SERVERE WEB

INTOCMIT:

INDRUMATOR:

ELEV:BENTU RAZVAN-MIHAITA

PROF. ING. CONSTANTIN LUMINITA SIMONA

care constă din cel puţin 2 aplicaţii (şi deseori cel puţin 2 computere). un server este un program de aplicaţie care furnizează servicii altor aplicaţii (numite aplicaţii client).Argument  În tehnologia informaţiei. aflate pe acelaşi calculator sau pe calculatoare diferite. .  Deseori soluţia pentru mari aplicaţii cu mulţi utilizatori se bazează tocmai pe arhitectura clientserver.

.Serverul Web  Serverul Web este serverul care stochează (găzduieşte) pagini web şi le pune la dispoziţia solicitanţilor prin intermediul reţelei.  In Web sunt utilizate un numar mare de servere pentru servirea continutului.

Nu trebuie confundat notiunea de server web (care este un calculator conectat la reteaua Internet) cu server HTTP (aplicatia software ce ruleaz pe un server Web si asigur transferul deinformaii dintre server-ul Web si browser-ul utilizatorilor . un calculator acceseazã un server de web.Caracteristicile serverelor Web Pentru a avea acces la informaţiile din Internet. În general acestea sunt servere HTTP.

. impreuna cu o serie de module. Acestea din urma pot fi compliate static in server sau -de cele mai multe ori.Serverul Web Apache Serverul Web Apache este alcatuit dintr-un nucleu relativ mic.incarcate dinamic la executie (runtime).

Servere WEB si FTP  Rolul Internet-ului este de a permite schimbul de informaţii între calculatoarele conectate la reţea  Diversele componente ale Internet necesită servere şi clienţi specializaţi în serviciul respectiv .

. instalate la cele 2 capete ale conexiunii.Crearea unui server FTP O conexiune FTP are nevoie de 2 programe specializate.

vi se poate cere să restartaţi calculatorul.     .Instalarea serverului FTP Deschideţi Control Panel Add/Remove Programs Add/Remove Windows Components Click Details on Internet Information Services (IIS)  Bifaţi File Transfer Protocol (FTP) Server  Click Next  În funcţie de versiunea sistemului de operare.

Configurarea serverului FTP  Sunt 5 taburi la accesarea Proprietăţilor Serverului FTP:  FTP Site  Security Acounts  Message  Home Directory  Directory Security .

Testarea serverului FTP  Cea mai uşoară cale de a testa serverul FTP este de a pune câteva fişiere în directorul rădăcină al FTP-ului şi apoi urmaţi paşii de mai jos:  Deschideţi un command prompt  Tastaţi ftp localhost  Tastaţi anonymous pentru utilizator .

Va Multumesc pentru timpul acordat. Va doresc o zi buna!! .