You are on page 1of 7

Case cu structura de lemn din panouri prefabricate tip sandwich.

Societatea noastra ofera servicii complete clientilor sai la standarde europene,folosind tehnici moderne,materiale de calitate si o echipa de profesionisti bine pregatita. Pentru ca rezultatul unei colaborari cu noi sa fie in concordanta cu asteptarile dumneavoastra,societatea noastra va pune la dispozitie o echipa profesionista,tanara dinamica,deschisa si temeinic pregatita in domeniul constructiilor si amenajarilor,care va sta la dispozitie in orice moment pentru a va satisface cele mai diverse dorinte si necesitati, cu respectarea standardelor, normelor si a legislatiei in vigoare.

* * * * * *

Se adreseaza familiilor cu venituri mici si mijlocii; Costuri reduse cu 30-40% fata de casele din zidarie; Timp de executie redus(45-90 zile); Protectie termica si fonica ridicata; Diversitate maxima de finisaje interioare si exterioare; Locuinta ecologica.

Construind casa dvs din lemn, respectati mediul înconjurator si beneficiati de caldura si confortul oferit de un material natural si reciclabil. O constructie din lemn va ofera un confort termic , pe care nici o alta constructie traditionala nu vi-l poate oferi. O constructie din lemn creeaza o atmosfera de calm si de relaxare, unde va puteti regasi linistea dupa o zi de munca, lunga si obositoare. Dealungul anilor am învatat sa cunoastem si sa stapânim mai multe tehnici de constructie , si asta pentru diferite dimensiuni. Pentru acest motiv, va putem propune serviciile noastre în domeniile urmatoare : AVANTAJELE CASELOR DIN LEMN. Lemnul este un material regenerabil, de care Romania dispune in cantitati importante, cresterea anuala fiind de circa 30 mil.mc/an; valorificarea materialului lemnos in produse finite; executia usoara cu posibilitati de prefabricare (industrializare), tehnologii simple de montaj care nu necesita utilaje sofisticate; montaj rapid; greutate proprie redusa; lemnul este un material de constructii modern, are o buna rezistenta in timp din punct de vedere al calitatilor sale in ceea ce priveste comportarea la incarcari statice si dinamice, in special lemnul lamelat; comportare la actiunea focului corespunzatoare, prin utilizarea lemnului ignifugat si a materialelor de placare noi; asigura confortul termic; costuri reduse circa 350 EURO/mp LA CHEIE fata de circa 500-600 EURO/mp LA CHEIE(pentru casele construite cu materiale traditionale - zidarie, beton). CASE PE STRUCTURA DE LEMN .. Asa cum au facut inaintasii nostrii care utilizau masiv lemnul si realizau din lemn toata casa (pereti,plansee, precum si sarpanta), noi folosim lemnul, in zilele noastre, ca material de constructie intr-un mod mai ordonat si mai economic decat inaintasii nostrii, adica realizam din lemn doar structura de rezistenta urmand ca functiile de termoizolare ale peretilor sa le realizam cu materiale adecvate acestui scop dar cu performante specifice superioare lemnului. ... Un nou sistem aparut in Romania este "sistemul Framing" care permite folosirea mai judicioasa a lemnului, asigura comportarea elastica a structurii si evita concentratiile de eforturi prin disiparea acestora si conlucrarea spatiala a ansamblului. Pentru usurinta montajului, peretii se realizeaza din panouri de 2-4 m lungime, usor manevrabili pe santier si usor de incarcat in mijloacele de transport. ...Casa se va fixa de placa de fundatie cu ajutorul unui sistem special de prindere- prin conexpanduri sau cu ajutorul mustatilor de fier beton prinse in fundatie. FUNDATIA Pentru :

