Introducere Intreprinderea Buongiorno SRL este o societate de productie.

Activitatea se axeaza pe producerea pizzei italiene si livrarea acesteia la domiciliu. Marele success al pizzei are drept consecinta dezvoltarea unui numar imens de pizzerii in toata lumea, numai in Italia existand cca 30000 de pizzerii. Acest success se explica si prin rolul social al pizzeriilor, care devin punctul de intalnire al claselor sociale diferite pentru ca ele sunt vizitate cu acelasi succes de paturi sociale diferite, aici contand mai putin banii si eticheta. Parte din succesul de azi al pizzei este datorat si perceptiei acesteia, ca fiind legata de dieta mediteraneana, etalon al unei vieti sanatoase si echilibrate. Pe de alta parte, pizza are un continut mare de energizanti, poate fi sursa de proteine si cere adesea compania unui binevenit pahar de vin.

Investitia necesara

Necesitatile financiare totale pentru deschiderea afacerii constituie 25.000 euro, in care: - 15.000 euro- pentru procurarea utilajului , (termen de creditare de 4 ani, rata anuala a dobanzii de 15%, numar de rambursari/an – 3, rata de rambursare calculata – 1500 euro) - 7.000 euro - pentru procurarea materiei prime (termen de creditare 2 ani, rata anuala a dobanzii de 15%, numar de rambursari/an -3, rata de rambursare calculate – 1750 euro) - 3.000 euro - alte cheltuieli de productie din surse proprii de finantare. Venituri previzionare: Lunar: 3.000pizza*3euro=9.000euro venituri/4 luni: 9.000euro*4luni=36.000euro Cheltuieli previzionare: Numarul de pizza pe zi 100, lunar 3.000, anual 36.000 Cheltuieli constante: Amortizarea utilajului 718 euro

575 Total cheltuieli de productie 5.000.873.968 Cheltuieli de productie/4 luni =5968*4=23872euro Profitul sperat: Venituri de la realizare/4 luni 36.Chiria spatiului 1000 euro Intretinere automobile 175 euro Total 1. ce livreaza 200 Salariul ospari si barman 1. cheltuieli de productie 23.000 Total salarii 1.127 => 3000 euro profit pe luna.850 Combustibil 125 Energie electrica 500 Faina 100 Cascaval 150 Sunca 175 Alte ingrediente 525 Ambalaj 750 Alte cheltuieli 400 Total cost variabil 4. . Profitul 12.893 euro Cost variabil: Salariu bucatari 400 Salariul a 2 ajutori 250 Salariul pers.

precum si in alte orase. La toate acestea se mai adauga faptul ca produsele vor fi fabricate din materii prime ecologic pure si dupa retete autentice . amabilitatea la indeplinirea comenzii. fiind mai mica in perioada zilei. Serviciile noastre se vor realiza in cadrul pizzeriei noastre sau la domiciliul consumatorului in urma unei comenzi prin telefon. Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata intreprinderea va adopta strategie indreptata spre: -ridicarea calitatii produsului. daca veniturile de la activitate vor spori. pretul convenabil. Pentru inceput frecventa comenzilor produsului va fi mica. incepand cu copiii de la 5 ani pana la oamenii in varsta. pe calitatea deosebita a serviciilor prestate. aceasta din urma majorandu-se odata cu afirmarea pe piata. De asemenea frecventa cumpararii se va deosebi de la o perioada a zilei la alta. pastrandu-se calitatile specifice. produsele fiind livrate in conditii speciale. aceasta piata este in crestere datorita lipsei de timp a populatiei si facilitatilor serviciului de livrare la domiciliu. conducerea va pune accentul.. -ridicarea nivelului de deservire post-vanzare. noutatea serviciului si produsului. in primul rand. Clientii potentiali ai intreprinderii sunt persoanele de toate varstele. apoi marindu-se la sfarsitul zilei. -stabilirea unui pret convenabil pentru toate categoriile sociale.Piata Intreprinderea se axeaza pe o piata larga. Totusi piata tinta a intreprinderii constituie persoanele varsta carora este intre 15-40 ani. Distribuirea in raza pietei alese va fi efectuata in circa 20-25 min. In viitorul apropiat. . avand in vedere faptul ca oamenii nu vor inceta niciodata sa manance pizza. -largirea asortimentului produsului. din contra. se asteapta deschiderea a noi filiale in alte sectoare ale orasului. Pentru a-i determina pe clienti sa cumpere produsele fabricate de intreprindere.

cu atat mai mult cu cat utilizam drojdia naturala. Vor exista mai multe feluri de pizza. insa timpul de pregatire este foarte indelungat. verdeata etc. precum si tipul de drojdie. Este necesar ca tipul de faina ce va fi folosit. Pizza va fi produsa si livrata in asa mod ca sa isi pastreze gustul si calitatea pana la consumator. Pizza poate fi de post. un astfel de cuptor cu o capacitate de 10 pizza fiecare de 28cm diametru poate produce 60 pizza/ora fapt pentru care noi va putem oferi o cantitate mare intr-un timp redus. Aceste variabile determina calitatea aluatului si in final calitatea pizzei. blatul este influenţat de tipul de drojdie. -Pizzeria El Greco ofera o pizza de calitate buna insa pretul este destul de ridicat Politica de produs Pizzeria este punctul de intalnire pentru familii din toate paturile sociale. Pentru coacerea pizzei folosim decat cuptoarele cu vatra pe lemne.Principalii concurenti de pe raza orasului Craiova sunt: -Pizzeria Celentano ale carei preturi sunt destul de joase insa calitatea si cantitatea lasa de dorit. ulei de masline. Acestea au o capacitate de productivitate mai mare . . vegetariana. poate avea un numar redus de calorii si datorita ingredientelor ei este considerata un aliment anti-cancerigen. clientul avand posibilitatea sa comande oricare in cantitatile dorite. Ingredientele pizzei sunt in general componente ale sanatoasei diete mediteraneene : masline. singurul lucru care conteaza este pasiunea culinara pentru pizza. alte legume. fructe de mare. raportul dintre faina si apa ce va intra in compozitia aluatului. rosii. sa fie la standarde inalte. capere. umiditatea relativa dar si de temperatura si timpul de coacere. -Pizzeria Maschera propune pizza la un pret convenabil. Pentru obtinerea unei pizza italieneasca de calitate folosim numai retete traditionale. Astfel. temperatura necesara coacerii se obtine intr-un timp scurt astfel incat la o dimensiune egala a blaturilor.

ierburi fine. masline rondele. masline rondele. carnaciori. ardei gras Pizza Quattro Formaggio . ierburi fine. chili. porumb. pepperoni. aceasta depinzand de materia prima si condimentele folosite la fabricarea produsului finit. mozzarella. branza tofu.cu sos de rosii. mozzarella. condimente. mozzarella. sunca. ou. ardei gras. ceapa Pizza Pollo e Funghi – cu sos de rosii. mozzarella. vinete rondele. carnati plai. ulei de masline Sos pizza picant . sunca. mozzarella. mozzarella. piept de pui. carnaciori.In prezent exista urmatoarele denumiri italiene originale: Pizza Tropicana – cu sos de rosii. ciuperci. bacon. masline.cu sos de rosii.cu sos de rosii. ardei gras Pizza Calzone – cu mozzarella. ananas si ciuperci Pizza Salami – cu sos de rosii. bacon. masline Pizza Rustica – cu sos de rosii. mozzarella.cu sos din rosii proaspete. mozzarella. (optional sos usturoi) Pizza Romana – cu sos de rosii. ceapa Pizza Pepperoni – cu sos de rosii. mozzarella. capere. parmezan. busuioc Pizza Prosciutto e Funghi – cu sos de rosii. mozzarella. sunca. ciuperci. mozzarella. ardei iute. mozzarella. porumb. ardei gras Pizza Expres – cu sos de rosii. ciuperci. cascaval si masline Pizza Margherita . camembert Pizza Scampi . ceapa Pizza Quattro Stagioni – cu sos de rosii. peste ton. sunca. sunca. ementhal. masline. piept de pui. bacon. pepperoni Pizza Parmegiana . parmezan Pizza Vegetariana de Post . masline.cu sos de rosii. salam.cu sos de rosii. sunca. ciuperci Pizza Diavola – cu sos de rosii. mozzarella. mozzarella. mozzarella. sunca.are la baza pulpa de rosii. ulei de masline . ardei gras. ardei iute. somon fumee Pizza Carnivore – cu sos de rosii. dovlecei. pepperoni.cu mozzarella.Denumirea pizzei este diferita. ciuperci carciofi (anghinare) Pizza Napoletana – cu sos de rosii. creveti. ciuperci. condimente. masline. mozzarella. porumb Sos pizza dulce . ceapa Pizza Capricciosa – cu sos de rosii. sunca. ciuperci Pizza Hawai – cu sos de rosii. ton. mozzarella. anchois Pizza Al Salmone . masline.are la baza pulpa de rosii. capere. salam si oua batute Pizza Tomato . vinete. ananas Pizza con Tonno – cu sos de rosii.

75ml/suc 2L gratis la comandarea a cinci pizza primiti o pizza gratis Transportul este gratuit. Pizza Tropicana Pizza Salami Pizza Tomato Pizza Margherita Pizza Prosciutto e Funghi Pizza Hawai Pizza con Tonno Pizza Pepperoni Pizza Capricciosa Pizza Napoletana Pizza Calzone Pizza Diavola Pizza Pollo Funghi 14 11 11 14 16 14 12 11 14 16 15 14 16 Pizza Rustica Pizza Quattro Stagioni Pizza Expres Pizza Quattro Formaggio Pizza Scampi Pizza Romana Pizza Al Salmone Pizza Carnivore Pizza Parmegiana Pizza Vegetariana de Post 16 16 12 14 12 16 16 16 12 16 . de aceea pizza este transportata in cutii alimentare termoizolante.La prepararea pizzei respectam toate normele igienico-sanitare in vigoare. Ne straduim ca produsele noastre sa ajunga la dumneavoastra in cel mai scurt timp si cat mai fierbinti. Va asiguram ca dispunem de un personal calificat in domeniu si garantam pentru serviciile acestora. blatul special si sosul sunt preparate in ziua curenta. cat si pe elemente intangibile : factorul feel-good luat in calcul. va asiguram ca veti primi produsele integral gratuit. iar ingredientele de baza. 3. Pentru fidelizarea clientilor. Politica de pret Valoarea atasata produselor noastre (pretul) se bazeaza atat pe elemente tangibile : calitatea pizzei. Daca livrarea ajunge mai tarziu de o ora de la efectuarea comenzii (intarziere generata de diferiti factori externi sau interni). Astfel : 1. avantaje oferite pentru fidelizarea clientilor. 2. vom vrea urmatoarele promotii pentru comenzile efectuate. Toate produsele sunt pregatite in momentul lansarii comenzii. la comandarea a trei pizza primiti o sticla de 1L de suc gratis la comandarea a patru pizza primiti o sticla de vin 0.

comunicarea nonverbala. reprezentand doua culori. A treia optiune va fi aceea a publicitatii online. In cazul serviciilor in general. acea a promovarii prin radio. Acest mod de publicitate va fi folosit in mod special pe parcurs . In ceea ce priveste cladirea unde va fi situata Pizzeria. la o mica distanta de centrele de cumparaturi ale orasului si centrele social-culturale.Politica de comunicare Logo-ul pizzeriei va fi un simbol de dimensiune medie. din aceasta cauza am ales de a ne promova in prima faza prin intermediul radioului. alte metode de publicitate vor fi cele de inscriptie pe cutiile de pizza. pe site-uri specializate de informatie culturala si petrecere a timpului liber. original si placut : „La nostra pizzeria è la vostra casa”. Politica de distributie Pizzeria va activa in localitatea Craiova. Acest logo se va situa pe brosurile publicitare. promovarea verbala are un rol important pentru firmele care doresc sa isi faca publicitate. printr-o scurta descriere a pizzeriei. publicitatea va fi facuta prin brosuri. Pe langa logo. verde si rosu. mentionarea amplasamentului si la sfarsit folosirea sloganului propriu. comunicarea scrisa. Pizzeria va dispune atat . care inseamna „Pizzeria noastra este casa dumneavoastra”. la inceput optand mai mult pentru prima varianta. Pe baza celor spuse. formele de comunicare adoptate vor fi: comunicarea verbala. noi am ales un slogan simplu. cat si la domiciliu. comunicarea publica. usor accesibila clientilor. logo-ul va fi situat langa numele ei. sloganul este cel care trebuie sa fixeze in mintea consumatorului imaginea restaurantului si sa ii dea identitate in raport cu cele ale competitie. care la randul lor vor fi impartite atat pe strada. pe masinile de livrare si anunturi periodice in ziare locale. cum si pe cutiile de pizza. comunicarea mediata tehnologic. in reviste si pe internet. Cum am mentionat mai sus. pe masinile de livrare la domiciliu. fiind reprezentat de lumini tip neon in aceleaşi culori mentionate mai sus. amplasata in zona centrala. De asemenea. Pentru a atrage atentia consumatorilor. impreuna cu o poza animata a unei pizze proaspat scoase din cuptor.

La fel de important este si crearea unui meniu cu aspect cat mai impecabil si original. Spatiul va fi impartit pentru clientii fumatori si cei nefumatori separat printr-un mini-paravan. pornind de la muzica traditionala italiana si continuand cu genuri de chill-out. De asemenea vom amplasa numeroase corpuri de iluminat pentru sigura un iluminat placut dand o senzatie de confort. bej). acesta va fi caracterizat prin adoptarea unui stil italian traditional. muzica va fi selectata cu atentie. in limba italiana cat si in limba romana. blues sau slow jazz. apropiate cladirii. In ceea ce priveste design-ul interior al cladirii. vor fi folosite tablouri abstracte si multe piese de arta. . eleganta si o stare de spirit aparte. Mesele si scaunele vor fi de o calitate superioara. culorile predominant calme (alb. Pentru a evita o atmosfera galagioasa si neplacuta.cat si 2 locuri special amenajate pentru persoanele cu dezabilitati. cu multe ilustratii si spatii intre diferitele feluri de pizza. Pentru a crea un mediu cat mai ambiant. de culoare maro si cat mai confortabile.de 10 locuri de parcare. de aceea el va fi realizat in stilul unei mici carti de bucate.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful