You are on page 1of 11

"Curs in Miracole"

1. O baza teoretica de genul celei pe care o furnizeaza textul este un cadru necesar sa dea sens exercitiilor din aceasta culegere. Efectuarea exercitiilor e insa cea care va face posibila atingerea obiectivului acestui curs. O minte neantrenata nu poate realiza nimic. Scopul acestei culegeri de exercitii este sa iti antreneze mintea sa gandeasca pe liniile trasate pe text. 2. Exercitiile sunt foarte simple. Nu cer mult timp si nu conteaza unde le faci. Nu necesita nicio pregatire. Durata antrenamentului este de un an. Exercitiile sunt numerotate dela 1 la 365. Nu iti propune sa faci mai mult de un set pe zi. 3. Culegerea se imparte in doua sectiuni principale, prima ocupandu-se cu desfacerea felului in care vezi acum, iar a doua, cu dobandirea perceptiei adevarate. Cu exceptia perioadelor recapitulative, exercitiile fiecarei zile sunt concepute in jurul unei idei centrale, formulate de la inceput. Urmeaza apoi o descriere a procedeelor concrete prin care se va aplica ideea zilei. 4. Scopul culegerii de exercitii este acela de a-ti deprinde mintea, sistematic, cu o perceptie diferita a tuturor fapturilor si lucrurilor din lume. Exercitiile sunt concepute sa te ajute la generalizarea lectiilor, in asa fel incat sa intelegi ca fiecare dintre ele se poate aplica, in mod egal, la toate fapturile si lucrurile pe care le vezi. 5. Transferul deprinderii de-a percepe adevarat nu se desfasoara in acelasi fel in care are loc transferul deprinderilor lumii. Daca s-a ajuns la perceperea adevarata a oricarei persoane, situatii sau intamplari, transferul total la toti si toate e un lucru cert. 6. Singurele reguli generale care trebuie avute in vedere, atunci, in permanenta, sunt urmatoarele: mai intai, exercitiile trebuie particularizate, dupa cum ti se va indica. Lucrul acesta te va ajuta sa generalizezi ideile in cauza la fiecare situatie in care te afli, si la toti si toate cate sunt in ea. In al doilea rand, fii atent sa nu iei hotararea ca, in ce te priveste, ideile sunt inaplicabile la unele persoane, situatii sau lucruri. O asemenea decizie ar impiedica transferul deprinderii respective. Perceptia adevarata, prin insasi natura ei, nu are limite. Este opusul felului in care vezi acum. 7. Obiectivul general al exercitiilor este acela de a-ti spori capacitatea de-a extinde ideile pe care le vei exersa pentru a include totul. Asta nu va cere niciun efort din partea. Exercitiile in sine intr-unesc conditiile necesare acestui gen de transfer.

8. Unele dintre ideile prezentate in culegerea aceasta ti se vor parea greu de crezut, iar altele pot sa iti para chiar infricosatoare. Nu conteaza. Ti se cere pur si simplu sa aplici ideile dupa cum esti indrumat. Nu ti se cere sa le judeci. Ci numai sa le folosesti. Tocmai folosirea lor le va da sens pentru tine si iti va arata ca sunt adevarate. 9. Retine doar atat: nu e nevoie sa crezi ideile respective, nu e nevoie sa le accepti, si nici macar sa le primesti. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le respingi energic. Niciuna dintre aceste reactii nu va conta si nu le va reduce eficacitatea. Dar sa nu iti ingadui sa faci exceptii in aplicarea ideilor din culegere si, indiferent ce reactii ti-ar starni, foloseste-le. Nu ti se cere mai mult de atat. Curs in Miracole a fost publicat in 1975 de catre Foundation for Inner Peace.

Tot ce vad in aceasta camera [pe aceasta strada, de la aceasta fereastra, in acest loc] nu inseamna nimic. 1. Priveste fara graba in jurul tau si exerseaza aceasta idee, aplicandu-o foarte concret la ce vezi: Masa aceasta nu inseamna nimic. Scaunul acesta nu inseamna nimic. Mana aceasta nu inseamna nimic. Piciorul acesta nu inseamna nimic. Stiloul acesta nu inseamna nimic. 2. Priveste apoi mai departe de locul unde te afli si aplica ideea la o arie mai larga. Usa aceea nu inseamna nimic. Trupul acela nu inseamna nimic. Lampa aceea nu inseamna nimic. Semnul acesta nu inseamna nimic.

Umbra aceea nu inseamna nimic. 3. Observa ca afirmatiile acestea nu sunt aranjate in nicio ordine si ca nu iau in considerare deosebirile dintre tipurile de lucruri la care se aplica. Acesta este chiar scopul exercitiului. Afirmatia trebuie aplicata, pur si simplu, la ce vezi. Exerseaza ideea zilei, folosindu-o absolut fara discriminare. Nu incerca sa o aplici la tot ce vezi, pentru ca exercitiile nu trebuie sa devina ritualice. Fii atent doar sa nu excluzi dinadins nimic din ce vezi. In ce priveste aplicarea acestei idei, un lucru este ca altul. 4. Primele 3 lectii sa nu le efectuezi mai des de doua ori pe zi, de preferinta dimineata si seara. Si nici sa nu iti ia mai mult de circa un minut, daca nu cumva iti da o senzatie de graba. Este esential sa te simti lejer si in largul tau. Click aici pentru introducere in Curs. P.s: trimite link-ul acestui articol mai departe. Sunt multe persoane care sunt nerabdatoare sa parcurga lectiile Cursului in Miracole. Prietenii tai pot fi unii dintre ei. Fa-le o bucurie.

Eu am dat tuturor lucrurilor pe care le vad in aceasta camera [pe aceasta strada, de la aceasta fereastra, in acest loc] tot intelesul pe care il au pentru mine. 1. Exercitiile pe aceasta idee sunt aceleasi ca pentru prima. Incepe cu lucrurile din imediata ta apropiere si aplica ideea la ce iti opreste privirea. Extinde-ti apoi sfera de cuprindere. Intoarce capul sa incluzi lucruri de o parte si de alta. Intoarce-te, daca poti, si aplica ideea la ce era in spatele tau. Ramai cat mai nediscriminat in selectarea subiectelor la o care o aplici, nu te concentra in mod deosebit asupra niciunui lucru si nu incerca sa incluzi tot ce vezi intr-un loc dat, ca sa nu iti provoci incordare. 2. Uite-te lejer si repejor in jurul tau, incercand sa eviti selectia dupa dimensiune, stralucire, culoare, material sau importanta relativa pentru tine. Ia subiectele pur si simplu cum le vezi. Incearca sa aplici exercitiul cu aceeasi usurinta la un trup sau la un nasture, o musca sau o dusumea, un brat sau un mar. Unicul criteriu pentru aplicarea ideii la un lucru este pur si simplu acela ca ti s-a oprit privirea asupra lui. Sa nu incerci sa incluzi ceva anume, dar fii atent sa nu excluzi nimic dinadins.

Ps: pentru ca am fost intrebata cum sa procedam in zilele in care nu sunt postate pe site lectiile (pe saptamana voi posta maxim 2-3), va recomand sa va luati timp de a cugeta la adevarurile vietii. Luati-va in fiecare zi timp de rugaciune si meditatie, de conectare constienta la Divin. Va puteti lua pentru inceput 10-15 minute, dupa care puteti mari timpul petrecut in solitudine la atat cat simtiti ca va ghideaza inima sa o faceti. Nu este nicio problema daca nu faceti lectiile in fiecare zi, este insa extrem de important sa va rugati in fiecare zi, sa cereti ghidare divina ca Adevarul complet sa va fie relevat, ca dragostea si armonia sa se restaureze complet in inima si in viata voastra. Transformarea adevarata apare cand lasam lumea exterioara putin deoparte si ne reintoarcem cu adevarat inauntrul inimilor noastre, dandu-ne voie sa simtim si sa recunoastem Adevarul prin experimentare directa. Sa aveti pace in inimi si bucurie in suflet!

Nu inteleg nimic din ce vad in aceasta camera [pe aceasta strada, de la aceasta fereastra, in acest loc]. 1. Aplica ideea cum le-ai aplicat pe cele anterioare, fara sa faci niciun fel de distinctii. Orice vezi devine un subiect potrivit pentru aplicarea ideii. Fii atent sa nu te indoiesti de potrivirea vreunui lucru pentru aplicarea acestei idei. Exercitiile de fata nu sunt exercitii de judecata. Orice lucru este potrivit daca il vezi. Unele dintre lucrurile pe care le vezi pot sa aiba o semnificatie cu incarcatura emotionala pentru tine. Incearca sa lasi deoparte sentimentele de genul acesta si sa folosesti aceste lucruri exact asa cum ai folosi orice altceva. 2. Rostul acestor exercitii este sa te ajute sa iti debarasezi mintea de toate asociatiile trecute, sa vezi lucrurile exact asa cum iti apar acum si sa iti dai seama cat de putin le intelegi de fapt. De aceea, cand selectezi lucrurile la care urmeaza sa aplici ideea zilei, este esential sa ramai complet deschis la minte, nestanjenit de judecata. In scopul acesta, un lucru este ca altul: la fel de potrivit si, de aceea, la fel de folositor.

Aceste ganduri nu inseamna nimic. Ele sunt ca lucrurile pe care le vad in aceasta camera [pe aceasta strada, de la aceasta fereastra, in acest loc] 1. Spre deosebire de cele precedente, aceste exercitii nu incep cu ideea zilei. Incepe aceste intervale practice observand gandurile care iti trec prin minte timp de circa un minut. Apoi aplica-te ideea zilei. Daca esti constient deja de prezenta unor ganduri triste, foloseste-le ca subiecte ale ideii. Dar sa nu alegi numai gandurile pe care le consideri rele. Daca te deprinzi sa iti observi gandurile, iti vei da seama ca reprezinta asa o amestecatura, incat, intr-un sens, niciunul dintre ele nu poate fi considerat bun sau rau. Iata de ce nu inseamna nimic. 2. La selectia subiectelor pentru aplicarea ideii de astazi ti se cere sa particularizezi ca de obicei. Sa nu te temi sa folosesti atat ganduri bune, cat si rele. Niciunele dintre ele nu reprezinta adevaratele tale ganduri, pe care acestea le mascheaza. Cele bune nu sunt decat umbrele pe care le arunca ce se afla dincolo de ele, iar umbrele ingreuneaza vazul. Cele rele sunt obstacole in calea vederii si fac vazul imposibil. Pe nicicare nu le vrei. 3. Exercitiul acesta este foarte important si va fi repetat, din cand in cand, intr-o forma oarecum diferita. Prin el se urmareste deprinderea primilor tai pasi in directia obiectivului de-a separa ce are inteles si ce nu are. Este o prima incercare in scopul cu bataie lunga de-a invata sa vezi ce nu are inteles ca fiind in afara ta si ce are inteles, ca inauntru. De asemenea, este si un inceput in deprinderea mintii tale sa recunoasca ce e totuna si ce e diferit. 4. Cand iti folosesti gandurile la aplicarea ideii de astazi, identifica fiecare gand dupa figura sau intamplarea principala pe care o contine, de exemplu: Acest gand despre __________ nu inseamna nimic. Este ca lucrurile pe care le vad in aceasta camera [pe aceasta strada si asa mai departe] 5. Ideea poate fi aplicata si la un gand anume pe care il recunosti ca daunator. Desi o practica de genul acesta poate fi utila, ea nu inlocuieste insa metodele mai aleatorii pe care trebuie sa le urmeze exercitiile. Dar sa nu iti examinezi mintea mai mult de circa un minut. Esti inca prea neexperimentat ca sa eviti tendinta de-a deveni preocupat fara rost. 6. In plus, deoarece exercitiile de fata sunt primele de acest gen, s-ar putea sa ti se para deosebit de greu sa iti suspenzi judecarea gandurilor. Sa nu repeti exercitile mai des de trei sau patru ori de-a lungul intregii zile. Vom reveni la ele mai tarziu.

Nu ma supar niciodata din ce cauza cred eu. 1. Ideea aceasta, asemenea celei precedente, poate fi folosita in privinta oricarei persoane, situatii sau intamplari care consideri ca iti provoaca suferinta. Aplic-o in mod concret la orice crezi ca iti provoaca supararea respectiva, descriind senzatia cu termenul care iti pare cel mai potrivit. Supararea poate parea sa fie frica, ingrijorare, depresie, manie, neliniste, ura, gelozie sau nenumarate alte forme, toate percepute diferite. Asta nu este adevarat. Dar, pana inveti ca forma nu conteaza, fiecare forma devine un subiect potrivit pentru exercitiile zilei. Aplicarea aceleiasi idei, separat, la fiecare dintre ele, e primul pas in directia recunoasterii in ultima instanta ca sunt cu toate unul si acelasi lucru. 2. Cand aplici ideea de astazi la o anumita cauza perceputa a unei suparari, indiferent de forma, foloseste atat numele formei in care vezi supararea, cat si cauza pe care i-o atribui. De exemplu: Nu mi-e ciuda pe ____________________ din ce cauza cred eu. Nu mi-e frica de _____________________ din ce cauza cred eu. 3. Dar, din nou, metoda aceasta nu trebuie sa inlocuiasca intervalele practice in care iti cercetezi mai intai mintea sa gasesti surse de suparare in care crezi si forme de suparar e care crezi ca rezulta. 4. In aceste exercitii, mai mult decat in cele precedente, s-ar putea sa constati ca tie- greu sa fii nediscriminant si sa eviti acordarea unei greutati mai mari unor subiecte decat altora. S-ar putea sa te ajute inceperea exercitiilor cu afirmatia: Nu exista suparari mici. Toate imi tulbura pacea mintii la fel de mult. 5. Apoi examineaza-ti mintea sa gasesti ce anume te framanta, indiferent cat de mult sau de putin consideri ca o face. 6. S-ar putea sa constati, totodata, ca esti mai putin dispus sa aplici ideea de astazi la unele surse de suparare percepute decat la altele. Daca ti se intampla asta, gandeste-te mai intai la urmatorul lucru:

Nu pot sa pastrez aceasta forma de suparare si sa ma debarasez de celelalte. In scopurile acestor exercitii, asadar, le voi considera pe toate unul si acelasi lucru. 7. Apoi cerceteaza-ti mintea timp de cel mult un minut, incercand sa identifici o serie de forme diferite de suparare care te deranjeaza, fara sa tii cont de importanta relativa pe care le-o acorzi. Aplica ideea zilei la fiecare dintre ele, folosind atat numele sursei supararii asa cum o percepi, cat si al senzatiei asa cum o resimti. Alte exemple ar fi: Nu ma ingrijoreaza __________________ din ce cauza cred eu. Nu ma deprima _____________________ din ce cauza cred eu. Sunt suficiente trei sau patru repetitii pe parcursul intregii zile.

Ma supar pentru ca vad ceva ce nu exista. 1. Exercitiile pe aceasta idee sunt foarte asemanatoare celor precedente. Din nou, pentru fiecare aplicare a ideii este necesar sa numesti, foarte concret, atat forma supararii (manie, frica, ingrijorare, depresie si asa mai departe), cat si sursa pe care i-o percepi. De exemplu: Mi-e ciuda pe ___________pentru ca vad ceva ce nu exista. Ma ingrijoreaza __________pentru ca vad ceva ce nu exista. 2. Ideea de astazi poate fi aplicata cu folos la orice pare sa te supare si poti trage foloase de pe urma utilizarii ei in acest scop pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, cele trei sau patru intervale practice care se cer trebuie precedate de cercetarea mintii ca mai inainte, timp de circa un minut si de aplicarea ideii la fiecare gand suparator descoperit in timpul cercetarii. 3. Din nou, daca te opui aplicarii ideii la unele ganduri suparatoare, mai mult decat la altele, aminteste-ti cele doua atentionari din lectia trecuta: Nu exista suparari mici. Toate imi tulbura pacea mintii la fel de mult.

Nu pot sa pastrez aceasta forma de suparare si sa ma debarasez de celelalte. In scopurile acestor exercitii, asadar, le voi considera pe toate unul si acelasi lucru.

