Oraşul Rio de Janeiro este situat în sud-estul Braziliei, fiind unul dintre cele mai importante oraşe ale ţării. A fost fondat la 1 martie 1565, în onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei. A fost capitala Braziliei din 1764 până în 1960. În portugheză Rio de Janeiro înseamnă ,,Râu de Ianuarie”. Orașul este împărțit între centrul său istoric (Centro), Zona de Sud cu atracțiile ei turistice (plajele sale sunt cunoscute pretutindeni), Zona de Nord, dezvoltată industrială, Zona de Vest și regiunea nouă Barra da Tijuca.

Pe malul său vestic se găsește orașul Rio de Janeiro. . Locul cuprinde un număr foarte mare de insule și insulițe și beneficiază de un ecosistem bogat mai ales în delfini și țestoase marine.Golful Guanabara și cei 412 km2 ai săi este celebru din punct de vedere istoric pentru că a fost poarta de acces a primei expediții portugheze spre ceea ce avea să devină Rio de Janeiro.

Lungimea podului este de 13. din care 8.000 de automobile și aproximativ 400.000 de persoane.836 metri trec peste apă. .Podul Rio-Niterói. unind orașul Niterói de orașul Rio de Janeiro. traversează Golful Guanabara. iar în porțiunile cele mai înalte ajunge până la 72 metri.290 metri. Zilnic este traversat de circa 144. construit din beton armat.

.Centro este zona istorică a orașului. trece printru-un fost apeduct în stil roman. Tot aici se află cartierul Lapa. pleacă din stația centrală. un tramvai. Centrul rămâne inima comunității de afaceri a orașului. binecunoscut pentru viața de noapte. „Bondinho”. Teatrul Municipal și câteva muzee. Atracții turistice importante sunt Biserica Candelaria și catedrala modernistă. și se plimbă prin străzile abrupte ale cartierului învecinat Santa Teresa.

.

Efectul este dublat de fațada frumoasă. cu decoraţiuni interioare spectaculoase. . precum şi cu variate ferestre. Construit de cele mai bune nume ale epocii sale. o capodoperă a timpului său. Fațada prezintă o mare armonie în contrastul dintre vopsea albă și granit întunecat.Biserica Candelaria este o lucrare majoră arhitecturală şi artistică al secolului al 19-lea. clădirea integrează arhitectura neoclasică. două turnuri şi frontoane clasice.

Teatrul Municipal . construit în anul 1909 și designul a fost inspirat din Opera de la Paris. .una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului.

. Patru vitralii rectilinii ce au fiecare câte 64 de metri de la podea până la tavan. Are o formă conică cu diametrul interior de 96 metri şi o înălţime de 75 metri.000 de oameni în picioare. Seamănă cu o piramidă aztecă.Catedrala din Rio de Janeiro a fost construită între 1964 şi 1979. Construcția are o cameră cu o capacitate de 20.

Districtul central inspiră o viață de noapte excelentă. codimentată de muzică live oferită de Rio Scenarium și Cairoca de Gema.Lapa . .

in prezent un centru de artă contemporană cu expoziții temporare.fostul sediu al monarhiei portugheze.Paco Imperial . .

Prainha dezvăluie un peisaj absolut încântător.Prainha . Salbatică și ascunsă privirilor. .Micuța plajă este adorată de surferi și de cunoscători. în sudul orașului Rio.

Zona sudică din Rio de Janeiro este formată din mai multe cartiere. Ipanema. Arpoador. care oferă o priveliște spre muntele Corcovado. se află cartierul Urca. Copacabana și Leme. Leblon. care compun faimoasa linie de coastă a orașului. în care se află Pão de Açúcar. După Copacabana și Leme. În vârf se poate ajunge cu telecabina. accesibilă de pe Dealul Urca („Morro da Urca”). printre care São Conrado. .

Ipanema .Cunoscut ca cel mai stilat district al orașului. Ipanema va avea întotdeauna aerul unei vacanțe sofisticate. clubbing și alte activități recreative. este locul ideal pentru shopping. . Fie că vă lăsați absorbiți de mulțimea frenetică de pe străzi sau că preferați să vă relaxați pe plajele superbe.

Alături de Copacabana Palace Hotel. adică între noiembrie și martie.Plaja Copacabana . situată în interiorul orașului Rio. Perioada de grație. este o atracție deosebită mai ales pentru cei înstăriți. cu 4 kilometri de plajă și cu servicii impecabile. sezonul de vârf în Copacabana este în timpul verii braziliene. .cea mai cunoscută plajă din lume.

.se află pe vârful muntelui Corcovado (706 metri înălțime) și a fost construită între anii 1927 si 1931.Cristo Redentor . Statuia e înaltă de 38 de metri și are 30 de metri lățime. iar piedestalul este înalt de 8 metri.

parte a grădinilor care adăposteau palatul imperial.În Zona de Nord din Rio se află Stadionul Maracanã precum și parcul Boa Vista (în traducere liberă: Belvedere). .

În urma ultimelor renovări. capacitatea a fost redusă.000 de persoane. . fiind construit inițial pentru a găzdui aproape 200.000 de persoane. și au fost asigurate scaune pentru toți spectatorii. în conformitate cu regulile de siguranță. Mai târziu.Stadionul Maracanã este stadionul de fotbal cu cea mai mare capacitate din lume. va ajunge la o capacitate de aproximativ 120. Aici se vor desfășura Jocurile Olimpice de vară din anul 2016.

este mai bine cunoscut pentru clădirea sa fascinantă.Muzeul de Artă Contemporană nu este cunoscut doar pentru exponatele sale de artă interesante. Oscar Niemeyer . De fapt. acest muzeu arată aproape ca o navă spațială și a fost proiectat de celebrul arhitect brazilian. Finalizat în 1996. . care seamănă mai mult cu un OZN decât un muzeu la prima vedere.

cu 40 de zile înainte de Paște. Elevii școlilor de samba se pregătesc pentru ca spectacolul de pe Sambadrom să fie pus la punct. Cei mai implicați sunt însă locuitorii cartierelor sărace ale metropolei. pe care o prezintă prin intermediul costumelor mai mult sau mai puțin sumare. dovada graitoare că pofta de viață nu se cumpără. Carnavalul este rezultatul unei munci titanice.Carnavalul de la Rio de Janeiro Pasiunea si entuziasmul ating cote maxime în fiecare an. Fiecare școală își alege o temă. Din toate colțurile răsună acorduri de samba. carelor alegorice. o muzică unică braziliană. . care își are originile în Rio și a fost inventată de afro-brazilienii săraci. muzicii și pașilor de dans. care de multe ori nu au nici apă și nici curentul electric.

.

Mâncare tradițională Ajunși aici trebuie neapărat să gustați feijoada. o mâncare tradițională din fasole neagră și carne. Băuturile preferate de către locuitori sunt caipirinha. zahăr brun și gheață și cachaca. un cocktail cu lămâie verde. . un lichior brazilian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful