You are on page 1of 23

Management International

Papua Noua Guinee

Student Finariu Maria Alina Management, anul III Grupa 5

Profesor ndrumtor Lect. Dr. Adriana Manolic

Papua Noua Guinee

Papua Noua Guinee ocupa jumatatea de est a insulei Noua Guinee, doar la nord de Australia, i multe insule periferice. Provincia indoneziana Papua de Vest (Irian Jaya), este de la vest. La nord i est sunt insule de Manus, Marea Britanie Nou, Irlanda noi, i Bougainville, toate fac parte din Papua Noua Guinee. Aproximativ o zecime mai mare dect California, interiorul muntos a fost recent explorate. Dou ruri importante, Sepik i Fly, sunt navigabile pentru superficial proiectele de nave. Papua este probabil derivat din cuvntul Malay papuwah ("pr fuzzy"). n 1545, un explorator spaniol numit insula Nueva Guinea. n 1884, jumatatea de vest a Noii Guinee a fost oficial recunoscut ca olandez Noua Guinee, seciunea de nord-est a devenit german Noua Guinee, i cartierul de sud-est a devenit britanica Noua Guinee. n 1905, Australia a preluat teritoriului, redenumirea este teritoriul din Papua. Dup al doilea rzboi mondial, teritoriile britanice i germane au fost combinate n comun i administrate de ctre Australia, ca teritoriu din Papua si Noua Guinee. n 1975, ara a devenit Papua Noua Guinee sau, oficial, Statul Independent Papua Noua Guinee. Locul de amplasare i Geografie. Papua Noua Guinee este format din est Noua Guinee, impreuna cu New Marea Britanie, Irlanda, Noua, Bougainville, i ase sute de mici insule i arhipelaguri. Suprafa de teren este de peste 178 mii mile ptrate (462,000 km ptrat), cu contabilitatea continental pentru 80 la suta. Jumtatea de vest a insulei este provincia indonezian de Irian Jaya. Pentru a sud este Australia, i la est i sud-est sunt Insulele Solomon i n alte ri melanezian. La nord i nord-vest sunt Filipine, Coreea de Sud, i Japonia. Lan muntos central se extinde durata a insulei i este acoperit n pdure tropical. Vi montane i izvoarele de rapid curge ruri de a cobor coasta, prin unele dintre cele mai mari mlastini din lume. Papua Noua Guinee are un climat tropical musonic i este, n general, cald i umed, dei climatice variaz de la o zona la alta. Peste 75 la suta din naiune este acoperit n pdure ploaie. Mlatin pdure se gsete n zona de cmpie slab drenate, sago i de palmier este un aliment de baza a oamenilor care triesc acolo. n jurul valorii de Port Moresby i n zonele secetoase la vest sunt cimpiile savan i pduri. Exist mai multe culturi diferite i exotice n cadrul Papua Noua Guinee i este o ar de oameni care triesc un stil de via tradiionale de subzisten. Oamenii triesc n sate mici i sunt dependente de agricultura de subzisten. Femeile sunt responsabile pentru a doua zi la munca de zi, cum ar fi de grdinrit i de ngrijire a copiilor mici.

Exist o mare diversitate ntre culturi n Papua Noua Guinea, de exemplu, este plin de culoare tribul Huli care locuiesc n zona muntoasa din sudul Papua Noua Guinee. Zgura de culoare este utilizat pentru decorarea tradiionale de ctre organism a lui Huli. Spre deosebire de tinerii din regiune Sepik supus de tiere de piele dureroase pe spatele lor. Acesta este un simbol al puterii i puterea de a semna mai mult spiritul de ap se nchinau (crocodili), din Sepik. De spectacole culturale i festivaluri de Papua Noua Guinee sunt o modalitate pentru oamenii mndri locale, pentru a prezenta obiceiurile si credintele traditionale, prin dans i "cnt cnt". Aceasta ofer, de asemenea, o ocazie minunata pentru turisti pentru a vedea cele mai multe culturi diferite de Papua Noua Guinee veni toate mpreun ntr-o matrice de culoare si pasiune. Lojile noastre naturale sunt pozitionate pe parcursul Papua Noua Guinee, fiecare oferind programe turistice complete, care s permit clienilor notri de a experimenta diverse culturi din aceast ar uimitoare. Noastre de ghizi experimentati si cunostinte locale, va asigura ca sunt luate de ngrijire de care acestea te invata despre culturile variate Papua Noua Guinee are de oferit.

Impactul culturii asupra managementului international din Papua Noua Guinee Apariia naiunii. nainte de colonizare, identitatea unui individ a fost ntemeiat n grup rudele lui sau a ei i, rareori, extins dincolo de grupurile de rudenie ale rudelor apropiate i de in-legi. n timp ce un individ poate fi mprtit-o limb i cultur, cu zeci de mii de persoane, lideri numai i alte persoane neobinuite petrecut timp n afara celor mai apropiate sate pentru a lui sau a ei "loc". Dup colonizare, Papua Noua Guineea experimentat integrarea politic, social, i economic. Misionarii i administratorii suprimat "tribal" rzboi pentru a permite libertatea de circulaie i de steni integrate n economia colonial n calitate de lucrtori de plantare i ajutoare de misiune. Activiti misionare, de asemenea, a dus la rspndirea cretinismului i a educaiei de Vest, de constructii de drumuri, airstrips, i posturile de radio, precum i o experien mprtit de a aduce atingere rasiale ndreptate la popoarele locale, de ctre albi de multe. Colonizarea i schimbrile au fost inegale, cu regiunile insulare i de coast colonizat nainte de interior i a unor grupuri de rezistente la schimbare pentru zeci de ani. Din afar nu a vizita zonele muntoase pn la 1930, iar unele zone au fost mai nti contactat trziu ca 1970. Diferenele n educaie i dezvoltarea economic a contribuit la diferenele etnice i de clas. Identitii naionale. n anii 1960, Australia, sa mutat spre eliberatoare Papua Noua Guinee, prin stabilirea de auto-guvernare i o Cas a instituiilor de asamblare i construcie de nvmnt superior de a pregti o elita educata pentru a servi tara. Accentul pe nvmntul superior a fost nsoit de eforturi de promovare a apropierii i de mndrie naional n rndul studenilor, care vor reduce n relaiile cu wantoks (cei din grupul de aceeai limb) i fluxul de exterior pentru restul tarii. Elevii au fost nvai si exprime experienele lor n poezie, muzica, povesti, si arta care se ocupa cu "frumuseea vieii satului," de sex opus, mndrie n culturile lor, i ntrebarea de modul n care acestea ar putea duce ara n lumea modern fr a deveni egoist. Indiferent de acest suflet-cutarea, diferenele de clas sunt n curs de dezvoltare ca prini educai, cu locuri de munc bune asigura viitorul copiilor lor, i nu este n cretere, cstoria ntre persoane de diferite origini culturale, care se amestec n coal i la locul de munc. Comunicarea n limba englez sau Tok Pisin cupluri, nu reuesc s treac la limba matern pentru copiii lor, nstrinndu-rudele lor sat. Relaii Interetnice. nainte de independen, la 16 septembrie 1975, un numr de micri micronationalist ameninat secesiunea de la o naiune care de multe simtit a fost o invenie colonial. Papua Besena a aprut n 1973 sub conducerea lui Josephine Abaijah.