Vad numai trecutul. 1. Ideea aceasta este deosebit de greu de crezut la inceput. Dar ea e motivatia logica a tuturor celor precedente. E motivul pentru care tot ce vezi nu inseamna nimic. E motivul pentru care ai dat tuturor lucrurilor pe care le vezi tot intelesul pe care il au pentru tine. E motivul pentru care nu intelegi nimic din ce vezi. E motivul pentru care nu te superi niciodata din ce cauza crezi tu. E motivul pentru care te superi pentru ca vezi ceva ce nu exista. 2. Vechile idei despre timp sunt foarte greu de schimbat, pentru ca tot ce crezi isi are radacinile in timp si depinde de neinvatarea acestor noi idei despre el. Dar tocmai de aceea ai nevoie de noi idei despre timp. Aceasta prima idee nu e de fapt atat de ciudata pe cat poate sa para la inceput. 3. Uita-te, de exemplu, la o ceasca. Vezi o ceasca sau iti treci doar in revista experientele trecute in care ai luat o ceasca in mana, ti-a fost sete, ai baut dintr-o ceasca, i-ai simtit marginea lipita de buze, ai luat micul dejun si asa mai departe? Nu iti sunt bazate pe experientele trecute pana si reactiile estetice la adresa cestii? Cum ai stii altfel daca acest tip de ceasca se sparge sau nu daca o scapi? Ce altceva mai stii despre aceasta ceasca in afara celor invatate in trecut? Fara ce ai invatat in trecut, nu ai avea habar ce e aceasta ceasca. Si atunci, o vezi cu adevarat? 4. Uita-te in jurul tau. Lucrul acesta e la fel de adevarat despre tot ce vezi. Recunoaste asta aplicand ideea zilei, fara discriminare, la orice iti sare in ochi. De exemplu: Vad numai trecutul in acest creion. Vad numai trecutul in acest pantof. Vad numai trecutul in aceasta mana. Vad numai trecutul in trupul acela. Vad numai trecutul in fata aceea.

5. Nu zabovi indeosebi asupra vreunui lucru, dar aminteste-ti sa nu omiti nimic dinadins. Arunca-ti o privire fugara asupra fiecarui subiect si treci apoi la urmatorul. Vor fi de ajuns trei sau patru intervale practice, fiecare de circa un minut.

Binecuvantarea zilei: Viata mea, cuvintele mele, inima mea, toate iti apartin Tie, Doamne! Faca-se Voia Ta in Toate! Mintea mea a devenit mintea Ta, corpul meu a devenit Corpul Tau, Spiritul meu este Unul cu Spiritul Tau. Vino Tu si traieste prin mine. Binecuvanteaza-mi fiinta si inalta-mi Spiritul, pentru a simti splendoarea uniunii cu Tine! Multumesc. Amin. Asa sa fie si asa Este! Binecuvantarea zilei: Dumnezeu AtotCuprinzator si de Sine Existent, fa din mine un instrument prin care Tu sa-ti desavarsesti cea mai Inalta Lucrare pe Pamant. Foloseste-te de mine pentru a aduce in lume pace, bucurie, abundenta, blandete, sprijin si iubire neconditionata. Fa-ma un mesager al Luminii si incalzeste prin intermediul meu sufletele celor ce au nevoie de dragoste si caldura. Amin. Asa sa fie si asa este! Acum, in prag de noua saptamana, sa-ti fie sufletul curat si calea luminata. Inainte de a porni la drum, ia-ti cateva minute de liniste si coboara adanc in inima ta. Inchina-i Divinitatii toata activitatea ta de astazi si de intreaga saptamana. Pune-te la dispozitie, pentru ca tot ce se infaptuieste de acum inainte prin tine, sa fie curat, valoros si inaltator pentru toti cei implicati alaturi de tine in toata activitatea desfasurata. Fie ca cele mai inalte daruri si rezultate sa reiasa din tot ceea ce faci. Fie ca in urma actiunilor tale sa ramana lumina si bucurie si fie ca toate deciziile tale sa fie inchinate Iubirii si Armoniei Supreme. Fie ca pe oriunde pasesti, sa simti cu toata fiinta ta ca odata cu tine paseste Dumnezeu. Fiecare pas de-al tau este un pas pe care Divinitatea il face prin tine. Mergi cu incredere la drum si simte cum totul in calea ta se lumineaza. Simte cum toate usile iti sunt deschise. Simte cum fiecare om te intampina cu bucurie si lumina, gata sa-ti sara in ajutor si sa-ti fie de folos. Simte cum in inima ta se activeaza credinta si dragostea pentru toti si toate. Asa sa pornesti astazi la drum. Din aceasta energie, cu acest sentiment sublim in inima ta.

Sa fii binecuvantat, suflet drag si binecuvantati sa fie toti cei ce-ti ajung in cale si sunt atinsi de sufletul tau. Pace si Lumina,

Binecuvantarea zilei: Iubire Infinita, ajuta-ma sa simt astazi prezenta Ta in viata mea. Deschide-mi inima si sadeste inauntrul meu credinta, claritatea si pacea cea de toate zilele. Amin. Asa sa fie si asta este! Binecuvantarea zilei: Dumnezeu AtotCuprinzator si de Sine Existent, fa din mine un instrument prin care Tu sa-ti desavarsesti cea mai Inalta Lucrare pe Pamant. Foloseste-te de mine pentru a aduce in lume pace, bucurie, abundenta, blandete, sprijin si iubire neconditionata. Fa-ma un mesager al Luminii si incalzeste prin intermediul meu sufletele celor ce au nevoie de dragoste si caldura. Amin. Asa sa fie si asa este! "Curs in Miracole"

1. O baza teoretica de genul celei pe care o furnizeaza textul este un cadru necesar sa dea sens exercitiilor din aceasta culegere. Efectuarea exercitiilor e insa cea care va face posibila atingerea obiectivului acestui curs. O minte neantrenata nu poate realiza nimic. Scopul acestei culegeri de exercitii este sa iti antreneze mintea sa gandeasca pe liniile trasate pe text. 2. Exercitiile sunt foarte simple. Nu cer mult timp si nu conteaza unde le faci. Nu necesita nicio pregatire. Durata antrenamentului este de un an. Exercitiile sunt numerotate dela 1 la 365. Nu iti propune sa faci mai mult de un set pe zi. 3. Culegerea se imparte in doua sectiuni principale, prima ocupandu-se cu desfacerea felului in care vezi acum, iar a doua, cu dobandirea perceptiei adevarate. Cu exceptia perioadelor

recapitulative, exercitiile fiecarei zile sunt concepute in jurul unei idei centrale, formulate de la inceput. Urmeaza apoi o descriere a procedeelor concrete prin care se va aplica ideea zilei. 4. Scopul culegerii de exercitii este acela de a-ti deprinde mintea, sistematic, cu o perceptie diferita a tuturor fapturilor si lucrurilor din lume. Exercitiile sunt concepute sa te ajute la generalizarea lectiilor, in asa fel incat sa intelegi ca fiecare dintre ele se poate aplica, in mod egal, la toate fapturile si lucrurile pe care le vezi. 5. Transferul deprinderii de-a percepe adevarat nu se desfasoara in acelasi fel in care are loc transferul deprinderilor lumii. Daca s-a ajuns la perceperea adevarata a oricarei persoane, situatii sau intamplari, transferul total la toti si toate e un lucru cert. 6. Singurele reguli generale care trebuie avute in vedere, atunci, in permanenta, sunt urmatoarele: mai intai, exercitiile trebuie particularizate, dupa cum ti se va indica. Lucrul acesta te va ajuta sa generalizezi ideile in cauza la fiecare situatie in care te afli, si la toti si toate cate sunt in ea. In al doilea rand, fii atent sa nu iei hotararea ca, in ce te priveste, ideile sunt inaplicabile la unele persoane, situatii sau lucruri. O asemenea decizie ar impiedica transferul deprinderii respective. Perceptia adevarata, prin insasi natura ei, nu are limite. Este opusul felului in care vezi acum. 7. Obiectivul general al exercitiilor este acela de a-ti spori capacitatea de-a extinde ideile pe care le vei exersa pentru a include totul. Asta nu va cere niciun efort din partea. Exercitiile in sine intr-unesc conditiile necesare acestui gen de transfer. 8. Unele dintre ideile prezentate in culegerea aceasta ti se vor parea greu de crezut, iar altele pot sa iti para chiar infricosatoare. Nu conteaza. Ti se cere pur si simplu sa aplici ideile dupa cum esti indrumat. Nu ti se cere sa le judeci. Ci numai sa le folosesti. Tocmai folosirea lor le va da sens pentru tine si iti va arata ca sunt adevarate. 9. Retine doar atat: nu e nevoie sa crezi ideile respective, nu e nevoie sa le accepti, si nici macar sa le primesti. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le respingi energic. Niciuna dintre aceste reactii nu va conta si nu le va reduce eficacitatea. Dar sa nu iti ingadui sa faci exceptii in aplicarea ideilor din culegere si, indiferent ce reactii ti-ar starni, foloseste-le. Nu ti se cere mai mult de atat. Curs in Miracole a fost publicat in 1975 de catre Foundation for Inner Peace.