Pozorišno Udruženje „Letnji Bioskop“ organizuje Međunarodni Plesni Kamp

pod nazivom

OBRAZ TELA
u Horgošu na Kucora salašu
- Jednonedeljni intenzivni kamp u prirodi. – Učesnici kampa tokom rada biće smešteni u svojim šatorima u bašti salaša .( Iz tog razloga molimo vas da ponesete svoje šatore.) Celodnevni program obuhvata prepodnevne i popodnevne plesne radionice, zajedničku pripremu obroka i održavanje higijene salaša. Kurs će voditi dve istaktnute koreografkinje: Kathleen Raynolds, i Heni Varga. Kampovi ovakvog i sličnog karaktera se organizuju na osnovu dugogodišnjeg iskustva, i na uspehu kapova organizovanih između 2000- 2006. godine. Prijave možete slati na: nyarimozi@gmail.com, pozvati na broj : Heni Varga + 381655157391 ili Pozorište „Kosztolányi Dezső“ na 024/557-471. Uz pomoć Pozorišta „Kosztolányi Dezső“ i Pozorišnog Udruženja “Letnji Bioskop”, kurs vam je na raspolaganju po povoljnoj ceni od 17.000,00 dinara (140 eura.). ( U cenu spada učešće u radionicama, kompletna isharana i smeštaj). Opšte informacije: Tokom trajanja kampa ishrani se pridaje velika pažnja. Šta ovo znači? Naš moto: /šta jedeš, to ćeš i postati!/ Pod gore već spomenutim zajedničkim pripremanjem obroka, cilj nam je da se fokusiramo na makrobiotičku, organsku (živu) ishranu, i da je što bolje uvedemo tokom boravka u kampu zajedničkim snagama. Tako da će učesnici imati priliku da nauče osnove makrobiotičke ishrene.

Catherine Diverres. kao i u radionicama na CCNO. godine u Francuskoj. Precizno formulisane slike će poboljšati . 1) sa rastom torzoa na gore. Radionice se fokusiraju na tri osnovna principa 1.Važna napomena: Molimo učesnike da se pripreme za razne vremenske prilike i ponesu odgovarajuću odeću. istražićemo arhitekturu ljudskog tela u odnosu na proctor. i Germana Civera. Gabriella Daub-Darvash. Koncetrisanje na vežbe zatezanja i opuštanja će produžiti mišiće i regulisaće napetost u njima. Takođe je radila sa poznatim pozorišnim rediteljima kao što su Marcial DiFonzo Bo i Bruno Geslin. težinu i gravitaciju. vertikalne ose . glava-vrat-leđa. godine postala je redovni predavač modernog plesa u mnogim plesnim školama u Francuskoj . Od 1990. je osnovala Plesnu grupu Ambitrix osnovala je 2002. Opšta fizička kondicija je neophodna. 2) sa centralnim delom karlične kosti koja je obešena i balansira između nogu i kičme. NJ i nastavila da studira klasičan i moderan ples sa koreografima iz Nju Jorka kao što su Bob Barker. jer veći deo rada se odvija na otvorenom! Ko može da učestvuje: Očekujemo prijavu svih koji smatraju da im je bitno da razviju svest svoga tela. u Berlinu 2010. Tokom „časa”. Bernardo Montet. Rafaelom Vincentom. Često počinjem od centralne osnove. kao i ansambl The Dirty Dozen sa vizuelnim umetnikom. Tokom godina je bila uključena u brojne međunarodne projekte sa umetnicima i koreografima iz celog sveta. Merce Cunningham i Eric Hawkins. CCNRB. kao i na univerzitetima u Renou i Lionu. O voditeljima kursa: Kathleen Reynolds Rođena u SAD. uključujući Rencontres des Côtes d’Armor . godine. Preselivši se kasnije u Fracusku počela je da radi u Parizu i tokom godina sarađivala je sa mnogim renomiranim koreografima uključujuči imena kao što su Jožef Nađ. Najduža i najintimnija saradnja od svih bila je i ostala sa koreografom Jožefom Nađom. ujedno sa rastom nogu na dole. Kathleen Reynolds počela je svoju plesnu obuku u Bafalu.

