurare obligatorie a locuintelor sunt acoperite urmatoarele riscuri: * c) cutremur. oxidare. fermentatie. disponibilitatile financiare actuale 23) Etapa de service „Identificare si analiza necesitati” are scopul de a: * d) dimensiona noile necesitati aparute. eroziune. acoperirea necesitatilor neacoperite 24) Mentenanta produsului tine cont de faptul ca: * c) nevoile clientului se pot schimba de la an la an 25) Un agent de asigurare profesionist are: * c) cunostinte. inundatii 18) Printre excluderi. abilitati si competente * . il ajuta pe agent sa: * e) realizeze toate cele mentionate mai sus 22) Etapa de service „Elaborare (construire) solutii” prevede: * d) necesitatile noi identificate. la asigurarea de Asigurari de incendii si alte daune la proprietati regasim: * c) uzura. daca exista. coroziune 19) Scopul incheierii unei asigurari generale este: * c) protectie financiara 20) Care din urmatoarele afirmatii este falsa? * d) prospectul este o persoana cu venituri foarte mari 21) Completarea Formularului de analiza a nevoilor clientului. alunecare de teren.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful