Cum să croșetezi în cerc – Căciulița pentru oul de Paște

Deși poate părea greu, a croșeta în cerc nu e chiar atât de dificil. Trebuie doar să ai la îndemână o bucățică de ață de altă culoare pentru a marca începutul unui nou rând și trebuie să fii atentă la numărat. Pentru că se apropie sărbătoarea Paștelui, am pregătit mai jos un tutorial care să te ajute să croșetezi în cerc căciulițe pentru ouăle de Paște. Poți inventa o mulțime de forme: găinușe, puișori, legume și fructe. Cu siguranță copiii se vor bucura să vadă oușoarele colorate purtând căciulițe vesele. Pe de altă parte, dacă înveți să croșetezi în cerc ți se deschid nenumarate posibilități și cu puțină imaginație vei putea realiza căciuli pentru copii și adulți, coșulețe ornamentale, poșete pentru fetițe, suporturi de pahare. Hai să vedem cum se face. Pornești de la un lănțișor cu 6 ochiuri. Îți alegi tipul de ochi cu care vei lucra: picioruș simplu sau dublu.

Pentru primul rând.Unești cele două capete ale lănțișorului cu punct alunecat.adaugi la fiecare rând câte 6 ochiuri. Formula de bază e aceeași indiferent ce obiect lucrezi . Iată. vei croșeta 2 ochi în fiecare ochi de pe lănțișor și la sfârșit trebuie să ai 12 ochiuri. aici e primul ochi. De acum înainte vei crește progresiv numărul de ochiuri pentru a obține cercuri concentrice din ce în ce mai mari. . Ai obținut cercul de bază cu 6 ochiuri.

Iar aici e al doilea ochi. . Continui până ajungi la final și ai croșetat 12 ochiuri. Ambele au fost lucrate în primul ochi din lănțișor.

Prinzi ultimul ochi de primul cu un punct alunecat. . Marchezi începutul noului rând cu un fir de altă culoare (te va ajuta să știi când ai ajuns la capăt).

Alternezi așa până la sfârșit. Vei observa că cerculețul tău crește și începe să își ridice marginile. Trebuie să ai la final 18 ochiuri.Pentru rândul al doilea vei adăuga alți 6 ochi. în al doilea ochi din cerc croșetezi două ochiuri. . după cum urmează: în primul ochi din cerc croșetez i un ochi.

Trebuie să mai croșetezi un rând la care să mai adaugi 6 ochi. iar în al treilea lucrezi două ochiuri. Măsori căciulița pe ou. Pentru al treilea rând vei adăuga iar 6 ochiuri după cum urmează: în primele două ochiuri din cerc lucrezi câte un ochi. La rândul patru vei croșeta . Pare scurtă? Marginile trebuie să iasă ușor în afară. Ai acum 3 rânduri lucrate și 24 de ochiuri.Muți firul de altă culoare pentru a marca noul început de rând.

Poți observa acum că marginile au coborât ușor. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să adaugi ochi. Vei lucra de acum înainte câte rânduri vei dori.după cum urmează: în primele trei ochiuri din cerc lucrezi câte un ochi. . croșetând în fiecare ochi din cerc câte un singur ochi. în al patrulea ochi lucrezi două ochiuri și continui așa până la capăt. Așa arată căciulița după 4 rânduri la care ai adăugat de fiecare dată câte 6 ochiuri. Ai 30 de ochiuri.

Când ai terminat prinzi ultimul ochi de primul cu punct alunecat și ascunzi capătul de ață pe spatele lucrului. Ca să arate ca un morcov croșetezi câteva fire verzi sub formă de lănțișoare și le prinzi în capătul de sus. . Căciulița în formă de morcov este gata.

Trimite-ne pe adresa redacției ideile tale și poze cu căciulițe pentru ouăle de Paște sau alte modele realizate de tine folosind lucrul în cerc. Spor la lucru! Ema .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful