You are on page 1of 3

Fructele de padure sunt delicioase si sanatoase. Crescand la deal si munte, sunt ferite de poluare.

AFINELE Sunt fructe specifice marilor inaltimi, crescand sub directa mangaiere a razelor soarelui. Contin vitaminele A, E, F, PP si B (B1 si B2) care sunt mult mai usor de asimilat, deoarece sunt in formula naturala. Astfel sunt considerate alimente-medicament, lista actiunilor terapeutice fiind impresionanta: regenerarea vaselor de sange, normalizarea glicemiei in cazul diabetului, neutralizeaza infectiile din intestin, dilatarea usoara a vaselor coronare, protejarea organismul contra radioactivitatii, adjuvant in tratarea infectiei urinare, ameliorarea tulburarilor specifice varstei a treia(de vedere, vasculare, senilitatea) MURELE Dulci-acrisoare, murele sunt o „ruda” mai salbatica a zmeurei.Cele mai puternice actiuni terapeutice le au insa frunzele de mure care sunt dezinfectante, cicatrizante, reglatoare hormonale. Actiuni terapeutice:
-depurative -laxative in stare proaspata

-antidiareice in stare uscata -constipatie -dureri de gat, raguseala -Ciclu menstrual dereglat(prelungit ori cu sangerari abundente) COACAZELE NEGRE

magneziu. ciroza hepatica initiala Daca se tine cure cu coacaze rosii. Recomandari terapeutice: -tranzit intestinal incetinit -lipsa poftei de mancare -ingrasare. mangan. este bine sa se faca paralel si o dietavegetariana cu multe salate si multe alte fructe. obezitate -hepatita cronica. si vitaminele A. De aceea trebuie facute cure doar sub urmarire medicala (homeopatia). Cantitatea de fructe este in functie de scopul in care se folosesc. Din acest punct de vedere. in timp ce frunzele sale sunt bogate in vitamina C. ZMEURA Fructele sale contin foarte multe minerale: calciu. fosfor. Actiuni terapeutice: -reglarea metabolismului -revigorarea organismului -eliminarea anemiei -ajuta la cresterea naturala a imunitatii organismului COACAZELE ROSII Aceste fructe se folosesc diferentiat ca medicament. toate in forme usor asimilabile. zinc. B1. potasiu. B2. Actiuni terapeutice: . planta este considerata un izvor de sanatate.intre care si vitamina C. D si P.Coacazele negre contin un numar impresionant de minerale si vitamine.

ciclu menstrual neregulat.arsuri gastrice .diabet .remediu pentru tubul digestiv.obezitate. pentru pancreas si sistemul respirator ..afectiuni pulmonare . dureros sau cu hemoragie abundenta . predispozitie spre ingrasare Fiind considerate "medicamente". fructele de padure sunt folosite cu succes in medicina homeopata. .