Fokusiraćemo se duboko na donji deo tela. istraživaćemo jednostavne koreografske procese. da se produžavaju. Zamak plavobradog). isto kao i moja fizička interakcija sa njom. U drugom delu ćemo istraživati trenutke i prolaske kroz proctor fokusirajući se na težinu . a tako isprepletani odnosi otkrivaju pojavnu dinamiku. kao Ofelija u režiji Vita Taufera. To nazivam procesom “kadriranja”. Postepeno ćemo da razviijemo složenije izraze koji će vremenom. prema drugima. Da bismo to postigli. sa Nadom Kokotović: Saigon. a pored toga je završila srednju pedagošku školu. Pravilno disanje smanjuje napetost i pomaže pri spuštanju centra gravitacije. počinjem da analiziram kako reagujem na njega. već kroz sintezu mnogih međusobno zamenljivih delova. kao i prema okolini. u Subotici. Zumiranjem. Iz perspektive učesnika “posmatrača” sakupljam izvorne materijale i iznosim ih na videlo. Sa 15 godina je prvi put izašla na scenu Narodnog Pozorišta u Subotici. 3. Posmatranjem tela počinjem da uočavam povezanost između različitih delova informacija. koristeći za tu svrhu i vežbe i sopstveno telo. kako napredujemo. Ova aktivnost će nam omogućiti da povećamo opseg naših pokreta i da razjasnimo dinamičan kvalitet svakog trenutka.koordinaciju i držanje. što omogućava da sa većom efikasnošću nosimo telo kroz trodimenzionalni prostor. usmeravajući enegriju u kostima i zglobovima između geometrijske / prostorne čistoće. Za početak izaberem jedan lajtmotiv. gravitaciju. Redefinisanjem razgovora pojačaćemo naš odnos prema vremenu i prostoru. Ovi lični “kadrovi” predstavljaju hiljade godina ponavljanja i oblikovanja. U trećem delu ćemo da oblikujemo materijal za performans. 2. Od 1990 do 1992 završila je Jacque Lecoq Međunarodnu Školu za Teatar Pokreta u Parizu. Novi okviri se ne razvijaju iz jednog ili drugog kadra. disanje i impuls. Oni mi daju do znanja zašto i kako se osećam I kako razmišljam o lajtmotivu. Heni Varga Rođena 1970. “Stvarnost” počinje da se menja. a potom je radila kao najmlađa glumica trupe. a zatim ćemo da radimo na izgradnji kompleksnosti unutar samog materijala. (U predstavama Bloody Mary pored Rade Šerbedžije. u produkciji “Áttűntetések” po tekstu Lasla Vegela (Reditelj: Ljubiša Ristić). Usredsredićemo se na značaj i fluidnost tog pokreta. Posle toga prisustvuje na raznim .

Virrasztók). i koreografije drže radionice po imenu “Sećanje tela” . itd.) Sva duhovna i fizička iskustva kako spoljašni i unutrašnji prostor utiču jedno na drugo. koji je pokretač gde i kako se rađa postojanje umetnika postojanje šta određuje akciju i reakciju zašto i koliko traje jedna akcija. U 1995 radi prvi put sa svetski poznatim koreografom. u predstavi Woyczek. Sa Andrašom Urbanom prvi put radi zajedno u Segedinu 2003 godine. Atila Antal: Somniare Somnia postojanje unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora Naš spoljašnji prostor (eksterijer) čini milje u kojem umetnik radi. Double Duo Hhouaka.2000). i Umewaka Makio (poznati NO majstor). Made I Mat (majstor masaka sa Balija).preuzmemo . David Yengibarian: Crvena tačka. Solanum Tuberosum. Pored zajedničke predstave. Kralj Šume. Od 1998 do danas radi zajedno sa Denešem Debreiem.pustimo i promenimo . a posle učestvuje u još dve predstave (Szél a zsàkban. Brecht – The Hardcore Machine). (ovu predstavu i dan danas igraju svuda po svetu od Japana do Gheorghenia). u predstavi Okuka Smrti (tekst: Oto Tolnai). u kojem se formira i obitava. ono što doživimo čulima ( sluh. sa Majstorima Karuna Karan Katakali. a i u drugim predstavama kao izvođač. pokreće. Solo predstave: Felix Lajko: Magenta. igranja. i koreograf. koji ga inspiriše. predstavlja da li mi stvaramo prostor kao živi organizam ili on nas formira? prostorna ravnoteža i neravnoteža kako i usled čega se umetnik pomera? naš unutrašnji prostor (enterijer) jesve što nosimo. Predstave koje su radili zajedno: Fiwe for Two... (0.).tradicionalnim radionicama pokreta u Parizu (1992 . Tomato iliti paradajz. Elisa Trockme: Vertical Limit.1 miligram. ukus. vid. i organizuju razne programe (letnje kampove majstora Min Tanaka. plesačem: Jozefom Nadjom kao izvođač. reakcija : gde počinje “dijalog”? od čega zavisi funkcija verbalnog i telesnog odnosa na čemu radimo? da naš prostor i postojanje popunimo.

stanja izgradnja i doživljaj stanja kao i napuštanje-promena istog. kvalifikacija i sertifikacija postojanja. ponavljanju i neprekidnosti. preporučujem izradu takve fizičke strukture.kvalifikacija našeg bića i prisustva u datom unutrašnjem i spoljašnjem prostoru. izbaciti stečenu naviku iz uma. da bi sve ovo što svesnije i dublje iskusili. . koja je zasnovana na kontunuitetu. i pre toga otvoriti naše telo i druge mogućnosti pomoću našeg bića i prostora koji nas okružuje.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful