CAPITOLUL 1 CE PARERE AVETI DESPRE SERVICIUL DVS.

Acest capitol al chestionarului se refera la masura in care sunteti sau nu multumit de serviciul dvs. Va rugam sa raspundeti numai PE FOAIA DE RASPUNS (respectati numarul de ordine al fiecarei intrebari).Cititi afirmatiile de mai jos si apreciati in ce masura aspectele analizate va ofera satisfactie.,prin incercuirea numarului care corespunde parerii dvs,pe baza scalei de mai jos : 1=Foarte multa insatisfactie 2=Multa insatisfactie 3=Relativa satisfactie 4=Multa satisfactie 5=Foarte multa satisfactie 1.Comunicarea si felul in care informatiile circula prin institutia dvs. 2.Munca pe care o desfasurati in prezent. 3.Atractia pentru munca prestata. 4.Stilul de conducere utilizat de superiori. 5.Modul in care sunt puse in aplicare schimbarile si sugestiile. 6.Felul muncii sau al sarcinilor care vi se solicita. 7.Masura in care simtiti ca personal va puteti dezvolta sau implini in serviciul dvs. 8.Felul in care sunt rezolvate conflictele in institutia dvs. 9.Gradul in care slujba dvs.solicita pregatirea profesionala si experienta pe care considerati ca le posedati. 10.Atmosfera psihologica sau climatul existent in institutia dvs. 11.Structura organizatorica a institutiei dvs. 12.Implicarea in activitatea dvs.

CAPITOLUL 2 CUM VA APRECIATI STAREA ACTUALA DE SANATATE Partea A a acestui capitol se refera la sentimentele si comportamentul dvs.,precum si la felul in care acestea sunt influentate de tensiunea pe care o simtiti in slujba dvs. Va rugam sa raspundeti PE FOAIA DE RASPUNS ,prin incercuirea numarului ales pe fiecare scala.Luati in considerare ,pentru a raspunde ,starea dvs. din ultimile 3 luni. 1= Foarte mare masura . 2= Mare masura. 3=Relativa masura 4=Mica masura. 5=Foarte mica masura Partea A.Cum va simtiti sau comportati 1.Ati putea afirma ca tindeti sa fiti o persoana supraconstiincioasa care se framanta pentru greselile sau 1

de a bea sau de a fuma mai mult ca de obicei.starea dvs. de munca sau problemele de familie din ultima perioada ? 9.sau nu dati importanta acestui lucru ? 7.Vi se intampla ca in cursul unei zile obisnuite de munca sa va simtiti tulburat. Va rugam sa raspundeti PE FOAIA DE RASPUNS .va gasiti suficiente rezerve de energie care sa va mobilizeze si sa va impinga la actiune ? 4.Oboseala sau epuizare inexplicabila. 4.viata asta cere un efort prea mare ! » ? 5.In timpul activitatilor de la locul de munca v-ati surprins vreodata punandu-va sub semnul intrebarii propria capacitate de judecata si ati observat o scadere a increderii pe care o aveti in fortele proprii ? 6. 6.simtiti o lipsa de incredere in dvs.Sanatatea fizica 1.Sunteti convins ca ati sesizat corect si ati tratat in mod eficient sarcinile dvs. 2.Senzatii de furnicaturi sau de junghiuri in anumite parti ale corpului.ca si cum evenimentele v-ar scapa de sub control ? 8.Luati in considerare .si intrati in panica .pentru a raspunde ..Ati putea spune ca aveti o stare de spirit buna care va face capabil sa depasiiti orice greutate sau problema prezenta sau viitoare. 3.In ceea ce priveste munca si viata in general.Vi se intampla la serviciu ca lucrurile pe care le aveti de facut sa devina prea multe si sa va simtiti suprasolicitat(coplesit) incat vi se pare ca nu mai rezistati ? Partea B se ocupa in mod special de frecventa de aparitie a unor probleme fizice manifeste . 5.va ingrijorati si incepeti sa va ganditi ce anume ati facut care sa-i fi ofensat.prin incercuirea numarului corespunzator pe baza scalei de mai jos.Exista momente la serviciu cand va simtiti atat de suprasolicitat incat stati si va ganditi : »La dracu.va considerati o persoana care isi face griji din orice ? 10. 1=Niciodata.evidente ? 3.cum ar fi rezolvarea unor dileme sau luarea unor decizii dificile ? 12.ca de pilda unele decizii ? 2. 2=Foarte rar 3=Uneori 4=Frecvent 5=Foarte frecvent Partea B.Tendinta de a manca.Vi se intampla sa traiti perioade lungi de tristete sau melancolie din motive pe care pur si simplu nu vi le puteti explica ? 11.Daca actiunile pe care le-ati initiat sau treburile pe care le faceti incep sa mearga prost.desi motivele acestei stari nu sunt intotdeauna clare.din ultimile 3 luni.Senzatia de sufocare sau de ameteala.Tremuraturi musculare.Cand presiunea psihica la locul de munca incepe sa creasca.Nu va vine sa va ridicati dimineata din pat.Intrebarile presupun ca va puteti evalua stare de sanatate cu o precizie acceptabila si de asemenea ca veti fi sincer in raspunsurile dvs.actiunile din trecut.Daca prietenii si colegii se comporta oarecum mai distant fata de dvs. 2 .

