Grupul Millennium BCP a fost înfiinţat în 1985 şi activează în Portugalia (ţara de origine), Polonia, Grecia, România, Elveţia, Mozambic

, Angola, Franţa şi Luxemburg. Urmărirea excelenţei în termeni de eficienţă, serviciile oferite clienţilor şi inovaţia, precum şi căutarea de oportunităţi de creştere care să aducă valoare, având grijă cu stricteţe de felul în care este folosit capitalul, reprezintă principalele noastre provocări. În vederea consolidării si creşterii avantajului său competitiv, grupul Millennium bcp şi-a stabilit următoarele priorităţi:
• •

Inovaţia în slujba excelenţei (creşterea veniturilor şi a resurselor); Excelenţa în operaţiunile desfăşurate (servicii de calitate şi îmbunătaţirea susţinută a eficienţei); Creşterea fiecărei linii de afaceri principale (bazele independenţei strategice); Rapiditatea reacţiei organizaţiei (orientarea spre performantă); Administrarea eficientă a capitalului (concentrată pe activitatea principală a băncii şi pe administrarea riscului).

• • •

Scurt Istoric : 1985 - Înfiinţarea Băncii Comerciale Portugheze; 1990 - Deschiderea a 80 de sucursale; Oferta publică pentru achiziţia pachetului de 43,49% din portofoliul de acţiuni al CISF- Compania de Investiţii si Servicii Financiare. 1995 - Preluarea “Banco Portugues do Atlantico;” Lansarea BIM în Mozambic; Revista Euromoney acordă grupului BCP “Premiul pentru Excelenţă” pentru al treilea an consecutiv; Încorporarea “Segundos e Pensoes Gere” – un fond de investiţii pentru companiile de administrare a fondurilor de asigurări şi de pensii ale BCP; Deschiderea băncii “Banif Banqueros Personales”(Spania), rezultat al unui parteneriat strategic cu BCH. 1996 - Înfiinţarea “Servibanca” – companie furnizor de servicii pentru tot grupul BCP; Deschiderea băncii "Expresso! Atlântico" – prima bancă europeana in-store, în asociere cu grupul Jeronimo Martins; Lansarea companiei “Segundo Directo” – o companie de asigurări prin telefon; Lansarea programului “Medis” – un sistem integrat oferind atât servicii medicale, cât şi asigurare medicală – care a transpus conceptul de “Managed Health Care” pe piaţa portugheza; Listarea la bursa din Londra; BCP primeşte “Premiului de Excelenţă” din partea Euromoney pentru al patrulea an consecutiv; Deschiderea primelor sucursale Atlantico, marcând astfel înnoirea operaţiunilor de retail ale Banco Portugues do Atlantico pe piaţa portugheză. 1998 - Lansarea Băncii Millennium în Polonia, prin deschiderea simultană a 22 de sucursale; Încorporarea “Classic Renting” – companie înfiinţata de către BCP si “GE CAPITAL”; Înfiinţarea “BIM Investimento.”

