You are on page 1of 19

Plan Strategic

Pensiunea turistică “ La Popas”

Avantajele generale ale turismului rural tin de posibilitatea recreerii si odihnei oamenilor de la . temple sau castele vechi – care in alte tari constituie puncte de atractie pentru turisti – moldovenii au si ei ce arata lumii. acolo unde natura a facut ceea ce n-a putut sa faca omul si unde locuitorii mai pastreaza vechile traditii. mostenite de la parinti si bunici.Turismul rural – o afacere de viitor Chiar daca nu avem zgarie-nori. Ineditul trebuie cautat in satele noastre. munti. mari.

nu sta in rand sau nu asteapta sa fie deservit . . etc. Clientul are posibilitatea singur sa-si intocmeasca meniul. ci se afla in ospetie si este asigurat de o atentie individuala din partea gazdei.oras ( si nu numai ) in conditii de tara. Clientul nu este deservit de un personal special angajat. sa pescuiasca. au amintiri placute sau doresc sa-si familiarizeze copiii cu viata de la sat. sa admire procesul de preparare a bucatelor traditionale. sa colecteze ciuperci si pomusoare in padure. in care multi si-au petrecut copilaria.

participand direct la dezvoltarea turismulului rural in Republica Moldova.Rascov . .Misiunea Pensiunea “ La Popas “ isi propune sa promoveze patrimoniul natural. cultural si istoric existent in zona Vadul .

cu niste locuri care sunt adevarate oaze de liniste. Pentru aceasta.pensiunea “ La popas”. la dispozitia clientilor sunt puse urmatoarele servicii : . . Toate camerele sunt dotate cu mobilier rustic. . un concediu sau un sejur de cateva zile pentru acumularea unei doze mari de energie.alimentatie. televizor color si baie proprie cu cabină de duş.Amplasata intr-un cadru natural deosebit. teren de joaca pentru copii. Deasemenea.excursii in zona. .cazare. reprezinta cea mai buna alegere pentru o vacanta . .dispune de parcare auto.agrement. 8 camere. o bucătărie si un living spaţios pentru relaxarea oaspeţilor.

.

Scopurile Scopuri pe termen scurt : .atragerea clientilor astfel incat activitatea sa nu fie intrerupta. . . taxelor precum si asigurarea capacitatii structurii de cazare cu cele necesare.obtinerea de venituri care sa permita achitarea impozitelor. .demararea activitatii in conditii optime .transformarea non-consumatorilor in clienti potentiali. .

promovarea si dezvoltarea turismului rural in regiune.obtinerea fidelitatii clientilor. . .mentinerea prestigiului firmei. Scopuri pe termen lung : .extinderea domeniului de activitate. .maximizarea profitului. . . prin construirea unor noi tipuri de agrement pentru turisti .acoperirea investitiilor.Scopuri pe termen mediu : .dezvoltarea afacerii si anume diversificarea serviciilor oferite . .

Sarcinile Actiuni intreprinse pentru realizarea sarcinilor : . acordand diverse fonduri. .gasirea mijloacelor financiare pentru demararea activitatilor – deoarece practicarea turismului rural a devenit un trend in ultimii ani. as inainta un business plan in acest sens. iar sustinerea Uniunii Europene in dezvoltarea acestui sector este tot mai evident.

In functie de motivatia care o au : .orientarea spre piata tinta – clientii potentiali sunt reprezentati in general de catre turisti atit interni cat si externi. Ca si structura..10 % afaceri. Virsta in care se incadreaza persoanele care viziteaza localitatea : . . clientii potentiali se prezinta astfel : .10 % cu varsta peste 50 ani.70 % moldoveni. .10 % tranzit. .80 % turisti .30 % straini. . .30 % cu varsta cuprinsa intre 35-50 ani.60 % cu varsta cuprinsa intre 16-35 ani. .

acesta fiind determinat de sezon. se vor face in conformitate cu numarul de stele a structurii de cazare ( 4 stele ) indeplinind conditiile necesare in acest sens.Mixul de marketing Produs : prestarea serviciilor de baza ( cazare si alimentatie) si celor suplimentare. Pret : pretul pentru serviciile prestate sunt diferite. .

. imagini pitoresti ale zonei etc. • • • • • Promovare : Se vor utiliza următoarele forme de promovare: Vom realiza o pagina web unde vor fi afişate date referitoare la serviciile oferite de către firmă. contacte. ziarelor si televiziunii raionale. Promovarea prin intermediul clienţilor care au fost cazaţi şi vor convinge rudele să se odihneacsa aici. .Plasament : Pensiunea “ La Popas”. Vom realiza cărţi de vizită ale pensiunii unde se vor indica serviciul oferit.publicitate prin intermediul radioului. calea de acces. urmeaza a fi amplasata in satul Vadul-Rascov – o zona pitoreasca a raionului Soldanesti.

.

Concurența In domeniul turismului rural. concurenta nu este. . Intrucat. ceea ce reprezinta un punct forte pentru desfasurarea activitatii. prezenta unei pensiuni este chiar necesara in aceasta zona. regiunea dispune de un potential turistic de un interes major iar fluxul de turisti este in crestere. in regiunea Vadul – Rascov.

de inregistrare – 1700 lei .ch.dotari interior – 100 000 lei . pentru publicitate – 4000 lei .Finanțe Capital necesar : 305 700 lei = 20 000 euro Dintre care : 100 00 lei / 6 251 euro – capital personal 205 700 lei / 13 749 euro – bani proveniti de la Fondul European de Ivestitii pentru turismul rural.procurare echipament – 10 000 lei. pentru reparatie si amenajare – 190 000 lei .ch.ch. Cheltuieli comerciale : . .

Organigrama pensiunii Administrator Contabil Bucatar Chelner Camerista .

Elaborează fişa postului pentru personalul ce va fi angajat. . Elaborarea proiectului de buget şi întocmirea bugetului anual . Asigură controlul asupra utilizării corecte şi cu economie a mijloacelor financiare.• • • • • • • Administratorul: Gestionează întreaga activitate a pensiunii . Încheie contracte cu furnizorii . Contabilul: Organizează şi asigură ţinerea continuă a contabilităţii Supraveghează gestionarea mijloacelor financiare conform destinaţiei în baza planurilor de finanţare.

• • • • • • Bucătarul: Pregăteşte bucatele din reţetarul unităţii cu standardele în vigoare. . Debarasează şi asigură curăţenia bucătărie. Satisfacerea momentană a consumatorului. Încasarea contravalorii produselor. Montează preparatele pe obiectele adecvate pentru servire şi realizează elementele estetice ale preparatelor. Chelnerul: Primirea clienţilor.

Motto-ul pensiunii : “ Vii ca turist pleci ca prieten ! “  .