Obiectivul su a fost liber Papua de dominaia colonial australian i unificarea cu Guineea mai puternic populate nou. n martie 1975, Papua Besena declarat papuas independena, dar nu a mers dincolo de acest act simbolic. n 1964, descoperirea de cupru n Bougainville a dus la construirea de o mina de cupru gigant. A fost argumentat c profiturile din mina ar putea beneficia de toate Papua Noua Guinee. Bougainvilleans au fost suspecte de motivele de australieni i companie expatriat i resentimente din partea continental Papua Noua Guineea, care au fost aduse pentru a construi mina. n noiembrie 1988, a nceput o operaiune de gheril, care a devenit Bougainville Armata Revoluionar (BRA). Conflictul a continuat pe parcursul anilor 1990 i a fost dificil pentru forele de poliie i de aprare care au fost ciupit mpotriva concetenilor. Papua Noua Guinee are 6.070.000 locuitori din care: Papuas 78%, cea melanezian 20%. Limbile naionale sau oficiale: Hiri Motu, Tok Pisin, limba englez. Rata de alfabetizare: 32% -43%. Include, de asemenea chinez, i limbile de Filipine i India. Populaia orb: 12.500 euro.Numrul de limbi individuale enumerate de Papua Noua Guinee este de 841. Dintre acestea, 830 sunt de via de limbi i 11 nu au boxe cunoscute. n timp ce limba englez este predat n coal i este limba oficial de afaceri i de guvern, Tok Pisin este un simbol al identitii naionale i a preferat un mijloc de comunicare. Hiri Motu, un limbaj comercial care provin de pe coasta de sud, n Papua printre participanii la o reea de comerul tradiional, este vorbit doar n acest domeniu.

Simboluri

Drapelul naional este un dreptunghi mprit n diagonal de la colul din stnga sus la dreapta jos.Triunghi de sus este de culoare roie, cu o pasre a paradisului galben, triunghiul inferior este negru cu cinci stele albe reprezentnd Crucea Sudului. Negru, rou, galben i sunt culorile traditionale din mai multe societi Papua New Guineea. Elementele de schimb tradiionale (scoici kina, porci) sunt vizibil de pe moneda.Crucea de Sud simbolizeaz relaiile rii strnse cu alte Naiunilor Sud-Pacific.Cntec naional, "O, Scoal Toate Fii Voi," reflect un angajament de a cretinismului n referinele sale de la Dumnezeu i "Domnul"

Alimente n viaa cotidian. Casele includ legumele bogate in amidon (slbatic sago, breadfruit, igname, Taro, cartofi dulci, i orez), completate de verdeturi salbatice, mai multe soiuri de banane, i nucile de cocos, mango, si alte fructe. Domesticirea animalelor i de vntoare ofer pasre, carne de porc, carne i de psri, marsupiale, broate estoase, i cassowaries. n zonele riverane i de coast, pete i fructe de mare pot constitui o parte semnificativ a dietei. Stenii gti dou mese pe zi, cu punct de fierbere sau prjire alimentare. Cuptoare de pmnt sunt spate pe motive de ceremonie pentru ocazii speciale. Resturi de mancare, de trestie de zahar, si lapte de nuca de cocos sunt consumate in timp ce oamenii lucreaz n

grdinile lor. Ceaiul se bea n orice moment. Restaurante urbane ofer preparate din buctria internaional pentru cei care-l pot permite. Bare Kai (fast-food standuri) sunt populare. Tabuuri alimentare variaz i sunt de multe ori temporare, cum cu restricii asupra femeilor gravide i iniiaz. Altele sunt totemic, care implic plante sau animale care sunt simbolice a grupurilor de rudenie. Iar alii sunt relaional, de exemplu, un fiu-inlege nu poate consuma alimente n prezena mamei sale-in-law. Vamal alimentare la ocazii festive. Papua Noua Guinee este recunoscuta pentru ocazii festive, la care sute de porci sau de alte valori sunt distribuite pentru oaspei. Osp competitiv ("lupt cu produse alimentare") ntre oameni mari i caracteristici Oratorie efi, dans, canto, tobe, i osp, care merge pe zile, mpreun cu plata de mireasa de preuri i alte schimburi. Buturi speciale au fost foarte rar parte de astfel de ceremonii, n trecut, dar acum bere i alcool sunt adesea parte din cele mai mari burse. Papua New Guineea srbtorile netraditionale, cum ar fi Crciunul i Patele, dar rareori cu exuberanta sau cheltuiala implicat ntr-o srbtoare tradiional. Economie de baz. Stenii produc cele mai multe din propria hran, i multe grdini de plante oreni i se bazeaz pe pieele n aer liber pentru fructe i legume vndute de ctre femeile din sat care folosesc kina pentru moneda. Supermarket-uri urbane importa o gama larga de produse alimentare scumpe i alte elemente. Majoritatea locuitorilor se bazeaz pe magazine comerciale mici pentru orez, zahr, ceai, i conserve din pete, precum i spun, mbrcminte, pturi, felinare cu gaz lampant, i meciuri. Proprietii funciare i imobiliare. Cele mai multe terenuri este investit n grupuri de rudenie i alocate n funcie de nevoie. Proprietate asupra terenurilor individual nu este comun, persoanele fizice pot deine o livad de pomi de banane, dar nu pe terenul pe care cresc. n timp ce n mod normal, trece de teren de la tatal sau, fratele mamei lui la copii sau nepoii i nepoatele, destinatarii ofer asisten i multe cadouri de "proprietari", nainte de a trece la terenul de ngrijire a acestora. Migranii, care nu reuesc s participe la schimburi de satul risca s fie "deposedat", n favoarea persoanelor care au sprijinit proprietarii de terenuri locale. Activiti comerciale. Comer este centrat n orae. Papua Noua Guinee a dezvoltat propria staie de televiziune la sfarsitul anilor 1980, i de tiri radio i emisiuni de divertisment ajunge la cele mai multe sate. Turismul aduce patruzeci de mii de vizitatori pe an, cea mai mare parte a rului Sepik i Trobriands. Sistemul rutier este limitat. Port Moresby se taie din restul rii, cu excepia de aer i nav. Cu cele mai multe locuri fiind dificil de a ajunge, sunt multe zone subdezvoltate i migraia forei de munc este mare. Industriile importante. Principalele industrii sunt extractiv. n plus fa de minerit de aur i de foraj de petrol, industrii majore includ cafea, copra, cacao, bovine, ulei de palmier, cherestea i lemnchip mori, fabrici de conserve de ton i.

Comerului. Artefacte tradiionale i sculpturi sunt vndute n ntreaga lume, dar ofer doar un venit mic. Exporturi importante sunt de cupru, aur, cafea, cacao, copra, ulei de nuc de cocos, si lemn. Importurile includ maini i echipamente de transport, produse alimentare i animale vii, produse fabricate, i a produselor farmaceutice.

Diviziune a muncii. n afara oraelor nu este specializarea puin. Diviziune a muncii este satul de vrst i sex, cu brbai i femei, au cooperat pentru a hrni familiile lor, din activiti de subzisten, de grdinrit i de alt natur i copiii i persoanele n vrst care asist ntr-o varietate de moduri. Culturile de numerar, n general, sunt deinute de brbai, dar brbaii i femeile tind i recolta lor. Specializare urban este servit de ctre colile locale, i a rezidenilor puine sunt educai n strintate. Stratificarea social Clase i caste. Nu exist castele i doar dovezi recente de apariia lent de clase. Inegalitatea economic, cu toate acestea, taie dincolo de graniele etnice i culturale. Percepia comun este o ar

divizat n "elite" i "grassroots", cu baz, inclusiv majoritatea stenilor i mici venituri mari din ora i a elitelor fiind educai, venituri mai mari de persoane, "milionarii" de cafea, si a altor intreprinzatori. Interaciune social este intens ca elitele participa la afacerile de clan i sunt de ateptat pentru a deschide casele lor pentru a wantoks la orice or. Exist dovezi de disparitilor de cretere n stilul de via i oportunitile de elitelor fa de teritoriu i de apariia unei clase de mijloc. Cei mai muli steni nu sunt sraci. Viata de zi cu zi este simpl, cu cteva dintre cheltuielile de viaa urban. Stenii investeasc veniturile lor bani i bogie tradiional n relaiile sociale i politice care menin locul lor n societate sat. Elite i clasa de mijloc, cu toate acestea, trebuie s echilibreze cheltuielile de trai n ora, cu investiii n grupuri mai mari de rudenie. n timp ce cererile de wantoks pot aciona ca o for puternic de nivelare, mai mare familiile cu venituri mici sunt investesc n ntreprinderi de producie i asigurarea c copiii lor au aceleai privilegii de clas pe care le fac. Simboluri ale stratificrii sociale. Exist multe restaurante scumpe i pete de noapte n Port Moresby i n alte orae mari, iar autostrzile sunt pline cu maini importate. n timp ce unele elite rochie n jos pentru ocazii de munc i sociale, n haine cumparate de la magazinele second-hand sau s poarte baz de moda pentru femei, laplap i bluza Meri, multi cumpara hainele de la buticurile de mod i magazine sau de peste mri. Cetenii bogai s-au investit n proprieti n afara rii, n anticiparea de pensionare sau de o revoluie a poporului.

Viaa politic

Guvernului. Papua Noua Guinee este o naiune independent Commonwealth, care a obinut independena la 16 septembrie 1975 de la Australian administrate de Naiunile Unite curatela. Aceasta este o democraie parlamentar, cu un guvernator general care reprezint Coroanei Britanice, un prim-ministru i cabinetul, i o unicameral 109membre, Parlamentul ales prin vot popular. Sistemul juridic se bazeaz pe dreptul comun limba englez. Exist o Curte Suprem de Justiie, n care eful este numit de Guvernatorul General, la recomandarea Consiliului Executiv Naional. Ali judectori sunt numii de ctre Comisia Juridic i Servicii Juridice. Exist vot universal, i vrsta de vot este de 18 de ani. n 1977, Legea organic cu privire la Guvern Provincial a dus la descentralizare. Exist nousprezece provincii (fostele cartiere coloniale), fiecare cu o adunare ales, premierul, i cabinetul. Exist, de asemenea, o capitala districtului Naional. La nivel local, exist consilii locale care au pierdut puterea ca guvernele provinciale ctigat de resurse de stat i fonduri. Corupia i alte dificulti au dus la eliminarea de guvernele provinciale n 1995, i nlocuirea lor cu o structur de guvernare local,

condus de guvernatori n fiecare provincie. Leadership i Funcionari politice. Majoritatea liderilor tradiionali realizat influena prin construirea de reele extinse de parteneri de schimb i de suporteri. Caracteristica "om mare" a fost harnic, priceput n oratorie, artos, inteligent, generos, i soul de mai mult de o sotie. Oamenilor mari exist nc, dar influena lor a fost redus, deoarece acestea nu se pot controla forele globale care afecteaz comunitile lor. Candidaii pentru birou mai mare trebuie s construiasc mai multe baze locale de putere, o operaiune costisitoare i delicat politice care de multe ori duce la practicile dubioase de campanie electoral i eventuala dezamgire i condiiile unice de birou. Exist mai multe partide politice, i prim-minitrii trebuie s creeze coaliii. Prile sunt instabile i greu s se fac distincia pe baza de probleme de fond. Prim-minitrilor rareori rmne n funcie pentru membri cu drepturi depline de cinci ani, Parlamentul European i prile schimba frecvent. Probleme sociale i de control. Nu sunt att sat i a sistemelor naionale de judecat. Instanelor Village utiliza personalizat, mai degrab dect dreptul englez, o situaie care, uneori, duce la nedreptate din punct de vedere al societii mai mare. Un ef Ombudsmanul poate rezolva unele conflicte ntre cele dou sisteme, dar rareori ajunge sa se extinde dincolo de Port Moresby. De poliie o ar mare i slab populate este dificil, i muli ceteni se tem de poliie. De poliie rural, uneori, pentru a compensa forei de munc necorespunztoare de ctre folosirea forei excesive cu infractori, i de poliie urbane pot fi la fel de brutal. Crimelor merge nedeclarat deoarece cetenii se tem de brutalitatea poliiei sau prefer s se ocupe de infractori, care sunt adesea rude, ei nii. Organele de poliie au fost cunoscute pentru a lua legea n propriile mini, la fel ca Papua Noua Guinee Defense Force. Naiunii "Lege i Ordine" problema este cu multiple faete, dar jafurile bandelor tineresc, focare de revolt i de jefuirea, i reapariia de rzboi tribal sunt surse majore de dezordine i mizerie. Militar de activitate. Naiunii singura aciune militar major a fost conflictul n curs de desfurare cu Armata Revoluionar Bougainville. La sfritul anilor 1970 i 1980, au existat temeri ale unei invazii indoneziene peste grania cu Irian Jaya. O mic micare de gheril libertatea de a nu mai mult de patru sute de oameni au folosit zona de frontier slab populat de a organiza atacuri mpotriva armatei indoneziene i apoi s fug Papua Noua Guinee lateral. Nedorind s contemplm rzboi cu mult mai mare Indonezia, Papua Noua Guinee folosit forele sale armate pentru a trimite refugiai napoi peste grani i s captureze rebeli. Asisten Social i modifice programele Nu este puin sprijin pentru bunstarea social i programe de schimbare. Nu exist nici un sistem de securitate social, cteva instituii de a ajuta pe cei bolnavi mintal sau persoane cu handicap, i nu programe de asisten social sau timbre alimentare. O parte

a problemei este nevoie guvernului de a cheltui bani pe drumuri, coli, i a infrastructurii de baz pentru o populaie de slab rspndit pe o rural accidentat. O alt problem este convingerea c familia extins sau sat va avea grij ntotdeauna de propria sa. Cu toate acestea, Papua Noua Guinee a susinut ofensiva mpotriva mai multe probleme sociale, inclusiv a bate soia i creterea n SIDA i alte boli cu transmitere sexuala (BTS). Organizaiile neguvernamentale i alte asociaii Organizaiile neguvernamentale i asociaii voluntare de ajutor de locuitori se confrunte cu schimbri rapide sociale i economice. Organizaii cu mai multe programe de ajutor includ australian de Asisten pentru Dezvoltare Internaional Biroului (AIDAB), Naiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), i Crucea Roie Internaional. Femeile AIDAB lui din Fondul European de Dezvoltare se adreseaza femeilor n calitate de beneficiari de sprijin financiar i educaional, de predare de afaceri si management de formare, oferind femeilor fonduri de start-up, i de planificare familial i ncurajarea implicrii politice a femeilor.Oficiul PNUD din Port Moresby deschis oficial n 1975. Organizaiile de voluntari includ canadian Universitatea Servicii de peste mri (CuSO), Japonia, Agenia de Cooperare Internaional (JICA), SUA, Corpul Pcii, i britanic de peste mri Serviciul de Voluntariat (VSO). Ajutorul comunitar n strintate (Australia) i ntreprinderi ecologice sprijine sau s mbunteasc activitatea de Papua Noua Guinee Integral de Dezvoltare Uman Trust, un grup de alfabetizare i de contientizare a resurselor, cu organizarea douzeci i trei membru care este implicat n programe de schimbare social progresiv. Ea a instruit peste dou mii de brbai tineri i femei, ca profesori de alfabetizare din sat i conduce un program de sensibilizare SIDA i Programul de Cross-Cultural de contientizare a lucrtorilor imigrani i de voluntari. Diviziunea muncii pe sexe.

Village centre de edere pe horticultur, cu pduri de compensare i brbai Bush, astfel c soiile lor pot planta grdini i au tendina de porci. Unele culturi, cum ar fi banane, trestie de zahr, i culturi de numerar (cum ar fi cafea i cacao) sunt plantate i ngrijite de oameni. In timp ce femeile de ajutor de multe ori aleg culturile de numerar, cea mai mare din veniturile merge la brbai. Brbai construi case i garduri, n timp ce femeile fuste de iarb i de saci (bilums). Femeile fac de gtit de zi cu zi, n timp ce brbaii porci macelarii pentru sarbatori. Atat barbatii cat si femeile avea grij de copii mici, cu un tata care tinde su copil, n timp ce mama ei buruieni grdini. n ora, cele mai multe femei fac treburile domestice i de ngrijire a copilului n timp ce soii lor sunt la locul de munc. Femeile cu locuri de munc angajeze rudele extins pentru a face treburile. n ambele orae i sate, oameni care fac munca femeilor sunt stigmatizate ca "oamenii de gunoi." Femeile care lucreaz nu avea stigmatul aceeai, dei au suferit a aduce atingere i hruirea sexual n cazul n care apar prea independent i asertiv. Cstoria.

Alegerea unui partener de cstorie este rareori lsat la individ. Dup iniierea n societate pentru aduli, tineri i femei petrec timp cu sexul opus, n sesiuni de curtare supravegheate. Parteneri ideali de cstorie sunt harnici i atractive. Clan exogamiei este o necesitate, i prinii sper fiicele lor vor cstori pretendenti prospere ale cror rude plteasc mireasa mari de preuri i care vor fi aliai buni n schimb i de rzboi. Femeile presate n cstorii incompatibile se poate ntoarce acas sau s amenine sinucidere. n cazul n care aceste strategii nu, femeile tinere pot fugi cu iubitorii sau s comit suicid. Barbatii sunt mult mai susceptibile de a fi celibatar, ca poligamia este practicat i de brbai mari atrage o cota mai mare de neveste. n societatea Gende, cat mai multe ca 10 la suta din barbatii adulti sunt poligame la un moment dat. Divortul are loc chiar i n zonele n care se practic catolicism. Adesea este femeile care-l iniia, ca i brbaii sunt reticeni s-i piard un lucrtor de sex feminin. Dup divor, cei mai multi adulti se recstoreasc cu excepia cazului n care acestea sunt foarte vechi i de via, cu copii sau nepoi. Ca Papua New Guineea se implice mai mult n economie bani i de urbanizare, modele de cstorie sunt transformate. Inflaia preurilor de mireasa este un rspuns la inegalitatea economic. Practica de femei care concureaz pentru brbai, mai degrab dect brbaii ncearc s atrag femei are un impact asupra politicii maritale n ntreaga naiune. Femeile sunt ntr-o poziie nesigur, n special femeile din mediul urban care trebuie s tolereze abuzuri interne i infidelitate de a deine pe soii lor. Unitatea intern. Satul de uz casnic de baz const dintr-un so, o soie, copiii lor necstorii, i, probabil, prinii soului. Familii extinse locuiesc n case nvecinate, colectarea de frecvent pentru mese, petreceri de companie, de lucru, i ceremonii. Casele oamenilor nu mai sunt comune, dei tinerii pot tri cu alte burlaci. Deciziile de uz casnic implica consens ntre apte de munc aduli, dei neveste tinere amna la membrii mai n vrst. Residence este, de obicei patrilocal. Mai puin comun este matrilocality i avunculocality. Neolocality apare numai n orae. Chiar si atunci, un cuplu poate fi unit cu prinii lor i de alte rude. Motenire . Drepturile de proprietate a terenurilor i, n general, trece de la prini la copii sau de la unchi la Soia din Papua Noua Guinee ef se aplic vopsea fata. Cstoriile sunt, de obicei, aranjate, dar femeile din cstorii srace pot ntoarce acas sau s comit suicid. Soia din Papua Noua Guinee ef se aplic vopsea fata. Cstoriile sunt, de obicei, aranjate, dar femeile din cstorii srace pot ntoarce acas sau s comit suicid. nepoatele i nepoii. Aceste relaii de rudenie sunt extinse pentru a altor membri din grupul unui individ rude. Toate aceste persoane au un interes n prosperitatea grupului de rude, i cele de generaia tnr care contribuie cel mai mult la prosperitatea care sunt susceptibile de a primi cea mai mare. Reciprocitatea este un element-cheie, i nonkin poate deveni "fii" i "fiice" ale unui grup n cazul n care acestea contribuie cu generozitate la afacerile grupului. In timp ce femeile, n general, nu folosii clan sau

terenuri filiatie, s i pstreze opiunea de a face acest lucru, contribuind la schimburile de grup. Grupuri de rudenie. Cele mai importante grupuri de rudenie sunt linii de patrilineal i matrilineal i clanuri, membrii clanului nu locuiesc n mod necesar pe teren clan. Femeile se cstoreasc afar, i a migranilor muta departe de teritoriile lor ancestrale pentru a gsi locuri de munc salariul i alte beneficii n ora. Toi membrii unui grup de neam, cu toate acestea, trebuie s participe la afacerile clanului, contribuind la mireasa de preuri i alte schimburi i de a ajuta cu iniierea i ceremonii mortuare. Clanuri i linii se pot contracta i dispar prin decese i indiferen. Persoanele alatura alte clanuri, aliindu-se cu familiile soiilor lor sau de a fi adoptat ca copii. Un avantaj important este terenul membrii unui clan de dein n comun. Terenul este valoros i un mod de via pentru 85 la suta din populatie. Acesta este, de asemenea, o form de securitate social pentru persoanele care triesc n orae, dintre care majoritatea se angajeze activ n afacerile grupului de rudenie pentru a menine opiunea lor rurale. Cei mai muli copii sunt nscui n afara localitii ntr-o colib natere sau casa de grdin, n cazul n care mama i copilul petrece primele zile sau cteva sptmni dup natere n relativ izolare, colectarea de putere i ascunderea de forele malefice. Pentru urmtorii ani, mamele copiilor lor, asistenta medicala si de copii sunt efectuate peste tot i jucat de ctre rude adora. In multe societati, este o srbtoare mic atunci cnd copilul, mai ales un copil n primul rnd, este de aproximativ un an pentru a srbtori existena i s lase prinii arat aprecierea lor tuturor celor care au fcut natere este posibil, inclusiv familia mamei i mireasa -preul de suporteri. Creterea i educaie a copiilor. Creterea copilului este indulgent pn la vrsta de cinci sau ase ani pentru fete i civa ani mai n vrst pentru biei. Copiii explora mediul lor i executai cea mai liber de zile. Pedeapsa corporal este rar ca oamenii cred c spiritul unui copil nu poate prsi corpul su n cazul n care copilul este lovit sau speriat. Un copil suprtor este lasat singur sau ignorat. Dac este necesar, aceti copii pot fi luate pentru a Bush sau o casa de a aciona n grdin sau supra. Copiii sunt nvai de exemplu. Fetie n urma mamele lor i surorile mai mari de pai, de la primul copil vd de a face sau de rulare comisioane, ajutnd i mai trziu n grdini. Bieii petrec un timp mai lung joc cu ali biei, dar colecteaz n cele din urm de foc i s ap i, mai trziu, clar Bush i vntoare sau de pete cu prinii lor. Biei i fete mai mari pot trece prin iniierea separat sau ceremonii de pubertate pentru a le pregti pentru cstorie i la vrsta adult. Ritualuri i tabu-uri sunt elaborate, greu, i uneori nspimnttoare. Tineri i femei, sunt predate de sensuri i de responsabilitile de sexe pentru a le pregti pentru responsabilitile sociale i de cstorie, inclusiv sexualitatea. Rutatea la copii nu este ceva ce parintii se invinovatesc pentru; spiritele rele pot provoca un copil s fie egoist i crud, n care caz, prinii angaja un mediu. Relaii Interetnice. nainte de independen, la 16 septembrie 1975, un numr de micri micronationalist ameninat secesiunea de la o naiune care de multe simtit a fost o invenie colonial. Papua Besena a aprut n 1973 sub conducerea lui Josephine Abaijah. Obiectivul su a fost liber

Papua de dominaia colonial australian i unificarea cu Guineea mai puternic populate nou. n martie 1975, Papua Besena declarat papuas independena, dar nu a mers dincolo de acest act simbolic. n 1964, descoperirea de cupru n Bougainville a dus la construirea de o mina de cupru gigant. A fost argumentat c profiturile din mina ar putea beneficia de toate Papua Noua Guinee. Bougainvilleans au fost suspecte de motivele de australieni i companie expatriat i resentimente din partea continental Papua Noua Guineea, care au fost aduse pentru a construi mina. n noiembrie 1988, a nceput o operaiune de gheril, care a devenit Bougainville Armata Revoluionar (BRA). Conflictul a continuat pe parcursul anilor 1990 i a fost dificil pentru forele de poliie i de aprare care au fost ciupit mpotriva concetenilor. Urbanism, Arhitectura, i utilizarea spaiului nainte de decontare european, nu au existat orae. Mii de sate i ctune au fost legate de poteci nguste, vamale, precum i reelele de cstorie i de partenerii de afaceri. Bush case de materiale au fost temporar, ca oamenii sa mutat cu grdinile lor, noi, ca i aliane dizolvat i re-format. Barbatii petrecut nopile lor cu ali brbai i biei n casele brbai elaborate, n timp ce soiile lor i rudele de sex feminin dormit i a mncat mici n casele femeilor. Cele mai multe sate au fost acasa, la mai mult de un grup de rude. Cu colonizare, aezri dispersate au fost combinate n sate mai mari de administrare mai uoar i furnizarea de educaie i de ngrijire a sntii. Primele orase a crescut n jurul valorii de misiune i centre administrative, n apropiere de airstrips, sau pe dealurile cu vedere spre porturi bune. Oraele au fost mici, si, case de structuri i nerezideniale au fost simple, una-etaje. Primele Papua Guineea noi de a tri n orae au fost brbai. Muli muncitori au fost alese din satele vecine, la care au fost de ateptat s se ntoarc la noapte, dar unele trit n sferturi funcionarilor "(BOI Haus) sau cazarma companiei. Excluderea de Guineea noi din zonele de soluionare Europene a fost meninut pn aproape de independen. Dup al doilea rzboi mondial, a existat o expansiune a oportunitilor economice, att pentru coloniti i popoare locale, rezultnd ntr-o cretere rapid a oraelor i de o cretere a migraiei n mediul urban, ca oameni, i mai trziu soiile i copiii lor, au venit la ora loc de munc, educaie, i emoie. Australienii au ncercat s controleze fluxul de companie pentru construirea de locuinte lucrtorilor i a familiilor lor i refuzarea drepturilor de reziden la ali migrani, dar c politica a fost doar parial de succes. "Persoan care st ghemuit" aezrile au devenit pas cu pas de pietre pentru migranii care au venit sa testeze apele din ora i a migranilor care au dorit s economisi bani pentru a investi n satele lor. Ei au devenit insule de siguran n domeniul criminalitii, umplute cu orae ca trupa wantoks mpreun, n afar de alte grupuri. n pregtirea pentru independen, coloniale i Papua New Guineea funcionarilor construit instituii, cum ar fi Arte Scoala Nationala, unde studenii i ali artiti i arhiteci, a utilizat elemente tradiionale i moderne n modele pentru cldiri n capital i n alt parte.

nvmntul Superior. nvmntul superior este un obiectiv de muli prini, n special pentru fiii lor. Muli prini v facei griji cu privire la pericolele fizice, viaa urban deine pentru femei. Piaa locurilor de munc urban este competitiv, iar unii parinti nu sunt impresionati de valoarea de un liceu sau facultate, tiind c educaia nu garanteaza un loc de munc. Multe abandonului colar i de absolveni omeri cauza probleme n orae i sate. Prinii petrec de dolari lor de educaie, doar pe cele mai strlucitoare, copiii mai responsabile social. Etichet n societatea de sat, centre de eticheta pe reciprocitate i fiind primitor pentru oaspei i vizitatori neateptate, osp schimb de parteneri are un echivalent urban n partidele n care colegii i wantoks sunt binevenite, mpreun cu soiile i copiii lor. Reciprocitatea este de ateptat, dar nu este ntotdeauna posibil, pune bariere ntre persoane de diferite niveluri de venit. Un obicei care oricine poate participa la schimbul de nuci este betel (buai). Relaiile dintre tineri i mai n vrst i de sex masculin i feminin sunt relaxat. La ntlnire, brbai i femei de mini diferite vrste pliabile sau pliabile una de alta in jurul taliei. Cuplurile nu se mai exprima deschis afectiunea in public, dar prieteni de acelai sex poate s inei de mini n timp ce mersul pe jos. Nu este nepoliticos s se holbeze sau pentru persoanele cu mulimea una de alta sau de la ghieele stau foarte aproape. n societile n principal, de rnd trebuie s plece nainte de efi i sunt interzise de la consumul de alimente rezervate pentru ef i a familiei sale. Religie Convingeri religioase. Prima misiune n Europa de Est Noua Guinee a fost la Londra Misionare Societatea, care a stabilit n 1871 la profesorii de misiune din Insulele de loialitate pe insulele adiacente i pe continent papuas. Unele Guineea noi rezistat misionari modificri a reprezentat, in timp ce altii au acceptat oportuniti pentru noi forme de bogie, putere i relaii de vrst i de gen. De lucru pentru misiunea prevzut uneori brbaii tineri, cu un venit care le-a permis s susin i s aleag mirese. colarizai n eticii cretine, femeile tinere de multe ori a refuzat s aib de mireas preurile pltite pentru acestea. Cele mai multe ori, Papua New Guineea au cutat s se amestece religii vechi i noi. Culte de marf care vizeaz achiziionarea bogia i puterea de afar, prin amestecuri de ritualuri cretine i locale au fost comune. Astzi, indigenized forme de cretinism ncearc s controleze condiia uman ntr-o perioad de schimbri semnificative i insistente. Cele mai multe societi au poveti spun cum fiinele supraumane a creat lumea natural i societate, inventand alimentare de plante, porci i schimburi de porc, culte brbai i femei, vrjitorie, i alte aspecte ale culturii. n unele societi, aceste zeitati sunt importante n culte brbai i femei, n altele, ei au prea puin de-a face cu averi actuale. n schimb, vrjitori i vrjitoare, spiritele strmoilor decedai, bauturi alcoolice, nonumane forestiere i montri comanda atenia de via. O alta credinta comuna este ca lumile fizice i non-fizice sunt strns legate i de faptul c bunstarea oamenilor care triesc este direct legat de meninerea legturilor sociale adecvate, aderarea la tabuuri, i ispire de buturi spirtoase. Cu excepia cazului n cazul sugarilor i foarte vechi,

moartea nu este natural, ci rezultate din ilegalitate sau scpri pe partea de trai. Practicanii religioase. Accentul pragmatic de religii i de absena unei ierarhii se reflect n implicarea intens a Papua Noua Guineea, n ritualul de ntreinere a lor spirituale proprii i bunstarea fizic. Doar n cteva n principal societile nu efii ereditare i acoliii lor, acioneaz ca specialiti religioase. Mai mult, n general, este de ateptat ca toi adulii vor dobndi vrji magice folosite n grdinrit, vindecare sau prevenirea bolilor minore, i magia. Muli oameni posed o cunoatere de vrjitorie sau de vrjitorie. Oameni mari, de multe ori se pretinde a fi puternice medii spirtoase i s aib ambele puteri de vindecare i de vrjitorie de rzboi de moarte. Vrjitoarele sunt persoane deviante sau marginalizate, care sunt suspectate de a folosi relaiile lor cu buturi spirtoase i alte fore cosmice de a face ru membrilor grupurilor lor proprii. Ritualuri i locuri sfinte. Multe ritualuri se concentreaz asupra sntii i asupra fertilitii, cum ar fi ritualuri de initiere de sex masculin i feminin. Avut ca scop aducerea despre succesul maturizarea i n viitor de iniiai, iniierea presupune izolare n pdure sau o coliba menstrual, tabuuri post i mncare, i mutilarea corpului. Initiaza caute contactul cu ghizii spirituali, care le va ajuta pe toat durata vieii lor i chiar se cstori femei spirtoase pe ocazie. Ceremoniile de iniiere i de alt natur s se concentreze asupra provoca ajutorul strmoilor i de via i sunt nsoite de schimb de obiecte de valoare i a produselor alimentare. n curs de pregtire pentru rzboi sau n compensaie pentru decese de rzboi, un grup poate sacrifica sute de porci pentru a apela mai departe ajutorul strmoilor. Canibalismul i head-hunting nu-universal practicat-au fost de multe ori ca scop achiziionarea de intinerire sau curajul i bune caracteristici ale persoanei decedate, cu nevestele manca o parte a soilor lor mori s includ virilitatea lor i tinerii rzboinici care prezint dumani de capete ca simboluri de magia lor i eficacitatea.

Culura

Se estimeaz c mai mult de o mie de diferite grupuri culturale exist n Papua Noua Guinee. Din cauza aceast diversitate, multe stiluri diferite de exprimare cultural, au aprut, fiecare grup a creat propriile sale forme de expresie in arta, dans, arme, costume, canta, muzica, arhitectura si mult mai mult. Cele mai multe dintre aceste grupuri culturale diferite au propria lor limb. Oamenii de obicei triesc n sate, care se bazeaz pe agricultura de subzisten. n unele zone de oameni vna i de a colecta plante slbatice (cum ar fi rdcinile Yam), pentru a suplimenta dieta lor. Cei care devin calificai la vntoare, agricultur i pescuit ctiga un mare respect. Pe rul Sepik, exist o tradiie de sculptur n lemn, de multe ori n form de plante sau animale, reprezentnd spiritele strmoilor. Scoici de mare nu mai sunt moneda de Papua Noua Guinee, aa cum au fost, n unele regiuni - coji de mare au fost eliminate ca moned n 1933. Cu toate acestea, acest patrimoniu este nc prezent n obiceiurile locale, n unele culturi, pentru a obine o mireasa, un mire trebuie s aduc un anumit numr de scoici scoici de aur-muchii [45], ca un pre de mireas. In alte regiuni, preul de mireasa este pltit n lungimi de bani coaj, porci, cassowaries sau n numerar. n alt parte, este miresele care pltesc n mod tradiional o zestre.

Sport Sportul este o parte important din Papua Noua Guineea, cultur i liga de rugby este de departe cel mai popular sport ntr-o naiune n care comunitile sunt departe unul de altul i muli oameni triesc la un nivel minim de subzisten., Liga de Rugby a fost descris ca un nlocuitor pentru rzboi tribal ca o modalitate de a explica entuziasmul local

pentru joc (o chestiune de via i de moarte). Multe Papua Guineea noi au devenit personaje de instant reprezint ara lor de joc sau ntr-o liga profesionala de peste mri. Chiar australiene de rugby League jucatori care au jucat n seria de stat anual de origine, care este celebrat n fiecare an cu nfrigurare n PNG, se numr printre persoanele cele mai bine cunoscute n ntreaga naiune. Statul de origine, este un punct culminant al anului pentru cele mai multe Papua New Guineea, dei sprijinul este att de pasionat ca multi oameni au murit de-a lungul ani, n ciocnirile violente de sprijin echipa lor . Papua Noua Guinee echipa naional de rugby liga, de obicei, joac mpotriva prim-ministrul australian al XIII-lea (o selecie de juctori NRL) n fiecare an, n mod normal n Port Moresby. Alte sporturi majore care au o parte din Papua Noua Guinee peisajul sportiv sunt reguli Aussie, fotbal (fotbal), Uniunea de Rugby i de Est, n Papua, cricket. Echipa de fotbal sa clasat pe cel mai ru clasamentul FIFA din toate rile. [48] Educaie O mare parte a populaiei este analfabet . n special femeile sunt afectate. O mare parte a educaiei n ar este asigurat de ctre instituiile bisericeti . Aceasta include 500 de coli din Biserica Evanghelic Luteran din Papua Noua Guinee. Papua Noua Guinee are ase universiti n afar de alte instituii importante teriar. Cele dou universiti sunt fondatoare Universitatea din Papua Noua Guinee cu sediul n districtul Naional de capital, i Papua Noua Guinee Universitatea de Tehnologie din afara pe baza de Lae, n provincia Morobe. Cele patru alte universiti care au fost o dat colegii, au fost stabilite recent, dup ce a obinut recunoaterea guvernului. Acestea sunt Universitatea din Goroka n Highlands Eastern Province, Divina Word Universitii (condus de misionari ai Bisericii Catolice Cuvntul Divin) n Madang provincia Vudal Universitatea din East New Britain Provinciei i Pacific Universitatea Adventista (condus de Biserica Adventist de Ziua), n National Capital District. Transport Transportul n Papua Noua Guinee este puternic limitat de teren muntos al rii. Port Moresby nu este legat de drumul la oricare dintre celelalte orae mari, i multe sate ndeprtate poate fi atins numai de ctre aeronave uoare sau pe jos. Ca urmare, transportul aerian este forma cea mai important de transport de marf i de nalt valoare uman. n plus fa de dou aeroporturi internaionale, Papua Noua Guinee are 578 airstrips, cele mai multe dintre care sunt pavate . Activele nu sunt ntreinute la standarde de funcionare bune i de transport slab rmne un impediment major n dezvoltarea unor legturi de unitate naional

Comunicarea managementului international cu Papua Noua Guinee

Cultura joac un rol esenial la nivel de management n rile n curs de dezvoltare i invariabil determin rezultate de performan. Acest lucru se datoreaz faptului c societile din rile n curs de dezvoltare au ridicat de cultur de contexte. Cultura, prin urmare, nu poate fi tratat ca un factor rezidual care urmeaz s fie retrogradat n culise, ca doar o parte din macroenvironment de la distan, dar ar trebui s n loc s fie acceptat ca o component important de organizare. cultura organizaional joac un rol crucial n organizaii de munc n rile n curs de dezvoltare cum ar fi Papua Noua Guinee, deoarece de mediu este o organizaie de mare cultur, context. Elevii din Papua Noua Guinee (PNG), sunt crescui n medii culturale diferite fa de cele din rile occidentale. Ca atare, ele pot avea percepii diferite i valori care influeneaz abiliti / cunotine de dezvoltare. Factori cum ar fi istoria culturii, de gen i de via pare s afecteze.

Cap4. Riscuri in afacerile internationale Individualism sczut (colectivism mare): locuri de munc din sectorul public sunt elipsoidale fr ceea ce privete obiectivele organizaiei sau de performan, ca individ ndeplinete sarcini n primul rnd pentru a genera relaii cu superiorii, prieteni, i de reele de familie i de clan. PNG n acest proces este denumit ca wantokism, deoarece wantoks sunt legate prin rudenie, limb, de prietenie sau de localizarea geografic. 2. Evitarea incertitudinii ridicat: Persoanele fizice nu sunt dispui s arate iniiative personale privind locul de munc, deoarece acestea nu sunt ncurajate sau recompensate, indivizii sunt dependente de structurile de autoritate i de a dezvolta o orientare extern (de Renzio i Kavanamur 1999). 3. Gndire abstract sczut (de mare pe gndirea asociativ): explicaii de evenimente sau de deciziile politice sunt derivate din evenimente care nu au legtur, mai degrab dect relaiei cauz-efect. Reluri ale deciziilor Cabinetului indic o lips de rationale de luare a deciziilor i procesele de limitate de soluionare a problemelor capabiliti. 4. Trecut-prezent perspectiv orientat timp (pe termen scurt): puin orientat spre viitor perspectiv (de exemplu, pe termen lung de gndire), din cauza mediului dificil i imprevizibil. 5. Pasiv / reactiv orientare de activitate: acesta este ostil de a fi proactiv i planificare pe termen lung pentru dezvoltare, investiii sau economii. Managerii de afaceri trebuie s neleag aceste variabile i adapteze politicile de

gestionare a resurselor umane, practicile manageriale, i de comunicaii interpersonale pentru a genera noi culturi organizaionale necesare pentru realizarea unui viitor prosper. Managerii trebuie s neleag atitudinea societii fa de natura uman i fa de munc, timp i spaiu. O caracteristic cheie a mediului de afaceri PNG este instabilitatea politic. Incertitudinea crete costurile directe, interfereaza cu activitatile de planificare, i de multe ori duce la blocaje birocratice. Schimbri drastice politice duce la transformri economice, care perturba capacitatea unei companii de a opera n mod normal. Nu este att de mult polarizarea de opinii (ideologice sau religioase), care introduce, n riscurile de securitate sporite pentru personal, n special expatriai (de afaceri i voluntari), dar frustrarea mare de populaia cu incapacitatea guvernului de a aduce mbuntiri n trai comunitare . Rata criminalitii continu s creasc i de acolo este n cretere resentimente, nu doar n rndul lucrtorilor expatriai i n strintate deinute de case de afaceri, dar, de asemenea, printre precum i de a-i cetenilor. Factorii politici importante care politica forma, i, prin urmare, de afaceri, pot fi legate la sistemul actual PNG a alegerilor parlamentare. n cadrul sistemului de first-past-the-post de vot (sau majoritar simplu), candidaii trebuie doar pentru a obine cele mai multe voturi pentru a fi ales. Cei mai multi candidati care stau, mai mica marja de ctig, ceea ce nseamn, de asemenea c ansele politicieni de a re-electorale sunt subire, deoarece acestea pot fi uor de nvins n alegerile ulterioare. Acest factor, la rndul su afecteaz comportamentul parlamentarilor politic n timp ce n birou, i contribuie la exercitarea lor de scurt, avantaj pe termen individuale. Aceasta duce la schimbri frecvente ale membrilor de partid, coaliii guvernamentale, politica Guvernului i alocarea resurselor.

Concluzii

Aspecte pozitive mbuntirea creterii economice creterea finanrii serviciilor de sntate din mediul rural For de munc tnr

Aspecte negative Lipsa educaiei accesul inadecvat la ap potabil Guvernare slab Violen ridicat

Bibliografie

http://www.who.int/countryfocus/cooperation_strategy/ccsbrief_png_en.pdf http://www.turistik.ro/papua-noua-guinee www.culturecrossing.ne http://www.infoplease.com www.worldflags10 https://www.cia.go