Poluarea aerului și sănătatea populației în municipiul Iași Analiză multiscalară

POPOVICI LUCIANRĂZVAN

Definirea poluării aerului și efectul asupra populației  Poluarea aerului reprezintă prezența de substanțe poluatoare care interferă cu sănătatea și activității umane. activităților umane și sănătății populației care constă în principal în boli respiratorii și decese. Acest hazard asupra sănătății populației este cunoscut în științele mediului și în medicină ca toxicitate(toxicologie). acest termen constă în efectele dăunătoare ale substanțelor poluante din aer care într-o concentrație prea mare dăunează ecosistemului prin punerea în pericol de supraviețuire a unor specii biologice care sunt adaptate unei anumite calități al aerului. .  Pentru a putea înțelege în ce constă poluare aerului trebuie să înțelegem termenul de interferență în poluarea. ori produce de alte efecte dăunătoare asupra mediului.  Cel mai important hazard al agenților biologici si chimici din aer îl reprezintă potențialul de a crește morbiditate(îmbolnăvirea populație) și mortalitatea.

O3. CO2. .Agenții poluanți monitorizați pentru aprecierea calității aerului  Principali poluanți în zona urbană sunt SO2. Pb. NOx. CO. PM.

NOx și Pb.  Efectul lor asupra omului constau în boli pulmonare și decese în cazul unor concentrații mari. .PM  Particule de materie aflate în suspensie în aer sunt foarte variate în funcție de substanțele pe care le conțin și pot reacționa și cu alți poluanți din aer precum SO2.

. gazele naturale și petrolul.SO2  Principala sursă de dioxid de sulf rezultă din arderea combustibililor fosili precum cărbunele.  Dioxidul de sulf în concentrații mari afectează sistemul respirator și îngreunează respirația.

NOx. CO2 și CO. toluenul.  Dioxidul de carbon în concentrații mai mari de 3% induce insuficiență respiratorie și în concentrații mai mari de 10-12% din aerul inspirat este letală . cărbunilor utilizați în industrie sau de mașini.  Oxizi de azot sun foarte toxici provocând afecțiuni plămânilor și decese în cantități foarte mari. benzinei. CO  NOX reprezintă diferiți oxizi de azot care rezultă în principal din combustia motorinei. CO2. Alte substanțe poluante care rezultă din aceeași cauză sunt benzenul.

Sistem de poluare în zonele urbane Imagine preluată din ”Fundamentals of Air Pollution” de Daniel Vallero ediția 2008 .

Sadoveanu – stație de fond regional .Staţia IAS 5 – Tomeşti – stație de fond suburban .Prelevarea de date asupra calității aerului în România  Calitatea aerului în sistemul român se face pe 6 trepte.Staţia IAS 3 – Oancea .Staţia IAS 2 – Decebal .Staţia IAS 1 – Pod de Piatră – stație de trafic .Cantemir – stație de fond urban .  În Mun. Iași sunt 5 stații care prelevă concentrațiile de poluanți din aer zilnic: .Staţia IAS 4 – Copou .Tătăraşi – stație de tip industrial .

.Harta zonei studiate și amplasamentul stațiilor de prelevarea a aerului.

Iași Calitate aer 3.5 1 0.Calitatea aerului în anul 2011 în Mun. . stația ias4 concentrații mari de O3 .În luna mai la stația ias1 sau înregistrat cantități mari de PM10.5 3 2. în aceste particule în suspensie s-au detectat nisipuri antiderapante.În luna martie aprilie au fost înregistrate depășiri alea calității aerului peste normele admise cauzate de PM10.5 2 1.5 0 ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec calitate .

acest lucru fiind determinat de particulele de materie aflate în suspensie.5 1 0. .Calitatea aerului în regiunea NE 4 3.5 3 2.5 2 1.5 0 ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct noi dec Iasi Suceava Botosani Piatra Neamt Bacau vaslui  Din acest grafic se poate observa o tendință a calității aerului de a scădea în perioada de vară și o creștere în perioadele cu o umiditate mai ridicată.

Harta mediei anuale a calității aerului în municipiile din regiunea de NE Hartă realizată în philcarto .

Tot din acest grafic se remarcă principali poluanți la nivel național aceștia fiind PM10. .Tendința emisiilor medii la nivel național în funcție de stație Din acest grafic se observă o scădere a emiselor de PM10. O3 și S02 în ani 2008. 2009. Și o stagnare a benzenului și NO2 cu o scădere mare a NO2 la stațiile de prelevare în zonele de trafic. O3 și NO2. 2010.

Cazuri de pacienți cu boli respiratorii în perioada 2009-2010-2011 la nivel național morbiditate boli respiratorii 640000 620000 600000 580000 560000 540000 520000 morbiditate bolli respiratorii 500000 2009 2010 2011 După cum se observa din graficul tendințelor de reducere a emisiilor de poluanți în aer în perioada 2008-2010. . principalul factor asupra sănătății umane din cauza poluării aerului se observă o scădere a îmbolnăvirilor. în acest grafic în care sunt înregistrate toate cazurile de îmbolnăvire respiratorii.

Concluzii  Municipiu Iași se află în standardele normale ale calității aerului având o medie anuală a calității aerului de 2. a cărei medie nu depășește 2.  Industria din mun.1. NOx și O3. Cele mai mari valori ale calității aerul sunt datorate de PM10.  Principala sursă de poluarea o reprezintă PM10 în perioada umedă și NOx rezultate din traficul rutier . Iași nu reprezintă un risc major pentru populație având emisii scăzute de poluanți fapt ce reiese din măsurătorile stației din Tătărași.5 medie anuală a calității aerului.

Analiză SWOT a poluării în municipiu Iași Puncte tari: Stații de monitorizare diverse față de celelalte județe din regiune. Proiecte de modernizarea a infrastructurii. Nu este promovat de nici un proiect local ca mari poluatori să reducă poluarea. Oportunități: O mai bună informare a populației în legătură cu calitatea aerului în anumite zone. construirea de șosele de centură. Găsirea de soluții în reducerea agenților poluanți la nivel local. Realizarea unui sistem rutier performant Probleme Șantierele în lucru nu respectă normele de protecție a mediului pentru reducerea de PM10. . Puncte slabe: Lipsa de informare a populației în legătura cu poluanți din aer și pericolul acestora. Astfel sunt cunoscute problemele de calitate a aerului foarte bine. CO2 cresc în perioadele de trafic datorită ambuteiajelor. Nu este realizat un plan pentru construcții rezidențiale în zonele mai puțin poluate. Aglomerații rutiere în timpul orelor de vârf astfel NOx.

Bibliografie  ”Fundamentals of Air Pollution” de Daniel Vallero ediția 2008  Sursă de date pentru calitatea aerului apmvs.ro  Sursă de date pentru sănătatea populației drg.anpm.ro .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful