You are on page 1of 1

Jeannine Butzelaar benoemd tot commissaris Hooghoudt Focus op groei bedrijf en merkenportfolio

Groningen, 22-05-2013 Jeannine Butzelaar is tijdens de aandeelhoudersvergadering van 22 mei 2013 benoemd tot commissaris van Distilleerderij Hooghoudt in Groningen.

Jeannine Butzelaar was tot 1 april CEO van Waalwearkids, merkhouder van kinderkledinglabels als Jottum en Cakewalk. Daarvoor maakte Butzelaar als inkoopdirecteur onder meer deel uit van het algemeen management van Hema en werkte ze voor WE Women als Europees design- en inkoopdirecteur.

Butzelaar houdt met de Raad van Commissarissen (RvC) toezicht op de onderneming en is sparringpartner omtrent de strategische plannen van Hooghoudt. Die plannen zijn met name gericht op de groei van de familiedistilleerderij en het merk Hooghoudt.

Butzelaar volgt Eize Palsma op, die op eigen verzoek aftreedt aan het einde van zijn benoemingsperiode. Naast Butzelaar bestaat de RvC van Hooghoudt nu uit aandeelhouder Bert Hooghoudt en Harm Tunteler (voorzitter).

De directie van Hooghoudt bestaat uit Arno Donkersloot, algemeen directeur, Jan Willem Vogtländer, verantwoordelijk voor verkoop en Jaap Veenstra, verantwoordelijk voor financiën en productie.

Distilleerderij Hooghoudt

Hooghoudt is een van de bekendste distilleerderijen van Nederland en is sinds de oprichting in 1888 gevestigd in Groningen. Hooghoudt kent een lange traditie als distilleerder en producent van hoogwaardige alcoholische dranken en non- alcoholische siropen. Sinds de oprichting is het familiebedrijf in handen van opeenvolgende generaties Hooghoudt. De vierde generatie is nauw aan de onderneming verbonden als lid van de Raad van Commissarissen. Sinds 1988 mag de familiedistilleerderij de eretitel ‘Hofleverancier’ voeren. Hooghoudt behoort tot de top drie van nationale distilleerderijen en is marktleider in binnenlands gedistilleerd.