P. 1
Revoltă în junglă

Revoltă în junglă

|Views: 29|Likes:
Published by Avion Bran

More info:

Published by: Avion Bran on May 31, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/26/2014

pdf

text

original

Revoltă în junglă

O ageră maimuţă din jungla africană, Urcându-se pe-o creangă de arbore, în goană, Vădit nemulţumită şi tare revoltată, A explodat: sunt tristă şi foarte ofensată, De ceea ce se spune în jungla omenească, Având ca scop şi ţintă, pe noi să ne jignească. A apărut în lume o teză mincinoasă; Că omul ar descinde din buna noastră rasă. Aflat-am că tăticul acestei teorii, E un britanic - Darwin, ce-a scris doar inepţii. E un savant ridicol, un simplu maimuţoi , Ce crede că se trage, neîndoios, din noi. Eu protestez sălbatic, căci asta-i o prostie Şi vă îndemn: nu credeţi aşa gogomănie!

Pe mine, Dumnezeu maimuţă m-a făcut, Şi sper să nu ajung, ca Omul, decăzut... Sunt tare mulţumită de viaţa mea umilă, De viaţa mea curată, de viaţa de gorilă. Vă-ntreb pe fiecare, iubiţi şi sinceri fraţi, Ce locuiţi cu mine de ani nenumăraţi, Aţi auzit vreodată la noi să fie ură? Că pe la noi se minte, se junghie şi fură? Nu veţi vedea vreodată cât o să fie luna, O minte de maimuţă dospind în ea minciuna! Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi? Copii lăsaţi pe drumuri sau planuri de război? Nu veţi vedea vreodată, cât timp purta-vom coadă, Gorile divorţate sau prunci lăsaţi pe stradă! Văzut-aţi voi în hoardă, la noi, bolnavi mintali, Drogaţi, ori lesbiene, ori homosexuali? La noi văzut-aţi droguri sau vreo tutungerie? În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie!... Aţi întâlnit pe creangă vreun cimpanzeu beţiv? Gibon care să-njure sau pavian parşiv? N-avem orfelinate, nici penitenciare Şi nu privim la porno, căci nu avem ziare... Noi nu ascundem droguri, nu traficăm muniţii. N-avem televizoare, ce spurcă ochii minţii, Nici internet, ce-arată atâtea stricăciuni, Nici cârciumi, nici spitale, nici case de nebuni, Nici cerşetori în hoardă, nici chefuri dezmăţate, Şi nici bordeluri scumpe cu dame desfrânate. În neam la noi văzut-aţi, vânduţi necumpătării, Prizonieri pe viaţă ai sticlei şi ţigării? La noi nu sunt nici garduri, nici pui murind de foame, Sau omorâţi în taină de cele ce-şi zic "mame"!

să nu evoluez. Nici senatori să doarmă cuminţi în parlament. rebeli şi antihrişti.. Şi iată încă una din lumea lor de jos. Cum fac creştinii astăzi în posturi şi câşlegi. cum are lumea "bună". să nu ştiu ce să crez.. pe cineva. Încât ajuns-a lumea să-l pună. Noi nu avem nici carduri.La noi nu-s sindicate. pe om în centru şi nu pe Dumnezeu. Noi n-am pus cod de bare cu şase. Şi nici vreo îndoială ce duce-n ateism. Şi nici mişcări rapide. Şi dacă facem salturi. De veţi vedea vreodată c-am coborât din pom. fiţi rezonabili. Nici bani depuşi la bancă. Ori cu purtări nedemne. Umblând cu baliverne. ce-s gata să lovească În dogma noastră veche.. Nici cipuri implantate pe frunte sau pe mână. Să mă opriţi la vreme. Religia iubirii ce-o afli în Scriptură. E-adevărat că omul a coborât. sau alte viclenii. E conştiinţa-n lanţuri şi dogma pusă-n vers. Nici chefuri după care să ne culcăm prin şanţuri! N-avem nici prim-miniştri pe care să-i înjuri.. cu tupeu. nici alte mari strânsuri. nu trecem peste legi. nicicând. pe fructe sau pe rădăcinoase. mişcări pe "dedesubt". ca soi. Şi nici mişcări viclene. nici naţionalism. La noi nu ai să afli. n-a coborât din noi! (Prelucrare din “folclorul blogosferic”) . N-o să-ntâlniţi în hoardă vreun cimpanzeu corupt. şi nici ecumenişti. nici libertăţi în lanţuri. Şi ajungând ca omul. şase. şase. pe nuci. mergând la DNA. N-avem atâtea secte. având purtări de "om". sau cu găinării. Stricându-mă la minte. Şi nici apostazie. Acum. Dar nu. în dogma strămoşească. Precum îi vezi pe oameni. Nicicând. La noi nu se întâmplă război religios! Nici ordini mondiale. În timp ei au redus-o la datini şi cultură. Tot ce-am văzut la oameni mai crud şi mai pervers. Când alţii îşi prezintă un scurt amendament.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->