You are on page 1of 2

Nszajndk top 5

Amint megkapjuk az eskvi meghvt mris a nszajndkon trjk a fejnket. Sokszor mr a meghvban konkrt krsekkel tallkozunk, hogy mit szeretne az ifj pr vagy egybl r is krdeznk. A nszajndk kivlasztsnl mrlegelnnk kell, hogy milyen letszakaszban jr a pr, mennyire ismerjk ket s persze, hogy a pnztrcnk mit enged meg. Nzzk, hogy a Meglepkk Csoport tapasztalatai alapjn milyen ajndkok fordulnak el leggyakrabban az eskvkn: 1.Pnz Egy magyarorszgi felmrs* is altmasztja, hogy haznkban a legnpszerbb nszajndk a kszpnz. Nem csak nlunk, hanem a Wedding Magazin kutatsai alapjn Angliban is egyre jellemzbb trend, hogy a vendgek pnzt adnak ajndkba. Haznkban hagyomnyosan a nszajndkknt sznt pnzt menyecske vagy menyasszonytnccal gyjti ssze az ara. A nagyszlk legnagyobb bnatra azonban egyre jellemzbb, hogy az ifj pr elhagyja ezt a szokst s csak egyszeren tveszi a bortkot. Leginkbb azrt idegenkednek a vendgek attl, hogy pnzt adjanak, mert az nem maradand s nem emlkezteti a prt arra, hogy kitl mit kapott. A megolds az lehet, ha a pnz tadsra vlasztunk valamilyen stlusos eszkzt: betehetjk palackpostba (http://meglepkek.hu/index.php/egyedi/egyeb-egyedi-meglepetesek/penz-stilusosantermek), kitmhetnk vele egy prnahuzatot, betehetjk egy knyv lapjai kz. Minimlis plusz kltsg a kiegszt eszkz, az mgis megmaradhat rk emlkbe nhny kedves sorral elltva.

2. lmnyajndk Ha a prnak nem kifejezett krse, hogy pnzt ajndkozzanak a vendgek, egyre tbben dntenek gy, mondja a Meglepkk, hogy valamilyen lmnnyel ajndkozzk meg az nnepelteket. Egy felmrs* szerint a vendgek 35% dnt gy, hogy wellness pihenst ad nszajndkba. Ha kicsit jobban ismerjk a prt, akkor a mr megszokott ztatson tl vlaszthatunk nekik valamilyen specilis lmnyt is. A Meglepkk knl programokat (http://meglepkek.hu/index.php/naszajandekotletek) a visszafogottabbaknak: romantikus piknik kiltssal, hajkzs a Dunn, helikopteres vrosnzs, s a bevllalsabbaknak is: ejternys ugrs, mrepls, lvszet, rallyzs, stb. formjban. Azrt ajndkozzuk ezt, mert az eskv s a nszt utn jnnek a szrke htkznapok, amiket feldobhat egy-egy klnleges program, amire egybknt nem kltene a pr.

3. Kszletek, vzk Az idsebb korosztly privilgiuma, hogy a hagyomnyoknak megfelelen valamilyen klasszikus hasznlati- vagy emlktrgyat ajndkozzon a fiataloknak. Szerencsre manapsg egyre irnythatbbak a nagyszlk, s kivlaszthatja maga a menyasszony vagy a vlegny a nekik tetsz gynemgarnitrt, porceln tkszletet, nippet, kristlyvzt stb. 4. Utalvnyok Ha tudjuk, hogy milyen kltsek eltt ll ppen a pr, akkor ajndkozhatunk clirnyosan valamelyik ruhzba vagy szolgltathoz szl utalvnyt is. Az utazsi utalvny praktikus lehet a nsztnl, kltzs eltt a lakberendezs, barkcs- vagy mszaki boltok jhetnek szba, pl. a vsrlsmnis ara mindig rl kedvenc butikjba szl utalvnynak. J esetben az idsebbekre is rbeszlhet ez az ajndkfajta, mert utlag megmutathatja a pr az utalvnybl vsrolt kanapt, csillrt, biciklit, melyek hasznlatakor persze mindig r gondolnak majd a fiatalok. 5. Vicces ajndkok A fiatal bartokra jellemz, hogy valami viccessel rukkolnak el. Az erotikval kapcsolatos dolgokat, mint a gumin s a vibrtor, mindig nagy nevets ksri. Kereshetnk valamivel visszafogottabb ajndkot a tmban, pl. Hancr Prbaj erotikus trsasjtk (http://meglepkek.hu/index.php/egyediajandekok/18-hancur-parbaj-felnott-tarsasjatek-109-termek) vagy Pros Jtszma prismereti trsasjtk (http://meglepkek.hu/index.php/egyedi-ajandekok/paros-jatszma-termek), masszzsolaj vagy valamilyen vicces egyedi ajndk. Egyre tbbszr kszl a nsznp fiatalabbik rsze valamilyen msorral az ifj prnak egy tdolgozott dal, egy mini szndarab, vagy valamilyen nagyszabs vetlked formjban.

Brhogyan is dntnk, az a fontos, hogy szvbl adjuk s rmt szerezznk. ljen az ifj pr!
*A Nszajndkguru 2010-es felmrse alapjn.