Academia de Studii Economice Facultatea de Management Administratie Publica

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice

Studenti : Draghici Beatrice Craciun Alexandru Dimienescu Damian Grupa 232, Anul III

Bucuresti 2010

ETAPA I
Documentarea asupra domeniului de activitate vizat şi asupra instituţiei publice pentru care se va elabora proiectul

Titlul proiectului :

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice

Axa prioritara:

AXA 3: Imbunatarirea infrastructurii sociale
Domeniul major de interventie:

Reabilitarea

/modernizarea/

dezvoltarea

şi

echiparea

infrastructurii preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.
(1) Prezentarea solicitantului 1. Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate Academia de Studii Economice Bucuresti Academia de Studii Economice este universitate de stat, care functioneaza pe principiul autonomiei si raspunderii publice; este non-profit si are personalitate juridica. Academia de Studii Economice din Bucuresti este universitate de cercetare si de invatamant, care organizeaza pregatirea superioara si cercetarea stiintifica in domeniile stiintelor economice si administrative. Pregatirea universitara este realizata pe 3 cicluri : licenta, masterat si doctorat. Universitatea organizeaza programe de formare continua, de studii academic postuniversitare de tip MAB sau EMBA, programe postdoctorale, de formare pedagogica etc. Academia de Studii Economice din Bucuresti isi desfasoara activitatea intr-un spatiu universitar propriu, are patrimoniu propriu si se finanteaza din venituri proprii, provenind de la bugetul de stat sau din alte surse, conform legislatiei in vigoare. Academia de Studii Economice din Bucuresti are autonomie si libertate universitare potrivit legislatiei in vigoare.

Viziunea universitatii este de a fi lider in invatamantul si cercetarea stiintifica din domeniile stiintelor economice, juridice si administrative in Romania si de a fi printre cele mai performante universitati europene. Misiunea Academia de Studii Economice din Bucuresti este de a crea, valorifica si disemina cunostinte, prin dezvoltarea unui mediu de cercetare si de invatamant pentru membrii comunitatii universitare in masura sa ii consolideze pozitia de lider national in invatamant si cercetare si sa o propulseze printer cele mai bune univesitati europene in acest domeniu. Fundamental acestor performante il constituie formarea unei puternice comunitati academice, cu o cultura organizationala bazata pe excelenta, prin care primeaza atragerea, dezvoltarea si promovarea valorilor stiintifice si didactice. Academia de Studii Economice urmareste pregatirea viitorilor economisti si specialisti in administratia publica in acest sens deruland programe de educatie continua (postuniversitare, masterat, doctorat, perfectionare,etc.), precum si cercetarea stiintifica in domeniul economic si al administatiei publice. ASE promoveaza un invatamant si cercetare la standarde de excelenta internationala prin: oferirea unui spectru larg de cursuri universitare creative si provocatoare care sa integreze rezultatele cercetarii stiintifice si sa contribuie la dezvoltarea capitalului intelectual al studentilor; integrarea centrelor de cercetare in retele europene de excelenta si realizarea de cercetari fundamentale si aplicative, generatoare de cunoastere; realizarea unor parteneriate academice internationale cu universitati de elita si flexibile cu mediul de afaceri national si international; asigurarea unui corp profesoral valoros si a unui management academic performant; armonizarea si promovarea valorilor stiintifice, culturale si etice in comunitatea regionala, nationala si internationala. In vederea indeplinirii acestor deziderente ASE poate participa la constituirea de consortii, pe baza de contract de parteneriat, grupuri de alte universitati, organizatii de cercetare stiintifica, publice sau private. 2. 3. 4. Baza legala de infiintare;

544/2001 privind liberul acces la informatiie de interes public (M.663/23.10. 5.Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost infiintata in baza legii promulgate prin Decretul Regal nr. Legea invatamantului nr. sub denumirea de Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale.O. republicata (M. Legea nr.135/25.2005).02. Legea nr.1993).01. nr.281/1993 privind salarizarea personalului din unitatile bugetare (M. cu modificarile si completarile ulterioare. Legea nr.06. nr. 4.2001).47/29.158/16.O. Codul Muncii. 3.O.07. 6.90/1996 privind protectia muncii. 53/2003 cu modificarile si completarile aduse pana la data de 01. Academia de Studii Economice din Bucuresti este o comunitate universitara distincta care functioneaza in baza Constitutiei. 1. nr. Legislatia pe baza careia isi desfasoara activitatea. 6.2006. cu modificarile si completarile ulterioare.128/1997 privind Statutul personalului didactic (M. HG nr. Legea nr.12. 7. nr.O.2001). 2.10.O. Legea nr.1997). . nr. publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 12 din 13 aprilie 1913. cu modificarile si completarile ulterioare.O. 2978 din 6 aprilie 1913.1999). legislatiei in domeniul invatamantului si a celorlalte reglementari legale din Romania.606/10. Actuala denumire – Academia de Studii Economice din Bucuresti – dateaza din anul 1967. republicata (M.135/14.84/1995. Obiectivele fundamentale urmarite pe urmatorii patru ani. 5.201/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbate (republicata in M. nr.

Afirmarea Academiei de Studii Economice din Bucuresti ca universitate cu prestigiu international. mastere profesionale. Modalitati de organizare a activitatii in cadrul institutiei analizate Astfel din punct de vedere procesual. • Oferirea de programe de studii de inalta calitate.• Consacrarea Academiei de Studii Economice din Bucuresti ca universitate de elita de cercetare stiintifica si de invatamant. ca pilon al functionarii si performantelor universitatii. Diversificarea si imbunatatirea pachetului de servicii oferite studentilor. • • • • Modernizarea bazei material existente si extinderea ei prin construirea unui nou campus. Dezvoltarea si protejarea petrimoniului intelectual si cultural al universitatii. Dezvoltarea unei culturi organizationale de excelenta. 7. • Promovarea unui sistem de management modern – strategic. doctorate  Management academic si administrativ  Cercetarea stiintifca . • • Dezvoltarea cercetarii stiintifice. tactic si operational – functional si eficace. in Academia de Studii Economice se deruleaza activitati ce pot fi arondate urmatoarelor domenii:  Formare initiala (3ani): ciclul de licenta si master de aprofundare (stiintific)  Formare continua: cursuri postuniversitare de specializare si perfectionare. compatibile cu obiectivele societatii si ale economiei bazate pe cunostinte.

departamente functionale. ce are o structura organizatorica structurata astfel : • • Structura de invatamant si cercetare. institutii. muzee. catedre. Structura de invatamant si cercetare din Academia de Studii Economice cuprinde prezentarea facultatilor si catedrelor din institutie. Academia de Studii Economice din Bucuresti are in structura sa facultati. servicii.Subdiviziuni organizatorice auxiliare: servicii si birouri prestatoare de servicii de mentenanta. Calitatea invatamantului economic si de administratie publica  Relatiile cu mediul de afaceri La nivel structural-organizatoric aceste activitati principale se exercita la nivelul unor diviziuni organizatorice de educatie. furnizare de utilitati etc. cercetare si management specifice astfel: 1). Strucura serviciilor tehnico-administrative. scoli de studii postuniversitare. editura. cu legaturile stabilite intre acestea.Subdiviziuni organizatorice prestatoare de servicii de specialitate: directii. biblioteci universitare. centre de cercetare stiintifica 2). Ateneul studentesc. scoli de pregatire postuniversitara. campus virtual. colegii. incubatoare de afaceri. Din structura Academiei de Studii Economice fac parte integrata si alte unitati (experimentale. Academia de Studii Economice din Bucuresti este o universitate de stat. departamente. departamente. birouri. asministrative. masterala si doctorala. . catedre. tipografia. precum si serviciile tehnice. sociale).Subdiviziuni organizatorice de educatie si cercetare: facultati. sportive. sectii. 3). unitati de asistenta si consultanta de specialitate. de agrement. unitati de cercetare.

.

.

.

etc) dar si cu 60 de universitati din 51 de tari in afara de Romania. Tineretului si Sportului . cu diverse institutii si autoritati publice dar si companii private in vederea asigurarii practicii studentilor si realizarii activitatii de cercetare (Primarii din raza municipiului Bucuresti.fr www. Ministerul Justitiei. edu Egipt www.fr .univ-nancy2.11. Ontario Modern Academy for Computer Science and Management in Maadi.donau-uni.2004 Master European „Finanţe şi control de gestiune” Acord bilateral Socrates/Erasmus Acord de colaborare Din 19.05.fr L’Université d’Orléans Université Nantes L’Université Nancy 2 The University of Cergy- Franţa Franţa Franţa Franţa www. Institutul de Politici Publice.at www. Bulgaria Austria Canada Observatii Acord de colaborare Din: 5.uni-klu. Pozitia acesteia in structura sistemului din care face parte (relatia de subordonare.2004 Acord de colaborare 28. Ministerul de Interne.u-cergy.ac.fr www.univ-orleans.at www.04.modernacademy.2004 Acord de colaborare Din: 22.10.8. Potrivit legislatiei in vigoare.2007 Acord de colaborare Valabilitate: 3 ani Memorandum of Understanding Din: 19. Cercetarii.univ-nantes.2004 Acord de colaborare www.2005 Valabilitate: 31.11.ca Egipt www. Universitatea din Rousse (BRIE) Danube University Krems University of Ottawa. Universitati in colaborare Denumire Universitatea Klagenfurt. colaborare cu alte institutii publice). Cairo Universitatea RomânoEgipteană.uottawa.2005 Acord de colaborare Din: 26.ac.07.05. Academia de Studii Economice are autonomie si libertate universitara si se afla in relatii de colaborare si cooperare cu Ministerul Educatiei. Cairo Tara Austria.

08. Romania Acord de colaborare Din: 19.univ.03.unime.bi.Pontoise L’Universite d’Artois Scoala Superioara de Management European Business School Franţa Franţa Germania Fachhochschule Gelsenkirchen Denumire Trieste University L’Università degli Studi di Torino L’Università degli Studi di Palermo Università Degli Studi di Messina Iniţiativa comunitară R3L European Network of Learning Regions Reţeaua Europeană Pentru Învăţământul Viitorului CO.05.03.03.2004 Valabilitate: 1.03.hope.02.it Italia.it http://unipa.uk www.agriculture.2006 Acord de colaborare 9.md www.10.ac.01.2006 Acord de colaborare 27.ac.de www.A.fhgelsenkirchen.2005 Acord de colaborare Din: 9.02.2006 Acord de colaborare www.2006 Acord de colaborare Din: 10.trieste.ac.it www. Monte Poro Serre Vibonesi Federaţia Română Pentru Dezvoltare Rurală Ajou University Writtle College (BRIE) Germania Tara Italia Italia Italia Italia 05.no .unito.uk www.12.fr www.2006 Acord de colaborare Din: 2.2006 Acord de colaborare 29. de www.2005 Valabilitate: 2007 MBA RomânoGerman: Management antreprenorial Acord de cooperare 29.ebs.2005 Valabilitate: 2010 Acord de colaborare Din: 19.fhgelsenkirchen.kr www.writtle.ajou.2004 Korea Marea Britanie Marea Britanie Moldova Norvegia Liverpool Hope University Universitatea Agricola de Stat Norwegian School Acord de colaborare 20.it www.2003 Valabilitate: 2006 Acord de colaborare 29.03. de www.G.03.04.L.03.2006 www.2009 Acord de colaborare 29.2006 Observatii Acord de colaborare 29.univ-artois.

10 Februarie.unito.03.ae.2005 Acord de colaborare 29.vse.09.2005 Valabilitate: 2010 Acord de colaborare Din: 18. • Cercetare în colaborare IBM – ASE.of Management.2005 Valabilitate: un an academic de la semnare www.edu USA Bucureşti. Florida University of Akron. 2009 .02.cz www. Parteneriatul vizează: • Creşterea competenţelor absolvenţilor ASE în domeniul tehnologiilor software şi informaţionale şi utilizării acestora în aplicaţii economice.03.2005 Acord de colaborare 29. Sankt-Petersburg Belgrade University University of Turin Denumire Auburn University .03.pl www.pl www.2006 Acord de colaborare 29.2006 Acord colaborare 10.03.2006 Acord de colaborare 29.ua. • Instruirea gratuită a cadrelor didactice titulare de curs şi activităţi practice prin cursuri susţinute de către specialişti IBM din ţară şi străinatate.yu www.ircc.northwood.2006 Acord de colaborare 19. în vederea pregătirii unei forţe de muncă de înaltă calificare.03.2006 Acord de colaborare Din: 2.poznan.IBM România si Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) au semnat un Parteneriat în educaţie şi cercetare.06.03.2006 Acord de colaborare 29. Oslo Wroclaw University of Economics Poznan University of Economics University of Aveiro University of Economics Prague Universitatea de Stat Economica si de Finante.uakron.ae.auburn.pt www.wroc.02. • Sprijinirea recrutării şi angajării forţei de muncă cu bună calificare în industria de IT. adaptată cerinţelor actuale.edu www.2005 Valabilitate: 2008 Acord de colaborare 29.ac.03.bg.utampa.04.edu www.edu www. . Auburn AL University of Tampa. Ohio Northwood University Polonia Polonia Portugalia Republica Ceha Rusia Serbia Torino USA USA USA Din: 1.2006 Acord de colaborare 29.it www.

286 26.537.753 54.122 63.689 262. tehnica.758.268.465 Venituri totale generale Sold initial Venituri totale anuale din care: . 9.565 0.523 1. Podca). comercial. are patrimoniu propriu si se finanteaza din venituri proprii.667 132. marketing etc.614 122.946.46 - 802. • Consolidarea relaţiei mutuale între două domenii vitale ale societăţii.venituri din fonduri structural postaderare (Posdru.027. cercetare.Venituri dn activitatea de baza.479.43 319.393 57. A) Domeniul economic-financiar Academia de Studii Economice din Bucuresti isi desfasoara activitatea intr-un spatiu universitar propriu.500 131.195. economico-financiar.424.760.589 203. realizare si furnizare de servicii publice. provenind de la bugetul de stat sau din alte surse.203 55.19 . domeniul tehnologiei informaţiei şi cel economic.954. conform legislatiei in vigoare Venituri totale aferente perioadei 2007-2009 Capitolul 2009 2007 259. .269.venituri din alocatie cu 50. Informatii referitoare la modul de desfasurare a activitatii in domeniile: resurse umane.• Promovarea inovării în învăţământul şi cercetarea academică.813.733 958.200.22 - 548.629. .658 2.622 208. .289 54.114.745.venituri din fonduri externe rambursabile (Makis).622 256.754 2008 Valoare absoluta % 100 63.

Analizand structura veniturilor pe anul 2009. pentru a putea accesa fonduri din programele naţionale şi europene.372 4.686. Ponderea veniturilor din alocatii bugetare este de 22.20 2. de 22%. a veniturilor proprii din activitatea caminelor si a cantinei cu 33. in ultimul an. ca urmare a crizei economice.57%. suma incasata pana la sfarsitul anului.286 lei.89 0. Cercetarii. Totusi in sume absolute. veniturile din aceasta activitate au inregistrat o diminuare fata de anul precedent cu 25%. se constata ca ponderea veniturilor din activitatea de baza in total venituri a fost de 63. în universitatea noastră .82%. Contractul institutional negociat incheiat intre Ministerul Educatiei.745. -Venituri proprii din micro productie.20% din care pentru proiecte de investitii 13. Ponderea veniturilor activitatii de cercetare in total venituri este de 9.372 27.641.01 *) Aceste venituri au fost stabilite in functie de numarul de studenti echivalenti si de indicatorii de calitate. pana in anul 2008.504.895 90. B) Domeniul Cercetare Academia de Studii Economice din Bucureşti a optat pentru a fi universitate de cercetare.destinatie speciala.166 6.088 364.820 5. in medie.141.029. cu 18% in anul 2009 fata de anul 2008.venituri din activitatea de cercetare.144 5. De asemenea se observa o crestere . Se remarca scaderea substantiala in ultimul an a veniturilor pentru finantarea proiectelor de investitii.43%. 59. Cresterea veniturilor pentru finantarea de baza se inscrie in ritmul de crestere a veniturilor.258 46. -Venituri proprii din activitatea caminelor si cantinei. Tineretului si Sportului si Academia de Studii Economice din Bucuresti prevedea la finantearea de baza suma de 54.86%. cand finantarea de baza a avut o crestere de 15% fata de anul 2007. pe total universitate.347. . Veniturile anuale au scazut. urmand ca in anul 2009 sa inregistreze o scadere de 5%.179 22.

♦ 1689 – posturi ocupate : cadre didactice. dintre care 29 sunt internaţionale. Germania şi Canada. Dezvoltăm cinci programe de masterat cu dublă diplomă . în colaborare cu universităţi din Franţa. dintre care opt sunt recunoscute de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din învăţământul Superior. Sunt create peste 40 de laboratoare cu dotare informatică modernă . clasificate de acelaşi for. laboratoare de merceologie şi managementul calităţii. şi susţinem 16 reviste. Avem peste 200 de proiecte de cercetare finanţate. personal auxiliar. personal administrativ. Dispunem de o bibliotecă centrală modernă şi bine dotată cu carte clasică şi electronică C) Resurse Umane – intreaga activitatea este asigurata de Biroul de Resurse Umane al Academiei de Studii Economice Bucuresti Numar total de posturi existente in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti : 2479 dintre care: ♦ 800 – posturi vacante. de tehnologie. de marketing. laborator pentru studiul limbilor străine etc. .funcţionează 21 centre de cercetare. română şi străină .

*)date statistice – Biroul Resurse Umane D) Marketing SLOGAN : Parteneri in performanta! .

o anexa cu amanunte despre problematica abordata. Campanii sustinute : . cu sprijinul Ministerului Mediului. Pentru inceput fiecare numar va dezvolta cate o problema care preocupa comunitatea academica. Revista de Management Comparat International Revista "Administratie si Management Public". Aveti la dispozitie informatii privind dezbaterile din cadrul sedintelor saptamanale ale Biroului Senatului din A. initiata de Tuborg Romania.S. Ordinea de zi a sedintelor Biroului de Senat este inscrisa in Avizierul Digital in cadrul fiecarei luni a anului 2010. modern. corespunzator desfasurarii acestora.. Campanii de promovare a facultatii in toate orasele tarii. va publica "Scrisoarea de informare" in variantele electronica si clasica. Studioul TV functioneaza in cadrul Departamentului Comunicare si Relatii Publice al Academiei de Studii Economice. cu doua studiouri ce se vor ridica la nivelul cerintelor dotarilor de calitate in acest domeniu.seria MANAGEMENT” Revista "Theoretical and Empirical Researches in Urban Management". in plus. Reviste • • • • Revista "ECONOMIA .Informare public Biroul Senatului Academiei de Studii Economice din Bucuresti doreste sa fie cat mai transparent in deciziile pe care le ia si sa informeze comunitatea academica cu privire la activitatile pe care le desfasoara. Academia de Studii economice este in prezent implicata si sustine proiectul “Umbrela Verde – Sa pastram Romania curata”. in vara anului 2007. precum si hotararile si deciziile ce se adopta la acest nivel. In acest sens.E.ASE Job Fair (prima editie 2009). activitatea sa desfasurandu-se intr-un spatiu nou. Manifestatii caritabile . Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu. Varianta electronica poate contine. Desfasurarea anumitor targuri : • • Targul de Joburi al Academiei de Studii Economice .Balul caritabil de Craciun al ASE Bucuresti – 14 decembrie 2009. Targul de Dragobete al studentilor de la ASE – 23-25 februarie 2010.

040 lei . 2. dr. Campania antiSIDA.5/S/11) “Centru pilot integrat pentru initierea si sprijinirea afacerilor in scopul cresterii competitivitatii economiei romanesti in conditiile aderarii la U. dr. dr.326 lei Prof.• • • Campania antifumat. in Academia de Studii Economice s-a inceput implementarea urmatoarelor proiecte din fonduri externe nerambursabile: Nr. univ.2/S/31541) Director proiect Valoarea totala a proiectului 6. dr.230. Prezentarea programelor si proiectelor cu finantare europeana derulate de catre institutia analizata sau care sunt in curs de implementare. univ.639. Prof. Prof. In cursul anului 2009.E.840. univ.271.1/S/1) “Programe de pregatire postuniversitara adaptate la nevoile din administratia publica romaneasca” (PODCA – SMIS 1315) “Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere” (POSDRU/56/1. precum si cercetarea ca bunuri publice 8. univ. Gheorghe ORZAN 2. 1. Gheorghe SABAU 17. Marius PROFIROIU 1. Titlul Proiectului “Doctorat si doctoranzi in triunghiul educatiei cercetare – inovare (DOC-ECI) (POSDRU 6/1. Crt.662 lei 4. Campania antidroguri.000 lei 3. Dumitru MIRON Prof. E) Realizarea si furnizarea de servicii publice Academia de Studii Economice promoveaza invatamantul economic si de administratie publica.) (POSDRU 9/3.

univ.5 „Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării”. Proiectul se înscrie în Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”.1/X) “Formare de consilieri si asistenti support pentru implementarea stategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar” (POSDRU /1/1.237 lei Academia de Studii Economice din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara implementează proiectul „Doctorat în economie la standardele Europei cunoaşterii” începând cu data de 1 martie 2010. până la 28 februarie 2013. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Un număr de 96 de doctoranzi vor beneficia de burse de cercetare doctorală.945. iar o parte dintre aceştia vor beneficia de mobilităţi ştiinţifice în mediul academic european. Corina CACE 6. “Solutionari si interventii in transferul tehnologic si al inovatiei in sectorul agroalimentar in regiunile din Sud Est ale Europei” (SEE/E/160/1.1/S/8) Prof. Prof. Domeniul major de intervenţie 1. în domeniul fundamental ştiinţe economice în care cei doi parteneri organizează studii de doctorat.310 euro 6.5. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea formării viitorilor cercetători. univ. dr Nicolae ISTUDOR 155. dr. care să contribuie la transformarea Uniunii Europene în cea mai competitivă şi dinamică economie bazată pe cunoaştere capabilă să ofere locuri de muncă şi dezvoltare durabilă. Proiectul se adresează doctoranzilor admişi pe locuri finanţate de la buget începând cu anul universitar 2009-2010. . prin ciclul de studii universitare de doctorat. Proiectul "Doctorat în economie la standardele Europei cunoaşterii" (DoEsEc) a fost demarat în concordanţă cu politicile şi strategiile europene şi naţionale în domeniul învăţământului şi a cercetării. perioada de implementare a proiectului fiind de 36 luni. de la 1 martie 2010.

Necesitatea si oportunitatea proiectului Necesitatea Dupa Revolutia din decembrie 1989. cererea depaseste oferta de locuri de cazare. . in timp ce numarul spatiilor de cazare destinate acestora a ramas constant. in momentul de fata. numarul studentilor a crescut substantial. alimentand astfel coruptia existenta in procesul de repartizare a acestora.Etapa II Etapa de fundamentare a proiectului 1. Astfel.

rezolvând astfel cazarea studenţilor şi ale cadrelor didactice. consideram ca actualele conditii precare de viata si studiu ale studentilor diminueaza competitivitatea pe piata europeana a muncii odata cu absolvirea institutiilor de invatamant Ridicarea altor camine studentesti este un obiectiv strategic prioritar. atat din punctul de vedere al suprafetei alocate per student cat si din punctul de vedere al . nu exista acces la Internet. avand o vechime ce varieaza intre 20 si 50 de ani sau chiar mai mult. Necesitatile si exigentele unui invatamant modern nu pot fi satisfacute in conditiile in care. *) Departamentul Social al Academiei de Studii Economice(ianuarie 2010) Pe de alta parte conditiile precare in care locuiesc studentii reprezinta o problema majora. in camine. Pornind de la discrepanta dintre numarul cererilor si oferta de locuri in camine. In contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.In anul universitar 2003-2004. reteaua electrica este subdimensionata si nepregatita pentru alimentarea retelelor inteligente. in marea lor majoritate (peste 88%). si implicit imposibiliatea institutului de a satisface nevoile de cazare ale studetilor se impune necesitatea construiri de noi camine. iar majoritatea instalatiilor termice sunt necorespunzatoare. universitatile din subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii au in evidenta 324 de camine cu o capacitate normala de 101 924 locuri de cazare.

Avem în prezent 47093 de studenţi. depaseste 30% din . 2 camine ( Bozieni – 262 locuri si Latimonier – 110 locuri) sunt pentru cadre didactice si angajati ale universitatii. in momentul de fata de 19 camine studentesti cu o capacitate de 6188 locuri de cazare dintre care: 1 camin (Mecanica fina – 400 locuri) este pentru stdentii straini. Academia de Studii Economice din Bucuresti dispune. procentul de studenti care studieaza in alta localitate decat au domiciliu si care solicita cazare la camin. un factor destul de important de luat in calcul in cazul construirii de noi camine il reprezinta si tabelul urmator. 2235 la doctorat. Raman astfel 16 camine echivalentul a 5636 locuri de cazare pentru studenti. si cele 2042 de cadre didactice si personal tehnico-administrativ. fiind mult sub standardele minimale acceptate in tarile membre ale Uniunii Europene.conditiilor igienico-sanitare. De asemenea. Exceptad doctoranzii. scolile academice si cursuri postuniversitare. Din datele prezentate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. din care 35173 sunt la licenţă. referitor la numarul enorm de studenti veniti din provincie in comparatie cu studentii din Bucuresti. 7792 la programele masterale. 1893 la şcoli academice şi la cursuri postuniversitare şi 2042 de cadre didactice şi personal tehnico-administrativ. raman 42965 studenti.

educaţie. ceea ce poate demonstra starea precara a unora dintre caminele universitatii. precum şi în ceea ce priveşte gradul general de atractivitate al regiunilor. Camine Complex Belvedere A1-A4 Complex Belvedere A6-A8 Complex Agronomie Complex Moxa vechi Moxa D Vitan Tei Mecanica Fina Ultimul an de renovare 2000 2005 1995 1996 1999 1995 *)Departamentul social al Acdemiei de Studii Economice(raport peanul 2009) Conform statisticilor. Oportunitatea Axa prioritară “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” vizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale. cu implicaţii pozitive asupra gradului de sănătate şi al participării populaţiei la piaţa muncii. ultimul an de renovare al unui camin este 2005. In urma unui sondaj realizat de Senatul Studentesc in anul 2009 . s-a observant ca un procent de 2. Investiţiile care pot fi realizate prin Programul Operaţional Regional pentru această axă prioritară au ca scop îmbunătăţirea calităţii şi ridicarea acestor servicii la standard europene. prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate.3 % dintre studentii admisi in cadrul Academiei de Studii Economice dn Bucuresti renunta la studii datorita numarului limitat de locuri de cazare din caminele universitatii. adica in urma cu 5 ani. calamităţile naturale din ultimii ani au contribuit la creşterea nevoilor de reabilitare a infrastructurii educaţionale. . sociale şi pentru siguranţă publică în situaţii de urgenţă. contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale. În plus. in timp ce in tarile Uniunii Europene procentul este de sub 10%.numarul total de studenti la institutiile de invatamant superior de stat.

Creşterea numărului de studenţi a fost mai mare decât gradul de extindere a infrastructurii universitare. Prezentarea potenţialului uman. universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” Obiectivul specific al acestui domeniu major de intervenţie îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie. a dotării şcolilor. condiţiile de rezidenţă ale studenţilor nefiind asigurate la un nivel adecvat de calitate.Domeniul major de interventie – „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare. .  Arhitecti. 2.informaţional şi financiar • Uman :  Ingineri.  Muncitori.  Agenti de achzitii/aprovizionare. Starea generală precară a clădirilor.  Ecoomisti. Actual criza economica in care Romania se afla ar putea reprezentat o mare oportunitate pentru dezvoltarea cestui proiect intrucat pretul materialelor de constructii precum si a firmelor de constructii a scazut foarte mult.  Constructori. a echipamentelor şi a facilităţilor justifică investiţii pentru consolidarea şi modernizarea condiţiilor de rezidenţă. material. pentru infrastructură şi dotări. ceea ce va permite universităţilor să-şi îndeplinească rolul în dezvoltarea regională şi naţională. ceea ce ar permite Academiei de Studii Economice sa-si modernizeze si sa costruiasca camine pentru studentii sai. In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana se impune solutionarea problemelor legate de conditiile precare de viata ale studentiilor care locuiesc in caminelor studentesti. a structurilor de cazare pentru studenţi şi a centrelor pentru formare profesională pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare şi a adulţilor la procesul educaţional.

• Material :  Spatii.  Mobilier.  Papetarie si birotica.  Consumabile.  Retea de internet. II. Financiar – schema de finantare Fondul din care proiectul poate obţine finanţare nerambursabilǎ : Fondul Social European (FEDR): 98% din valoarea totalǎ a cheltuielilor eligibile. • I. • Informational  PNDR  Ghidul solicitatului  POS 7.  Mijloace de transport.  Unelte. Cofinanţare: 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile. .

incurajarea dezvoltarii sociale a studentilor.  Studentii straini (veniti cu bursa).  Personalul tehnico-administrativ. Rezultate estimate 1.  Cadrele didactice ale Academiei de Studii Economice Bucuresti.Valoare proiectului : ♦ MIN : 500. Imbunatatirea imaginii Academiei de Studii Economice. 4. 2. 5. Atragerea de noi studenti si cadre didactice din provincie (concurenta).3. . 3. Rezolvarea tuturor cererilor de cazare existente in cadrul universitatii.000 lei ♦ MAX : 67. Oferirea de siguranta si protectie studentilor cazati in caminele Academiei de Studii Economice. Grupul ţintǎ şi rezultatele estimate vizavi de proiect Grupul tinta .beneficiarii  Studentii Academiei de Studii Economice Bucuresti.000 lei .000. Cresterea calitatii invatamantului.

asigurand astfel studentului un trai mai bun si mai sanatos. 8. 7. Construirea de camine noi sau modernizarea celor deja existente presupune conditii igienico-sanitare bune. Eliminarea procentului de abandon al studiilor de catre studentii veniti din provincie. Dezvoltarea unor noi camine duce la cresterea bugetului facultatii (tinand cont ca o parte din veniturile universitatii provin din regia de camin). Informatii de baza: . Alinierea in randul tarilor Uniunii Europene in ceea ce priveste procentul de studenti care studieaza in alta localitate decat au domiciliu si care solicita cazare la camin.6. ETAPA III Elaborarea fisei standard de proiect 1. 9.

a) b) Numarul proiectului . dar si imbunatatirii calitatii structurilor de cazare. Durata proiectului: 24 de luni (iulie 2010 – iulie 2012). • Atragerea unui numar mare de viitori studenti prin oferirea unor beneficii suplimentare in caminele facultatii. Reabilitarea. dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice” presupune construirea de noi camine precum si renovarea celor deja existente in scopul asigurararii unui loc de cazare pentru toti studentii facultatii. c) d) Sectorul in care se incadreaza tema: Sectorul public Incadrarea in POS – axa prioritara – domeniu de interventie. • Oferirea de siguranta si protectie studentilor si cadrelor didactice cazati in caminele Academiei de Studii Economice. dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice. Programul Operational : Programul Operational Regional POR Axa prioritara : AXA 3: Imbunatarirea infrastructurii sociale Domeniul major de interventie : Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii preuniversitare. e) f) Locatia : Academia de Studii Economice Bucuresti. . 2.135/2010 Titlul proiectului. universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă. • Crearea unui nivel adecvat de calitate a conditiilor de rezidenta a studentilor (conditiile igienico sanitare. b)Obiective derivate: • Reducerea numarului de studenti veniti din provincie care abandoneaza studiile din cauza lipsei unui loc de cazare. rezistenta tehinica a cladirilor). modernizarea. Obiective: a)Obiectiv general : proiectul cu titlul „Reabilitarea. modernizarea.

alimentand astfel coruptia existenta in procesul de repartizare a acestora.1. . precum şi a infrastructurii de siguranţă publică pentru situaţii de urgenţă. 6 .c) Parteneriatul de aderare si prioritati in Planul National de Aderare a Romaniei (in ce masura tema proiectului se integreaza din punct de vedere al continutului in Parteneriatul de Aderare si in Planul National de Aderare a Romaniei). - Ceea ce s-a realizat pana acum in domeniul in care se incadreaza tema. iar majoritatea instalatiilor termice sunt necorespunzatoare. 1. atat din punctul de vedere al suprafetei alocate per student cat si din punctul de vedere al conditiilor igienico-sanitare.Diminuarea disparităţilor de dezvoltare între regiunile ţării . . in timp ce numarul spatiilor de cazare destinate acestora a ramas constant. numarul studentilor a crescut substantial.Îmbunătăţirea infrastructurii publice regionale şi locale: creşterea competitivităţii regiunilor ca locaţii pentru afaceri prin îmbunătăţirea infrastructurii de transport. In contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Necesitatile si exigentele unui invatamant modern nu pot fi satisfacute in conditiile in care. a infrastructurii de sănătate. Dupa Revolutia din decembrie 1989. Istoric si justificare. in camine. si mai exact 6. cererea depaseste oferta de locuri de cazare. in momentul de fata. reteaua electrica este subdimensionata si nepregatita pentru alimentarea retelelor inteligente. d) Descrierea proiectului. Pe de alta parte conditiile precare in care locuiesc studentii reprezinta o problema majora. servicii sociale şi educaţie. dezastre naturale şi tehnologice din PND 2007/2013. consideram ca actualele conditii precare de viata si studiu ale studentilor diminueaza competitivitatea pe piata europeana a muncii odata cu absolvirea institutiilor de invatamant. fiind mult sub standardele minimale acceptate in tarile membre ale Uniunii Europene. Proiectul nostru duce la indeplinirea obiectivlui cu nr. nu exista acces la Internet. Astfel.

Consolidarea si reabilitarea caminului inceput Bozieni. inceput consolidari.B. Alte lucrari proiecte de Reamenajarea Belvedere vechi curtii complexului terminat Principalele proiecte de investitii. Servicii de proiectare Frumoasei. reabilitari modernizari. Nr.129 lei: mobilier pentru oficiile si holurile complexelor studentesti Belvedere – caminele A6 si A7. dintre care 14 pentru exterior si 4o pentru interior. Reabilitarea complete a caminului Moxa terminat D. Moxa D si Agronomie – caminele C1 si C2. Obective Stadiul realizarii Constructia caminului A8 Belv. consolidari si modernizari care au fost incepute in anul 2008: . inceput Constructia caminului Occidentului. o Principalele dotari din camine in valoare de 524. presupune instalare a 54 camere video. Lucrarile sunt realizate in proportie de 70%. crt 1.D si E. Denumire Proiecte de investitii Proiecte. Proiectul. Consolidarea si reabilitarea imobilului inceput 3.Programe de modernizare si dezvoltare a bazei materiale: Anul 2008 Extinderea serviciilor de acces securizat la caminele ASE. au fost realizate urmatoarele proiecte: o Supraveghere video in campusul Moxa pentru caminele A. neinceput Proiectarea consolidarii si reabilitarii terminat caminului Timonierului Proiectarea demolarii corpului B al neinceput spatiului de invatamant din Moxa 4. 2. mobilier pentru cabinetul medical Moxa si mobilier pentru senatul studentesc. Proiectarea imobilului nou A9 Belvdere. Consolidarea si modernizarea imobilului inceput si Grivita.C.

Denumire Constructii Consolidari. Tei. Extinderea retelei de calculatoare din camine si imbunatatirea serviciilor. Vitan. mai putin Mecanica fina. A2. Introducerea infrastructurii retelei de televiziune din toate caminele. A9 inceput . B. reabilitari modernizari 3. A7 precum si caminele Agronomiei C1 si C2. dintre care 26 pentru exterior şi 31 pentru interior. Principalele proiecte de investitii. În anul 2009 s. A4. 2.au realizat următoarele proiecte de supraveghere: • S-a finalizat proiectul de supraveghere video în campusul Belvedere pentru căminele A1. consolidari si modernizari care su fost sustinute In anul 2009 si imobilului Grivita Consolidarea si reabilitarea caminlui Finalzat Bozieni de Proiectarea Belvedere imobilului nou. A7 şi A8. • S-a finalizat proiectul de supraveghere video în campusul Moxa pentru căminele Moxa A. Servicii proiectare Obiective Constructia caminului belvedere A8 Modernizarea caminului Vitan Constructia caminului Occidentului Consolidarea si modernizarea finalizat Finalizat partial Inceput. Proiectul a presupus instalarea a 54 camere video. Anul 2009 Extinderea serviciilor de acces securizat la căminele ASE. A6. in desfasurare Inceput. in desfasurare Accesul în Casa Studentului de face pa bază de cartelă şi este supravegheat video. (curatenie cu tertii – firme de curatenie). • sunt: Nr.Reamenajarea curtii complexului terminat Agronomie Demolarea magaziilor din Complexul neinceput Belvedere vechi Au fost externalizate serviciile de curateniei pentru unele imobiluri : Camine Belvedere A6 . C. A3. dintre care 14 pentru exterior şi 40 pentru interior. Proiectul a presupus instalarea a 57 camere video. 1. D şi E. Crt.

fiecare facultate trebuie sa asigure locuri de cazare pentru toti studentii beneficiari de burse Erasmus. camine studentesti pentru a rezolva problema cazarii. prin care autoritatile vor fi obligate sa construiasca noi camine studentesti. C din complexul Moxa Inceput Modificarile aparute in timp privind cadrul legislativ Autoritatile vor fi obligate sa construiasca noi camine studentesti Guvernul si autoritatile locale ar putea fi obligate sa construieasca. in perioada 20082010. 2199 de universităţi din 31 de state participă la programul Erasmus. trebuie se indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate prevazute de acesta. 48 de universităţi de stat şi particulare din România au semnat Charta Universitară ERASMUS. e)Matricea cadru -logic . România serbează. potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat si apartinand unor parlamentari PRM. în 2007. pe durata a 49 de ani. 10 ani de când participă la Erasmus. ` Oportunitatile existente pentru domeniul analizat. au plecat cu burse 19000 de studenţi şi 4606 profesori. În România au venit aproape 3000 de studenţi străini. (M. În total. Una dintre aceste conditii se refera si la cazarea studentilor. consiliile locale vor fi obligate sa concesioneze terenuri in vederea construirii de camine studentesti.C. acest proiect sustine schimbul de experienta intre studentiii tarilor member UE. O prima oportunitate pentru impremenarea acestui proiect ar fi noua lege. Potrivit actului normativ. Astadar. B. la cererea universitatilor de stat sau private.) Astfel. O alta oportunitate care sustine implementarea acestui proiect ar fi programul “Bursele Erasmus” sustinut de multe facultati romanesti. detaliata la punctul precedent.Proiectarea demolării căminelor A. si sa ofere conditii de cazare alieanate la standardele UE. Până acum. Pentru ca o astfel de tara membra sa poata participa la acest proiect.

organizarea unor programe de motivare pentru contiuarea studiilor (oferirea de solutii alternative de cazare o precum si ale altor beneficii oferite de facultate). 6 luni 3 luni 1 luna - intocmirea unei expertize tehnice a tutror caminelor deja existente. - Indicatori Termene Rata abandonului scolar. numarul de cladiri expertizate. 1 luna Numarul de studenti. Proiectarea de noi camine ale ASE-ului. crt 1. Obiectiv general Obiective derivate - Activitati Intocmirea unui studiu pentru stablirea procentului de abandon scolar. 4 luni .Nr. existente Oferirea de siguranta si protectie studentilor si cadrelor didactice cazati in cauza lipsei unui loc de cazare. - Numarul de proiecte Numarul de terenuri achizitionate. consolidarea cladirilor incadrate cu un risc seismic 2. 1 luna Reducerea procentului de studenti veniti din provincie care abandoneaza studiile din construirea de noi camine precum si renovarea celor deja 2. Achizitonarea de terenuri.

