       

Home Despre CONTACT Programe Proiecte Publicatii Servicii Contacte Transparency

c ăutare... search com_search

CONTACTeaza-ne
str. Bucuresti, Tel: +373 Fax: Mobil: +373 Facebook: e-mail: info@contact.md 83, (2) +373 68386664 Centrul (2) +373 Chisinau Moldova, 233946, MD-2012 233947 233948 68386665 Contact

Producerea si vinzarea hirtiei igienice Miercuri, 18 Ianuarie 2012 13:28

Deoarece sursele proprii nu au fost suficiente pentru demararea afacerii. satul. cadrul legal permite asociaţiilor obşteşti să desfăşoare activităţi economice. care funcţionează în Cărpineni. Totodată.Ion Cărpineanu şi Simion Golban . În prezent. сu condiţia ca venitul să fie investit pentru realizarea obiectivelor statutare ale organizaţiei. Investiţiile ambilor parteneri din resurse proprii constituie circa 17 000 de Euro. Cei doi parteneri .au demarat producerea hîrtiei igienice cu un brand care vorbeşte de la sine cît de mari le sînt ambiţiile . „Aceşti bani au servit pentru achiziţionarea mai multor lucruri absolut necesare pentru desfăşurarea procesului de producere: utilajul pentru tăiat hîrtia (circa 6000 lei). la demararea afacerii.un magazin de produse chimice. În primul rînd. din aceşti bani fiind procurate o parte din utilajul necesar pentru producere. Inedit este faptul că pentru iniţierea acestei idei de afaceri şi-au unit eforturile o întreprindere individuală („Aprional-Grup") şi o organizaţie neguvernamentală (AO„Arum). s-ar putea întreba mulţi dintre dvs. La etapa iniţială. . conectarea energiei electrice (circa 30 000 lei) şi 200 litri de clei pentru hîrtie (1000 lei)". la întreprindere se prelucrează 6 tone de hîrtie lunar. o afacere în care au îmbinat scopurile economice cu realizarea unor obiective sociale. Fiecare partener a contribuit cu surse proprii la iniţierea afacerii. care a servit drept materie primă pentru producerea hîrtiei igienice. cu sprijinul proiectului Dezvoltare Economică Locală al Centrului CONTACT. ne-a spus Simion Golban. ceea ce înseamnă aproximativ 600 kg pe zi. oferindu-le locuri de muncă la minifabrica de producere a hîrtiei igienice deschisă cu această ocazie. să se încadreze în cîmpul muncii.„Hîrtie igienică nr. În al doilea rînd. afacerea de producere a hîrtiei igienice este dezvoltată inclusiv din venitul obţinut din altă afacere a proprietarilor . ţara şi să plece peste hotare la muncă. doi prieteni au decis să-şi croiască singuri un viitor şi s-au asociat ca parteneri iniţiind. pînă se va pune pe picioare cum se cuvine. materia primă şi alte lucruri necesare.Producerea si vinzarea hirtiei igienice. cei doi parteneri au contractat de la AEÎC suma de 58 mii lei. „Ce caută o asociaţie obştească în business?". ambalajul (circa 12 000 lei).1". Capacitatea maximă de producere este de 800 kg pe zi. AO „Arum" şi-a propus să-i ajute pe adolescenţii din familii defavorizate. Într-o perioadă în care multă lume alege să-şi părăsească familia. unul dintre proprietari. Asociaţia „Arum" a oferit 16 tone de hîrtie. care absolvesc Şcoala profesională din Cărpineni. participînd la iniţierea acestei afaceri.

spune Ion Cărpineanu. Proiectul Dezvoltarea Antreprenoriatului social in… Mai departe.a.hîrtie igienică pe tub. fiindcă „poţi să ai un produs foarte bun. ei intenţionează să producă şi hîrtie igienică din celuloză. Actualitate   ACTUALITATE ANUNŢ DE SELECTARE A PARTICIPANŢILOR pentru training Noţiuni generale despre antreprenoriat social şi elaborarea unui plan de afacere socială. MORE        Centrul CONTACT anunţă un concurs deschis pentru selectarea organizaţiei/experţilor independenţi care să presteze servicii de instruire în domeniul antreprenoriat social şi elaborarea unui plan de afaceri. respectiv a atrage cumpărătorii". De asemenea..Producţia este comercializată în special în magazinele din sat (inclusiv în magazinul propriu al unuia dintre parteneri). Însă obiectivul prioritar la momentul de faţă este promovarea produsului pe piaţă. pentru perioada martie – iunie 2013 Mass-media şi ONG-urile de a sudul Moldovei studiază tehnici de monitorizare şi evaluare a proiectelor Îngrijoraţi de siguranţa alimentelor şi de viitorul copiilor Forumul regional la Comrat consacrat realizării prevederilor Strategiei naţionale de descentralizare Problemele sectorului zootehnic -. al doilea partener. Este nevoie de publicitate pentru a-ţi promova brandul şi a-ţi face cunoscută producţia. nu-l poţi vinde în cantitate mare. iar faima privind calitatea ei a trecut de mult hotarele raionului Hînceşti. precum „Fabricat în Moldova". şerveţele de hîrtie ş. precum şi în bazele cu vînzare en gros. Proiectul Dezvoltarea Antreprenoriatului social in Moldova ANUNŢ DE SELECTARE A PARTICIPANŢILOR pentru training Noţiuni generale despre antreprenoriat social şi elaborarea unui plan de afacere socială. Acum „Hîrtia igienică nr. precum şi alte două persoane (contabil şi paznic) din sat.în Hîceşti. proprietarii negociază cu Metro şi alte supermarketuri pentru a desface producţia şi acolo.. 5% . iar restul în bazele en gros din Chişinău. Circa 3% din producţie se vinde în sat. Proprietarii îşi doresc foarte mult să extindă afacerea existentă prin introducerea în producţie a diferitor modele noi de hîrtie . Totodată. La minifabrica de producere a hîrtiei igienice au fost angajaţi 7 tineri din familii defavorizate care au atins vîrsta de 16 ani. dacă nu se ştie despre existenţa lui.în vizorul opiniei publice din raionul Şoldăneşti Instruiri în domeniul monitorizării şi evaluării proiectelor Masă rotuntă la tema “Reorganizarea serviciului sanitar-veterinar şi efectele ei” .1" este nelipsită de la expoziţiile naţionale. însă dacă nimeni nu-l cunoaşte.

în cadrul Programului FHI 360 Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).md       Home Date de contact Cautare Despre CONTACT Arhiva Istorii de succes . Guvernului SUA sau FHI 360 Copyright © 2013.contact. www. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID.Consolidarea Societăţii Civile în Moldova Acest site este creat graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful