DURIAN BELANDA ADALAH PENAWAR SEBENAR KANSER

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu? Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser. Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia, dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis, dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus. Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik. Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup. Hasil penyelidikan membuktikan “pohon ajaib” dan buahnya ini : i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo. ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan. iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan. iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik. Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika. 1

ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. asma. 2. diantaranya kanser : Usus Besar. Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaup keuntungan besar. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza. 2 . daun. sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan ! Tapi… kisah Graviola hampir berakhir disini. Prostat.000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan! 3. Kenapa? Dibawah undang-undang persekutuan. Payu Dara.Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal. akar. Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar. masalah berkaitan hati dan rematik. Dengan mengorbankan kerjayanya. Tidak seperti terapi kemo. sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan. Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon “ajaib” ini. selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung.selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita. ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh selsel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat. Hasilnya sangat menakjubkan. kehidupan kita. perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini. perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. isi buah dan bijinya. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu. dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan! Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Paru-Paru dan Pankreas. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka. Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah : 1. Beruntunglah. Daya kerjanya 10. dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar. kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi.

-SusuDotMy- 3 . Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan. Safe as Mother’s milk. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola. sahabat dan teman yang anda kasihi.000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo! Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan. melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan. mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola. Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan. Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan. terutama sel kanser: Prostat. sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. akhirnya berita keajaiban ini pecah juga. Sejak 1976. saudara. "Harap dapat kirim dan lanjutkan (Forward) artikel di atas kepada teman-teman dan insan tersayang yang anda kasihi sebagai satu amalan kebajikan dan sumbangan ikhlas dari anda untuk mereka semua". mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. mampu memilih. dan bagaimana cara memanfaatkannya. Hasilnya sangat mengejutkan. dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers. dan Paru-paru. membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10.Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola. Kisah lengkap tentang Graviola. di mana memperolehnya. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Sebarkan maklumat berharga ini kepada keluarga. Pankreas. The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful