Vlad Traian Marian, Banci –B7

Scurt istoric CEC Bank
Originile CEC Bank se regasesc in eforturile elitelor politice si economice din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de a pune ordine in finantele publice ale tanarului stat roman, rezultat in urma Unirii din 1859. CEC Bank este continuatoarea activitatilor initiate de prima institutie de credit public din Romania – Casa de Depuneri si Consemnatiuni – si a celor desfasurate, incepand cu anul 1881, de cea mai importanta casa de economie care a activat in sistemul bancar romanesc – Casa de Economie - transformata in anul 1932 in Casa Nationala de Economii si Cecuri Postale.

1

Misiune
CEC Bank trebuie sa fie o banca comerciala universala, competitiva, care sa ofere clientilor produse si servicii diverse si de calitate, urmarind cu precadere finantarea IMM-urilor, agriculturii, administratiilor publice locale, precum si a acelor proiecte bancabile care prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economica, crearea si mentinerea locurilor de munca. Banca va fi un element activ in sprijinirea clientilor pentru accesarea Fondurilor Europene si se va implica in sustinerea Programelor Guvernamentale. O atentie deosebita va fi acordata in continuare relatiei cu populatia Romaniei.

Valori

Valori fundamentale: incredere, onestitate, stabilitate Valori functionale: siguranta, accesibilitate, simplitate Valoare de reprezentare: traditie, simbol national

Moneda: LEI Durata de creditare: maximum 30 ani Aportul propriu: .000 euro.. maximum 57. inclusiv cele construite prin programele derulate de A. inclusiv cele construite si date in exploatare prin programele derulate de A.L. destinate achizitionarii dupa finalizare. inclusiv cele construite prin programele derulate de A.. destinate achizitionarii dupa finalizare. . Banci –B7 Credite pentru investitii imobiliare .locuinte nefinalizate.L. . destinate achizitionarii.Vlad Traian Marian. destinate achizitionarii dupa finalizare. aflate in diverse faze de constructie.N.N. destinate achizitionarii. dar nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare a locuintei.locuinte finalizate. maximum 57.achizitionare locuinta 2 Caracteristici Destinatia creditului: achizitionarea unei locuinte prin Programul "Prima casa" Beneficiarii pot achizitiona in cadrul Programului urmatoarele tipuri de locuinte: . aflate in diverse faze de constructie.L.in cazul locuintelor nefinalizate.L. .in cazul locuintelor finalizate..N. inclusiv cele construite prin programele derulate de A.minimum 5% din pretul de achizitie a locuintei si/sau care acopera diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare sau in documentele specifice procedurilor de licitatie si finantarea garantata Valoarea creditului: .000 euro. dar nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare a locuintei.L. .N.locuinte noi.Creditul "Prima noastra casa" .N. inclusiv cele construite si date in exploatare prin programele derulate de A.

rambursarea anticipata a creditului poate fi efectuata oricand. destinate achizitionarii dupa finalizare.ipoteca mobiliara asupra Depozitului colateral garantare "Prima noastra casa" . pentru creditele acordate pe termen mediu si lung.in cazul locuintelor noi.N. . 3 . maximum 66.maximum 180 de zile calendaristice.gaj fara deposedare asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor curente deschise la Banca. . dividende.500 euro.) Grad de indatorare: maximum 70%. activitati independente. fara a se percepe comision de rambursare anticipata. pensii. constituita in favoarea statului roman si a Bancii.L. in functie de durata de creditare si de nivelul veniturilor totale certe cu caracter de permanenta Garantii: . pentru creditele acordate pe termen scurt. chirii. precum si asupra locuintei/locuintelor viitoare construite prin Program . instituita in favoarea statului roman si a Bancii. asupra locuintei achizitionate / terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuinta/locuintele. proportional cu procentul de garantare. activitati agricole. pana la scadenta finala a creditului.maximum 90 de zile calendaristice. Banci –B7 . contracte de colaborare. proportional cu procentul de garantare Rambursarea creditului: . Perioada de gratie: in functie de durata de creditare . dar nu mai mult decat valoarea rezultata din raportul de evaluare a locuintei.Vlad Traian Marian.ipoteca imobiliara de rang I pe toata durata garantiei. Varsta minima acceptata de Banca pentru contractarea creditului este de 18 ani Varsta maxima stabilita pentru rambursarea integrala a creditului este de 80 de ani Tipuri de venituri acceptate: venituri nete certe cu caracter de permanenta (salarii. inclusiv cele construite prin programele derulate de A.in rate lunare formate din rata de capital si dobanda. drepturi intelectuale etc.

dobanzi. rate). Comisioane Comision de analiza dosar: 0 Comision de rambursare anticipata: 0 Comision de administrare credit: 0 Comisioane datorate FNGCIMM: .Vlad Traian Marian. conform cotatiei afisate de B. calculat la valoarea Promisiunii de garantare Nivelul dobanzii ROBOR 3M se modifica trimestrial la datele de 1 ianuarie.9 p.49% calculat anual la soldul garantiei (50% din valoarea finantarii) . Nivelul dobanzii ROBOR 3M luat in calcul este in prezent de 6.variabila.R.N. dar si pentru operatiuni curente (plati. 1 aprilie. . in cazul in care data de intai a trimestrului este zi nelucratoare.03% valabil la data de 3 ianuarie 2013. in cazul emiterii unei Promisiuni de garantare: 0.comision de gestiune: 0. 1 iulie si 1 octombrie ale anului sau in prima zi lucratoare imediat urmatoare zilei de intai a trimestrului. Banci –B7 Avantaje Fara comisioane din partea bancii Perioada de gratie stabilita in functie de perioada de creditare Durata maxima de finantare de 30 de ani Posibilitatea obtinerii unui card de credit in baza analizei aceleiasi documentatii Posibilitatea utilizarii serviciului de Internet Banking gratuit pentru primele 3 luni.15%. pentru vizualizarea situatiei creditului (sold.93% (ROBOR 3M + 1. depozite) Acceptarea de codebitori de catre Banca in vederea completarii veniturilor solicitantului 4 Dobanda si comisioane Dobanda . 7.comisionul unic de analiza.p).

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times