You are on page 1of 4

PLAN DE LECTIE

CLASA: a III - a DISCIPLINA: Cunoasterea mediului TEMA: Animalele TIPUL DE ACTIVITATE: Comunicare si insusire de cunostinte OBIECTIVE DE REFERINŢĂ: • dezvoltarea cunostintelor si capacitatii de definire a animalelor • cunoasterea unui anumite clasificari generale a animalelor OBIECTIVE OPERAŢIONALE: • sa recunoasca pe baza unor ghicitori diferite animale • sa identifice anumite insusiri ale unor animale precizate • sa incerce sa faca o mica comparatie intre anumite specii/clasificari • sa rezolve unele exercitii de tip ,,propozitii deschise” • sa precizeze importanta animalelor si relatiile animale-om

METODE ŞI PROCEDEE: conversaţia, jocul , expunere, exerciţiul, munca independentă si munca in echipa

,explicatie

MATERIALE DIDACTICE: manual , film ,fise , cartonase(cu animale ) ,imagini DURATA: 1 h

Anuntarea titlului lectiei Anunta tema lectiei si Elevii asculta faptul ca manualele si indrumarile alte materiale didactice invatatoarei trebuie inchise pentru a nu se putea inspira elevii Elevilor le sunt adresate anumite ghicitori . caracteristici . indemnare 3. Transmiterea noului continut Elevilor le este expus Elevii isi iau notite noul continut despre noua lectie :Animalele(le sunt expuse anummite clasificari. despre animale. iar ei trebue sa le recunoasca Acestia cauta sa raspunda la ghicitori utilizand cunostintele de pana atunci dobandite Expunere . Reactualizarea cunostintelor anterioare Exercitiu .expunere. activitate frontala 4. Etapele lectiei Organizatoric Activitatea invatatoarei Pregateste materialele care urmeaza a fi utilizate pentru desfasurarea orei si organizeaza clasa pe grupuri Activitatea elevilor Elevii se aseaza in banci si se pregatesc pentru inceperea lectiei Metode si procedee conversatie 2.conversatie . analiza .comparatii intre specii si legaturile intre acestea si oameni .crt 1.ETAPELE LECTIEI Nr. Explicatie .

felul in care trebuie sa ne comportam cuu acestea) 5.analiza intrebari si pu intrebari in cazul in care mai au neclaritati 7. pasari. aduc informatii in plus in cazul in care stiu 6. rezolva exercitiile primite in echipa. noteaza elevii care au fost activi pe parcursul orei Elevii selecteaza Exercitiu in echipa .3 . pesti. reptile. gr. adreseaza invatatoarei intrebari . Comunicarea temei pentru acasa Este prezentata tema Elevii noteaza tema pentru acasa:fiecare pentru acasa elev trebuie pentru ora urmatoare sa aduca o scurta poveste despre animalul preferat Explicatie Oltean Alina RISE R II . exercitiu . analiza vazutin film.neclaritati. conversatie. Fixarea cunostintelor Are loc impartirea clasei in patru grupe:mamifere.Elevilor le este expus un film cu animale si le sunt inmanate mai multe fise de lucru care cuprind intrebari despre toate categoriile de animale predate Invatatoarea adreseaza intrebari pentru a verifica daca elevii au inteles. Evaluare si feedback Elevii raspund la Conversatie . animalele care le-au explicatie.

\ .