You are on page 1of 4

Turizmi bregdetar

Klima mesdhetare ndikon n mnyr stimulative n organizmin e njeriut, prandaj hapsirat bregdetare jan zona t qarkullimeve m t mdha ... 1 KB (144 fjal) - 1 dhjetor 2011 23:28

Tunizia
N Tunizi sundon klima mesdhetare. Arabt dhe berbt e asimiluar n arab prbjn pjesn m t madhe t popullsis (98%), pjesa tjetr ... 5 KB (662 fjal) - 27 mars 2013 02:07

Klima e Evrops (seksioni Klima mesdhetare)


Klima mesdhetare: mesdhetare (subtropikale) prfshin viset pran brigjeve t Deti t Mesdhe .right | thumb | 300px | Viset me klim mesdhetare ... 3 KB (434 fjal) - 4 prill 2013 17:24

Komuna Milot (seksioni Relievi dhe klima)


Klima N territorin e Komuns mbizotron klima mesdhetare, ka nj siperfaqe prej 138 km2 q ka bregdet, ka fusha pjellore,ka kodrina t ... 10 KB (1.547 fjal) - 4 prill 2013 17:52

Miloti (seksioni Relievi dhe Klima)


N territorin e Komuns mbizotron klima mesdhetare, ka nj siperfaqe prej 138 km2 q ka bregdet, ka fusha pjellore,ka kodrina t ulta, ... 24 KB (3.680 fjal) - 1 prill 2013 02:07

Klima e Azis
kontinentale ; n zonn e Detit Mesdhe klima mesdhetare ; n gadishullin e Arabis , klima shkretinore dhe ne Azin jugore , klima monsunike . ...

2 KB (257 fjal) - 4 prill 2013 17:38

Klima
Klima (nga grq : pjerrtsi, klima) esht trsia e kushteve meteorologjike ... Brezi i mesm ( Klima mesatare) : Klima mesdhetare. Klima oqeanike ... 4 KB (504 fjal) - 17 prill 2013 16:43

Tokat, bota bimore dhe shtazore n Evrop


Zona mesdhetare dallon dukshm nga zonat tjera nga se ktu dominon klimamesdhetare me verra t nxehta e pa reshje dhe dimrat but dhe me ... 3 KB (491 fjal) - 5 shtator 2008 09:45

Evropa (seksioni Klima)


Zona mesdhetare dallon dukshm nga zonat tjera nga se ktu dominon klimamesdhetare me verra t nxehta e pa reshje dhe dimrat but dhe me ... 50 KB (6.021 fjal) - 6 prill 2013 16:21

Afrika (seksioni Klima)


Kjo ndryshe quhet klima mesdhetare sepse mbizotron n vendet q ndodhen n brigjet e Mesdheut. Temperatura mesatare vjetore sht 18 C. ... 26 KB (2.337 fjal) - 7 prill 2013 14:04

Gadishulli Apenin (seksioni Klima)


N bregdet zotron klima mesdhetare cila sa m tepr t shkohet n jug, aq m tepr sht e theksuar. celsius e n brendi klima m e ashpr. ... 2 KB (245 fjal) - 4 prill 2013 16:31

Gjeografia e Evrops (seksioni Klima dhe vegjetacioni)

klima mesdhetare (subtropikale) i prfshin viset pran brigjeve t Detit Mesdhe.Klima oqeanike (atlantike) mbretron n viset prgjat ... 11 KB (1.524 fjal) - 4 dhjetor 2012 15:26

Sardenja
Gjeografia: N tr ishullin mbizotron klima mesdhetare. Reshjet jan t pakta rreth 600 mm, andaj Sardenja vuan nga thatsia. ... 2 KB (146 fjal) - 4 prill 2013 17:06

Sanatoriumi - Kaanik
Klimatologt qysh para Lufts s Dyt Botrore kishin konstatuar se n juglindje t Kaanikut takohen klima e ngroht mesdhetare dhe ajo ... 782 B (110 fjal) - 8 dhjetor 2010 19:45

Gjeografia e Kaanikut
Klimatologt qysh para Lufts s Dyt Botrore kishin konstatuar se n juglindje t Kaanikut takohen klima e ngroht mesdhetare dhe ajo e ... 2 KB (257 fjal) - 4 prill 2013 22:55

Gjeografia e Qipros
Klima e Qipros sht Mesdhetare, me ver t nxeht e t that dhe dimr t ftoht. Relievi i Qipros n pjesn qendrore sht terren me ... 1 KB (177 fjal) - 20 mars 2013 01:55

Pllaja e Valmorit
Klima e Valmorit sht mesdhetare me tipare kontinentale. Bimsia e saj karakterizohet nga pyjet e llojit halor e fletor, si arrneni i kuq, ... 1 KB (213 fjal) - 30 shtator 2012 15:45

Gjeografia e Tunizis
Klima e Tunizis sht klim mesdhetare n veri me dimr t but me reshje shiu e ver t that dhe n jug klim shkretinore ... 1 KB (211 fjal) - 31 mars 2013 10:11

Gjeografia e Malts
Klima e Malts sht klim e mesdhetare e nxeht me ver t that e dimr t but me reshje shiu. Pjesa m e madhe e relievit t Malts ... 1 KB (152 fjal) - 30 mars 2013 10:06

Gjeografia e fshatit Fterra


Klima sht mesdhetare me nj ekuilibr t lagshtirs, freskis dhe temperaturs. N vartsi t relievit dhe lartsis s tij mbi nivelin ... 10 KB (1.686 fjal) - 4 prill 2013 22:56