You are on page 1of 1

Coada soricelului

Aceasta este considerata planta femeilor, fiind recunoscuta cu precadere pentru beneficiile sale la nivelul aparatului genital feminin inca din timpuri stravechi. Preotul Kneipp: „De multe nenorociri ar fi curatate femeile, daca ar recurge din cind in cind la coada-soricelului!”.

Iata indicatiile pentru afectiunile ginecologice: - la fetele tinere cu menstruatie neregulata, ceaiurile din aceasta planta vor ajuta foarte mult; - fiind o planta cu proprietati analgezice, se poate utiliza si in durerile ciclului menstrual; - fiind un bun hemostatic, ceaiul din coada soricelului este indicat in hemoragiile menstruale ori in sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale; - infectiile ovariene pot fi tratate de asemenea prin cateva cani de ceai baute zilnic si prin spalaturi vaginale; - in leucoree sunt indicate spalturile locale si consumul a 2-3 cani de ceai de coada soricelului pe zi; - mancarimile si usturimile vaginale sunt inlaturate prin spalaturi locale cu ceai din aceasta planta; - micozele vaginale, candidozele si alte infectii ale mucoasei vaginale se pot trata cu coada soricelului; - consumul unei cani de ceai pe zi previne aparitia cancerului de col uterin si a mioamelor uterine; - foarte indicata este folosirea acestei plante si de catre femeile intrate la menopauza. Estompeaza simtomatologia din perioada imediat urmatoare menopauzei.

Coada soricelului are efecte medicinale si in cadul altor boli: - avand efect hemostatic, este utilizata in tot soiul de hemoragii: nazale, digestive (gastrice mai ales), hemoroidale, vaginale, urinare etc. - cu o activitate antiseptica crescuta, coada soricelului poate fi folosita cu incredere in diverse infectii: urinare, hepatice, respiratorii; - foerte eficace in tratarea racelilor, astmului bronsic, rinitelor acute, rinosinuzitelo; - aceasta planta prezinta si efecte analgetice, inlaturand durerea. Astfel este indicata in nevralgii, dureri de spate ori reumatice, in osteoporoza, migrene, angina pectorala etc. - la nivel digestiv, adiacent unor afectiuni enumerate mai sus, coada soricelului are efecte benefice inlaturand inapetenta, balonarile, greturile, senzatia de arsura la stomac etc. - este indicata in afectiunile hepatice; - de asemenea coada soricelului este sugerata si in diverse parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze etc.