MEMORIU DE PREZENTARE

1. DENUMIRE LUCRARE: CONSTRUIRE PENSIUNE TURISTICA D + P + 1E PISCINA si LOC DE JOACA Com. MALU MARE , sat PREAJBA , zona SELGROS, T 9, P7, P8 jud. DOLJ

2. TITULAR Titularul proiectului este S.C. ALE QUESIMI PROPERTIES S.R.L. cu sediul in com.MALU MARE, sat PREAJBA,str. Mesteacanului, nr.37, jud.DOLJ, prin reprezentantul Neatu Quesimi Eugen Cristian. Neatu Quesimi Eugen Cristian in calitate de administrator este si responsabil cu protectia mediului. 3. LOCALIZAREA PROIECTULUI. Amplasamentul pentru construirea pensiunii se afla in satul Preajba, comuna Malu Mare, jud. Dolj. Beneficiarul SC ALE-QUESIMI PROPERTIES SRL are in proprietate conform actelor de proprietate anexate in copie la prezenta documentatie un teren in suprafata de 2012 mp situat in intravilanul localitatii Preajba, conform P.U.G. aprobat. Constructia destinata pensiunii turistice conform prezentei documentatii este amplasata conform planului de situatie anexat.Terenul pe care este amplasata constructia prevazuta in prezenta documentatie este situat in intravilanul localitatii si conform P.U.G. are destinatia constructiilor de locuinte si functiuni complementare. Terenul aflat in proprietatea beneficiarului este identificat prin planurile de incadrare si de situatie anexate la prezenta documentatie si urmatoarele vecinatati:

= 20. În plan clãdirea are o formã regulata.O.Nord : Drum acces. = 0.teren viran.T.T.54 % C. Clãdirea este amplasatã pe un teren cu o pantã generalã de la nordsud. 4. .00 mp Sd = 0. .00 mp Sc = 0.Sud : Drum acces.31 mp Su = 284.Vest : Corpul 1/12A si 32A de proprietate .00 mp P.00 St. planşee din beton .65 mp Sd = 413.DESCRIEREA PROIECTULUI Indici de control privind modul de utilizare a terenului : Situatia existenta: -Suprafata terenului -Suprafata construita -Suprafata desfasurata -Procent de ocupare teren -Coeficient de ocupare teren Situatia propusa: -Suprafata terenului -Suprafata construita -Suprafata desfasurata -Suprafata utila -Suprafata locuibila -Procent de ocupare teren -Coeficient de ocupare teren 4.Cladirea va avea regimul de inaltime Demisol partial + Parter + Etaj. . = 2012.U. Structura clădirii va fi din cadre de beton armat.O. Tâmplãria va fi din lemn stratificat cu geam termoizolant.00 % C. apele meteorice fiind dirijate de cãtre panta generalã a terenului.20 . Din punct de vedere structural clãdirea este prevãzutã cu urmatoarea alcãtuire constructivã : St. finisaje lavabile si tencuieli decorative.. = 2012. învelitoare ţiglă. = 0.T.96 mp P.00 mp Sc = 223.U.Est : Drum acces.1 PENSIUNE Se propune prin proiect construirea unei pensiuni turistice de 3 stele.T. in conformitate cu normele in vigoare. = 0. zidărie cărămidă. şarpantă lemn.40 mp Sl = 66.

-pereti interiori de compartimentare din gips carton si BCA . -tavane false din gips-carton.85 m. -tencuieli decorative la exterior .2010. 3. -pardoseli reci din gresie antiderapanta in spatii umede .07 m. . cu stalpi si grinzi din beton armat.32 m. -pardoseli calde din parchet . -pardoseli din gresie antiderapanta rezistenta la intemperii pentru terase balcoane si scari de acces.95 m . In faza de proiectare s-a avut in vedere incadrarea in specificul arhitecturii locale. Date constructive : dimensiuni maximale în plan înaltimea libera demisol înaltimea libera parter înaltimea libera etaj înaltimea clãdirii la cornisa-minimînaltimea clãdirii la coama 18. nr 1. pentru aprobarea normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistica. -termosistem polistiren expandat de 5 cm grosime . publicat in Monitorul Oficual in data de 12. 7.85 m x 9. -placaje cu faianta . Organizarea spaţiului respecta suprafetele impuse in Ordinul Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului. -pereti de inchidere din caramida. 3. -plansee din beton .35 m. Finisajele prevazute se vor realiza dupa cum urmeaza : -zugraveli cu vopsea lavabila la interior. -tamplarie din lemn stratificat cu geam termoizolant . 10. -sarpanta din lemn si invelitoare din tigla .32 m.-fundatii tip izolat din beton armat sub stalpi -structura de rezistenta cadre din beton armat. 2.05. sarpanta din lemn si invelitoare din tigla profilata.296/2010.

62 mp S=13.14 mp S= 3.28 mp S= 2.07 mp S= 2.70 mp S= 3.60 mp S=13.62 mp S= 2.14 mp S= 2.60 mp S=13.70 mp S= 2.06 mp S= 3.60 mp S=13.14 mp S= 6.30 locuri -hol -vestiar negru -dus – filtru -vestiar alb -hol -depozitare uscata -depozitare rece -oficiu -bucatarie -spalare vase *etaj -casa scarii -hol etaj -hol acces -baie -camera 2 locuri -hol acces -baie -camera 2 locuri -hol acces -baie -camera 2 locuri -hol acces -baie -camera 2 locuri S=16.14 mp S= 16.14 mp S= 2.60 mp S=13.60 mp S= 3.70 mp S= 3.70 mp S= 3.Organizarea spatiului pe fiecare nivel: *demisol partial: -spatiu tehnic -depozitare *parter: -receptie -casa scarii -hol -grup sanitar -grup sanitar -sala de mese .32 mp S= 4.33 mp S= 11.68 mp S= 13.46 mp .47 mp S= 3.76 mp S= 5.16 mp S= 4.14 mp S= 13.48 mp S= 42.70 mp S= 3.60 mp S= 4.32 mp Demisol partial Su=26.78 mp Parter Su=129.18 mp S= 13.50 mp S= 2.

Apa piscinei este deversata in canalul colector perimetral.-hol acces -baie -camera 2 locuri S= 2.viteza de filtrare h = 1.debitul total al instalatiei de filtrare v = 30 m /h . . Deversarea se va realizea treptat pentru a nu produce o supraincarcare temporara a ministatiei proprii de epurare.2 PISCINA Se propune prin proiect realizarea unei piscine cu structura din beton armat cu toate dotarile aferente.60 mp S=13.Debitul instalatiei de filtrare este de 68 mc/h si este asigurat de doua pompe speciale. 4.inaltimea stratului filtrant ( nisip cuartos ) Circulatia apei in bazin. de unde curge liber intr-un bazin de compensare si de aici este preluata de instalatiile tehnologice si reintrodusa in piscina dupa ce a fost filtrata si dezinfectata. tratata si incalzita este introdusa in piscina prin cele sase guri de refulare amplasate pe fundul bazinului. specificatiile tehnice pentru piscina utilizata pot fi prezentate in faza de proiect tehnic.Exista si o a treia pompa.Locurile de parcare se vor amplasa pe proprietate conform planului de situatie anexat. Datele prezentate mai jos au un caracter informativ. Date tehnice Q = 68 mc / h .Carosabilul parcarii se va amenaja cu dalaj pentru circulatie rutiera.00 m . In proiectarea si realizarea acestei piscine s-a avut in vedere ansamblul de reglementari sanitare si de securitate in vigoare in Romania. concepute si executate de specialistii cu experienta in domeniul piscinelor.70 mp S= 3. instalatiile tehnologice de filtrare. Evacuare totala sau partiala a apei din piscina se va realiza prin deversarea acesteia in sistemul de canalizare propriu. tratare chimica. Intregul volum de apa al piscinei este trecut prin instalatia de filtrare o data la o ora si jumatate.68 mp Etaj Su=128.76 mp Se va realiza un numar de 9 locuri de parcare. de rezerva. Apa filtrata. incalzire a apei si iluminare subacvatica.

exploatarea si reparatiile acestora. -pardoseli din gresie antiderapanta rezistenta la intemperii pentru terase balcoane si scari de acces. -pereti interiori de compartimentare din gips carton si BCA . -tencuieli decorative la exterior . -planseu din beton. In acceasi zona se va amplasa un bar in aer liber cu functionare sezoniera pentru clientii piscinei. -structura de rezistenta din zidarie portanta.. Echipamente pentru spatii de joacă " şi prescriptia tehnică PT R 19/ 2002. LOC DE JOACA Se va amenaja un loc de joaca in aer liber pentru copii. -placaje cu faianta . 4. montarea. . standardele europene SR EN 1176/2002 . . punerea in functiune. montate de personal autorizat iar copiii vor fi permanent supravegheati la joaca.2010 privind regimul de introducere pe piata şi de exploatare a echipamentelor pentru agrement.Echipamentele pentru spatiile de joaca se vor achititiona de la firme de profil autorizate. Din punct de vedere structural clãdirea este prevãzutã cu urmatoarea alcãtuire constructivã : -fundatii continue din beton armat sub ziduri.04.2. Pentru achizitionarea.3. -tamplarie din lemn stratificat cu geam termoizolant .4. exploatarea si intretinerea echipamentelor se vor respecta : Hotărirea de Guvern nr.Cerinte de securitate privind echipamentele din spatiile de joacă pentru copii" care prevăd reguli stricte de întreţinere şi utilizare a echipamentelor din spaţiile de joacă pentru copii se impune ca achizitionarea. Finisajele prevazute se vor realiza dupa cum urmeaza : -zugraveli cu vopsea lavabila la interior. GRUPURI SANITARE / VESTIARE PARTER Grupurile sanitare si vestiarele proiectate sunt destinate clientilor care utilizeaza piscina.. 435 din 28. sarpanta din lemn si invelitoare din tigla profilata.1. -pardoseli reci din gresie antiderapanta in spatii umede .

emisii reduse de noxe.Acest sistem de incalzire conduce la eliminarea arderii de combustibil. montată în aceiaşi încăpere cu centrala termică. avînd capacitatea de 50 ELS. Ministaţia de epurare va asigura o reţinere a substanţelor solide care sunt de tipul fecaloido-menajer. acestea transforma energia electrica in energie termica avand un raport de transformare optim. la reţeaua de canalizare.Reţeaua de canalizare se va poza pe un strat de nisip de 10-15cm. pînă la ultimul nivel.Evacuarea se va face întro staţie de epurare de tip mecano biologic. Alimentarea cu apa pentru consum potabil. Întrucât forajul nu poate asigura presiunea şi debitul. va fi asigurată şi de la un foraj propriu. Staţia de hidrofor va fi echipată cu 2(1+1) pompe şi un recipient de hidrofor cu membrană interschimbabilă. Alimentarea cu energie electrice va fi asigurata prin bransament la reteaua electrica existenta. cu d=125mm. cât şi a particulelor fine. asigurând protecţia mediului înconjurător Apele uzate menajere rezultate de la grupurile sanitare. prin sistemul de filtre de .toamna se vor utiliza pentru producerea apei calde menajere. vor fi preluate în exterior de cămine menajere din PVC sau beton şi conduse prin tuburi de PVC. Instalatia de canalizare menajera va avea o pantă de scurgere de 4‰. Alimentarea cu energie termica se va prin intermediul panourilor cu infrarosii. scăderea cheltuielilor. Pentru asigurarea proprietatilor organoleptice fizice si chimice se va monta in spatiu tehnic de la demisol un sistem pentru dedurizarea si tratarea apei inainte de folosire. care se vor monta in fiecare incapere.Utilizarea panourilor solare conduce la un consum foarte redus de energie pentru încălzire şi producerea apei calde menajere şi. iar pentru perioada de primavara. similar celei de apă. fiind ecologic si contribuind la protectia mediului. ministaţia de epurare mecano biologică având două compartimente.vara .Utilitati. presiunea şi debitul la consumatori va fi creată printr-o staţie de hidrofor. incalzirea realizandu-se prin radiatie termica. dupa obtinerea avizului ELECTRICA. panouri solare. Alimentarea cu apa calda menajera se va realiza cu o centrala termica electrica si boiler bivalent. prin urmare. neexistand cos pentru fum.

aerului sau peisajului.de protecţie a receptorului. inaintea deversarii apelor in ministatia de epurare. drenajului. Poluarea sonorã. microclimatului apelor de suprafaţã. Procentul de ocupare a terenului va fi de 20. încadrându-se în limitele Normativului NTPA 002/02.de reducere a nivelului de zgomot la sursã. . Evacuarea deseurilor Deseurile rezultate de vor depozita in pubele. monumente ale naturii. Vidanjarea grosierului se va face din primul compartiment. Instalatia de canalizare de la bucatarie va fi prevazuta cu un separator de grasimi montat in exteriorul cladirii. Impactul potential.Deseurile se vor colecta selectiv iar ridicarea lor se va face de catre o firma specializata in baza unui contract de prestari servicii. data fiind suprafata relativ mica asupra careia se intervine prin lucrari de constructie. vegetaţiei.20 %. dar existã riscul ca în perioada de execuţie a modificarilor sã aparã efecte negative. Soluţia recomandatã prin proiect nu introduce efecte negative suplimentare asupra solului. privind concentraţiile de suspensie. aproximativ o data pe an în funcţie de volumul de depuneri. in zona special amenajata. In zona studiata nu se regasesc areale sensibile.Implementarea proiectului nu produce efecte negative asupra mediului. sau zone in care sa fie interzisa construirea prin reglementari in vigoare. faunei. Masurile curente aplicate de reducere a poluãrii sonore pot fi încadrate în douã categorii: . specii de animale si plante protejate prin lege.care dispune. . De aceea vom preciza în cele ce urmeazã principalii factori poluanţi ce pot apare şi masuri preventive minime ce sunt obligatoriu de respectat. ceea ce nu implica un impact puternic asupra mediului inconjurator. Apele rezultate in urma epurarii din ministatia proprie se vor stoca intr-un bazin etans subteran si se vor vidanja.

Se apreciazã cã în timpul execuţiei nu se vor inregistra niveluri de zgomot care sã depaşeascã limitele admisibile. bitum. carburant de utilaje şi mijloace de transport. În perioada de execuţie a lucrãrilor. Recipienţii folosiţi trebuie recuperaţi şi valorificaţi de unitaţi specializate în acest scop. În cazul în care se apreciazã cã nivelul de zgomot este superior celui admisibil – nivel de zgomot de vârf. -lacuri şi vopsele. diluanţi. . Pe perioada execuţiei datoritã mişcarilor de materiale se vor semnala emisii importante de praf şi noxe de la gazele de eşapament. carburant de utilaje şi mijloace de transport. Se vor lua mãsuri de micşorare a poluarii prin masuri specifice: stropirea cãilor de acces de cel puţin douã ori pe zi etc. iar nivelul de zgomot echivalent Lech este de 60dB(A). Lucrãrile proiectate nu presupun utilizarea unor categorii de materiale care pot fi încadrate în categoria substanţelor toxice şi periculoase. Poluarea apei. Emisii de praf.Pentru reducerea nivelului de zgomot la sursã. -benzina. vasilina). L10 fiind de 70 dB(A). Se vor lua mãsuri de prevenire a accidentelor ce pot provoca poluarea apei de suprafaţã pe toatã durata investiţiei. se recomandã de proiectant reducerea traficului greu şi introducerea unei restricţii de vitezã în zona executiei lucrarilor. sursele posibile de poluare a apelor sunt datorate manipularii şi punerii în operã a materialelor de constructii (beton. Produsele cele mai frecvent folosite sunt: -motorina. -lubrifianţi (ulei. Pot aparea unele probleme la manipularea acestor produse şi se recomandã respectarea normelor specifice de lucru şi de securitate şi sãnãtate în munca pentru desfaşurarea în deplinã siguranţã a operaţiilor respective. protecţie anticorozivã de marcaje. pentru se vor stabili mãsuri de protecţie sonorã la receptori prin ecrane locale. Deşeuri toxice şi periculoase. agregate etc) sau pierderi accidentale de combustibili şi uleiuri de la utilaje.

Nivelul zgomotului in perioada de exploatare este nesemnificativ. vecinatatile fiind terenuri fara constructii. Impactul asupra aerului in perioada de exploatare poate fi prezent. desi intr-o masura redusa. prevenind în acest fel poluarea accidentalã a apei. Se va avea in vedere utilizarea rationala a resurselor naturale(apa. spatiile verzi deteriorate vor fi refacute prin inierbare si plantare de copaci. Asupra populatiei nu se va produce un impact negative in faza de constructie. arbusti. lucrarile proiectate neconstituindu-se in surse de zgomot. bitum. deorece nu se utilizeaza centrala termica cu ardere de combustibil fosil. lubrifianţi. amplasamentul fiind situate intr-o zona putin populata. materiale de constructii) in cadrul procesului de constructie si functionare ulteriora.Se elimina poluarea provenita de la cosurile de fum. .Se recomandã depozite de carburanţi. Zgomot. Dupa finalizarea lucrarilor de construire a pensiunii. situatie foarte probabila pe timpul verii. Rezumat fara caracter tehnic Impactul obiectivului in perioada de exploatare Aer.lemn. iar pentru apa calda menajera si panouri solare. fiind determinat de emisia unor mirosuri neplacute determinate de prezenta apelor uzate menajere sau deseuri solide. emulsie cationicã sã nu fie amplasate în zona locuitã sau în apropierea surselor de apã. Sol si subsol.Pentru incalzire utilizandu-se metode moderne cu panouri cu infrarosii.

In perioada de exploatare. Comunitatea umana. prezenta si activitatile din pensiune nu au impact negativ asupra florei si faunei. se impune cu necesitate monitorizarea calitatii apelor epurate. in privinta integrarii dezvoltarii locale si accentuarea ponderii sale pozitive. Cu toate acestea. modificarea peisajului natural va fi redusa substantial prin adoptarea unor masuri specifice (plantare pomi. Unele masuri tin de buna practica in inginerie. gazon).ELENA . MORARI ADRIANA . Flora. situatie care poate fi evitata in totalitate. de a imbunatati atributelor proiectului.In perioada de exploatare. Apa. mai ales. altele sunt de natura socio-umana si de asumarea unor principii de educatie ecologica. prin grija beneficiarilor. activitatile specifice din pensiune vor avea un impact nesemnificativ asupra solului. Utilizarea unei statii de epurarea apelor si controlul diferitelor surse de poluare vor avea un efect pozitiv asupra calitatii apelor. Nu se preconizeaza forme de impact asupra cormunitatii umane sau a valorilor de patrimoniu. fauna si peisaj. valori de patrimoniu. INTOCMIT Arh. pe arii limitate determinate de nerespectarea managementului deseurilor menajere. Planul de gestionare a mediului propus are rolul de a proteja mediul.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.