Renovarea tuturor camerelor aflate intr-o stare deplorabila. 2 luni 3.caminele Academiei de Studii Economice. 1 saptamana - - Numarul de sisteme de siguranta. schimabat usi) - Numarul de camera de supraveghere. 9 luni . inlocuibile. 2 saptamani - Numarul de camere renovate. Incheierea unui contract cu firmele specializate de curatenie in vederea obtinerii unui nivel de calitate ridicat al conditiilor igienicosanitare. 4 luni - - Numarul de paznici. Instalarea unor sisteme de sigurata care sa permita intrarea in camine pe baza de cartele magnetice. - - - Numarul de camine. - Instalarea unor camere care sa asigure supraveghere video atat in interiorul cat si in exteriorul caminelor. Asigurarea unui nivel adecvat de calitate a conditiilor de rezidenta a studentilor (conditiile igienico sanitare). (varuit. termopane. Incheierea unui contrat cu o firma de paza care sa asigurare paza 24/24 ore in toate caminele.

o taxa de scolarizare. - - Asigurarea serviciilor - Numarul de cabinet medicale/ medici. Elaborarea bugetului detaliat al proiectului:  Veniturile din acest proiect: Proiectul nostru. Atragerea unui numar mare de viitori studenti prin oferirea unor beneficii suplimentare in caminele facultatii. 9 luni medicale generale in fiecare complex de camine ale ASEului. - Numarul de Sali de lectura.  In al doilea rand. Dotarea fiecarui camin cu o sala de lectura. in cazul unora. Numarul de Sali de sport. acest lucru presupune. unul dintre rezultatele acestui proiect. dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice”.4. Construirea unei Sali de sport in fiecare complex de camine. este generator de 2 tipuri de venituri:  In primul rand. un loc in camin presupune si o regie de camin. . este atragerea unui numar cat mai mare de studenti. „Reabilitarea. aferenta fiecarei luni de cazare. 1 luna 5 luni 3. modernizarea. prezentat in etapa a II.

.

(A3) 4. (A8) 9.000 50. Instalarea unor camere care sa asigure supraveghere video.14 9000 200. (varuit. Renovarea tuturor camerelor aflate intr-o stare deplorabila. (A1) 2. (A13) 2. costurile cu care se realizeaza activitatile definite. (A9). (A7) 8. Construirea unei Sali de sport in fiecare complex de camine.000 15. Bugetul pe activitati: Activitati eligibile 1. (A10) 11. inlocuibile.000 Buget (RON) 50. consolidarea cladirilor incadrate cu un risc seismic 2. termopane. schimabat usi). organizarea unor sedinte de informare pentru contiuarea studiilor (oferirea de solutii alternative de cazare o precum si ale altor beneficii oferite de facultate). Incheierea unui contrat cu o firma de paza care sa asigurare paza 24/24 ore in toate caminele. (A14) TOTAL Activitati neeligibile TOTAL Activitati . Dotarea fiecarui camin cu o sala de lectura. Incheierea unui contract cu firmele 10.000 900. Instalarea unor sisteme de sigurata care sa permita intrarea in camine pe baza de cartele magnetice. Achizitionarea de terenuri. (A2) 3. Intocmirea unui studiu pentru procentului de abandon scolar.000 27.000 Buget 1000 20. atata in interiorul cat si in exteriorul caminelor. intocmirea unei expertize tehnice a tutror caminelor deja existente. Proiectarea de noi camine. (A5) 6.000 200.000 779.000 200. (A12) TOTAL Activitati eligibile Activitati neeligibile 1.000 stablirea 21. 10.000 60. (A11) 12. (A6) 7.000 . (A4) 5. Asigurarea serviciilor medicale generale in fiecare complex de camine ale ASE-ului.000 specializate de curatenie in vederea obtinerii unui nivel de calitate ridicat al conditiilor igienico-sanitare.000 23. Cheltuielile.000 35.

Eligibile )+ Cheltuieli Neeligibile = (2% * 612290 ) + 287710 = 299955.2 Cofinantare : (2% * Chelt.8 Cheltuieli eligibile Suma 48350 0 89100 17820 21870 61229 0 12598 0 10530 59930 44800 11870 18350 13200 1000 2050 28771 0 90000 0 Cheltuieli privind achiziţia terenului Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică Cheltuieli privind organizare de şantier Cheltuieli de modernizare si consolidare TOTAL Cheltuieli eligibile Cheltuieli neeligibile taxa pe valoarea adaugata Cheltuieli pentru achizitionarea de mobilier Cheltuieli pentru achizitinonarea de aparatura medicala Cheltuieli pentru achzitionarea de aparatura sportiva Cheltuieli pentru achizitionarea de sisteme de siguranta Cheltuieli pentru achzitionarea de camere de supravecghere Cheltuilei pentru organizarea de sedinte Cheltuieli pentru intocmirea studiului cheltuieli pentru incheierea de contracte TOTAL Cheltuieli neeligibile TOTAL cheltuieli ETAPA IV Implementar ea .Surse de finantare: • • finantare FEDR : 98% * Chelt. Eligibile = 98% * 612290 = 600044.

pe activitati. graficul de derularea a proiectului. a proiectului. realizeaza structura. analizeaza si comunica rezultatele. Crt. elaborează dosarul pentru obţinerea finanţării. identificarea liniilor. pregateste lucrarile pentru pornire. stabilirea costurilor si a riscurilor. Nr. condusa de Managerul de proiect : Simona Velea. fixează obiectivele prioritare ale proiectului. programelor şi instrumentelor optime pentru cofinanţare. modifica planurile (atat fizic. organizeaza. conduce echipa proiectului . negociaza schimbarile. controleaza si raspunde de desfasurarea in mod eficient a activitatii financiar-contabile a societatii in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.1. desemneaza sarcinile propriilor responsabili. reprezintă proiectul în raport de terţii. stabileste planul proiectului. cat si financiar). indruma. editeaza (publica) planul. NUME ŞI PRENUME ROLUL ÎN CADRUL PROIECTULUI Sarcini si responsabilitati 1 Simona Velea manager de proiect 2 3 Vlad Marin Monica Dascalu expert finanţări europene Coordonator economic/contabil • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • alege membrii echipei. realizeaza o schema de lucru pentru fiecare sarcina de realizat. . stabileste sarcinile de realizat. Unitatea de implementare (Matricea responsabilităţilor) Proiectul are o echipa de proiect formata din 6 persoane. indiferent de sursa acestora. conduce. oprire sau continuare. contracteaza realizarea sarcinilor. monitorizeaza progresele.

Efectueaza operatiunile bancare (plati furnizori. Se ocupă de proiectarea. Colaboreaza la tinerea corecta si la zi a evidentei financiare si contabile. trimestriale. contabilitatea cheltuielilor. Intocmeste. evidenta incasari). precum si la salvarea datelor informatice. contabilitatea angajamentelor si altor elemente patrimoniale. contabilitatea trezoreriei. Intocmeste lunar declaratiile de impozite. Coordoneaza proiectantii elaboratori de documentatii de urbanism in vederea asigurarii unor proiecte de calitate. Elaboreaza teme program pentru documentatiile de urbanism(planuri urbanistice . contabilitatea stocurilor. in ceea ce priveste atributiile ce-i revin. taxe si contributii aferente salariilor. ordine de plata bugetare etc) si intocmeste setul de documente pentru platile electronice. contabilitatea de gestiune in conformitate cu legislatia in vigoare. veniturilor si rezultatelor. emitere facturi. asigura rezerve si elibereaza fonduri. Efectueaza deplasari in teren la amplasamentele pentru care se solicita certificate de urbanism. contabilizeaza si verifica lunar facturile fiscale emise. licitatii si ridicarile de numerar in lei si valuta. clientii si furnizorii interni. remiteri bancare.• • • • • • • • • • • Andrei Butnaru • Architect sef • 4 • organizeaza si coordoneaza contabilitatea operatiilor de capital. contabilitatea imobilizarilor. . semestriale si anuale) de activitate.Intocmeste referate de constatare in vederea intocmirii certificatelor de urbanism. Inscrie in registre operatiunile efectuate (ordine de plata. pregateste un buget pentru finantarea proiectului. design-ul şi controlul calităţii cladirilor ce urmeaza a fi construite. contabilitatea tertilor. omogene din punct de vedere al exprimarii grafice si al continutului(introducerea conditiilor emitentilor de avize si acorduri). Tine legatura cu bancile. planuri urbanistice zonale) impreuna cu elaboratorii. Intocmeste rapoarte ( lunare.

memorii. Propune “durata executarii lucrarilor” in functie de interesul public si de gradul de complexitate a lucrarilor. Urmareste executatia lucrarilor in conformitate cu programul prezentat la contract si isi da acceotul la plata lucrarilor doar in cazul in care aceste sunt corespunzatoare. prin diverse mijloace: realizarea de prezentari multimedia. site-uri web. prospecte. participa la selectarea executantilor si a materialeleor de constructii.• • • • • • • 5 Stefan Daniel Inspector de santier • • • • • • • • Propune prin certificatul de urbanism elaborarea de planuri urbanistice de detalii pentru obiective sau obiecte de constructie. clause contractuale. Verifica calitatea dispozitiilor de santier. caiet de sarcini. verifica proiectele si calitatea acestora. buletine informative. etc. organizarea si moderarea de intalniri publice (seminarii si campanii de informare). se ocupa de realizarea studiului privind abandonul scolar. urmareste executia constructiei in coformitate cu prevederile inscrise in proiectul tehnic. urmareste respectarea tehnologiei de executie. verifica existenta in proiect a fazelor determinante si a programului de control al calitatii. verifica existenta autorizatiei de construire. derularea de activitati de promovare si comunicare. constata eventualele lipsuri si solicita nelamuriri sau completari de la proiectant. planse. 6 Alina Stoian Presedintele Senatului Studentesc . Propune “durata executarii lucrarilor” in functie de interesul public si de gradul de complexitate a lucrarilor. stabileste responsabilii si urmareste rezolvarea obiectiunilor de la receptia lucrarilor..

Diagrama de relatii .

.Relatii intre membrii echipei: • relatii de subordonare : se stabilesc intre managerul de proiect si toti ceilalti membri.

568 Adresa de e-mail : simona. Persoana de contact : Simona Velea – Manager de proiect Telefon : 0766.velea@ase. 1.• • • relatii de colaborare : se stabilesc intre toti membrii echipei.266.ro ETAPA V Anexe la proiect . relatii functionale: se stabilesc intre toti membrii echipei. relatii de cooperare : se stabilesc inre Inpectorul de Santier si Arhitectul sef. Unitatea contractantă Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional este constituita in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Activitate intocmirea unei expertize tehnice a tutror caminelor deja existente.000 3.1 2010 50.000 15. 1 2010 2011 2011 2011 2011 2012 Trim. 1 Trim. 2 Trim. 2. 1. 4. 4 Trim.000 15. 2 Trim.000 15. Incheierea unui contrat cu o firma de paza care sa asigurare paza 24/24 ore in toate caminele. 3 Trim.(4 luni) Instalarea unor camere care sa asigure supraveghere video.NR.000 35.000 35. 2 2012 TOTAL 50. . Trim.000 10.000 25. Crt.000 Durata Proiectului – 24 luni (iulie 2010 – iulie 2012) Trim.000 50. atata in interiorul cat si in exteriorul caminelor. consolidarea cladirilor incadrate cu un risc seismic 2.

13.000 27.000 15.000 23.000 23.5.000 50. schimabat usi).000 100.000 9000 3000 3000 3000 200. 6. 8. Incheierea unui contract cu firmele specializate de curatenie in vederea obtinerii unui nivel de calitate ridicat al conditiilor igienicosanitare.000 200. Asigurarea serviciilor medicale generale in fiecare complex de camine ale ASE-ului. Intocmirea unui studiu pentru stablirea 27. Achizitionarea de terenuri.000 60.000 1000 . Instalarea unor sisteme de sigurata care sa permita intrarea in camine pe baza de cartele magnetice. Dotarea fiecarui camin cu o sala de lectura. termopane. (varuit. Proiectarea de noi camine.000 50. 10. Construirea unei Sali de sport in fiecare complex de camine. 7.000 50. 9. 11.000 200.000 45.000 200.000 150. 12. inlocuibile.000 10.000 10. Renovarea tuturor camerelor aflate intr-o stare deplorabila.

000 900.000 58.000 102.000 50.000 20.000 103. 14.000 . organizarea unor sedinte de informare pentru contiuarea studiilor (oferirea de solutii alternative de cazare o precum si ale altor beneficii oferite de facultate).procentului de abandon scolar.000 50.000 116.000 368.000 53. TOTAL 1000 20.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer: Get 4 months of Scribd and The New York Times for just $1.87 per week!

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times