Sunt o persoana nerabdatoare . 3.vorbesc. 3 . 5.mananc . Va rugam sa raspundeti PE FOAIA DE RASPUNS . Partea B.mai ales dupa altii. 2=Dezacord pronuntat.Sunt o persoana mai comoda care ia viata asa cum este si nu sunt in mod special orientat spre actiune.Chiar daca unii incearca sa contribuie la bunul mers al activitatii institutiei.precum si masura in care simtiti ca puteti sau nu influenta evenimentele din jurul dvs.CAPITOLUL 3 COMPORTAMENTUL DVS.Am un ritm accelerat de viata. 1.sunt o persoana deosebit de ambitioasa care simte nevoia sa reuseasca in cariera. 2.Conducerea poate fi nedreapta in aprecierea subalternilor. 2. (Partea B). mintea mea tinde sa o ia inainte si sa anticipeze raspunsul pe care urmeaza sa il dea interlocutorul. 3=Dezacord moderat 4=Acord pronuntat 5=Acord foarte pronuntat.Felul in care va comportati in general 1.COTIDIAN Scopul acestui capitol este de a surprinde modul in care priviti lucrurile si stilul dvs. Partea A.decat de ei. : 1=Dezacord foarte pronuntat. 4.De exemplu cand discut cu cineva.Intrucat nu sunt multumit de viata.incercuind numarul care indica gradul de acord sau dezacord al dvs.Ceea ce li se intampla oamenilor depinde mai mult de noroc.cei mai multi suntem supusi unor decizii pe care nu le putem intelege.merg repede.Cum interpretati evenimentele din jurul dvs.nici influenta.deoarece performantele acestora sunt adesea influentate de evenimente intamplatoare.Sunt o persoana dornica de performante care se poarta tot timpul ca si cum s-ar afla in intrecere si care simte nevoia sa castige sau sa exceleze in tot ce face. 4. Sunt o persoana nerabdatoare careia ii vine greu sa astepte. comportamental general(Partea A). 6. 3.Evaluarile performantei nu reflecta modul in care lucreaza si cat de mult lucreaza indivizii.

4 .Sa conduci sau sa supraveghezi munca altora.ideile si tehnologiile noi.Va rugam sa le evaluati in functie de intensitatea presiunii pe care credeti ca fiecare din ele o poate exercita asupra dvs.Dar aceasta este doar una din posibilitati. Aproape orice poate fi o sursa de tensiune(pentru cineva anume) la un moment dat. 20.Să fii subapreciat.Sa nu te poti deconecta acasa de problemele de la serviciu. 5.Lipsa de sprijin social din partea colaboratorilor.conform acestei scale : 1=Categoric nu este sursa de tensiune.Lipsa sprijinului emoţional din partea persoanelor din afara serviciului(prieteni. 11.Deplasarile de serviciu (delegaţiile).. 9.Subsolicitarea-a lucra la un nivel inferior capacitatilor mele. 4.Să fii obligat să-ţi asumi riscuri.şef . 15. ‘’pentru moment . 17. 19.Indrumare si sprijin insuficient din partea superiorilor.inovatiile.Cei care spun ca se afla . 12.Neclaritatea perspectivelor de promovare. 22.Sa muncesti până tărziu.Solicitările serviciului îmi afectează relaţia cu soţia/soţul sau cu copiii.Dezacord între diferite sarcini si cerinte de serviciu.Discriminarea si favoritismul. 21.sub o presiune teribila la locul de munca’’inteleg prin asta de obicei ca au prea mult de lucru.Lipsa de consultare si comunicare. 18.familie) 25.CAPITOLUL 4 SURSE DE TENSIUNE IN SERVICIUL DVS.Sa nu te încurajeze superiorii. 14.Solicitarile serviciului îmi afectează viaţa particulară sau socială.sedinte 10.iar indivizii percep in mod diferit sursele potentiale de presiune. 2.Sa-ti duci de lucru si pentru acasa.Calitatea necorespunzatoare sau slaba a instruirii profesionale sau a formarii cadrelor de conducere.Sa te simti izolat. 3. 16. 5=Categoric este sursa de tensiune.Schimbări n cerinţele privind felul în care să –mi fac munca.. 23.Sa tii pasul pasul cu tehnica. 1. 8. Incercuiti PE FOAIA DE RASPUNS numarul corespunzator raspunsului ales. 6.faptul de a trăi prin hoteluri.Sa participi la adunari.Atitudinea sotiei/sotului fata de munca si cariera mea.Să nu ţi se spună dacă ai lucrat bine sau nu. 24. 2=In general nu este sursa de tensiune. 4=In general este de tensiune. 26. 13.Sa fii vazut doar ca un . 3=Mai degraba este de tensiune. 7. Propozitiile de mai jos prezinta surse de tensiune.

conform scalei de mai jos : 1=Acord foarte pronuntat.nu este nevoie sa cunosti pe cine trebuie. 8. 29.nu ai nevoie de rude sau de cunostinte suspuse.ci de munca. 32. Intrebarile care urmeaza privesc parerile dvs. 12.decat pe cine cunosti. 11.Lipsa posibilitatilor de autoperfectionare.Promovarile nu sunt de obicei o problema de noroc.Lipsa sprijinului concret din partea celor din afara serviciului.A te consacra carirei in dauna vietii de familie.Obtinerea slujbei pe care o doresti .oamenii pot realiza in buna masura ceea ce isi propun sa realizeze.Daca angajatii sunt nemultumiti de o decizie luata de seful lor. 15.asupra carora nu am nici o putere.Urmarile greselilor pe care le faci .Cand e vorba sa ocupi o slujba buna este mai important ce stii .In cele mai multe posturi de munca. 10.actual.Viata de familie alaturi de un partener care tine si el la cariera sa.Sa fii mereu « prezent »sau « accesibil » pentru oricine. Va rugam sa incercuiti PE FOAIA DE RASPUNS cifra corespunzatoare parerii dvs. 9.Sa faci fata la situatii ambiguë sau « delicate ».In cele mai multe servicii .nu trebuie sa ai noroc ca sa fii considerat un angajat bun. 30. 4.ei trebuie sa faca ceva pentru a remedia situatia.recompensati. 14. 31.ci de calitatile personale. Imposibilitatea de a avansa in cariera. 40.Daca stii ce vrei sa obtii de la o slujba. 6.Cei care au performante bune in munca sunt .Un post de munca este ceea ce faci din el.Promovarile se fac angajatilor care au performante bune in munca.Pentru a castiga multi bani.Cei mai multi oameni sunt in stare sa isi faca meseria.nu depinde de noroc.Factori care nu se afla sub controlul meu direct .Absenta stabilitatii sau a unui climat de incredere in viata de familie.Cei mai multi angajati au mai multa influenta asupra sefilor directi decat cred ei ca au. 3=Acord relativ 4=Dezacord pronuntat 5=Dezacord foarte pronuntat. 38. 13. 1.Moralul si climatul de la locul de munca 35. 2.despre locuri de munca in general si nu doar despre serviciul dvs.in general. 37.Caracteristicile structurii organizatorice a institutiei. 3.Sa trebuiasca sa adopti un rol negativ (cum ar fi concedierea cuiva). 5. 28. 5 .Pentru a obtine un loc de munca intr-adevar bun. 34.27.A castiga bani nu este in primul rand o chestiune de sansa .Luarea unor decizii importante. CAPITOLUL 5 IN CE MASURA SE POT STAPANI ASPECTELE DIFICILE DE LA UN LOC DE MUNCA. 7. 2=Acord pronuntat. 36.cu conditia sa depuna efort. 39.poti gasi acel post de munca care sa iti satisfaca dorinta. 33.

Caut cat mai mult sprijin social. 1=Extrem de important 2=Important 3= Relativ important 4=Putin important 5=Deloc important 1. 6 .aratand in ce masura folositi fiecare din ele ca mod de rezolvare a unei situatii stresante. Acest capitol prezinta un numar de variante de lupta impotriva stresului.intru-un fel sau altul. 2.Recurg la hobby-uri si distractii.Incerc sa privesc situatia obiectiv .Va rugam sa va ganditi la un servicu ideal.Daca ar fi sa va alegeti un serviciu ideal. 9. 4. CAPITOLUL 7 CE PRETUITI IN VIATA.Sunteti rugat sa le evaluati .Discut cu prieteni intelegatori.Incerc sa stau deoparte si sa chibzuiesc bine asupra situatiei.este munca.nu ma las influentat de starile mele afective.Imi organizez eficient timpul. Va rugam sa incercuiti PE FOAIA DE RASPUNS numarul corespunzator raspunsului ales.ce anumeeste important pentru dvs.conform acestei scale . actual. 10.in general cu totii incercam.) 8. 3. Acest capitol se refera la ce anume pretuiti in viata.fara sa tinaei seama de servicul dvs.constient sau subconstient. 1= Apelez foarte des 2=Apelez deseori 3=Apelez uneori 4=Apelez rareori 5=Niciodata nu apelez 1.Imi largesc interesele si sctivitatile din afara serviciului. 5.lucrurile enumerate mai kos.Principala deosebire dintre cei care castiga bine si cei care castiga slab . 7.cat de important ar fi pentru dvs.16.Rezolv problemele in ordinea importantei si urgentei lor.Planific totul din timp. Va rugam sa incercuiti PE FOAIA DE RASPUNS numarul raspunsului ales conform scalei alaturate .Folosesc atentia selectiva(ma concentrez asupra unor probleme specifice.sa facem fata acestor dificultati. 6. CAPITOLUL 6 CUM FACETI FATA STRESULUI LA CARE SUNTETI SUPUS Desi exista deosebiri in felul cum oamenii reactioneaza la sursele de tensiune si la efectele stresului.Serviciul va lasa timp suficient pentru viata dvs personala sau familiala.

=Uneori. 4. 7.2.Sa fiti consultat de catre seful dvs.Sa aveti posibilitatea de a fi promovat.Sa aveti conditii bune de lucru (aerisire si lumina corespunzatoare. 9. 2.Foarte rar. 5.cat de frecvent se tem subalternii sa-si exprime dezacordul cu superiorii lor ? 1=.etc.sa aveti siguranta serviciului. 5=Totdeauna 7 .Dupa experienta dvs.Sa existe elemente de varietate in serviciul dvs.=De obicei.Sa lucrati cu oameni care colaboreaza bine intre ei.direct in legatura cu deciziile pe care acesta trebuie sa le ia.) 3 Sa aveti relatii de munca bune cu seful direct 4.=Rareori 3. 6. 8.Cat de frecvent sunteti nervos si incordat la locul de munca ? 1=Niciodata 2=Rareori 3=Uneori 4=De obicei 5=Totdeauna 10.spatiu de lucru potrivit.

Categoric da 1 2 3 12. 12. 1 2 3 4 5 5.Categoric da 1 2 3 Partea B 1. 1 2 3 4 5 4. 1 2 3 4 5 3. 1 2 3 4 5 6. 1 2 3 4 5 CAPITOLUL 3 COMPORTAMENTUL Partea A 1. 11. 1 2 3 4 5 9. 1 2 3 8 4 4 4 4 5 5 5 5 . 1 2 3 4 5 2. 1 2 3 4 5 3. 1 2 3 3. 1 2 3 4 5 5. 1 2 3 4. 1 2 3 4 5 4.Deseori Niciodata 1 2 3 4 5 Deloc ingrijorat 11. 1 6.Nici o scadere vizibila 1 2 1 2 3 4 5 Foarte neadevarat 3 4 5 Niciodata 3 4 5 Nu prea 3 4 5 Niciodata 3 4 5 Scadere vizibila 3 4 5 8. 1 2 3 4 5 Partea B 1.Am facut Nu am facut fata bine fata.Deseori 1 2 3.Din belsug 1 2 4. 1 2 3 4 5 2.Foarte ingrijorat Partea A 1.Categoric da Categoric nu 1 2 3 4 5 10. 10. 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 9. 1 8. 1 2 3 4 5 4. 1 2 3 4 5 3.Deseori 1 Niciodata 2 3 4 5 Categoric nu 4 5 Categoric nu 4 5 7. 1 1 1 1 2 2 2 2 3 3 3 3 4 4 4 4 5 5 5 5 CAPITOLUL 2 SĂNĂTATEA 6.Deseori 1 2 5. 1 5. 1 2 3 4 5 2.Foarte adevarat 1 2 2. 1 2 3 2. 1. 1 7.FOAIA DE RĂSPUNS CHESTIONAR DE STRES PROFESIONAL CAPITOLUL 1 SERVICIUL DVS.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 20. 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 3 3 3 3 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 9. 2. 2. 11. 31.CAPITOLUL 4 TENSIUNE 1. 14. 10. 40. 14. 3. 12. 10. 15. 8. 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 CAPITOLUL 5 LOCUL DE MUNCA 1. 37. 39. 1 1 1 1 2 2 2 2 3 3 3 3 4 4 4 4 5 5 5 5 2 3 4 2 3 4 2 3 4 2 3 4 CAPITOLUL 6 STRES 1. 1 2 3 4 5 3. 8. 13. 18 19. 29. 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 6. 36. 8. 21. 1 2 3 4 5 4. 7. 26. 38. 28. 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 9 5 5 5 5 5 . 23. 16. 16. 25. 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 9. 9. 7. 17. 5 6. 24. 7. 30. 22. 27. 13. 11. 33. 34. 1 2 3 4 5 5. 5. 15. 6. 35. 3 4. 12. 10. 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 32. 4. 1 2 3 4 5 2.

luni 9. 1 3 . 1. 3. 15. 7.. 19. ……ore/saptamana 14./saptamana 18. 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 CHESTIONAR BIOGRAFIC DVS.. 10. 6. 1 2 3 4 5 16.. 9. 1 2 3 4 5 6 …………………… ACTIVITATEA PROFESIONALA 8…………./saptamana 2………….ani…….CAPITOLUL 7 CE PRETUITI IN VIATA 1.1 4. 1 2 Cate tigari……./saptamana 3…………. 1 2 1…………. 2. 1 2 …. 4.. 1 2. 8. 5. 17.ani 1 2 3 4 5 6 7 1 2 ……. 1 2 3 12. ……………………./zi. 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 6. ………………………… 10 . SI FAMILIA DVS. (a) 1 2 3 4 5 6 …………………… (b) 1 2 3 4 5 6 …………………… 11. 1 2 3 4 5 10. 1 5. ……ore/saptamana 13. 1 2 3 4 5 6 PREGATIREA SCOLARA 7.. 1 2 OBICEIURILE DVS..

20. 1 2 3 4 5 6 11 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful