Fabulă: Animale care învaţă pe oameni să se poarte în societate.

Tudor Muşatescu Comedia este tragedia care se întâmplă altor oameni. Orice limbă e oglinda sufletului naţiunii care o creează. Angela Carter Ion Pillat

Dragostea noastră e ca o bomboană învelită în staniol: e foarte dulce, dar ceva scârţâie foarte tare. Ion Pillat Lucrurile se înţeleg la marginea cuvintelor, şi cuvintele nu sunt de ajuns ca să le inţelegi: e nevoie de har. Tudor Arghezi Cartea nu aduce doar leac pentru suflet, dar şi vindecarea de lene şi laşitate. Poezia are în sâmburele ei o divină naivitate, care se întâlneşte în floare, în pasăre, în bucurie, în entuziasm. Lui Arghezi,-n şaizeci-şasă, I-am recitat şi eu niţel. Mi-a zis: bravo, e frumoasă! Dar nu credea c-a scris-o el.

Vasile Iuşan din Fă-mă, Doamne, ce mi-i face!

Te-nvaţă toţi deştepţii, scriind, ce-i poezie, Dar scapă din vedere să-nveţe-ntâi să scrie. Aşa, tinere, nu te înfricoşa de viaţă. Caută bine să descoperi adevăratele vopsele ale sufletului tău şi mâzgâleşte lumea cu ele. Nu împrumuta paleta, tonurile şi pensulele de la nimeni. Tudor Arghezi în Subiecte Nu e destul să fii bun. Trebuie să fii bun de ceva.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful