You are on page 1of 2

BILKA STEEL – SISTEME COMPLETE PENTRU ACOPERIȘURI

Accesoriile sistemului pentru acoperișuri Bilka 1.1 Folia anticondens Bilka
® ®

Folia anticondens are rolul de a proteja acoperișul de efectul dăunător al umidității. Se montează pe partea exterioară a acoperișului, direct pe căpriori sau pe astereală. Peste folie se montează apoi tabla tip țiglă. Folia asigură eliminarea vaporilor de apă, dar în același timp nu permite pătrunderea umezelii exterioare și a vântului în interiorul clădirii. Orice sistem de acoperiș este predispus la apariția de condens. În evaluarea foliei trebuie minim verificate următoarele caracteristici tehnice: i) Greutatea specifică – măsurată în grame pe metru pătrat de folie. O valoare mai mare asigură o densitate mai mare a produsului deci o păstrare mai bună a caracteristicilor sale în timp. Rezistența la rupere – măsurată în newtoni/centimetri. O valoarea mai mare asigură o rezistență mai mare la intemperiile vremii, dar și la montajul acoperișului. Rezistența la temperaturi – măsurată în grade Celsius. O valoare mai mare asigură o rezistență sporită în timp la factorul temperatură.

ii) iii)

Bilka are la dispoziție 4 tipuri diferite de folie ce pot fi folosite în funcție de caracteristicile fiecărui acoperiș, de la cel nelocuit până la acoperișul mansardat locuit permanent. 1.2 Accesoriile de tinichigerie Bilka
®

®

1) Coama semirotundă – element de tinichigerie folosit pentru etanșarea părții superioare a acoperișului.

2) Dolia – element de tinichigerie folosit pentru a prelua apa de ploaie în locul în care se întânesc două pante ale acoperișului.

3) Bordura fronton – element de tinichigerie folosit pentru a proteja și înhide lateralele acoperișului. Are un scop și decorativ acesta acoperă partea laterală a șarpantei de lemn a acoperișului.

eficient și cu un design elegant. Împreună cu aceste accesorii vă punem la dispoziție și alte elemente auxiliare care vă asigură un acoperiș complet. Preia apa de ploaie și o conduce în jgheabul sistemului de colectare a apei pluviale.BILKA STEEL – SISTEME COMPLETE PENTRU ACOPERIȘURI 4) Bordura streașină – element de tinichigerie folosit la baza acoperișului. . 5) Opritor zăpadă – element de tinichigerie folosit pentru a preveni căderea masivă a zăpezii de pe acoperiș în perioada în care aceasta se topește. și anume spre streașina acestuia. 6) Alte elemente de accesorii și auxiliare – putem executa orice alt tip de accesorii necesare obținerii unui acoperiș complet.