blocurile de fundare se pot realiza din zidarie de piatra sau beton ciclopian. caramida..Vata minerala. in functie de dorinta clientului.. pamanturi sensibile la umezire) se folosesc fundatiile continue cu bloc si soclu din beton armat.Vata minerala . . * 2. termice. . * 3.Folie PVC . B.case cu unul sau doua niveluri ..-Tencueli decorative de diferite granulatii . . de armonizare a arhitecturii casei. .Grinzi nut-feder 34-90 mm cu chertare la colturi(intersectii)sau structura din dulap de 45-50 mm .Polistiren expandat 30-50 mm.se folosesc fundatiile continue asezate sub peretii portanti din lemn cu descarcare pe reazeme izolate(bloc de fundatie din beton simplu). .Dulapi rasinoase 45-50 mm . A. Peretii exteriori vor fi izolati cu polistiren. Astfel se pot executa mai multe tipuri de pereti . PERETII Structura peretilor permite alegerea mai multor tipuri de finisaje exterioare si interioare ale constructiei. .Placa OSB 9-12 mm.Placa OSB 9-12 mm .Structura montant (stilp) grosime 10-12 cm . . . . si in plus.. .Montant(stalp). lipite cu adezivi speciali sau prinse cu dibluri armat cu plasa din fibra de sticla .Membrana A330.Rigips 12.Mebrana A330. * 2. 18 mm sau lambriu de plastic. incaperi umede sau lambriu int.peretii de subsol si planseul peste subsol se realizeaza din beton armat.Folie PVC.5 sau lambriu int 18 mm. . -Polestiren expandat de 30-50 mm.. .impermeabile si cu o mare toleranta la miscari.5 mm sau Rigips hidrofug(verde) pt. .cu polimeri sintetici. alcatuirea lor fiind facuta pentru a indeplini toate conditiile de rezistenta a structurii.case de dimensiuni reduse. putandu-se obtine un aspect rustic. fie unul modern. . carton asfaltat cu bitum(2-3 randuri). .5 mm sau lambriu int. 18 mm.Rigips 12.. . . .Rigips 12. * 3.5 mm sau lambriu int.case amplasate in zone montane .Rigips 12.Siding (lambriu de plastic). modele si culori.Pereti exteriori tip sanwich.Folie PVC.Montant(stalp). * 4. 20 cm in pamantul bun de fundare si vor depasi adancimea de inghet cu 10-20 cm.asezate pe terenuri cu probleme(soluri loessoide. * 1. . -Placare placi OSB de 10-12 mm..Vata minerala 100-150 mm.Montant(stalp). .Aici vom reda doar citeva din aceste structuri. Peretii interiori tip sandwich.piatra sparta sau alte materiale. Acestea vor patrunde min. 18 mm. .* 1.case cu subsol . fara subsol .case cu regim mai mare de inaltime . Aceasta platforma se dispune pe un strat de pietrisfarmare pentru ruperea capilaritatii apei prin ascensiune.Placi cu finisaje false de caramida.structura de rezistenta din lemn se poate amplasa direct pe o platforma de beton armat (tip radier) grosimea 25-30 cm cu Bc 10 si plasa de 6-10/100 . * 5.

Placi OSB 15 mm sau 2 randuri de scandura de 24 mm dispusa pe doua directii. .Grinda cu zabrele cu dimensiuni in functie de calculul de rezistenta. Popi (100x150) mm.Sindrile bituminoase.Belprofile. lamelar sau parchet de lemn masiv. Tencuiala poate fi realizata intr-o paleta larga de culori si din diverse materiale. 90-100 mm la distanta de 500-600 mm pt. . Prinderea dintre panouri se face cu tije metalice filetate M12 si saibe .Panou OSB 9-12 mm (in functie de dorinta clientului).Folie PVC. Sarpanta cu ferme . . calcului de rezistenta. pregatit pentru placari cu faianta.dusumea lemn natur. Incaperile umede vor fi placate cu gips carton hidrogofug . . Capriori 50x 150-200 mm la distanta de 400-600 mm conf. cu mana curenta si bordura treptelor realizate din lemn de esenta tare. stejar sau fag . în zona livingului sau în spaþiul mansardat. placi ondulate. Folie antecondens. PLANSEUL PESTE PARTER . Clesti 50 x 100-150 mm. Pene (100x150) mm. Acestea fiind doar citeva variante propuse pentru a va putea face o idee despre structura si finidaje. cate 3 bucati la fiecare imbinare. Sarpanta cu capriori. Lemnul este uscat 16%. . Asteriala din scindura de 25 mm. masiv în structura pereþilor.. Sarpanta pe scaune Capriori 50 x 150-200 mm. tigle ceramice . Ranilla.Montant (stalp) 45x 120-150 mm la distanta de 450-500 mm?pt. pereti autoportanti.Vata minerala 100-150 mm. carii sau termite. Sapa 2-50 mm . Folie antecondens. . Tratarea lemnului se face în conformitate cu dorinþa clientului ºi cu cerinþele zonei de montaj. contra mucegaiului ºi microorganismelor. insistându-se pe rezistenþa la umezeala sau la foc . parchet laminat.Folie PVC.Realizata din lemn de rasinoase cu balustrada in diverse forme.Vata minerala 50 -100 mm. PARDOSELI Folie PVC 2-5 mm. INVELITORI ACOPERIS . Plannya. ACOPERISUL * 1. * 2.Scarile pot avea dimensiuni si forme diverse conform planului de arhitectura si de dorinta . se poate folosi lemn lamelar încleiat (grinzi lamelare aparente). Asteriala din scindura de 25 mm. SCARA INTERIOARA .Rigips 9.Grinzi de lemn 50x 200-240 mm la distanta de 350-600 mm conform calcului de rezistenta.în conformitate cu caietul de sarcini si cu cerinþele locale.5 mm sau lambriu int. . sau lemn lamelar încleiat (pentru elementele de rezistenþã de planseu sau acoperis).. tabla profilata-Lindab.mozaic.. 18 mm La deschideri mai mari. pereti portanti. . Gresie.Bituwell. Film din polietilena. * 3. Bardoline(Tegola).

ELECTRICE SI SANITARE .Ferestrele pot fi realizate in sistem clasic traditional.ro .Pret de cost mic cu pana la 30 -40 % mai mic fata de case din zidarie sau metal. pot fi realizate cu tablie sau geam. . . *** Avantajele constructiilor de lemn . iar cele exterioare vor fi duble sau simple cu una sau doua deschideri. fungicida si antiseptica asigura protectia impotriva incendiilor.Obtional se pot realiza obloane de exterior pline sau tip jaluzea . .Usile int. cu cercevele duble sau din lemn stratificat pentru geam termopan.Timp de executie redus aprox. si ext. cariilor si insectelor.60 de zile. cu materiale de ultima generatie. Relatii la telefon:0742777975 E-mail: sccoloanasrl@yahoo. . .ro www. 20 . . . .Elasticitatea lemnului asigura constructiei rezistenta la un seism de pana la 8 grade pe scara Richter. TAMPLARIA . .Structura de lemn este usoara in comparatie cu cea de zidarie sau metalica. necesitand o fundatie simpla si usor de executat. sau aluminiu . CONDUCTELE TERMICE. PVC.clientului .Posibilitatea recompartimentarii rapide cu pereti usori si cu costuri reduse. precum si a ciupercilor.Poate fi din lemn stratificat.coloana.com coloana@email.Se monteaza in pereti. ramane la latitudinea clientului.Tipurile si materialele care vor fi folosite.Diversitatea maxima de finisare int. .Tratarea trivalenta a lemnului cu solutie ignifuga.

etc.cu peretele exterior de 365 mm .U. Datorita acestui fapt costurile de energie sunt foarte reduse. / luna .structura portanta de lemn 200mm . Nu cuprinde fundatia si cheltuielile de transport .CASA DE LOCUIT PE STRUCTURA DIN LEMN 161 mp suprafata desfasurata [fara garaj] 196 mp suprafata desfasurata [cu garaj] .placa OSB 12. plasa de armare fibra de sticla.bariera vapori – anticondens 45 mm .finisaje interioare si exterioare .placa OSB 25.5 mm – glet + vopsea lavabila Grosime totala: 365 mm – echivalent cu 275 cm perete zidarie clasica .adeziv special pentru lipirea polistirenului pe placa de OSB 11 mm . incalzire.1 W / mpk .decorativa 50 mm – termosistem ( polistiren expandat.vata minerala 0. • • • • • • • • • • • • 5 mm – tencuiala minerala . adeziv) 5 mm .rigle montaj intre care se creeaza spatiu pentu instalatii electrice.CASA PERMANENTA .8 mm .cu peretele interior de 148 mm Cuprinde: .organizare de santier.camera de baie si grupul sanitar mobilat Nu cuprinde: . atat iarna pentru incalzit cat si vara pentru o racoare optima.5 mm – placa de gipscarton 0.rezistenta seismica : 8.2 mm .proiectare si avize . PERETI EXTERIORI: Au o grosime finala de 365 mm avand un sistem de protectie a temperaturii interioare a casei.instalatii interioare . 15 mm .sipci aeraj 15 mm .placa OSB 180 mm .performante termice – fonice 0. Peretele exterior are urmatoarea configuratie de la exterior spre interior.fundatia .consum gaz 130 mc / 100 mp S.5 grade RIGHTER .

vata minerala.structura portanta de lemn .5mm 11 mm 100 mm 100 mm 11 mm 12. Perete interior • • • • • • • 0.5 mm .5 mm 12.placa de gipscarton Grosime totala : 148 mm .glet + vopsea lavabila .placa OSB .placa OSB . o izolatie termica si fonica adecvata.PERETI INTERIORI: Peretii interiori sunt optimizati tehnic. incat acestia sa ofere o rezistenta mecanica deosebita. .placa de gips carton .