Încheierea formalităţilor de vânzare a 51% din capitalul social şi transferul controlului administrativ către Fortis Group.BCP achiziţionează “Banco Mello” şi compania de asigurări “Imperio”. SUA.Banque Privee BCP incepe să opereze in Elveţia. achiziţionează “SiteBank” în Turcia. Fuziunea prin integrare a Atlantico în BCP.BCP cumpără “Banco Pinto & Sotto Mayor. în colaborare cu Banco Sabadell. Înţelegere cu Societe Generale pentru vânzarea acţiunilor BCP deţinute in Interbanco SA. BankeEuropa (Turcia).1999 . menită să susţină micii întreprinzători şi lupta împortiva marginalizării sociale. Deschiderea primei sucursale de Private Banking operată de NovaBank în Kifissia (Grecia). Oporto şi Braga au fost inaugurate 3 sucursale pentru Microcredite.” raport emis de INSEAD din 1998. ”BCP este clasată pe locul 6 în clasamentul mondial al competitivităţii la ediţia din 2002 a “Competitive Fitness of Global Firms. Lansarea “Banque BCP” în Franţa.” 2003 . începe tranzacţionările prin deschiderea a 12 sucursale. 2001 . revista Euromoney premiază BCP Investimento cu ”Best Investment Bank operating in Portugal.Lansarea ActivoBank7. Acţiunile BCP sunt incluse în indexul FTSE Euro 100. 2005 .” 2002 . . bazată pe internet.Reorganizarea sucursalelor NovaRede în cadrul proiectului “NovaRed XXIst century”. reprezentantă în Grecia a “Banco Comercial Portugues”. 2007 . ca parte a strategiei Millennium de Responsabilitate Socială si a creării de valore pe pieţele pe care activează. ”Revista Global Finance acordă BCP-ului premiul “Cea Mai Bună Bancă din Portugalia. Astfel NovaBank a devenit în întregime proprietatea Banco Comercial Portugues. Încheierea achiziţiei pachetului final de 50% din acţiunile NovaBank de la Dimitrios Contominas Group. Pentru al treilea an consecutiv. În Lisabona.” Lansarea “NovaBank” în Grecia. “BCP Investimento” primeşte din partea revistei Euromoney premiile “Best Equity House” şi “Best Debt House. Revista Global Finance premiază BCP cu “Best Bank in Corporate Finance in Portugal” şi “Best Foreign Exchange Bank. Revista Global Finance acordă BCP premiul “Best Foreign Exchange Bank and Provider” în Portugalia. 2000 .Lansarea unei operaţiuni autonome specializată în Microcredite.“NovaBank”. o bancă de investiţii personale cu mai multe canale de distribuţie. Deschidera primelor 4 sucursale ale “BPA Bank” în New Jersey. NovaBank deschide primele sucursale ale reţelei de Business Banking în Grecia. Achiziţia a 30% din capitalul Achmea Bank.Lansarea Millennium Bank in România. o subsidiară a NovaBank specializată in Private Banking. Global Finance acordă Grupului Millennium BCP 6 premii (două pentru activitatea din Portugalia şi 4 pentru cea din restul Europei) în cadrul ceremoniei “World’s Best Internet Bank Awards 2005”. Achiziţia a 50% din capitalul Interbanco.

VALORI Sunt dedicaţi consumatorului  Privesc totul prin ochii consumatorului. exprimând măretie si ambiţie. dezvoltându-ne profitabil si sustenabil. Cuvântul „Millennium” a fost ales deoarece este expresiv şi imediat înteles într-o varietate de limbi. pe pieţe cu profiluri distincte. previziunea viitorului şi succes – acest brand este mai puternic decât cele utilizate anterior. VIZIUNE Să fie o adevarată bancă multidomestică sprijinită de o identitate internaţională. care susţin o traiectorie ascendentă a perfomanţei globale a instituţiei. Numele este atemporal. Să fie recunoscuta pe plan internaţional pentru excelenţa şi inovaţie în distribuţia de produse şi servicii financiare. Această schimbare a fost gândită ca un proiect de refundamentare. Merită să cauţi noutatea doar dacă noutatea presupune o îmbunătăţire. este expresia universalităţii. inovaţie. în timp ce realizeaza şi obiectivele proprii. ceea ce justifică şi întăreşte autonomia strategică şi identitatea corporativă. ambiţie. Pe această traiectorie a valorii adăugate. calitate. dar în acelaşi timp şi în tot ceea ce ţine de istoria mărcii şi dorinţele exprimate la înfiinţare: Clientul este motivul pentru care banca exista.Adoptarea sloganului „Viaţa ne Inspiră” are drept scop să fie relevantă atât în ceea ce priveşte cerinţele societăţii actuale. Lucreaza pentru binele comun. respectând standarde înalte de conduită şi responsabilitate corporativă. Aceştia constituie vectorii activităţii zilnice a Millennium Bank. asigurând astfel un venit atractiv acţionarilor. Încredere  Vrea sa dezvolte relaţii de viitor. . Doreste să aduca un plus de valoare. Acesta este angajamentul pe care si-l asumă faţă de generaţiile viitoare. focalizat pe viaţa clienţilor noştri. este evidentă importanţa atribuită relaţiilor de interdependenţă cu diverşi jucători sociali. credibilitate. Consideraţie faţă de oameni şi instituţii  Vrea să îndeplineasca aşteptările clienţilor. Vocaţie pentru excelenţă  Doar perfecţiunea este suficientă. nu doar să creasca profitabilitatea. mobilizând energia tuturor angajaţilor şi concentrând atitudinea corporatistă spre calitatea serviciilor şi împărtăşirea beneficiilor cu clienţii.Istoria recentă a Băncii este marcată de introducerea brandului Millennium la sfârsitul anului 2003. dar şi nevoia de a asigura o utilizare susţinută a principalelor resurse. eficacitate. Datorită principiilor pe care le comunică sustenabilitate. dinamism. Etică şi Responsabilitate  Acţioneaza în cunoştinţa de cauză şi pe baza principiilor etice. îndrăzneală. concentrată pe crearea de valoare pe segmentele selectate. modernitate. MISIUNE Să aduca valoare clienţilor prin oferta de produse şi servicii financiare de calitate superioară.

Respectă oamenii şi familiile acestora. atât prezentă cât şi viitoare. • • . Doresc să introduca criterii de sustenabilitate pentru afacerea lor şi să le transmitem mai departe către colaboratori. Recomandă o cultură a libertăţii şi a responsabilităţii. şi stie că.atingând şi depăşind aşteptărilor acestora.oferind soluţii inovatoare. Împlinirea fiecărui angajat este parte din idealul propriu. Nu pierde din vedere bunăstarea lor. companie si comunitate. pot deveni într-o zi parteneri de afaceri. bazată pe încredere şi beneficii reciproce.PRINCIPII : Pentru angajaţi : • Performanţa unei instituţii. Recompensează meritele. • Pentru partenerii de afaceri : • Se stie faptul că aproape toţi oamenii cu care se intră în contact zilnic. Respectă cu stricteţe codul proriu de conduită. Dezvoltă programe de training pentru toate nivelurile unei cariere. cât şi pe cea în echipă. Face distincţia între interesul personal şi interesul instituţiei.anticipând nevoile fiecăruia. iniţiativa şi proactivitatea. • • • • Pentru clienti : • Asistenţa pe care o acordă clientului reprezintă esenţa misiunii noastre. La Millennium. de doreste cunoaşterea fiecare client şi stabilirea cu fiecare în parte o relaţie de durată. Crede că instituţiile exista pentru oameni. precum şi de consecvenţă în acţiunile şi procedurile adoptate. Încurajează creativitatea. Doar cunoscând foarte bine clienţii se poate livra excelenţă în serviciile proprii. Caută să fie flexibili în ceea ce priveşte programul şi metodele de lucru. precum şi îndeplinirea misiunii sale depind de fiecare angajat. în funcţie de parteneri. Aprecieaza atât munca individuală. Se pune accent pe confidentialitate. acestea se completează reciproc şi sunt convergente. companie responsabilă social are nevoie de o viziune sustenabilă de dezvoltare. Sunt conştienti că relaţiile pe care le stabilesc sunt relaţii de codependenţă şi din acest motiv căută să se asigure că acestea vor deveni relaţii de cooperare adevarată. Acordă atenţie aptitudinilor angajaţilor şi încurajează dezvoltarea acestora. în mod ideal. Aprecieaza dezvoltarea aptitudinilor pentru angajaţi.

precum şi a celor nefavorizaţi. Când fac afaceri. Clienţii. garantând încrederea care le este acordată. acţiunile lor nu sunt limitate doar la afaceri. Susţin Arta.doresc să micşoreze impactul direct şi indirect asupra mediului. economică şi socială a comunităţii necesită cea mai mare atenţie din partea lor. Furnizorii şi cu toţi colaboratorii doresc să stabileasca o relaţie durabilă. Cultura.• Împreună cu Angajaţii. dezvoltarea culturală. cooperează la dezvoltarea de proiecte care ajută comunitatea să se dezvolte. Investitorii. bazată pe echilibru şi pe crearea de valoare durabilă. Au o politică de sponsorizare consistentă. Folosesc creditarea ca metodă de încurajare a inovaţiilor şi a antreprenoriatului.din acest motiv. Sunt atenţi la noile provocări din economia naţională şi internaţională şi la factorii de risc asociaţi lor. ţinând cont de impactul asupra mediul înconjurător în procedurile care implică acordarea de credite pe termen lung şi în finanţarea proiectelor. Recunosc rolul sectorului financiar în promovarea dezvoltării susţinute şi. Cercetează atent viitorul pentru a identifica noi tendinţe şi oportunităţi de afaceri. In mod constant.sunt evaluate performanţele. Oricum ar fi. cauzat de activitatea proprie. • • • • • . • • • • • Pentru comunitate şi mediu : • Trăiesc într-o constantă interacţiune cu societatea şi cu mediul înconjurător. Au o viziune integrată şi de perspectiva riscurilor de investiţii. care ia în considerare impactul social si cultural. Sportul şi Bunăstarea Socială. Implementează un management care ţine cont de mediul în care activăm şi ne fixăm ţinte pentru optimizarea resurselor. în beneficiul tuturor părţilor implicate. Pentru investitori : • Se cauta cladirea unei relaţii stabile cu investitorii. Evaluează şi administrează informaţiile pentru a cunoaşte mai bine realitatea. Furnizează sprijin pe termen lung. Binele comunităţii.care se doresc a fi transparente şi clare. Vieţile şi nevoile oamenilor sunt pentru Millennium Bank surse de inspiraţie.

cu sediul în Bucureşti. Total ore de practică: 90 ore Durata perioadei de practică: 3 săptămâni Total zile: 15 zile lucrătoare Total ore/zi: 6 Institutia in care s-a făcut practica de specialitate: Millennium Bank Adresa: 3-5 Piata Presei Libere. Am urmărit activitatea celor din Sub-Departamentul Operatiuni Retail .Sector 1.Millennium Bank şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultană a 39 de sucursale. RB-PJR-40-057/ 03.  Cont de salariu  Cerere pentru servicii de Cont curent persoane fizice – formularul Băncii. A urmat pregatirea si instruirea în domeniul protectiei muncii . Banca se adresează populaţiei şi companiilor.Turnul Sudic. et.2007.Biroul Administrare Conturi Retail şi mi s-au prezentat aplicaţiile de lucru. cu număr de ordine la Registrul Comerţului J40/3002/2007. Piaţa Presei Libere nr.etaj 13-17. BANCA MILLENNIUM SA este o instituţie de credit înregistrată în Romania. prezentând perspective macroeconomice atractive. 13-17 . sarcinile şi am semnat un document de confidenţialitate. înregistrată în Registrul Instituţiilor de Credit sub nr.Bucuresti Ziua 1 : Program de lucru : 08:30 – 14 :30 • • • Mi s-a comunicat programul. Ziua 2 : Program de lucru : 08:30 – 14 :30 • Mi-au fost explicate tipurile de conturi care pot fi deschise la Millennium Bank si mi-au fost prezentate actele necesare pentru deschiderea acestora :  Cont standard  Cerere pentru servicii de Cont curent persoane fizice – formularul Băncii si actul de identitate – copie şi original. solicitare deschidere Cont de salariu – formularul Băncii si actul de identitate – copie şi original. . Sector 1. Cu o populaţie considerabilă şi un nivel relativ redus de bancarizare. 11 milioane de persoane ar putea beneficia de produse şi servicii bancare în România. parter. Ţinând cont de penetrarea produselor bancare pe pieţe similare din regiune. România oferă un potenţial de dezvoltare important pe termen lung.Cladirea City Gate. Clădirea City Gate. Turnul Sudic.România este o piaţă importantă pentru grupul Millennium. având cod unic de înregistrare 21087140. în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.09. printr-o gamă largă de produse. 3-5.

Ziua 5 : Program de lucru : 08:30 – 14 :30 • Reconcilierea dosarelor de deschidere si inchidere a conturilor. Ziua 3 : Program de lucru : 08:30 – 14 :30 • Mi-a fost explicat ce trebuie sa contina un dosar complet de deschidere a unui cont. Ziua 4 : Program de lucru : 08:30 – 14 :30 • Reconcilierea dosarelor de deschidere de conturi. În acest Cont sunt evidenţiate toate Tranzacţiile cu Cardul legate de toate Cardurile emise pentru acelaşi cont de card precum şi taxele şi comisioanele aferente utilizării Cardurilor. care este titular de cont.inchidere a conturilor si a diferitelor mentenante. • Contul/Contul curent/ Contul Clientului: contul curent deschis de Bancă în numele Clientului. Ziua 6 : Program de lucru : 08:30 – 14 :30 • Reconcilierea dosarelor de deschidere . solicitare deschidere Cont personal – formularul Băncii.  e-Cont  Cerere pentru servicii de Cont curent persoane fizice – formularul Băncii.ulterior deschiderii acestuia) . Cont personal  Cerere pentru servicii de Cont curent persoane fizice – formularul Băncii. actul de identitate – copie şi original.arhivate. sau care vor fi deschise în evidenţele Băncii pe numele Clientului ale căror disponibilităţi pot fi accesate prin intermediul serviciului de Internet Banking şi Call Center. totodată contul sau conturile deschise.ulterior. ( totalitatea operațiilor de întreținere a contului si modificarile facute.in functie de actele necesare si am avut ca sarcina de lucru reconcilierea acestora pentru a fi. solicitare deschidere e-Cont personal – formularul Băncii. actul de identitate – copie şi original.

