You are on page 1of 4

       

Home Despre CONTACT Programe Proiecte Publicatii Servicii Contacte Transparency

c ăutare... search com_search

CONTACTeaza-ne
str. Bucuresti, Tel: +373 Fax: Mobil: +373 Facebook: e-mail: info@contact.md 83, (2) +373 68386664 Centrul (2) +373 Chisinau Moldova, 233946, MD-2012 233947 233948 68386665 Contact

Producerea si vinzarea hirtiei igienice Miercuri, 18 Ianuarie 2012 13:28

Fiecare partener a contribuit cu surse proprii la iniţierea afacerii. Cei doi parteneri . afacerea de producere a hîrtiei igienice este dezvoltată inclusiv din venitul obţinut din altă afacere a proprietarilor . care a servit drept materie primă pentru producerea hîrtiei igienice. cei doi parteneri au contractat de la AEÎC suma de 58 mii lei. În prezent. care absolvesc Şcoala profesională din Cărpineni. care funcţionează în Cărpineni.Producerea si vinzarea hirtiei igienice. materia primă şi alte lucruri necesare. satul. pînă se va pune pe picioare cum se cuvine. să se încadreze în cîmpul muncii. Investiţiile ambilor parteneri din resurse proprii constituie circa 17 000 de Euro. la întreprindere se prelucrează 6 tone de hîrtie lunar. cu sprijinul proiectului Dezvoltare Economică Locală al Centrului CONTACT. ceea ce înseamnă aproximativ 600 kg pe zi. o afacere în care au îmbinat scopurile economice cu realizarea unor obiective sociale. сu condiţia ca venitul să fie investit pentru realizarea obiectivelor statutare ale organizaţiei. În al doilea rînd.au demarat producerea hîrtiei igienice cu un brand care vorbeşte de la sine cît de mari le sînt ambiţiile . „Aceşti bani au servit pentru achiziţionarea mai multor lucruri absolut necesare pentru desfăşurarea procesului de producere: utilajul pentru tăiat hîrtia (circa 6000 lei). participînd la iniţierea acestei afaceri. cadrul legal permite asociaţiilor obşteşti să desfăşoare activităţi economice. doi prieteni au decis să-şi croiască singuri un viitor şi s-au asociat ca parteneri iniţiind. Într-o perioadă în care multă lume alege să-şi părăsească familia. la demararea afacerii. Totodată. În primul rînd. Deoarece sursele proprii nu au fost suficiente pentru demararea afacerii. conectarea energiei electrice (circa 30 000 lei) şi 200 litri de clei pentru hîrtie (1000 lei)". Asociaţia „Arum" a oferit 16 tone de hîrtie. AO „Arum" şi-a propus să-i ajute pe adolescenţii din familii defavorizate. „Ce caută o asociaţie obştească în business?".1". ţara şi să plece peste hotare la muncă. ambalajul (circa 12 000 lei). oferindu-le locuri de muncă la minifabrica de producere a hîrtiei igienice deschisă cu această ocazie.„Hîrtie igienică nr. La etapa iniţială. . ne-a spus Simion Golban. din aceşti bani fiind procurate o parte din utilajul necesar pentru producere.Ion Cărpineanu şi Simion Golban . Capacitatea maximă de producere este de 800 kg pe zi. unul dintre proprietari. Inedit este faptul că pentru iniţierea acestei idei de afaceri şi-au unit eforturile o întreprindere individuală („Aprional-Grup") şi o organizaţie neguvernamentală (AO„Arum). s-ar putea întreba mulţi dintre dvs.un magazin de produse chimice.

Acum „Hîrtia igienică nr. ei intenţionează să producă şi hîrtie igienică din celuloză. Proiectul Dezvoltarea Antreprenoriatului social in… Mai departe. Circa 3% din producţie se vinde în sat. Proprietarii îşi doresc foarte mult să extindă afacerea existentă prin introducerea în producţie a diferitor modele noi de hîrtie . precum şi alte două persoane (contabil şi paznic) din sat. nu-l poţi vinde în cantitate mare. însă dacă nimeni nu-l cunoaşte. şerveţele de hîrtie ş.hîrtie igienică pe tub. Actualitate   ACTUALITATE ANUNŢ DE SELECTARE A PARTICIPANŢILOR pentru training Noţiuni generale despre antreprenoriat social şi elaborarea unui plan de afacere socială. Este nevoie de publicitate pentru a-ţi promova brandul şi a-ţi face cunoscută producţia. respectiv a atrage cumpărătorii". precum şi în bazele cu vînzare en gros..1" este nelipsită de la expoziţiile naţionale. MORE        Centrul CONTACT anunţă un concurs deschis pentru selectarea organizaţiei/experţilor independenţi care să presteze servicii de instruire în domeniul antreprenoriat social şi elaborarea unui plan de afaceri.Producţia este comercializată în special în magazinele din sat (inclusiv în magazinul propriu al unuia dintre parteneri).în Hîceşti. precum „Fabricat în Moldova".în vizorul opiniei publice din raionul Şoldăneşti Instruiri în domeniul monitorizării şi evaluării proiectelor Masă rotuntă la tema “Reorganizarea serviciului sanitar-veterinar şi efectele ei” . De asemenea. iar restul în bazele en gros din Chişinău. proprietarii negociază cu Metro şi alte supermarketuri pentru a desface producţia şi acolo. La minifabrica de producere a hîrtiei igienice au fost angajaţi 7 tineri din familii defavorizate care au atins vîrsta de 16 ani. pentru perioada martie – iunie 2013 Mass-media şi ONG-urile de a sudul Moldovei studiază tehnici de monitorizare şi evaluare a proiectelor Îngrijoraţi de siguranţa alimentelor şi de viitorul copiilor Forumul regional la Comrat consacrat realizării prevederilor Strategiei naţionale de descentralizare Problemele sectorului zootehnic -. 5% .. Totodată.a. Proiectul Dezvoltarea Antreprenoriatului social in Moldova ANUNŢ DE SELECTARE A PARTICIPANŢILOR pentru training Noţiuni generale despre antreprenoriat social şi elaborarea unui plan de afacere socială. spune Ion Cărpineanu. dacă nu se ştie despre existenţa lui. iar faima privind calitatea ei a trecut de mult hotarele raionului Hînceşti. al doilea partener. Însă obiectivul prioritar la momentul de faţă este promovarea produsului pe piaţă. fiindcă „poţi să ai un produs foarte bun.

Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID. Guvernului SUA sau FHI 360 Copyright © 2013. www.Consolidarea Societăţii Civile în Moldova Acest site este creat graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). în cadrul Programului FHI 360 Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).md       Home Date de contact Cautare Despre CONTACT Arhiva Istorii de succes .contact.