ulterior deschiderii acestuia) Ziua 8 : Program de lucru : 08:30 . Extrasul de cont va cuprinde o referinţă care să permită Clientului identificarea operaţiunii (acolo unde este cazul în conformitate cu legea). Aranjarea dosarelor in functie de CIF-ul aferent fiecaruia.Acesta se mai numeste si cod fiscal sau cod unic de identificare. unde este cazul. Mi s-a explicat de reprezinta un extras de cont. Astfel. preţul total corespunzător operaţiunii şi.tranzacţiile operate de Client vor fi reflectate în extrasele de cont generate de Bancă periodic şi puse la dispoziţia Clientului cu frecvenţa şi în modalitatea indicate de acesta în Cererea pentru servicii de Cont Curent.inchidere a conturilor si a diferitelor mentenante. cursul de .este un cod numeric constituind codul unic de identificare a unui comerciant. valoarea operaţiunii în moneda în care este operat contul. defalcarea sumelor incluse în acesta şi dobânda suportată.14:30 • • Reconcilierea dosarelor de deschidere .codul de identificare fiscal.14:30 • Reconcilierea dosarelor de deschidere . Ziua 10 : Program de lucru : 08:30 .inchidere a conturilor si a diferitelor mentenante. Pana la 1 ianuarie 2007 s-a numit Cod Unic de Inregistrare (CUI) ).inchidere a conturilor si a diferitelor mentenante. sunt scanate şi trimise pe mail şi prin fax. (CIF .14:30 • • Reconcilierea dosarelor de deschidere . dacă este cazul.Ziua 7: Program de lucru : 08:30 . Aranjarea dosarelor in functie de CIF-ul aferent fiecaruia.14:30 • • Aranjarea dosarelor in functie de CIF-ul aferent fiecaruia. ( totalitatea operațiilor de întreținere a contului si modificarile facute. Ziua 9 : Program de lucru : 08:30 .

14:30 • • Aranjarea dosarelor in functie de CIF-ul aferent fiecaruia. dacă Banca descoperă că s-a produs o eroare sau orice greşeală de calcul.Extrasul de cont se consideră aprobat dacă nu este contestat de către Client într-un termen de 15 zile calendaristice de la data punerii la dispoziţie a extrasului de către Bancă.14:30 • Arhivarea dosarelor.schimb utilizat în cadrul operaţiunii. . Clientul este obligat să verifice conţinutul extraselor de cont imediat după primirea lor. Ziua 14 : Program de lucru : 08:30 . Introducerea datelor in Excel. să rectifice oricând o astfel de eroare. Introducerea datelor in Excel. fără a înştiinţa în prealabil Clientul. Arhivarea dosarelor deja aranjate in functie de CIF. Banca poate.14:30 • • Arhivarea dosarelor. data valutei. În lipsa unei asemenea notificări făcute în termenul maxim prevazut. Ziua 11 : Program de lucru : 08:30 . corecţia efectuată fiind reflectată în extrasul de cont următor. extrasul este considerat confirmat şi acceptat în mod irevocabil de către Client. Clientul va notifica de îndată în scris Banca despre orice problema referitoare la un extras. Ziua 13 : Program de lucru : 08:30 . Chiar în lipsa unei astfel de notificări.14:30 • • Arhivarea dosarelor.Extrasele de cont emise de Banca pe suport de hârtie sunt valabile fara a fi necesara semnatura şi ştampila Bancii. Ziua 12 : Program de lucru : 08:30 .

. Introducerea datelor in Excel.14:30 • • Arhivarea dosarelor.Ziua 15 : Program de lucru : 08:30 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful